Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 277 716 km-t sportoltatok
kifutok a világból
Hideg-indítás
szami | 2009-10-20 18:30:56 | 2 hozzászólás

Ez a hirtelen ősz nagyon rossz hatással van rám. Semmihez nincs hangulatom. :( 2 hét alatt kétszer mentem ki futni, és azt is alig tudtam összehozni. Az a legnagygobb baj, hogy a környéken sötétben futni életveszély a sok kátyú meg bucka miatt, közvilágítással pedig spórolt az önkormányzat. Úgyhogy akkor kell összehoznom a szaladgálásokat, mikor már világosodik, és valaki vigyázzon is az aprókra. Nehéz ügy. Mert a nagylány ugyebár majdnem sötétben indul a suliba, apa meg vagy hajnal 5-kor, vagy délben. Ez a jobbik eset, mármint a déli indulás, ilyenkor nagyobb a sansz egy kis szabadidőre, de persze valami mindig közbejön....

A héten pl úszni akartam menni, nagyon kéne, mert lassan lejár a bérletem, és a 10 alkalomból voltam kétszer. :( Úgyhogy illene menni, de a tervezett este 10 órási szunyáim helyett eddig sikerült éjfél felé lefeküdnöm, úgyhogy lőttek a reggel fél 6-os ébredésnek egyből, ami miatt persze úszott az uszi is. Holnap muszáj lesz felkelnem valahogy, ha a fene fenét tízóraizik is.

Ma azért erőt vettem magamon, és kitéptem a hidegbe egyet futni. Bár ezt futásnak nem nevezném, mert inkább csak vonszoltam magam, de végülis ilyen kihagyások után elég jó teljesítmény az is, hogy csak egyszer sétáltam bele a 4 kilibe. A tempómon nem is reszketek, végül 7:30 alatt maradtam, úgyhogy azt sem tartom rossznak, majd idővel javul talán, nem görcsölök rá. Inkább azt szeretném már elérni, hogy egyben le tudjam futni azt a fránya 5 km-t. 

Ja, kaptam apától egy pulzusmérőt, nem valami nagy anyámkínját (a téli költségvetés azt nem engedi :) ), csak egy egyszerű tescosat, de jól mér, úgyhogy nincs panaszom rá. Tud mindent ami nekem kell, úgyhogy nem hinném, hogy valaha is beruházok egy drágábba. viszont nincs jó hatással rám. A táblázat alapján megpróbáltam belőni, hogy milyen pulzustartományok között kéne maradnom futásnál, hááááát, nem ezt bevallom még nem sikerült teljesen kiokoskodnom. Viszont kitapasztaltam, hogy olyan 180 körül már kezdek kifulladni, úgyhogy megpróbálom ez alatt tartani, inkább lassabban futok, tojok a tempóra, meg időre. Idővel talán nagyobb hasznát veszem majd az órának, egyenlőre erre jó, hogy kicsit kordában tartsam magam, talán így hamar elérem a célomat. :)

2 hozzászólás

MungDaal 5338 napja
MungDaal képe
nagyobb a sansz egy kis szabadidőre, de persze valami mindig közbejön....
Ezt ismerjük ...
A setét az van erre is nem is kevés, a rossz útviszonyokon segít (a kóbor kutyákon sajnos nem) egy olcsó fejlámpa 2db ceruza aksival örök darab. A láthatósági mellény kötelező, és egy piros villogó sem árt. 

... le tudjam futni azt a fránya 5 km-t.  Marha egyszerű! Ne fuss! (180-nál én szimplán elhaláloznék :DDD)
csak imitáld a futásd, kocogj lassan nyugodt tempóban, (amikor a pulzusmérőd kiírja, hogy 130-135 na akkor jó a tempó :D).

Kitartás!






MungDaal 5338 napja
MungDaal képe
izé 3db aksival ...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (8 bejegyzés)
2009-07 hó (7 bejegyzés)