Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 147 737 km-t sportoltatok
ez a blogom címe

első versenyem - nevezés

supakjz | 2010-07-09 10:14:40 | 11 hozzászólás

holnap verseny. viccesnek érzem, hogy tizensokév dohányzás és négy hét/200km futás után nekivágok, de azért van egy kis hátsó szándék is a bsi-vel szemben. szombaton tehát hortobágy, 7.8km, időjósok szerint kellemes nyári 32C-os idő. előzmény: futkosásaim rövidtávú céljai közt a szeptemberi (spar)maraton szerepel.
nade. úgy látom, a BSI roppantmód szereti, ha az ember nem első alkalommal fut náluk. biztos nem szeretik a soksok adminisztrációt: bevinni egy adatbázisba egy programmal azt a 200 karaktert a futóról, amit amúgy online töltött ki - fizesd ki azt a plusz 30 másodpercet.
miről beszélek? az alap nevezési díj X, viszont ha már futottál BSI versenyen, akkor X/2. mindegy, hogy hol, mit, csak ismerős legyél a rendszernek (a facebook, twitter, edzesonline gondolom nem számít). ez forintosítva a maratonra: első alkalom, mostazonnal' jelentkezek "alap nevezési díj"=16500HUF. helyszínen 24eHUF. és most jön a "nade": ha már "ismerős" vagy, akkor mostazonnal' 8eHUF, helyszínen 11.5eHUF. azaz 8-13eHUF eltérés van. ésakkor. nevezési díj a BSI 7.8km hortobágy kocogásra (jó, jó, valakinek futás is lesz, de nézzétek el nekem) 1200HUF, ami díj befizetése után jogosult vagy az előbb említett 8-13eHUF kedvezményre. meg majd a továbbiakra is.
hogy 7-12eHUF azért a 30 másodperc adatbevitelért kicsit soknak tűnik nekem? vagy így motiválják az elsőfutókat (elsőbálozó?), hogy "nehogymá' ismeretlenül odaáljon a gyerek maratont futni!"? vagy véletlenül soksok ember rányomna a "jelentkezek-fizetek" gombra, aztán meg jól nem menne el, és ez az összeg elijeszti őket? nem tudom. mindenesetre nem rossz órabér jön ki. :)

szóval holnap megnézem, milyen is a petőfi által felmagasztalt puszta egy olyan szemszögből, amelyből a költő - fizikai állapotából kiindulva - soha nem ismerhetett meg. aztán mosolgyok egy kicsit a homoktól-portól fuldokló, emelkedőt-lejtőt-patakot-erdeilevegőt nélkülöző futáson. és gyűjtöm tovább a kilométereket a maratonra.

sok sikert mindenkinek, aki eljön! :)

11 hozzászólás

kipage 5063 napja
kipage képe

Két gondolatom lenne ehhez: alapból a nevezők zöme előnevez. Tehát az előnevezésre kell kikalkulálni az egy főre eső nevezési díjat. A magasnak tűnő helyszíni nevezés amiatt van, hogy előnevezésre buzdítsák a versenyzőket, így a  szervező is jobban tud kalkulálni (pólók száma, frissítés mennyiség, finisher érem dbszám stbstb) . A maratoni versenyekre azért nagyon sok a nevezési díj, mert általában chipes időmérés van ami nem akarok sokat mondani de 1-2 milliós tétel. Ha nincs chipes időmérés rögtön nincs 10ezres nevezési díj.

 

kipage 5063 napja
kipage képe

Sok sikert az első versenyhez jó meleg lesz, úgyhogy sapkát vigyél :)

szk1270 5063 napja
szk1270 képe

Szerintem nem csak a BSI-nél magasak a helyszíni nevezés dijai, lásd: TRIORFŰ eseményeit. Célszerű előre megtervezni a versenyeket.

empirke 5063 napja
empirke képe

Magasak a nevezési díjak a BSI-nél, az tény, de én is leginkább azon ütköztem meg, amit supakjz ír, hogy ha első alkalommal veszel részt a versenyen, akkor dupláját kell fizetni.
Könyörgöm, ezt mi indokolja???

monique 5063 napja
monique képe

első alkalom: hát én is persze a maraton árát néztem elsőre :) és miután sokkból magamhoz tértem, nagyon örültem h volt lehetőség olcsóbban.. :P mert úgyis akartam menni még sok más kis versenyre előtte...
szóval lehet nézni úgy h a pohár félig üres meg a pohár félig tele..

Frantika 5063 napja
Frantika képe

Balcsi-Átúszáson is van karszalag (olyan kis ari vonalkódos) és lecsippentik mikor indulsz, meg mikor kiérsz....ugyanaz van itt is? Ott nem kérnek /fő 10 ezreket nevezési díjként, de gondolom azért, mert jóval több ott az induló!? Nemtom maratont hányan szoktak futni :)

Azért az ember ált.-ban nem pont maratonra nevez be első futásként....vagy tévednék? Rögtön a nagy táv, had szóljon?

monique 5063 napja
monique képe

Frantika: na én ott tök régen voltam (öbölátúszás) de gondolkoztam mostanában h hogy tudták lemérni az időmet... akkor valszeg az is úgy volt.. egyébként nemhiszem h a chip 10 ezer, mert a generali futógálán is volt chip és nem volt 10k a nevezés az biztos :))
és valóban nem a maraton az első verseny kb senkinek... annál nehezebb az azért!

monique 5063 napja
monique képe

bocs kimaradt... a chip nem ilyen vonalkódos karszalag, hanem egy bigyót (RF?) kell rátenni a cipődre vagy bokádra, attól függ.

supakjz 5062 napja
supakjz képe

KaCsa_Judit-nál egy pirospont. mert az én dolgom, hogy "rögtön a nagy táv", és elsőre az futom (ha egy ágybabújást 20 hét előz meg, az "gyors"? legfeljebb a többiek után végzek ;) ), meg nem a helyszínennevezés' díját sokallom, hanem azt, ha eddig nem ismert a BSI, akkor szinte büntet az összeggel.
a délibáb-futás is championchip méréssel megy 2500HUF-ért, helyszínen fizetve. értem, hogy nem kell lezárni a hortobágyot, mert csak néhány marha jár arra - és persze a futók, meg más pest belvárosa, de itt nem tesznek különbséget "Indultál már BSI versenyen kedvezményes nevezési díj" feltüntetésével! előnevezésről szó sincs.

számomra még marad a kérdés: miért fizetek a spar maratonon _HELYSZÍNI_ nevezéssel "csak" 11.5eHUF-ot, ha már valahaegyszerelőtte' látott a BSI, és miért 24eHUF, ha nem?

Bozót 5062 napja
Bozót képe

Egy másik fórumon hosszas társalgás alakult ki a témában, ott arra jutott a többség, hogy ez a nevezési politika a külföldiek miatt van. Csak nem azt mondják, hogy a külföldi fizessen többet, hanem így oldják meg. Persze haa külföldi (vagy belföldi) elég szemfüles akkor lazán benevez a maraton előtti Reggeli futásra és kész is :)

szasza 5061 napja
szasza képe

A külföldiek nevezésén van a lényeg. nem az adatbázis felvitelén.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)