Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 139 984 km-t sportoltatok
A futás az élet szinonímája. Tehát ez a napló az életről szól...

ZENSAH tapasztalatok I.

Ispi | 2012-02-01 16:40:40 | 13 hozzászólás

 

Futószár (leg sleeves)

 

Felpróba

Miután megkaptam a szárakat, első benyomás szerzése céljából egyből fel is vettem. Kellemesen fogja a lábat, eleinte kissé szorosnak tűnt, de hamar megszoktam. A mozgásban nem akadályoz, és intenzív ugrabugrálás mellett is a helyén marad. Természetesen az élő helyzetek döntik el, mit tud.

 

Első teszt, terhelés

Hogy lemérjem, milyen különbség a szárral futni, csak az egyik, a gyengébbik lábamra húztam fel. A másikat odaadtam futótársamnak, aki szintén így tett. Ezután elmentünk egy laza 30 km-es futásra. Menet közben annyit éreztem, hogy szépen egyben tartja a vádlim, de semmi egyéb különös. Hazaérve szár le, végigtapogattam mindkét lábamat, hogy érzek-e valami eltérést a fáradtságban. Minimális eltérés a száras láb javára. Az igazi hatás másnap reggel jelentkezett, amikor felkeltem az ágyból. Határozottan jobban meg volt viselve az a lábam, amelyiken nem volt a futás közben a szár (mindezt úgy, hogy az erősebb lábamról van szó!). Rákérdezve, futótársam is hasonlókat tapasztalt.

Azt gondolom, erősebb terhelésnél jobban kijött volna a különbség, no de ezt máskor próbálom ki.

 

Második teszt, terhelés

A szárral, illetve a nélküle futások közti különbség leméréshez a délelőtti és a délutáni futást teljesen azonos útvonalon végeztem. Az első futást a szár nélkül, a másodikat vele. Mivel annak kiderítése volt a cél, hogy erős terhelésnél hogyan segít a szár, laza hullámos terepen haladtam, és ahol emelkedős út keresztezte az útvonalat, ott teljes erőből fölfelé futottam kb. 1 percig, majd lazán vissza. Már menet közben éreztem, hogy könnyebben futok a szárral az emelkedőkre. A csúcsterhelés az edzés vége felé a sípályán felküzdés volt, azzal a feladattal, hogy addig fussak fölfelé megállás nélkül, ameddig csak bírok. A „csupasz” futásnál a sípálya feléig jutottam, teljesen kimerült lábakkal. Délután, a második futásnál - immár szárral a lábamon – a sípálya háromnegyedéig fölértem megállás nélkül. Egyszóval, szélsőséges terhelésnél is van hatása a szárnak.

 

Minden alkalommal, amikor a szár a lábamon volt, tökéletesen megtartotta az eredeti helyzetét, nem csúszott ide-oda. Karbantartása egyszerű: simán, kézzel és szappannal mostam, gyorsan szárad, nem deformálódik. Persze, nem árt kíméletesen bánni vele, hogy minél tovább tartson, és segítse az edzéseket!

 

Harmadik teszt, regenerálódás.

Mivel az ajánlások szerint a futások utáni regenerálódásban is segít a szár, ezt is kipróbáltam. Egyik nap a délelőtti edzés után szinte egyből felvettem őket, és a délutáni futásig rajtam volt. Ezután levettem, és az edzést nélküle végeztem. A hatás itt is érezhető volt: frissebbnek, pihentebbnek éreztem a lábaim, mintha „sima” pihenés lett volna a két edzés között.

 

Egyszóval mind a terheléseknél, mind a regenerációnál segítő szerepe lehet a leg sleeves-nek. További kísérleteimről is beszámolok majd itt. Ha bárkinek bármilyen kérdése van ezzel kapcsolatban, keressen meg nyugodtan (vagy akár izgatottan is)!

13 hozzászólás

kipage 4490 napja
kipage képe

 kissé reklámillata van a dolognak.. egyszerűbb lenne hiretési felületet venni ott oldalt.

tsoma 4490 napja
tsoma képe

Erre mondják mifelénk kedves kipage: nem mindegy, hogy az illemhely melyik oldalán áll az ember, illetve kell-e neki avagy nem... :)

Maradjunk abba, hogy ha én is 2 ikszzel fiatalabb lennék - igy reagáltam volna.

Ám jut eszembe az is, hogy a régi öregek már tudtak, tapasztaltak valamit mikor divat volt a térdharisnya, a priccses nadrág, a lábszárat összefogó keményszárú csizma. Jó, ők nem futottak, hanem a napi betevőért dolgoztak....

Én nem futószárat hasznlok ( zoknit) de hasonló tapasztalataim vannak, mint amiket Ispi ecsetelt.

Ispi 4489 napja
Ispi képe

Mitől van reklámillata? Mert csak előnyről van szó?

Leírtam a tapasztalataimat, ennyi. Mivel hátrányt eddig nem tapasztaltam, ezekről nem tudtam írni. Talán az eleinte szoros érzés volt eddig az egyetlen, de ez ott van a beszámolóban.

Én senkit csak úgy rábeszélni nem fogok semmire.

 

Gida 4489 napja
Gida képe

Nyugodjatok meg fijjuk! kipage elég sok mindenbe belekötötte már itt az EO-n az orrát...(én annyit mondok neked, próbáld ki!!!)

 

Nekem is van ilyenem Zensah feketében....futásra, aludni regenerálódásra. A legjobb cucc a földön de annyira hogy már a feleségemnek is venni kellett :)) Sőt már bokaszorítot is vettem és az is nagyon szuper. Több kollégám is ilyenben dolgozik Nem occsó de elég spéci anyagokból van viszont. Ispi használd egészséggel !

mateve 4489 napja
mateve képe

Ne is tedd...kérj legalább érte valamit... :))))

lilla 4489 napja
lilla képe

én nem nagyon futok nélküle sehova...ráadásul nem lyukad ki....és nem lesz hamar büdös...annyira :))))

mtraining 4489 napja
mtraining képe

Szerintem tök jó, hogy leírtad a tapasztalataidat.

Mondjuk a második terheléses teszt nem teljesen korrekt így. Egyrészt a délutáni bioritmus jobban kedvez a teljesítménynek, mint a délelötti. Másrészt mijaz, hogy csak a sípálya feléig,  háromnegyedéig mész fel? :P

nikola3 4489 napja
nikola3 képe

Elnézést kérek, nem akartam senkit megsérteni.

kipage 4489 napja
kipage képe

Hoppá ő a párom. Szóval elnézést kérek, nem akartam senkit megsérteni.

ORBEA ORCA 4489 napja
ORBEA ORCA képe

Én nem hiszem,hogy ez nagyon reklám ízű lenne,feltéve persze ha nincs folytatása akkor jó dolog,egy tapasztalat megosztása.

Ha reklámnál tartunk akkor inkább az számít annak,amikor valaki nem blogban,hanem az üzenőfalra központi helyre írja ki a sportitalpor reklámot rendszeresen.Az elég zavaró.

bugbite 4489 napja
bugbite képe

Sziasztok, hogyan lehet meghatározni a a vádliátmérőhöz megfelelő szárat. A szárral kapcsolatos negatív tapasztalatokat okozhatja a rosszul megválasztott méret? 

 

Ispi 4488 napja
Ispi képe

Kedves kipage!

Engem nem sértettél meg, azzal, hogy leírtad a gondolatod. Azért is válaszoltam rá, hogy én hogyan állok a témához.

mtraining: én a teljesítmény napszaktól függését nem tartom olyan nagymértékűnek (saját tapasztalat). És, még ha van is, a délelőtti maxra dombozás fáradtsága ellensúlyozza a délutáni jobb terhelhetőség előnyeit. Jó lett volna már az első futásnál kiszaladni az űrbe, de tőlem csak ennyi telt... :-)

bugbite: én úgy láttam, hogy a vádli körméretét kell mérni, és ahhoz kell a méretet választani. Ha túl szoros, az baj lehet.

 

kreki 4488 napja
kreki képe

Lehet, hogy a Zensah szár nagyon jó, nekem egy kompressziós sprinter nadrágom van tőlük, az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pénzkidobás volt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (4 bejegyzés)