Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 935 190 km-t sportoltatok
Locsogás

24 órás bikinis lány nézegetés, Dunaújváros

necromedve | 2013-10-27 23:11:48 | 10 hozzászólás

Sajnos amikor a logokat írtam volna ki az órámból, megállt benne az élet, egyik gombnyomásra sem reagál. Persze a logokat listázó üzemmódba még sikerült áttennem, hogy karóraként se használhassam. :P Így cseppet rossz szájízzel írom a beszámolót, morcos vagyok miatta.

Tehát:

Végül csak beneveztem 24 órás úszásra váltóban. Bár az Edzésonline csapatnál már évek óta tartalékos voltam, de csak mostanra jött össze a bátorság, hogy ennyi ember közé merészkedjek. Most mégsem velük mentem, leigazoltak a bikinis lányok a veszprémi usziból. Még mehettem volna a Fröccs csapatba is, mint kiderült, a háromból jó érzékkel a leggyengébb társulatot sikerült választani. :P

Az odaút elég macerás volt, 7:45-kor gyülekező, 8-kor indulás a regattások csapatával, közös busszal. Szolidarítottunk a csapatkapitányokkal, úgyhogy mindenki ott volt a helyszínen tök kómásan már 10 előtt... A buszon sikerült egyedül ülnöm, úgyhogy olvasgatás, meg motorzúgás hallgatás volt zene helyett. Annyiban jó volt, hogy legalább lehetett választani helyet az usziban a nézőtér felett.

Induláskor kiosztották előre az emléklapokat az aktív hozzájárulás szöveggel (vagy mivel), akár mehettem volna haza egyből. Meg valami ótvar narancssárga pólót kaptunk, azt inkább fel se vettem, a death metalos jobban áll. Szerintem. :P

Utána ténfergés délig, aztán kattogattam pár képet az indulásról, utána döglés, nézelődés. A medence nem kicsit habzott, talán a tv-közvetítésben jól mutat, vagy fene tudja, miért. Olvasgattam kicsit, amíg fogott az agyam, illetve kiosztottam az úszószemüvegekből felhalmozott készletemet. Páran úgy gondolták a csapatból, elég, ha befizetik a nevezési díjat, kérnek egy szemüveget, aztán menni fognak az ezrek. :P

Aztán 13-tól szerencsére mehettem úszni. Az első terv szerint 18-kor kezdtem volna, az előző esti szerint csak 21-kor(!), úgyhogy jól jött ki, hogy menet közben már az 345245. alkalommal is módosítottunk. Szandrával és Viktorral kezdtünk, én 3 perccel később, mert a füldugókat a "táborban" hagytam. :P Ők szerencsére tudtak úszni, 15:20 körüli 1000 méterrel kezdtünk, totál meglepődtem rajta. Meg magamon is. Ahhoz képest, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan a kartempókat nyújtottam, meg lassítottam, most mentek a 45-46 mp-s 50 méterek, vízből indulva. Fejessel inkább nem próbálkoztam. Kcs: 35. Ezt egyébként szinte egész nap tudtam tartani, igazából végig arra figyeltem, hogy 36-nál ne legyen több, de a 35 lett a nyerő. Ilyen tempóval szerintem szuper. Később Viktor lassult, meg én is beálltam 48 köré. Ahhoz képest, hogy mennyit aludtam, pláne meglepő. A sávtárs csapat piszok mód nyomta, a szomszéd sávban meg a végső 3., illetve 2. helyezettek úsztak, gondoskodtak róla, hogy így is csigának érezzem magam. :P A végén 57 percnél álltunk meg, 1200-at mentem, tehát olyan 3800 körül úszhattunk. Manóék az első órában szintén jól nyomták, 7500 lett a 2 óra.

Utána zuhany, öltözködés, aztán csajnézegetés ezerrel. Na, annyiban megérte elmenni erre az úszásra, hogy máskor egy teljes év alatt nem látok ennyi jó seggű lánykát. Főleg, hogy nem volt rajtam szemüveg, így a hiányosságokat pótoltam fantáziával. :P Ennyiben még a sávszomszédokkal is jól jártunk a triatlonos egyesület személyében. :) Ja, meg mellém is rendszeresen bekerült a sávba egy nagyon szép szemű leányzó. Közben sikerült pár szót váltani az eos csoport tagjaival, meg a regattásokkal is, akik meg majd remélhetőleg a leendő pajtijaim lesznek. Az egyik srác különösen szép hasasokat ugrott a rajtkőről, az egyiknél vagy 15-20 ember szisszent fel egyszerre körülöttem, mindenkinek fájt. :D

A délután folyamán még csobbantunk 17-kor, 1 óránál kicsit több lett az egyik, illetve este egy szűk két órás köröm is volt. 21-től Szandrával mentünk 100-akat. Utána a következő kör talán hajnal 1 körül volt. Általában igyekeztem olyan társakat kérni, akik tudtak úszni, hogy ne kelljesn sokat várni, de nem mindig jött össze. Ráadásul egyszer Csenge és Kriszti együtt voltak mellettem, az horror volt. Simán kimehettem volna közben a büfébe, Csenge 1:55-re "úszta" az 50 métert, Kriszti kicsit gyorsabban. De ő is úgy ment, hogy becsaptam a falhoz, visszanéztem 4-5 mp múlva, de még mindig csak 1,5-2 méterre volt. Ezen kívül volt még pár hasonszőrű fiatal, néhányan csak fejben készültek az úszásra, ez ki is jött.

A 100-aknál nekem 1:33-40 között lettek az idők, fordulónál 3 delfinnel - le ne égjek a szomszéd sáv tagjai előtt. ;) Szandra legalább tudott menni a 100-aknál, bár ő is lelassult 1:38 körüli tempóról 1:50 fölé a végére. Vagy 3 hónapja ő se látott vizet... Illetve egyszer mentünk Ádámmal, meg Matyival. Talán Ádám volt a legjob a csapatban, ő végig szállította a 35 körüli 50-eket, amit aztán Matyi a varázslatos úszásával (éppenséggel nem vitte le a fejéről a kalapot(!) a menetszél, de legalább menő volt vele) lehúzott. :P

Az estéhez tartozik még, hogy legyalultam az eo válogatottat unozásban. A szemernyi esélyük csak az volt, hogy elfelejtem bemondani időben, hogy kimentem. :P Közben akadt még baromi szar zene, lagziban szoktak ilyet tolni hajnal 4 felé. Itt szerencsére csak éjfélig tartott, így is kiölte belőlem a kávé minden hatását. Aludni egyébként így se tudtam: a matrac vékony volt, a hálózsák meg k. meleg. 20 percet tudtam kómázni benne.

Reggel egy közös eo-s fényképezkedést futást tartottunk, visszafele leelőzve két sétálgató nagymamát. Végre volt sikerélmény, pont úgy mentem el mellettük, mint mellettem a medencében a triatlonos lányok.

Futás helyett fotózkodás

Reggelre már végképp elment a csapatunk minden lelkesedése, ilyen-olyan okokra hivatkozva be akartak szervezni 9-12 közé, amiből végül 9-10 és 11-12 lett. 9-10 között megtáltosodtam: sikerült rátenni valami négyes ütemű lábtempó-féleséget az úszásra. Az addig 47 mp körüli 50-ek stoppernyomással együtti 44-re javultak! Szandra és Ádám volt velem, ők 1:25-30 körül mentek, tehát az lehetett a leggyorsabb óránk. Kcs ugyanúgy 35, tehát az viszont valamit rövidült. Mindezt a következő órákban a lányok szépen lehúzták egy 2000 méter körüli parádéval. :P A vége felé Erik mondta, hogy a bal kezemet szépen teszem a vízbe, a jobbat csapom, úgyhogy inkább lassítottam, hogy szép legyen az úszás. :P Az utolsó 3x1 órában így 1400-1350-1400-akat úsztam. Egyszer volt 1700 (1800?) Szandrával, 1200 elsőre, a szűk két órára meg 1950 jutott. Pont 9000. :) Az utolsó kör egyébként 70 perc lett, összességében beírok 7 órát, volt, amikor később kezdtem.

Ezekre még emlékszem, szerencsére délután még működött az óra. :P Arra, hogy melyik pontosan mikor volt, már nem. :D

A végére a fele csapattal össznépi medencében izélés. Meglepődtem, de még ilyenbe is belementem. Ki nem néztem volna magamból korábban.

Utána pakolás, eredménynézegetés. 71700-al épp lecsúsztunk a dobogóról. Hátulról. Ez a középmezőny legalja, alattunk csak a nagyon béna, nagyon kövér papik-mamik voltak (a bikinis lányainkat így is aláznák). Talán készülni is kellett volna a többieknek. :P Akkor talán marad erejük reggelre is, nem az van, hogy nincs kedvem, fáj a vállam, fáj a lábam, stb. Mondjuk valamennyire meg örülök neki, így legalább tudtam egy átlagos hétvégének a 3/4 részét produkálni távban. Intenzitásban kicsit jobban nyomtam, de igazából olyan spórolósan úszok mostanában, hogy ettől nem nagyon lehet így se elfáradni. Igaz, haladni se tudok. :P

A társaság egyébként jó volt, viszont a csapat hozzáállásával ily módon annyira nem vagyok kibékülve, főleg, hogy láttam az eos társaságot is, meg a regattásokat közvetlen mellettünk, akik azért sokkal szervezettebben, komolyabban csinálták. Plusz nálunk volt még egy dunaújvárosi faszi, aki 3 alkalommal megjelent az éjszaka folyamán, úszott egyedül 1-1 órát mellben , aztán hazament. Érdekes 24 órázás... :P Igazából kb ennyi volt a negatívum, meg hogy nem volt rajtam kontaktlencse a csajok nézegetéséhez. Pedig most volt rá idő dögivel. A klóros víz mondjuk kimarta így is a szemem környékét, tehát annyira mégse gond, hogy nem tettem be a lencsét. Szóval ez volt a negatívum, meg a szar zene (12 előtt a Coco Jumbo full hangerőn elég gyilkos volt). Illetve a büfé, amit most sikerült kipróbálni. Vagyis próbáltam lekváros kenyeret szerezni, csak nem volt. Zsíros igen, de azon meg olyan szemét zsír volt, amit esetleg égetni érdemes, vagy süti alá kenni a tepsibe, másra nem jó. Ezen túl végig almát ettem, meg puffasztott lócitromot, cukormentes kekszet, hasonló jóságokat, amitől nem büfizek. Mások bezzeg tolták a hagymás-szalámis kenyeret karamellás tejjel, meg hasonlókat. Fene a gyomrukat. Na, van még negatívum? Persze. Nem nyertük meg a tortát tombolán. :( Egy kulacsot viszont igen, amit megkaptam a csapattól, jó lesz az új bicajra.

Aminek örülök: jól éreztem magam. Sikerült úszni is. Jó mozgással, nekem jó tempóval. Sikerült váltani pár szót az eo-s sporikkal személyesen, visszaút előtt 1-2 regattás sráccal még 2-3-at is. :) Bár az ilyen úszós rendezvény inkább csak kocsmai szintű trécselésre jó szerintem. Na, minek is örülök még? Voltak ismerős arcok! Illetve az utazás a kisbusszal nagyon patent mód meg volt szervezve. Szóval sok a pozitíum, a negatívum meg pár bosszantó apróság, legközelebb ezeket könnyen ki lehet majd küszöbölni. Ja, meg az óra. Remélem, egy elemcsere megoldja a gondot holnap délelőtt. Talán még a logok is megmaradnak.

Amire legközelebb (mert megyek még ilyenre, ha minden összejön) figyelni kell:

  1. csapatválasztás ésszel
  2. vastag szivacs, vékony hálózsák
  3. még több süti kell (bár ennek nincs konkrét oka :P)
  4. meg kell tanulni gyorsan úszni, fejessel indulni. Jó delfinezéssel az vagy 3-4 mp-t jelent
  5. bedugós fülhallgató, zajvédő füles, szemtakaró
  6. gumipapucs

Vízimütymürüttyök

Update: az órában szerencsére csak elemet kellett cserélni. Hogy miért, az rejtély, elvileg még volt benne bőven feszültség. A logokat visszanézve kiderült, hogy elfejszámoltam magam, többet úsztam, mint emlékeztem, 9400-at. Necromedve jobban teljesít!

10 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 3835 napja
Czeglédi Ferenc képe

Ez szép volt, jó a leírás is, persze a címben szereplő hölgyekről jó lett volna pár fotó :)!

Elképesztő, hogy mennyit úszol.....

powerhiker 3835 napja
powerhiker képe

Addig nézegeted a bikinis lányokat, míg végül elkap az egyik, és véget ér az ígéretes úszókarriered :)

 

Ilyen bennem is van, hogy csak olyan kihívások érdekelnek, amire legalább túlélési szinten fel vagyok készülve, nem lehet nagy öröm mondjuk egész nap úszni annak, aki egy órát se tud

plezerm 3835 napja
plezerm képe

Szép volt, jó lehetett. Legközelebb találkozunk és csobbanunk egy nagyot (nem hasast).

Jó pihenést.

Bozót 3835 napja
Bozót képe

Technikai kérdésem van: tényleg bikiniben úsznak a komoly úszócsajok?! Én azt hittem, usziba csak a lúzerek mennek strandcuccban  (mondjuk én :P )

lajhára 3835 napja
lajhára képe

én mondjuk konkrétan ha kettő bikinis csajt láttam, sokat mondok, a komoly úszócsajok közül meg egyet sem. necrónak szerintem a szeme és az agya kissé túlszépíti a valóságot e tárgykörben:)

necromedve 3835 napja
necromedve képe

Nem, a komoly úszó csajok csak simán jól néznek ki - úszódresszben. Tényleg csak pár bikinis lány volt, 2 a mi csapatunkban is. Vagyis 5, csak 3 álcázta magát. Általában ők a leglassabbak. :P Nálam a bikinis lányok nézegetése egyébként egy szinonim kifejezés az úszásra. Csak külsősök előtt így jobban eladható a dolog. ;)

Bozót 3835 napja
Bozót képe

Ja értem, szóval lelki szemeiddel vetkőzteted az úszódresszes csajokat,  publikusan csak bikiniig :)

Blue 3835 napja
Blue képe

Nekem megtetszett és be is szerzek olyan úszónacit ami olyan mint a futós nadrág,Zolo és lajhára szerint ez ilyen triatlonos úszónaci,szerintem csak ezen múlt a dolog! :) Van az a mondás,hogy a ruha teszi az embert,az úszásnál meg az úszónaci! :) Mert hátha a csajok közül is van aki nézegetni megy az úszónacis srácokat. :)  Necro,mi szervezettek voltunk csak nem voltunk edzésben. :) De majd legközelebb.... :))

smarcsu 3834 napja
smarcsu képe

Blue, van amikor edzésben vagy? És naná, hogy nézelődünk mi is a víz alatt, a víz felett.... :) Tetszik a leírás!

forgi 3834 napja
forgi képe

Minden jó, ha jó a vége, tartja a mondás. Lám az óra is megjavult.

Viszont a helyedben gyorsan kicserélném még egyszer az elemet, hátha megnő a log elemcserekor, és Necromedve még jobban teljesít! :)

A csapateredmény miatt meg ne bánkódj, majd jövőre jobb lesz az is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2017-12 hó (2 bejegyzés)
2017-10 hó (1 bejegyzés)
2017-09 hó (1 bejegyzés)
2017-05 hó (2 bejegyzés)
2017-02 hó (2 bejegyzés)
2016-12 hó (1 bejegyzés)
2016-11 hó (1 bejegyzés)
2016-10 hó (1 bejegyzés)
2016-05 hó (1 bejegyzés)
2015-02 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (3 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)