Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 986 444 km-t sportoltatok
♥ Missrunka: futás megabringa ♥

Mikor a hóhért akasztják...

RunKa | 2011-07-12 08:55:40 | 39 hozzászólás

Bosszant és nagyon bosszant...

 

.... a Maraton.

Tavaly nagyon sokat futottam, sok-sok időt, de nem a maratonra gyúrtam, hanem a feles Nike-ra.

A Maraton ???? 

Meglepett nekem az is kell !!!! , mondtam ezt tavaly tavasszal.  Mint akkoriban minden verseny, amin adtak a nyakamba plecsnit :D

A futótársamnak, aki idősebb mint én, csak pasi,  mondtam, hogy nekünk le kell még az életünkben futnunk minimum egy darab Maratont, mert anélkül nem élet a futóélet, nem fogjuk feldobni a lábunkat, hogy aztán alulról sóvárogjunk:  nem tettük meg, pedig megtehettük volna !

Hogy ő ????  Hülye vagyok ???? Az ki van csukva !!! TELJESEN ki van csukva. Ő már futott egy félmaratont előtte vagy 2 évvel, az is maga halál a maga kánikulájával, de meg volt, meg hogy ő már öreg (53) , jött a sóder dumával, a nemhiszemelmagamrólhogyképesvagyokrá effektus. 

Azt mondta bármit kérhetek, bárhová eljön velem, ami félmaraton max, de ezt az egyet nem kérhetem, mert nem , nem és NEM !

Na, engem meg ismerni kell, minél jobban tiltakozott én annál jobban nyomultam, de-de, IGEN, mert KELLL és kész.

Ő meg hogy hagyjam ezzel a baromsággal., úgysem tudom rávenni bármennyit beszélhetek, majd az egyik fülén be a másikonmeg rögtön ki :)

Jól van, gondoltam, jól van, mondjad csak,  mosolyogtam, mert tudtam, hogy mindig elő fogok ezzel a témával hozakodni, folyamatosan fogom duruzsolni a fülébe, míg el nem hiszi :)

Egész évben csak futottunk, jó sok versenyre elmentünk, több félmaratont zsebre tettünk, közben tiszteltük a távot :)

Ősszel megemlítette, hogy bizony azért elültettem valamit, mert ott motoszkál azóta is a fejében a Maraton gondolata :D

Hurrá !!! Elhitte :D

A jobb lábam nem százas. Tele volt/van visszérrel, plusz abban piszkoskodott évekkel ezelőtt egy porckorongsérv és visszamaradt némi érzészavar.

Aztán ősszel lement a Nike. Az uccsó kilik már izomgörcs közeli állapotban, pár kisebb, amit lenyújtottam, magamban rimánkodtam, csak bírjam ki a célig. Nagyon rossz volt :(

A másiknak kutyabaja sem volt. 

Már a Nike előtt megfordult a fejünkben a Spar 30, nekem, mert szép a plecsni, az kelll !, ő meg jön velem és kész :)  Mert: ha simán megy a Nike, akkor megyünk a 30-ra. Amúgy azt sem hitte el, hogy lefutja, de azt mondtam, ha a 21 megy, akkor plusz 9 kili, nem kivon, nem öszzead:P

Aztán a Nike célban azt mondtam, innen tovább egy méterrel sem tudok menni, ez is necces volt.

Igen ám, de jött a Spartathlon...amit végig izgultam online.

Minden eltörpült ! Ha ők azt megcsinálják, akkor az én kis 30-am egy fika kis táv, ergo megyek/megyünk.

Mentünk, futottunk, győztünk ::)) Ilyet simát még az életemben nem futottam jó volt az idő, végig esett az eső, amit imádok. Nincs sok jobb, mint esőben futni :)

Ha még kellett volna 10 kili, azt is lefutottuk volna, annyira jól ment, görcs one :)

Aztán jött a 2011, talp, sípcsont, görcsmizéria egész tavasszal. Tavasz végére a nemlétező facom is tele volt.

Kaposvár, a táv felétől izomgörcs, mindkettő, sétálni is alig tudtam. Idegileg totálisan kész voltam.

Számomra olyan így "futni", hogy hiába érek gyalogolva a célba, ezért a teljesítményért nem érdemlek lóf@szt sem, nemhogy egy gyönyörő farsangi plecsnit.

Így kezdődőtt az évem. Azóta ugyan futottunk pár félmarcsit terepen, de nagyon fosok az izomgörcsttől. Amint kiérek terepről, akármilyen kicsi kis aszfaltra, rögtön görcsölni akar az egyik.

A futótársam, -e- képes a maratonra már régóta.

Megfordult a kocka.

Szépen rávezettem, hogy nekünk bizony az kákell, én meg itt parázok a görcsttől, ami általában jön is.

Biztos, hogy nem vitamin, vagy CaMg hiány, mert akkor mindkettő görcsölne.

Jézus... a Velencei tókerülés idén... még jó, hogy nem volt szintidő, sokat kellett az uccsó harmadban gyalogolnom miatta, hiába a sportkrém, magn.tabi, stb.

Wink FM, alig értem be a célba szintidő előtt 1,5 perccel :(

Akkor hogy lesz ebből Maraton ??

A múlthéten Rubintrékáztam, ott is gyakran görcsöl popsigyaksziknál, megszoktam....

 

.... csakhogy akkor és ott eltört bennem valami...

Ha egy ilyen kis tornát sem bír, akkor mi a francot akarok én Maratonozni ???

Most perpill azt érzem, hogy meg kell maradjak a FM-nál.  Nem merem magam kitenni egy izomgörcsös Maratonnak, miközben őszintén bevallva, kurvairigy vagyok, hogy másnak ez megy :)  Hm...talán lenne esélyem egy terepmaratonon...nem tom, az jobban megy, ha nem túl szintes, mert a szinteket sem szereti az izmom. Kicsinálja a hol fel-hol le.

Én, aki rávettem Őt, hogy márpedig nekünk még kell az a  kis maratonocska, lefutja, én meg nem tudom :(

A írásom fő lényege és elmondanivalója: 

- hogy a rossebb vigye el és egye meg !

Ui:

- tudom képes lennék, de a lábam tiltakozik :( evvan.

 

39 hozzászólás

V.Petra 4678 napja
V.Petra képe

Ejnye, no! Én tudom, hogy ha te valamit akarsz, akkor az megvan! És nem hóhér, és nem akasztják! Fene a kiba.... kínlódásba, görcsökbe, fogalmam sincs mitől van és hogyan lehet elmulasztani. A kínlódásról regényt tudnék írni én is. Viszont tudom, hogy meglesz. Ha nem idén, akkor jövőre. De meglesz, mert te azt akarod! Én pedig mindig szorítani fogok, bárhogy is alakul. Run-ka - Petra megaláv!!!

Ps: Hol van már a Tatás írás?????????????????????????????????????????????????

faxau 4678 napja
faxau képe

Szerintem értekezz pecsenyével SMR ügyben!! Simán meglesz a marcsi! Ha csak az aszfalt a gáz, akkor Györben van novemberben a Püspökerdőben maraton. Asszem  1km benne az aszfalt körönként..Bár plecsni nincs. Ill. tavaly nem volt...

potther 4678 napja
potther képe

Szerintem túl vannak feszülve azok az izmok. Én is SMR-t ajánlanék, ami szépen fellazítja a pólyán és ha ez volt a baj, akkor pápá görcsök, fájdalom. 

RunKa 4678 napja
RunKa képe

Tudod azért nem hiszem, mert a másik lábam okés. SMR-t használtunk a kettlebell-en, hát....elég fájdalmas edzés után !!!

Czeglédi Ferenc 4678 napja
Czeglédi Ferenc képe

2012. április Oxigén Nagyerdei Maraton Debrecen.

Nincs meleg, homokos földút, minimális emelkedés, aszfalt 0 méter, van is még rá bőven idő!

Én ott leszek! De sokan mások is!

Másik: jó lenne felderiteni, hogy mi okozza ezeket a problémákat!!!!!!

Hauanita 4678 napja
Hauanita képe

Szerintem meg igenis létezik futóélet maraton nélkül.

Persze lehet, hogy tőlem ez nem hiteles, mert futottam, sőt 7-et is, de 7 maraton után is azt mondom, nem értem, mit misztifikálnak ezen annyira. Jó. Egy kicsit tovább kell futni, mint máskor, viszont pont emiatt nem jó. Persze-persze, hogy lefutja az ember, hisz azért nevezett, meg aztán adják a nyakba a plecsnit, meg hát valóban meg lehet azt csinálni.
De szerintem nem feltétlenül ad többet, mint bármilyen másik futóverseny. Úgyhogy csak fuss, ami jólesik, amit elbír a lábad, és hidd el - szerintem legalábbis - picit sem leszel kevesebb. Sőt. Még csak le sem maradsz semmiről. 

HarcsaBarna 4678 napja
HarcsaBarna képe

Na, azért Maratonon túl könnyen beszélsz, de aki még nem próbálta, az bizony nagyon vágyik rá. Igenis meg kell csinálni, szép kényelmesen, a debreceni tényleg baráti, és szintidő se igen van...  Előtte kell egy pár hosszabb, sétálós  futókirándulás, hogy a távot tisztelje az ember, de igenis meg lehet csinálni.... én eddig mind a hármat betegen, sérülten csináltam meg, mire odaértem az egész felkészülésem összedőlt, de menni kellett....

Hajrá!

potther 4678 napja
potther képe

Asszimetrikus mozgás talán.
Fáj persze, az a dolga, hogy nyomással fellazítsa és a csomókat "kikösse". 

monique 4678 napja
monique képe

én annyira teljesen megértelek! én is úgy érzem állandóan h hát nekem nem megy a maraton egyelőre. nem is fogok menni most októberben. de! én hozzáteszem hogy EGYELŐRE. nem tudhatod, mit hoz a jövő :) előbb-utóbb csak lesz erre a görcsre megoldás. érdekes lenne tudni hogy mennyire tempófüggő ill. pulzusfüggő? a 30km-t azért lassabban, végig alacsonyabb pulzuson futottad mint a nike-ot.  nekem az UB-n a combhajlító bizonyos pulzus felett volt gázos csak. persze lehet h nem ettől függ :)

 

Hauanita, nos szerintem ez nagyon egyszerű, azért speciális táv, mert hosszú :P se több, se kevesebb :) amúgy azt áruld el miért futottál 7 maratont ha utáltad :)

sultan albertovics 4678 napja
sultan albertovics képe

Na kis drágám bejöttél az én uccámba..hehehe..

Szóval, hogy van ez ha valamit nagyon akarunk az menni fog???

Hát nem mindig van egy takaró mi sosem ér addig meddig szeretnél nyújtózni. De ez így természetes, elkenődni fölösleges neked még lazán lesz marcsid...De tényleg ne görcsölj, ne akard nagyon, csak élvezd a futást. és egyszer csak úgy kattra össze fog jönni.

pátyalso 4678 napja
pátyalso képe

De,a  maratoni euforiáról lemarad. Na de nem fog.Mert Run-ka nem ad fel semmit.

RunKa 4678 napja
RunKa képe

Oly sokatoknak van igaza !

Huanita: igazad van, igen van élet :)), tudom is, vallom is, de Harcsabarnának is igaza van, mert vágyom rá, min.egyszer.

Potther, most hogy monodod, ez is lehet.

Moni neked is lehet igazad, Nike 6:30, Spar 7:00, akár ez is lehet, Nike meleg, Spar hideg.

Ne röhögj TÉZÉ  ::))) Tudod, hogy ? Akartam a 30-at és meg lett úgy, hogy a 21 necces volt :D

Páty, jaja, azért ott a célban ....

Köci :)

RunKa 4678 napja
RunKa képe

Feco, oda lehet megyek, majd szólj időben jövőre !

faxau 4678 napja
faxau képe

Még jó, hogy ponn benéztem  ma a futériára és tudom miről beszél TÉZÉ:)  Potthernek igaza van( és így nekem is) Csíky Feri a megoldás! Érdeklödj KB-n. A marcsi így is úgy is-ha valakinek akkor Neked-meglesz:)

Tündüs 4678 napja
Tündüs képe

Figyu, neked nem azzal van baj, hogy nem szeretsz futni, hanem most jött a bicaj. És élmény, motivációt, terveket ad.

Szerintem tombold ki magad vele, és úgyis marad benned annyi a futás szeretetéből, érezni fogod, mikor áll vissza a rend, hogy betervezd azt a maratont.

..és igenis fájó szívvvel lehet gondolni rá, csak vannak olyanok akiknek hamar romlik az emlékezete...

Czeglédi Ferenc 4678 napja
Czeglédi Ferenc képe

Hauanita: nem értem ha ennyire közönyös vagy a maraton iránt miért futottad le hétszer.

Monique-nek igaza van!!!

Meglepődtem volna ha valamilyen lelkesitő szöveget olvastam volna tőled.....

Hauanita 4678 napja
Hauanita képe

Nem utáltam, hanem fokozatosan elment tőle a kedvem. 
Volt közöttük nagy élmény, volt olyan, ami jó buli volt. De nem (feltétlenül) a táv miatt. Igen, a táv az kaland, egyszer valóban érdemes kipróbálni, de aki futotta már, az tudja, hogy a maraton "fáj". Én meg ezt a futást nem a szenvedésért, nem a fájdalomért csinálom, hanem az örömért. Extra katarzis meg nem volt a végén - persze a célbeérkezés mindig öröm, de nekem az rövidebb versenyen is -  hiszen mindig úgy indultam el, hogy elhittem (el kellett hinnem), hogy meg fogom tudni csinálni, így ott a célban miért csodálkoztam volna?
Igazából az a maraton esett nagyon rosszul, amikor az egyéni csúcsomat futottam, azután futottam még kettőt, lassabban, de a konklúzió az lett, hogy tökmindegy, milyen tempóban fut az ember, a maraton vége mindig rosszul esik. Mióta erre rájöttem, azóta nem is futottam ezt a távot. Immáron 4 éve.

De nem is hiányzik, és épp ezt próbálom megfogalmazni, hogy anélkül is nagyon klassz futóélet létezik.
Azt pedig nem tartom lelkesítőnek, hogy valakit arra bíztassak, hogy sérülésveszélyt kockáztasson, csak azért, hogy csakazértis meglegyen a táv. Mert nem az a cél, hogy rövid ideig fussunk, de akkor aztán mindent, ami belefér, hanem, hogy minél tovább maradjunk egészségesek a futás által is.

tzh 4678 napja
tzh képe

Eufória: ez talán egyénenként változó, ezért nem tudhatom, kinél hogy megy ez, de nekem mindig az első esetben volt ilyen érzés bármely célversenyen, másodjára már nem.

Első K100 túra után volt eddig a valaha érzett legnagyobb katarzis, az utána következő százas túrán már elmaradt, pedig még az is nagy küzdelemmel járt.

Félmaratonnál dettó, az első aszfaltost (tavaly november) leszámítva a többi - nem sok, 3 db - már nem sokban tért el egy tempófutásos edzéstől, ha az eufória érzését nézem. Az első maratonra kíváncsi leszek persze, de a továbbiak már nem célversenyek lesznek, hanem mérföldkövek egy hosszú úton, ami a minél hosszabb távok teljesítését jelenti - ezekkel kb. úgy vagyok, mint Bozót, a tempó PB-k nem motiválnak igazán (a gyorsulás nálam főleg egy célt szolgál - a biztosabb teljesítést egy belegyaloglós hosszún, főként terepen), inkább a nagy táv és hosszú idő legyőzése.

Van élet maraton felett is, mellett is, alatta is. Utóbbit a nem elhanyagolhatóan magas részvételi számok is jelzik, és egy félmaratonnak azért van olyan előnye, hogy a felkészülés rendre kevesebb kötelező melóval jár, és ettől többek számára érhető el rendszeresen a teljesítése, mint már a maratoné. Többet is rendeznek belőle.

monique 4678 napja
monique képe

Anita, hány év alatt futottad azt a 7 maratont? én azt olvastam h profiknál is az évi 2 maraton a max amit bírnak rendesen, különben 3 év után vége. szóval lehet ha túl sűrűn futottál ilyet, attól is ment el a kedved, főleg h szenvedősek is voltak. csak tippelek persze, mert igazából nem tudom hány év alatt jött össze neked meg egyébként is, vannak emberek akik bírják a dolgot és képesek 25 napig mindennap 1 maratont futni (öregsirály), illetve akár 1 évig mindennap=)).

az h kinek mi a "klassz futóélet", az pedig annyira egyéni, hogy nem érdemes megpróbálni a másik helyett definiálni az ő saját klassz futóéletét.

 

 

tzh, eufória érdekes téma, ha versenyeket nézzük akkor nekem eddig leginkább csak a kékesen volt, de ott szerencsére mind2x. =) (2x voltam eddig)

meg még edzésen szokott lenni, a nagyonlaza futásaimnál, amikor igazán megtalálom a ritmust. de volt már tempófutásnál is..főleg hegyen felfelé :) meg volt már közepes tempónál is, tényleg nem tudom mitől függ. és amit a nagyonlazánál érzek, az kicsit másféle, mint amit tempófutásnál érzek. de mindkettő magával ragadó. =)

ja és ha már félmaraton, edzésen futottam az elsőt, nem erős tempóban, a szigeten futottam 4 kört és ott a 4. kör első felében volt valami különleges eufória egy darabig.

sajna versenyen általában csak egy kis feldobottságféle van a célbaérkezés után, de azt nem nevezném eufóriának. mert nem olyan magával ragadó érzés. na most tatán még ez se volt=)

monique 4678 napja
monique képe

jaj még eufória meg verseny : még a tavaly őszi 10k-nál is volt, de ott csak menet közben. de csak amíg nem jött a szenvedés a maradék 2/3-ában :DD

monique 4678 napja
monique képe

izé, azt akartam írni h a táv maradék 1/3-ában, de mind1 is :)

Czeglédi Ferenc 4678 napja
Czeglédi Ferenc képe

Amita: nem utáltam hanem fokozatosan elment tőle a kedvem: másként fogalmazva gyakorlatilag fokozatosan megutáltad, és most másokkal is ez a célod......

Most még! csak a maratont utáltad meg, majd nemsokára jőn a félmaraton, majd a 10 km, majd az egész futás....

A legjobb úton haladol.....

Csak persze most magadnak megpróbálod bebizonyítani, hogy nem is így van.....

Ha valakinek nem okoz már örömöt a versenyzés, minek megyen el a versenyekre?

Nem azért versenyez az ember, hogy másokat legyőzön, hanem hogy önönmagát, mások max. hozzásegítik saját maga legyőzéséhez, és minél nagyobb ez a küzdelem, annál büszkébb az ember rá!

Nem arra büszke az ember ami az ölébe pottyant, hanem arra amiért nagyon keményen megküzdött!

Ha te nem vagy büszke arra, hogy nagy küzdelem árán a maratont sikerült már hét alkalommal is lefutni, akkor nálad komoly probléma van....

V.Petra 4678 napja
V.Petra képe

Hoppá!

Valaki ígért az ő Petrájának október 2-ára egy maratont!!!

Hauanita 4678 napja
Hauanita képe

Fecó!

Érdemes lenne befejezned a személyeskedést, és nem kiforgatni a szavaimat.
Miután - veled ellentétben - nem 2-3, hanem közel 9 éve futok, nem hiszem, hogy akárkinek is bizonygatni kellene, hogy nem fogom megutálni a futást, ha eddig nem tettem. Azt kifejezetten kikérem magamnak, hogy másokkal is meg akarnám utáltatni a futást. 
Egyetlen szóval sem írtam, hogy nem vagyok büszke a maratonjaimra. Azt meg még kevésbé, hogy nem küzdöttem meg érte.
Az lehet, hogy esetleg érződött, hogy a futással nem feltétlenül a küzdés a célom, sokkal inkább a jóleső, tétmentes - de leginkább sérülésmentes futás. Nem tudom, hogy ez mi olyat sugall, ami bárki értékrendjével komolyan ütközhet.

És mivel itt nem rólam van szó, hanem run-káról: biztos vagyok benne, hogy le tudja futni, akár most ősszel, akár később. De abban is biztos vagyok, hogy akkor is egész, értékes ember marad, ha nem futja le, akkor is sok-sok élmény érheti, ha rövidebb távokat teljesít. Ha ezáltal pedig nem sérül le, akkor a futást még tovább élvezheti, minthogyha erőltet egy maratont, ami aztán gondokat okoz neki.

Móni!
A 7 maraton így volt kb: 2004. ápr, 2005. ápr, 2005. okt., 2005. nov. (ok, ez az utolsó egy társasút volt Firenzébe, iszonyú nagy élmény, és akkoriban is tudtam, hogy sok lehet a 3 maraton, de nem volt gond), 2006. ápr (Linz, egyéni csúcs), 2006. okt., 2007. okt. 

mjoci 4678 napja
mjoci képe

Egyszer biztos le kell funi, de ha tetszik persze lehet többször is.:))

De egy problémás lábbal nem ajánlanám, részben azért mert nagyon szenvedös lenne, ráadásul így simán össze lehet szedni egy komoly sérülést is!!!!!!

De nem akarom az észt osztani, mert ha jól emlékszek 9 maratont futottam idáig. De csak a tavalyi 2 lett olyan amivel elégedett voltam.

sultan albertovics 4678 napja
sultan albertovics képe

Igen-igen egyszer biztos le kell futni, de...tényleg van olyan nagy futó ki még sosem futott maratont mégis nagyon nagyra tartom..Nevesítve sneci(Schneider Gábor) igaz nála ez teljesen indokolt. Maraton nélkül is lehetsz nagy futó, de biztos egyszer elvisz a szíved maraton mezejére, és fogod mondani a célban, hogy győztem..

Sokak kérdése hány maratont lehet futni egy évben, igen egy profinak ki pénzért maxon fut a kettő a normális, de nálunk amatőröknél több is simán elmegy. Nálam ez öt volt egy éven belül, igaz akkor még nem ultráztam..Volt csodás örömfutás is benne, de volt mikor nagyon nehéz volt végigmenni. Egyszer fel is adtam, de mentségemre akkor mert egy héttel előtte vacakul mentem, így megint neki ugrottam..Butaság volt így indulni..Azért pár évvel később megcsináltam ezt is. Két egymás utáni vasárnap két maraton...És a második jobb lett, mint az első..

Egyszer tényleg neki fogsz menni és leszenveded, de tényleg muszáj szenvedni?

Czeglédi Ferenc 4677 napja
Czeglédi Ferenc képe

Anita: én csak az általad leírt szöveget olvasom, és ez alapján tartok neked egy tükröt...te belenéztél ebbe a tükörbe, és teljesen felháborodtál azon amit te írtál le-jogosan, és igazad van!

Abban is tökéletesen igazad van, hogy egy szóval sem írtad le, hogy büszke lennél a maratoni futásaidra, tehát mivel nem írtad le ezért azt gondolhatja az ember, hogy nem vagy rá büszke, hiszen nem írtad az ellenkezőjét le.

Te írtad azt is, hogy sérülésmentesség fontos! Ebben is tökéletesen igazad van, hiszen a futás nem, ismétlen nem azt jelenti, hogy sérülés szedjen össze az ember. A legbiztosabb módszer a sérülés elkerülésére, hogy nem futunk, és így biztos elkerüljük az általad többször jogosan emlegetett sérülést!

Kb. 8-10 alkalommal írtad, hogy nagy fájdalom árán, sérülésmentesen kell lefutni a maratont, ebben is tökéletesen igazad van, gondolom, hogy saját katasztrofálisan negatív példád mondatja ezt veled. Ismét igazad van!

Tehát mindenben tökéletesen igazad van, és elnézést kérek ha valami olyat írtam volna le amit nem te írtál.

De!

Ezen dolgokat te írtad le, hogy mindenkit inkább megpróbálsz lebeszélni a maratoni táv teljesítéséről, hiszen neked, a te személyednek, Hauanitának, tehát neked semmi örömöt nem okozott, másnak sem fog véleményed szerint okozni, hiszen ezt te igen tiszteletreméltó futómúlttal mondod ezt, hogy egyre kevesebb örömöt okoz neked bizonyos futás.

Anita kedves! Ezeket te írtad, én csak tükör vagyok, amiben a saját gondolataidat látod.

Bízom benne, remélem, hiszek benne! Javulni fog ezen gondolatmenet!

Elnézést kérek mégegyszer, ha valamit félreértettem, de én így értelmezem amit írtál, meghajtom a fejemet a te igen tiszteletreméltó futómúltad előtt, én hozzád viszonyitva még csak egy LELKES szinte kezdőfutó vagyok....

RunKa 4677 napja
RunKa képe

folytassátok piviben a vitát. elbeszéltek egymás mellett, én pedig mindkettőtöket szeretem.

Czeglédi Ferenc 4677 napja
Czeglédi Ferenc képe

Kedves Run-ka! Ha kapok tőled egy fantasztikusan szép mosolyt akkor nem folytatom a vitát!

Mármint nettó 1 mosolyt, mert mint tudjuk a mosolyt 100% Áfa terheli, tehát nettó 1 mosoly az bruttó 2 mosoly....

RunKa 4677 napja
RunKa képe

:-)

:-)

Czeglédi Ferenc 4677 napja
Czeglédi Ferenc képe

eldugultam!!!!

nell1 4677 napja
nell1 képe

Tündüsnek szerintem igaza van...

RunKa 4677 napja
RunKa képe

Hát belátom, lehet, imádom a bicit :)

Tündüs 4677 napja
Tündüs képe

Ja és ami még eszembe jutott ezen  a csendes délutánon.

Mint tudod a párom is bicajozik. De hiába van téli felszerelése, vastag naci dzseki, kesztyű, kommandós maszk, amiből csak a szemei vannak kint, eljön az az idő amikor nem teker. Ezért volt jó, hogy futni kezdett a télen, keresztedzés, amikor olyan idő van, hogy a kutyát sem viszik ki, de futni persze szoktunk.

 

Te aztán tudod, téli erdő stb.

 

Van egy megérzésem, hogy megjön a rossz idő, bicaj megy  a kamrába-pincébe mittomén hova. Runka meg száguldozik ezerrel, mert élvezi és ...................

 

március maratonfüred????

 

Ugye-hogy elérhető????

 

Csandy 4676 napja
Csandy képe

többször elolvastam a blogodat és remélem a bicaj mellett a futás is az életed része marad.....a felettem szólóhoz meg annyit, én egész télen bicajjal jártam és szerintem a hideg és a hó nem lehet akadálya a tekerésnek....igaz mély hóban nehéz tekerni, de én ezt is egyfajta edzésnek vettem, pedig nekem nincs is jó MTB-m, mert a lopások ellen is védekezem azzal, hogy a napi munkába járáshoz olcsó bicajt veszek igénybe....és valljuk be, a bicajon való száguldásnak páratlan élménye van....kedves barátném, élvezd a bicaj adta örömöket és találd meg a futásban is a számodra megfelelőt...egyébként épp a tavalyi 30 km-es Spar futásod volt a "példaképem" és az idén én is bevállalom:) remélem hamarosan talizunk újra egy versenyen:)

Tündüs 4676 napja
Tündüs képe

Csandy, pont nekem írod ezt? Aki szintén bicajjal jár egész évben (a párom is), de más melóba menni 10 kilit (viszonylag letakarÍtott útvonalon) és más az, hogy Fertő-tót kerül. Irány a 100 kili -10 fokban, oszt várom a véleményedet.

Csandy 4676 napja
Csandy képe

bocs, de nem vitatkozom....egyébként nem vezetem a bicajos kilométereimet....volt minusz 18 fok és 40 feletti kilométer is letakarítatlan pusztaságban..és hetente többször is....szerintem nem ez volt a lényeg a hozzászólásomban, hanem az, hogy mindenki azt és annyit sportoljon, amennyit jól esik

RunKa 4676 napja
RunKa képe

nah, én albertirsán laktam 5 évig minden reggel este bici az állomásra, térdig érő hóban és kánikulában. Voltak élményedim, viszont ott szerettem meg a telet. udok bicizni hóban is, de nem hiszem hogy pesten az üllőin ezt annyira élvezném, az út szélén ugye a szürke locspocs, nem kell :(

sultan albertovics 4675 napja
sultan albertovics képe

Ha hazaérsz a Fertrő tóról majd olvassgass egy kicsit..Jól eldugtam mit mondok neked, de már ketten tudják és nekik tetszik

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (5 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (4 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)