Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 067 626 km-t sportoltatok
Úton
Meglepetés
Troll | 2006-11-18 16:00:58 | 1 hozzászólás

Futottam! Végre :) Majd egy hetet ki kellett hagynom torok-tüdő mizéria miatt, picit még most is slájmos a dolog, de egyszerűen nem bírtam magammal ebben az időben. A közelünkben van 2halastó, együtt 2370m a kerületük és kb 2méter szint van benne. Végig fű v földes ösvény. lehet választani. Nos ami meglepetés ért: bár kedden ugrabugráltam/sétáltam fél órát, csütörtökön 40percet imitáltam vmi kocogásfélét 112es átlagpulzuson, ma úgy ment, h csuda! 11hete kezdtem edzeni, ebből 8. hete Maffetone alapján nyomom. Először 15:14 volt a kör, egy hónap múlva 14:54, ma pedig már 14:31!! 153as átlagpulzuson :) Míg kiérek a tavakhoz 900métert kell megtennem, ezalatt úgy repesztettem (természetesen cs az eddigiekhez képest), h ihaj és végig csipogott az óra, h nem értem el a 140es alsó határt... Szóval szerintem megéri türelmesnek és kitartónak lenni, meglesz az eredménye :)

Mióta újra mindennapossá tettem a sportolást, olvasgatom az edzésterveket. Talán cs azért Maffetonéval kezdtem, mert erről meséltek nekem először, ellenben most azt kell mondjam, kezdőknek, újrakezdőknek az első alapozásra teljesen ideális! Sőt, ha vkinek nem számít az időeredmény egy versenyen, akkor is. Ezért azt hiszem folytatom, s így igyekszem felkészülni első maratonomra, ami ha minden jól megy, fél év múlva lesz aktuális :)  

1 hozzászólás

pen 6383 napja
pen képe

Gratula, szépen gyorsulsz! Szerintem egyébként sokat lehet a Maffetone módszerrel is gyorsulni, úgy emlékszem a Futóbolondok között van 1-2 ember aki csupa ilyen lassú edzésből ért el egészen jó időeredményeket. Remélem, Te is ilyen leszel! :o)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!