Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 070 975 km-t sportoltatok
Úton
Eszmefuttatás...
Troll | 2006-11-26 22:46:16 | 9 hozzászólás
Csak így szakdoga helyett..:( az vhogy nem megy... Azt hiszem problémás ember vagyok. Keresem helyem az életben és jelenleg ezt a sportoláskor találom meg, szóval most éppen sportőrült vagyok. Pl már előre fáj, ha jövő 7n nem lesz időm futni, úszni. Pedig az ad örömet. Persze lesz helyette egyéb befutó, 3nap alatt 50oldalt kéne haladni a szakdogával, pénteken határidő. A bevezetés már megvan... Ha mégis végeznék januárban, nem tudom milyen életem lesz, munkalehetőség nincs kilátásban (biológus, természetvédelem). Így a triatlon is csak álom, hiszen egyre valószínűbb, h nem lesz keretem országuti kerékpárra, örülök, ha a szétesőfélben levő futócipőmet pótolhatom. Ma picit negatív vagyok, de a blog már cs ilyen - bár igaz még soha nem írtam, de gondolom tükrözi az ember lelkivilágát, lelke mindennapi rezdüléseit. Sok-sok évet (7) kellett kihagynom a futásban a térdem miatt. Most nincs vele gond, mégis szeretném megmutatni vmi dokinak, de már nem igazán merek elmenni. Ugyanis az utóbbi alkalmakkor olyasmiket vágtak hozzám oda se nézve, h "ne mozgassa, akkor nem fáj", meg h "nekem is fáj, mégsem panaszkodom". Kérdem én aki saját módján, saját szintjén szeretne egészségesebben élni, mozogni, annak mért nem lehet segíteni? A versenyzőket szerintem sokkal komolyabb problémákkal pár hónap alatt összedobják, engem meg le se ... No mindegy, megpróbálok haladni vmit az irományomban, bár őszintén nem érzem, h közöm lenne hozzá. Szóval nem futó edzésmódszerekből írom, nem barlangászatból v vízitúrázásból, nem hegyjárásról, via ferrátáról, teljesítménytúrákról - pedig egyszer azért szeretnék dolgozni, h ezeket sokáig szép helyeken végezhessük, igaz ezt az állam nem akarja. Se a természetvédelmet, se h mozogjunk. Fogyasszunk gányokat, legyünk betegek, utazzunk sokat a messze levő korházba a megemelt viteldíjakon és ott fizessünk az ellátásért... Ja és nehogy extrémsportoljunk, s megpróbáljunk egyészségesebb életmódot folytatni, mert arra nem lesz tb... (lásd barlangászat - ami pl nekem, mint allergiásnak szuper terápia) - király világkép.  Remélem azért sikerül vmi egyéb útra lelnem. Meg másoknak is. Legszívesebben felhúznám a cipőm és kifutnék a Retyezátba, felcsüccsennék a Judele csúcsra és cs úgy lennék. Boldogan. És nem azon agyalva, h mi lesz holnap, h érdemes e ebbe a világba tudományt vinni, mikor szeretet nélkül - minek következménye lenne pl az odafigyelés, józan gondolkodás - úgysem jutunk sehova, hiszen ahelyett, h az emberek azon igyekeznének, h együtt éljünk jobban, a legtöbben azon fáradoznak, h nekik jó legyen. Most azt hiszem olyan állapotban vagyok, h jó, h nem egy erdőben sétálok és, h éppen nem tart felém egy quados gyeptúró, mert csúnya vége lenne. És jó lenne, ha nem néznének annyian ferde szemmel (most nem a kínaiakra gondolok) h "te futsz? hülye vagy?" No ezért örülök pl nektek és mindenkinek, akit sportolni látok. Fussunk sokat! Mert futni jóóó.....    

9 hozzászólás

zorka76 6375 napja
zorka76 képe

Kedves Troll!

Remélem megkönnyebbültél, hogy kiírtad magadból ami kikivánkozott. És utána aludtál egy jót. És ma már egész másképp látod a dolgokat.
Mi itt melletted állunk, és nem gondoljuk azt, hogy hülye vagy, mert futsz.
A nagyim mondta mindig, hogy rossz után jön a jó. Tudom is bizonyítani, hogy így van:-)

pirgelman 6375 napja
pirgelman képe
hajrá, gyűrjed az oldalakat, egyszer túlleszel rajta, s akkor meglásd jó lesz. utána majd ráérsz a világ nagy kérdésein agyalni, meg az utadat megtalálni :-)
evita 6375 napja
evita képe

Szia, Troll!

Nem biztos, hogy Te vagy problémás, lehet, világunk ilyen. Sokan keresik a kiutat, és a futás, a sport rengeteget segít, ha úgy érezzük, semmi értelme. A természetvédelem tényleg nem egy felfuttatott hivatás itt, de miért lenne az? Hiszen jövőt ad, mint az oktatás, a tudomány, a sport... Így nekünk kell maszekban gondoskodni minderről. Ehhez pedig tehet vmit a tudásod. Te több leszel vele.

Egy tanárrá fajzott biológus

lajhára 6375 napja
lajhára képe

Szia Troll,

szakdogát írni nem jó!!! Attól még a végeredményt lehet jó, és Te sem vagy attól rossz tanuló/szakember/ember, hogy utálod. Én nagyon kevés évfolymatársamon láttam, hogy nem kínlódik vele, a többség igenis utálta írni, mert nehéz, mert nem tetszik, mert nem sikerült átadni amit szerettem volna stb. A "problémás" embernek még nehezebb, mert nem tud túllépni olyan könnyen azon, hogy úgy érzi, nem jó dolgot ad ki a kezei közül. Biztos, hogy főleg ettől van most rossz kedved, de mindjárt túl vagy rajta.

A házunk tövében vannak szelektív hulladékgyüjtők és valami kevésbé intelligens népek folyton körberakják - nem szelektált - szeméttel :((  Nagyon-nagy kincs ám igen sokunk szemében a természetvédő ilyen inséges időkben :) !!!!!

futrinka 6375 napja
futrinka képe

Szia Troll!  Fel a fejjel amíg minket látsz! :D A szakdoga miatt most nagy nyomás van rajtad, de ha túlleszel rajta, majd felszabadulsz és jönni fognak az ötelek a lehetőségek a jövődet illetően. Az ember útja, hivatása meg van írva, emiatt ne aggódj, bízd ezt a sorsodra, hogy oda vezéreljen,  olyan munkát hozzon amivel érzelmileg is azonosulni tudsz. Engedd el ezeket a nehéz gondolatokat, most két dologra kell, hogy koncentrálj a szakdogádra és a futásra, a többivel most ne foglalkozz!!! Mindíg van valahogy, az aggodalmaid is mególdódnak, csak bízzál a szerencsés megoldásban. :-)

 

Hauanita 6375 napja
Hauanita képe

Szia Troll!
Én is írnék "okosakat". Kezdeném azzal, hogy nagyon sok minden RAJTAD múlik. Hogy milyen eredményeket érsz el akár a sportban, akár az életben. Hogy szereted-e azt a szakdogát, és hogy miért maradt az utolsó 3 napra. Akaraterő...

Persze, hogy vannak az embernek nehéz pillanatai, amikor jó picit aggodalmaskodni, de tovább kell lépni, miunt azt előttem a többiek is vázolták. Írj pár oldalt reggel, mikor még friss vagy, és amikor már zsing a fejed, menj el szaladni egyet. Majd kitisztulva ülj neki utána. Most csak erre koncentrálj. A hovatovább ráér pár hét múlva, amikor kezedben a papír. És az sem igaz, hogy nincsenek állások. Keresgélni kell. Lehet, hogy nem a legelőnyösebb lehetőséget kapod, lehet, hogy nem ott, ahol szeretnéd. (tesóm barátnője zoológus, biztosra mondták, hogy nem tudják alkalmazni 1 év meló után, mikor lejárt a szerződése, aztán 1 hónap szünet után közölték, hogy mégis... Én pedig azonnal szereztem munkát, amikor kezemben volt a diploma, igaz napi 2×55km-t kell ingáznom)

És alkalmazkodj a lehetőségekhez, és akkor jól fogod érezni magad benne. A futás meg jó hobbi, mert nemcsakhogy hasznos időtöltés, hanem klassz helyeken voltam már általa kirándulni is!!

Fel a fejjel!! És hajrá azzal a szakdogával!!!

atom 6375 napja
atom képe

Remélem, előbbre jársz már azzal a szakdolival! Nehéz a feladat, de hát pont ez a lényege. Gondolj csak bele, ismerőseid között biztosan találsz olyanokat, akik sorra felvállalják a kihívásokat (netán keresik azokat?!), nekirugaszkodnak, és maguk alá gyűrik azokat. Nem könnyű az életük, néha buknak is egyet-egyet. Aztán olyanokat is ismerhetsz, akik eltáncolnak minden nehézség elől, ügyesen lavírozva simán élik az életüket. Te melyik csoportba tartozókat becsülöd, nézel fel rájuk? Melyik útra készülsz az életed során?

Mert ha a gyürkőzős utat választod, akkor ez a mostani feladat nem más a számodra, mint egy kemény edzés. Koncentráció, kitartás, teljesítés, letudva. Vedd úgy, mint egy próbát: mire is vagy képes, ha itt a szükség!

Hajrá!

Troll 6374 napja
Troll képe
Mindenkinek köszönöm a pozitív gondolatokat, a bíztatást. Rajta vagyok az ügyön!
Cuha 6369 napja
Cuha képe

Szia Troll!

Mit nem adnék egy biológusi / erdész / természetvédelmi szakember diplomáért! Én villamosmérnök vagyok, irodában dolgozom. Bár jó a fizetésem, de rettentően szenvedek a bezártságtól. Utálom, hogy sose süt rám a nap télen. Gyerekként tudtam mi akarok lenni, de a szüleim lebeszéltek róla. 30 évesen meg hiába jött a felismerés, hogy nem ezt akartam. Most már nem tudok váltani. Te még, ha nem lógod el a szakdoli írását és gondolom az államvizsgára készülést sem az utolsó pillanatra hagyod, lehetsz az amire vágysz. Helyettem is...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!