Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 040 802 km-t sportoltatok
ez a blogom címe

első versenyem - eon délibáb futás

supakjz | 2010-07-13 15:50:00 | 1 hozzászólás

uhh, most se tértem még magamhoz szombat óta. eszméletlenül elszámoltam magam a szpíker szerinti 34C-ban az erőmmel. eredetileg a kiírt 7.8km-t terveztem 40 percen belülre, de örülök, hogy levették azt a 800 métert a rossznak mondott talaj miatt, mert  minimum 42:40 lett volna a vége. :) (a talaj tényleg nem egy aszfalt-keménységű volt: ha letértem az autók/szekerek által hagyott nyomról, azonnal fél centivel megnőtt a csillapítás, és akkor még nem mentem a fűbe.)
nagyon jó hangulat, rengeteg sportoló, színvonalas szervezés, napsütés - és a többi ilyenkor megszokott gondolat. :)
a futás. kellemes bemelegítés, tempós indulás után jól kihagytam az első frissítési pontot, aztán 500m után meg is bántam, mert előre még 2km várt a következőig és rájöttem, hogy nem bírom ki odáig a kiszáradt számmal. gyorsan kerestem magam elé valakit, aki húz egy kicsit, de féltávnál az órám azt mondta, hogy a pulzusom 189, ami 101%-nak felelt eddigi tudásom szerint. annyira meglepődtem, hogy jól el is szédültem. na jó, lehet a hirtelen folyadékvesztés is segített ebben, de innentől minden volt, csak rendes futás nem. 4km-nél még az órát is kikapcsoltam, annyira bosszantott a dolog. az óra által addig mért adatok: 4.08km/20:53min; iram max: 04:16 (a rajt heve elkapott egy pillanatra); iram átlag 05:07 úgy, hogy ekkor már 4 percet a tervezett 5:10es minimum alatt tettem meg. a következő frissítésnél kényelmesen megittam egy vizet és egy isoitalt (értsd simán megálltam a szemetes takarásában, hogy ne legyek útban), aztán továbbhaladtam. a maradék 3km-t 17:25 gyűrtem le, azaz 5:48as km-ek jöttek - de ekkor már nem volt bennem semmi harciszellem', csak csodálkozás, mint akit hirtelen, ok nélkül arconcsaptak. majd jött a cél, soksok ivás, napozás/száradás, egy csipetnyi szurkolás - fél óra múlva nyomát se éreztem az izmaimban a távnak, s ekkor már végképp csalódott voltam. :( Viszont még kellett legalább 3l víz estéig, mire eszembe jutott, hogy mosdó is van a világon... szóval egy kicsit átformáltam magamban a folyadékigényemről kialakult képet, és készülök a következő alkalomra.

gratula mindekinek, aki végigtolta. :)

első versenyem - nevezés

supakjz | 2010-07-09 10:14:40 | 11 hozzászólás

holnap verseny. viccesnek érzem, hogy tizensokév dohányzás és négy hét/200km futás után nekivágok, de azért van egy kis hátsó szándék is a bsi-vel szemben. szombaton tehát hortobágy, 7.8km, időjósok szerint kellemes nyári 32C-os idő. előzmény: futkosásaim rövidtávú céljai közt a szeptemberi (spar)maraton szerepel.
nade. úgy látom, a BSI roppantmód szereti, ha az ember nem első alkalommal fut náluk. biztos nem szeretik a soksok adminisztrációt: bevinni egy adatbázisba egy programmal azt a 200 karaktert a futóról, amit amúgy online töltött ki - fizesd ki azt a plusz 30 másodpercet.
miről beszélek? az alap nevezési díj X, viszont ha már futottál BSI versenyen, akkor X/2. mindegy, hogy hol, mit, csak ismerős legyél a rendszernek (a facebook, twitter, edzesonline gondolom nem számít). ez forintosítva a maratonra: első alkalom, mostazonnal' jelentkezek "alap nevezési díj"=16500HUF. helyszínen 24eHUF. és most jön a "nade": ha már "ismerős" vagy, akkor mostazonnal' 8eHUF, helyszínen 11.5eHUF. azaz 8-13eHUF eltérés van. ésakkor. nevezési díj a BSI 7.8km hortobágy kocogásra (jó, jó, valakinek futás is lesz, de nézzétek el nekem) 1200HUF, ami díj befizetése után jogosult vagy az előbb említett 8-13eHUF kedvezményre. meg majd a továbbiakra is.
hogy 7-12eHUF azért a 30 másodperc adatbevitelért kicsit soknak tűnik nekem? vagy így motiválják az elsőfutókat (elsőbálozó?), hogy "nehogymá' ismeretlenül odaáljon a gyerek maratont futni!"? vagy véletlenül soksok ember rányomna a "jelentkezek-fizetek" gombra, aztán meg jól nem menne el, és ez az összeg elijeszti őket? nem tudom. mindenesetre nem rossz órabér jön ki. :)

szóval holnap megnézem, milyen is a petőfi által felmagasztalt puszta egy olyan szemszögből, amelyből a költő - fizikai állapotából kiindulva - soha nem ismerhetett meg. aztán mosolgyok egy kicsit a homoktól-portól fuldokló, emelkedőt-lejtőt-patakot-erdeilevegőt nélkülöző futáson. és gyűjtöm tovább a kilométereket a maratonra.

sok sikert mindenkinek, aki eljön! :)

2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)