Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 284 537 km-t sportoltatok
Félmaraton olcsón

Félmaraton olcsón

lala | 2010-09-04 15:58:30 | 19 hozzászólás

Kedves Mindenki!

Nem régen vagyok ezen az oldalon, ez az első bejegyzésem.Elnézést az esetleges technikai bakikért.
Szóval a futásről:Kb 2-3 hónapja kezdtem magamhoz képest hosszabbakat futni, addig max 4-6 km.-t futottam több kevesebb rendszerességgel.
És ma a holnapi nap tiszteletére megfutottam a félmaratont a Zagyva gáton.A költsége fél üveg szénsavas narancs üdítő ( nem cukormentes szuperbio) és egy db izotőniás pezsgőtabletta, mindez a futás után.
Azért írom ezt, mert korábban elgondolkoztam,nevezzek e a NIKE.-ra ? Megnéztem a neten. kb 12 000 a nevezési díj (!!!), útiköltség, élelem... 8 000.-
 Nekem nincs betonos csukám, csak terepen futottam eddig, szeretnék majd az öregek otthonában egyedül menni egy pohár vízért, kimélem az izületeimet, ha lehet. Szóval futócipő minimum 20 000,. Ér nekem ennyit, hogy kapjak egy medált ? papírt ? ami arról szól, amit úgy is tudok.
Nem a futás ellen Írok, sőt! Csak a felesleges sznobság zavar egy kicsit.
Perszer soha nem szerveztem ilyen versenyt, részt sem vettem egyen sem. Lehet, hogy a nyilvánvaló reklám mellett szükség van még ennyi pénzre a lebonyolításhoz.Szóal ez a verseny mindörökké nélkülem indul majd.
Lala

19 hozzászólás

szoke_lajos 5020 napja
szoke_lajos képe

"Sznob az a személy, aki annak a felfogásnak él, miszerint néhány ember belülről fakadóan alsórendűbb nála, valamely olyan vélt vagy valós indoknál fogva, mint vagyon, pozíció, származás, végzettség, intellektus stb. Gyakran a „sznobság” formája tükrözi az egyén társadalmi és gazdasági hátterét. Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik."

Lehet, hogy kevered a sóvárágást a sznobsággal?

Házisárkány 5020 napja
Házisárkány képe

soha ne mond,hogy soha!

lala 5020 napja
lala képe

Kedves Szoke Lajos!

Lehet, hogy nem jó szót használtam, nem vagyok magyar tanár, az érettségi is régen volt már.
Arról próbáltam írni,hogy van, aki tetőtől talpig százezrekbe van öltözve, csak mert most ez így menő. És szerintem EZ a verseny is egy kicsit ilyen. A futás, legalábbis a terepfutás, szerintem közel van a "zöld" gondolkodáshoz, ami hajlik az anti-globalizáció felé.ami a fogyasztás öncélú szárnyalása ellen van.
De persze ez csak az én véleményem, amiről senkit nem akarok meggyőzni, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Én csak a saját nézőpontomat kívántam felvillantani, senkit nem bántva.És aki egyesületben fut, és a tavalyi tornanadrág lesz rajta egy kínai 3000.-os cipővel attól előre is elnézést és minden tiszteletem.
Lala

miki 5020 napja
miki képe

Több okból indulhat valaki. Talán szereti a sok hasonló ember társaságát, a hangulatot, talán hitelesített pályán szeretné lemérni, mire képes, talán kihívás neki a szintidő, talán meg akarja nyerni. Csak azért, hgy lefusd, de ne keress benne semmit, úgy tényleg nem éri meg. Én sem voltam már vagy tíz éve, más mozgat.

robko66 5020 napja
robko66 képe

Szerintem aki megengedheti és menni akar az menjen.Viszont egyetértek Lalával is igaz én nem futok hanem kerékpározok de ott is kb ez a helyzet. 3000 huf 30kilométerért? nevetséges...annyibol megjárom a mátrát(200km)kaja+pia+cigi:)Önmagunk legyözése a fontos ha meg megengedthetjük magunknak legyözünk másokat is...vagy nem:)

Armitage 5020 napja
Armitage képe

Kinek a pap,kinek a paplan:) Nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni abból kin milyen ruha van,és miért is indul versenyeken,amikor nem is profi. Van aki nem elég erős ahhoz lelkileg hogy egyedül nekivágjon egy ilyen távnak,vagy csak ismerőseivel szeret futni. Terepen jó futni,amikor olyan helyen laksz. Sajnos Budapest nem az a hely ahol sok gát,és erdő van. Van viszont jó sok betonút,és járda,ahol a 3000 forintos edzőcipő olyan gyönyörűen elintézi az izületeket,hogy még segítséggel sem tudnál majdan kimenni vízért az öregek otthonában. Én sem futottam még hivatalosan maratont ( amugy már kettőt), meg ugy egyáltalán semmilyen versenyt,de nem ítélek el senkit amiatt ha megteszi. Nem a ruha teszi az embert!

Eperszem 5020 napja
Eperszem képe

Azért ez csak most ilyen drága, aki időben nevezett és mondjuk már részt vett bármilyen BSI rendezvényeen annak 3-5 ezer Ft volt.

MungDaal 5020 napja
MungDaal képe

Mung lóendben fut, már csak tudja, de

1. Szerintem rossz irányból közelíted meg a dolgot!
Az, hogy kinek mire éri meg költeni igen relatív, a fennt nevezett összeget pl.: 1 kör itallal le lehet gutrítani egy közepesen pocsék Pub-ban.  Másfelől meg valóban nem ésszerű a helyszínen nevezni egy ilyen jellegű (kirakat futi) rendezvényre.

2. Ezt csak halkan írom, de szerény véleményem szerint a cipő tehet legkevésbé arról,
hogy elbírsz-e menni egy pohár vízért az öregek otthonába. Spec. hallottam már olyanról is aki egy szál saruban, vagy épp cipő nélkül nyomja.

Szerintem legtöbbünket nem az motivál, hogy mi van a plecsnire írva, (persze nem utolsó szempont, ha az van rajta, hogy Kitörés 60, vagy az, hogy Bieg katorznika :DDD).

Menj spori, rakjad neki a gáton! Bár én a helyedben csak vinnék magammal egy csupor vizet ...

lala 5020 napja
lala képe

Én is futottam Pesten a Népligetben évekig rendszeresen, igaz csak pár kilömétert, hallottam a Margit szigeti csodapályáról is, ami egyesek szerint már túlságosan puha, én nem próbáltam. Szőval aki szerencsés,Pesten is futhat betonmentesen. 
Arról is hallottam, hogy a láb megszokhatja a betont is szuper cipő nélkül.De ezt a saját lábammal nem akarom kipróbálni. Hátha nekem nem jön be....

Bozót 5020 napja
Bozót képe

Te is sarkítottál, én is fogok:

Ezen a versenyen most én sem indulok, mert az aktuális pénztárcámhoz drága, de attól még nem nevezem sznobnak a barátaimat, sporttársaimat ha nekik a teljesítés élménye, a versenyzés öröme vagy csupán a társaság vagy a végén a plecsni most megér ennyit.....

monique 5020 napja
monique képe

én még nem tudok betonon futni csillapítós cipő nélkül. jó, talán 5km-t tudok :) de azért az nekem nem elég. talán majd 1x fog menni több is... addig hadd fussak olyanban ami csillapít, jó? :) nem tudok mindig kimenni terepre futni, sajna. a margitszigeti puding meg rossz a térdemnek, mert túl puha. amúgy érdemes keresni a leárazott cipőket, illetve a sauconynál simán be lehet vásárolni 20e alatti cipőből alapból (nem akciós ár, simán csak olcsó).
a technikai futóruházat is hasznos, sokkal jobb, mint a pamut, főleg télen, és a decathlonban néha baromi olcsók a dolgok. :)
a nike-ra most nem megyek mert nem érzem magam felkészültnek, de amúgy mennék azért, mert egy igazi versenyhelyzet megnöveli az adrenalint, így hajlandó vagyok küzdeni olyan időeredményért, amire edzésen nem bírnám magam rávenni, mivel túl sok szenvedés lenne.
az csak hab a tortán, hogy úgy lehet futni utcákon, hogy nincs autó! :)))
ja, a nike nekem kb 5k-ba fájt, mert nem helyszínen neveztem. ez rohadtul nem 12 ezer. és szerencsére utaznom se kell. amúgy nem megyek ugye, de ez a pénz szerencsére nem veszik el, jóváírható más BSI-s versenyen :)

monique 5020 napja
monique képe

(ja nem 5k-ba fájt, rosszul emlékeztem. olcsóbb volt. mind1)

kipage 5019 napja
kipage képe

Szerintem aki szidja azokat akik gazdagok, vagy drága ruhákat vesznek meg és fel, az nem teheti meg ezért teszi. Hozzáteszem nem vagyok gazdag én sem sőt szinte semmim nincs albérletben lakok :) egy 11 éves autó van a nevemen. De ha megtehetném sem vennék Bentley-t vagy ha csaj lennék nem hozna lázba az új Gucci termékpaletta, de az biztos hogy egy minőségibb életet élnék pl lenne egy Jaguar-om, meg egy kombi autóm amivel versenyezni járnék és megvenném a minőségi sportszereket is. (azokat így is megveszem jut szembe) Ha megtehetném járnék edzőtáborozni telente a Kanári szigetekre és külföldön is versenyeznék sokat. Mindenki abból főz amilye van.

 

A versenyszervezésről: irreálisan sok a nevezési díj, de erre van az előnevezés. Ez egyrészt azért ilyen magas, mert a szervezők ezzel buzdítanak a mielőbbi nevezére így ők is jobban tudnak kalkulálni (mennyi póló, rajtszám, frissítő stbstb kell) másrészt a szervezőknek segítőknek fizetés kell, a nyerteseknek pénzdíj és mindezt a fővárosban lebonyolítani.. plusz még ugye hasznot is kell termelni.

 

 

Shrek 5019 napja
Shrek képe

A futó nem azért fut, mert sznob, hanem mert így érzi jól magát. Nem a versenyre vesz új cipőt / ruhát, hanem a futáshoz, mert abban jó / kényelmes futni. Nem az utolsó pillanatban nevez egy hirtelen ötlettől vezérelve, hanem az év elején, kedvezményesen. És nem utolsó sorban, az igazi futó jobban örül a társai sikerének, mint a magáénak. Te kiének örülsz?

HarcsaBarna 5019 napja
HarcsaBarna képe

én a tiednek, Shreki, és mélységesen elítélem a sznobokat, és akik a más avatarjával mutatkoznak..

persze én is kedvezményesen neveztem, és 5 km-re van a lakásomtól a rajt... tehát minimális az utazási kölcség...

running Laca 5019 napja
running Laca képe

Már több nemzetközi félmaratont is futottam de mindenhol 10.000-16.000 HUF az  elő nevezés!! Most neveztem a Kassai félmaratonra ahol 2000induló van és 11.800huf volt a nevezés!! A NIKE pedig igazán nagy nemzetközi versenynek számít a maga 7000 indulójával!! És ha időben nevezel, és futottál már akkor 5000HUF-ban van! Szerintem nem olyan vészes! Ja és a cuccok. Szerintem mindenki abban fut amiben jól érzi magát, és a legjobbat tudja nyújtani!!

Mike01 5019 napja
Mike01 képe

A Nike a magyar atlagfutoversenyeknel tenyleg dragabb, azonban nagyobb volumenu is (nemzetkozi pl.), es hat mondhatjuk, hogy nem Mo.-n van, hanem Bp-en. Mindemellett nemzetkozi viszonylatban atlagosnak szamit, mas kerdes, hogy Mo-n ez kirii a tobbi esemeny kozul. (Pedig nem kene...)

/Irok is a ketfarku kutyapartnak, hogy ne csak hegyet epitsenek Szegedre, hanem minden 10e feletti lakosu varosnak nemzetkozi futoversenyt adjanak. :)) /

Fari 5019 napja
Fari képe

a versenyek költségét nem mi fogjuk meghatározni,ezt a szervezők döntik el,mi merre hány méter..de a legkisebb versenyt se lehet összehasonlitani akármilyen edzéssel..kinek mi a célja:van aki uj saját csucsot szeretne,van aki 5hellyel előrébb végezni mint tavaly,és van aki fejlődni..a versenyek hangulatát,ritmusát tanulni kell taktika,satöbbi..aki elől van annak ezek fontosak,még ha csak akár felkészülési verseny is..én bicajozok,és a 2 kerom elég sokba kewrült,de nem érzem sznobnak magam..megtudtam venni őket,és nem akarok versenyen azért kiállni,mert a teknika megáll alattam..meg az ellenfeleknek se akarok adni előnyt,mert nekik is jo cuccok vannak ám

stojesz 5016 napja
stojesz képe

Tavaly lefutottam a Ligetkört, mert ismerősökkel poén volt. Akkor azt mondtam, hogy idén félmaratont futok. Magát a távot már sikerült többször is lefutnom, illetve ehhez közelit is néhányszor. De az érzést, hogy én ITT és MOST akartam megcsinálni nem adja vissza, ha a Püspökerdőben lefutok 5 kört, mert azt bármikor megtehetem.

Ami az én részemet illeti: nem bánom sem a nevezési díjat, sem az útiköltséget, mert olyan élményt kaptam, amilyenben még nem volt részem.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!