Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 980 566 km-t sportoltatok
♥ Missrunka: futás megabringa ♥

Miért fussunk odakint...

Csak egy szösszenet.

RunKa | 2011-02-20 08:39:36 | 12 hozzászólás


Miért fussunk odakint?
Ezért:

A természetet és a távot tiszteljük, igaz Silk, ezt sosem felejtem el neked :))
Semmi nem a futó ellensége, sőt ! Érte van !
Olyan, olyan, olyan..., csúcs !
Ha átadod magad az érzéseidnek olyan, mint egy csoda, a tiéd/tiétek.
Semmi nem mindegy. Mikor futottam a Börzsönyben, egy hatalmas erdőben, vagy Gödöllőn...hatalmas fák között, tök más érzés volt, mint a saját erdőmben :)
Elvesztem benne, körbe fogott de ugyanakkor hatalmas szabadságérzet jött, ott zengők voltak a hangok, kiabáltunk, visszhangzott :)) rettenet jó volt :)))
Tanuljátok meg élvezni a természetet, sajnálom azokat az embereket, akik sálban, kabátba burkolózva, védve magukat mindentől sietnek haza és ücsörögnek a szoba melegében, ahelyett hogy kimennének akár futni vagy gyalogolni sétálni, vagy ne adj isten túrázni a sárban.
Vidéken esőben futni...
Semmi más nem kell hozzá, minthogy magadra kapj egy esőálló kabátot, sapit és irány a terep ! Ilyenkor a kutya sem megy ki, csak mi sportolók :)
A táposok a futópadon futnak. De te menj ki, ne izgasson, hogy elázik a cipőd! Na és ? Majd megszárad. Kutyaszarba léptél? Na és ? Szerencséd lesz ! De olyan élmény kapsz, ami neked jár.
Csend lesz és csak fuss, közben hallgasd, hogyan cuppog a cipőd a vizes talajon, akár aszfalton, hogyan kopog az esőcsepp a ruhádon, hallgasd ahogy suhogva érkezik odafentről.
Vedd észre mi van körülötted!
Spar verseny. Végig esett. Volt olyan futó, aki direkt, végig a 42 km-en keresztül minden tócsába belefutott :)) Nyilván poén volt, de nem tök mindegy? Így is, úgy is vizes volt :) Egy kicsit elszégyelltem magam, mikor megláttam, én meg akkurátusan minden tócsát kikerültem, na jó ezt azért nem csinálnám, de ha igen akkor kötelező vazelinnel előtte átkenni a lábujjaidat és a talpad, hogy ne ázzon ki, mert ezt én Hortobágyon megszívtam, mert szétlocsoltam magam.
Ma levittem a kutyut reggel 7-kor, vizes minden, de a levegő... húhhhh :)) Friss, üdítő, ébresztő, semmi por, szmog...Kár, hogy nem akkor mentem futni. Vannak olyan természeti élményeim, amik mikor látom, egyszerűen megráznak, mint Krisztus a vargát :) közben azt motyogom magamban, hogy úristen... ez gyönyörű :))
Lehet ez egy különleges madárdal, az erdő fáin átszűrődő napsugár, egy avartól nyunyásra ázott ösvény, egy fára szaladó mókus, a fejlámpám fényében mindent eltüntető lehelet vagy akár kabátpöckölgető hódara, talpad alatt ropogó hó vagy az esti lámpafényben szikrázó hópehely.
Csak észre kell venni! Nem mással foglalkozni. Legalább néha-néha !
Mikor is volt a hódarás futásom ? Szerda vagy csütörtök ??? 1 órát futottam, de az az 5 perc ért a legtöbbet, mikor ezt átéreztem :) a többi csak egy feleljünk meg a futásnak futás.

Na ébresztő run-ka, mert itt ülök a meleg lakásban a gép előtt, irány az vizes erdőmbe futni :))

12 hozzászólás

mjoci 4820 napja
mjoci képe

Pont ezért kell kimenni futni.:))

Bozót 4820 napja
Bozót képe

Klasszul leírtad!  Oli szokta írni - sok mindenben nem értünk egyet, de ebben nagyon - hogy a mai városi ember annyira eltávolodott a természettől, annyi mesterségessel veszi körül magát, hogy már extrémnek és kerülendőnek, sőt, ijesztőnek hat számára az ami valójában természetes: a sár, a napfény, az időjárás változása, ha esik, ha fúj a szél, ha hó van vagy fagy. Szoktam nézni a gyerekeket: a kis purdék sikongatva ugrálnak félmeztelenül a tócsákban, amikor sok anyuka nyakig bebugyolálva ráncigálja a gyerekét gyorsan be a kocsiból a lakásba, nehogy megázzon szegény :)

A Spar maratont nagyon élveztem, kivéve a cél után, mert majd megfagytam. Jó lett volna a fűben ülve bandázni...hát az a kimaradt

faxau 4820 napja
faxau képe

Vanni jó!:) És hogy tudd,hogy vagy, érezned kell minden érzékszerveddel! 90%-ban egyetértek. Kutyát sétáltatni is jó!:)

RunKa 4820 napja
RunKa képe

Tegnap volt egy dokfilm a free...(gerek) vagy kikről... Elgondolkoztam...Jó, nem szívesen ennék kukából, de külföldön szinte divat a jó cuccokat is kidobni(ruha), ha meguntuk őket. Ezek az emberek szabadok élnek. Egyiksem volt sovány, egyiksem volt szakadt, egyik sem volt ápolatlan. Az egyik fickó a jól fizető állását és a barátnőjét hagyta ott ezért az életformáért. Lehet ez éghajlat függő is akár, nem tom, de olyan tájak voltak, olyan szabad élet.. hogy ihaj. Néha összejöttek, megoszották a cuccaikat, megvacsiztak akár szabad ég alatt, gitározgattak. Ez is egy életforma.

És nagyon sok olyan "futótól" hallom, hogy ááá, ma nem tudok kimenni futni, mert esik az eső, pedig annyira készültem rá....

És ??? Miért nem megy ???

Akinek ilyen az inge, az öltözzön fel, aztán sürgősen vegye le :)))

Mozg 4820 napja
Mozg képe

Jól összeszedted. Azt szeretem a legjobban, amikor elindulok otthonról és csak úgy kiválasztok egy távoli pontot és oda elfutok. Futok és tudom, hogy egy óra múlva ott leszek a látóhatár szélén és újabb célt választhatok.

Tegnap miután átverekedtem magam egy bozóton csodálatos kis borókás tisztásra leltem, egy kis gyöngyszemre. Gyűjtöm az ilyen kis titkos helyeket és alkalomadtán megmutatom a szeretteimnek.

Szép napot, megyek futok egy maratont.

 

Armitage 4820 napja
Armitage képe

Jó kis írás. Én azt szeretem amikor küzdeni kell. Futni szélben,hóban,sárban. Amikor csodálkoznak az ismerőseim miért szeretem ezt,azt mondom,mert az " extrém" körülmények nem is igazán a testet,hanem a lelket,az akaraterőt erősítik meg,és szerintem az a legfontosabb.

Briel 4820 napja
Briel képe

Ezt nagyon eltaláltad, szuperül megfogalmaztad. Teljesen más lett a viszonyom a természethez és az időjárási jelenségekhez, amióta futok.

VassGabika 4820 napja
VassGabika képe

Nekem is volt már hátborzongató érzésem, igaz a belváros szívében. Amikor az eső az arcodba csap, vagy egy korahajnali nyári napfelkeltébe futsz bele, vagy amikor ropog a hó a talpad alatt. Igaz, ezt lehetne még jóval intenzívebbé tenni, de kitől mire futja. Volt, hogy ilyenkor a Hegylakó zenéje ment- kicsit túlzás, de a tevé előtt döglőkhöz képest tényleg az Princes(s) of the Universe feelingem volt. :)

RunKa 4820 napja
RunKa képe

Armitage, igen a küzdés is jó, mikor szemvesülsz ez nehéz tereppel, összeszorítod a fogad, jól felszívod magad, hogy nehogymár... :))

Mozg, jó sokat futsz :))) ahogyan te futsz, az lenne a legjobb nekem is, csak félek eltévedek :) Pest nem vidék. Irigylésre meltó a tudományod, remélem majd én is így 10 év múlva és te is :)

Briel, én sem voltam mindg így...egészen addig, míg vidékre le nem költöztem. Pesten télen állandóan fáztam, útáltam a telet. És ott vidéken egyszer egy hajnalban, nagy hóban, -20 ban, mikor már nem tudtam bringával kimenni az állomásra, 35 perc gyalog, regényt tudnék most írni arról a hajnalról.... meseszép volt. Akkor és ott minden megváltozott és elhoztam magammal pestre.

VassGabika, bárhol lehet csodát találni, mindehol ott van, csak nem mindenki képes észrevenni.

faxau, akár kutyséta :)

MungDaal 4820 napja
MungDaal képe

Tudod, nekem volt olyan nyaram, amit úgy dolgoztam végig, hogy az egyik reggel még hersenően májusi zöld volt kinn minden, a következő reggel azon kaptam magam, hogy hullanak a levelek a cseresznyefáról. Akkor megálltam és megkérdeztem magamtól, hol a jó büdös francba voltam én a kettő között? Annak az évnek a végén kezdtem előbb bringázni (jártányi erőm nem volt) majd futni. Azóta újra tudom milyen illata a földnek, az esőnek, a hónak ...

monique 4819 napja
monique képe

run-ka, mindig olyan szépen meg tudod fogalmazni ezeket a dolgokat :) nekem nem megy, mert nem is nagyon szoktam rácsodálkozni az érzékeimmel semmire (nem vagyok valami vizuális típus, a többi meg... nos, maradjunk annyiban, hogy a hangokat teljesen kikapcsolom futás közben). de azért az a hódara múltkor nekem is tetszett! :) meg egyáltalán, futni, valamerre, ki tudja, merre, na ez nagyon bejön!

Tündüs 4819 napja
Tündüs képe

Run-ka ne tedd ezt velem! Szerda óta nem tudtam futni, ma pont a rekortán felé jártam, még az is olyan csábítóan tekergett a parkban, megszakadt a  szívem. Holnap ki fogok menni a Püspökerdőbe és ha nem tudok futni, hát körbegyaloglom néhányszor!

Nagyon tetszett ez az írás!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (5 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (4 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)