Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 012 944 km-t sportoltatok
Futólag - Széljegyzetek és kilométerek

Futóútvonalak I.: Premier a Hajógyárin

hobagoly | 2012-06-08 22:30:31 | 2 hozzászólás

Na szóval ma úgy döntöttem, hogy itt az ideje valami újat kipróbálni. A választás a Hajógyári-szigetre esett, hiszen péntek este úgyis az összes menő arc odagyűlik Nevetés még ha jellemzően nem is futni. Vigyor Most, hogy visszaértem, gondoltam pár mondatot levések a vizit tapasztalatairól, hátha van esetleg olyan spori, aki szintén keres új futóhelyeket, és hasznát veszi. 

Megállapítások: A Hajógyári-sziget egy teljesen vállalható alternatíva nappal és száraz (nem dagonya) időben. Sokkal kevésbé zsúfolt, mint a Margit-sziget, viszont nincs is úgy kiépítve (földút, helyenként kavicsos, vagy tördezett beton) Közvilágítás az út nagy részén elvileg van, de hogy működik-e arra nem vennék mérget. 

Futóútvonal: a sziget külső kerületén, rögtön a K-hídról ágazik ki az út balra (tehát nem a betonút, amin a Sziget-fesztivál korzója is szokott lenni) és aztán az vezet majdnem végig körbe. Valójában nem lehet körbefutni az egészet, de nagyobb terület játszható be, mint a fesztival idején. A volt hajógyár területére nem lehet bemenni erről. A kör inkább egy nagy U betű, mert visszavezet ahhoz az úthoz, ami a K-hídról megy be a sziget belsejébe, és azon lehet csatlakozni a kiinduló ponthoz. A kör így rövidebb, mint a Margit-szigeten (kb 3,8 km) de hármat letekerve még egy kicsit többet is futhatsz, mint ott kettővel.

 

A sártól eltekintve egész évben használhatónak tűnik, kivéve természetesen a fesztivál hetét és az előtte-után lévő két-két hetet, amikor a szigetet megszállják.

Pozitívumok:

- Csendes

- Több vadon élő állat (futás közben még harkályt is meg tudtam figyelni)

- Kevesebb party animal Vigyor (konkrétan egyet sem láttam)

- Nincs zsúfoltság

Negatívumok:

- Gyengébb kiépítés, esőben feltehetően dagonya (bár akkor lehet futni a betonutakon, de az jóval kisebb kör)

- Sötétedés után nem biztos, hogy jó ötlet arra mászkálni

Figyej oda:

- A K-hídról levezető úton valami okból igen intenzív a buszforgalom. Valószínűleg csoportokat hoznak kajálni. De a lényeg, hogy nem lehet nyugodtan futni az úttesten, mert gyakran jönnek.

Konklúzió:

Most már van egy második futóútvonalam is, amit főleg akkor fogok használni, ha kevesebb időm van (itt 10 perc alatt kint vagyok gyalog) vagy olyankor, amikor a Margit-szigeten sok partyarc lődörög a futókör környékén.

 

Folytatás következik. Kacsintás

 

2 hozzászólás

monique 4348 napja
monique képe

á, ez érdekes! a múltkor elfutottam mellette, majdnem betévedtem =)) a térkép alapján van még egy bejárat az árpád híd közelében (attól picit északra), ott is jelöl utat a térkép, az nem csatlakozik be ebbe a 3,8-as körbe?

hobagoly 4348 napja
hobagoly képe

Az a híd a volt hajógyári területre vezet (most sok bulizóhely van ott meg irodák) Valami kapcsolat biztosan van, mert a fesztivál alatt használják autó bejáratnak. De hogy ilyenkor is nyitva van-e, azt nem tudom. Azt sem, hogy milyen arra a terep. Mondjuk péntek este nem néztem meg, de egyszer nappal majd arramegyek és kiderítem. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!