Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 311 865 km-t sportoltatok
kifutok a világból
Ez nem az én napom...
szami | 2009-09-09 10:36:39 | 5 hozzászólás

Ma nem indult jól a napom. Nagyon nem. Tegnap nem tudtam sehogysem megoldani a futást, így úgy gondoltam, hogy majd ma reggel megejtem. Hát hiba volt. Tanulhattam volna már belőle, hogy a reggeli futást nem nekem találták ki. Semmilyen módszerrel nem tudtam még elérni, hogy jól is essen, és még bírjam is. Ma is így jártam. 3x9 perc futás, 2 perc séta volta az adagom. Az első széria még jól ment, kicsit szomjas lettem ugyan, de a sétálásomnál pont az utamba került egy kút, úgyhogy megoldottam. A második 9-nél már éreztem, hogy fáradok rendesen, a végén egy gyors pulzusszámolásnál ki is derült, hogy felküldtem a szívverésem az egekbe. A harmadik 9 nem is jött össze, 2 perc után már éreztem, hogy zsibbadnak az ujjaim, erőtlen vagyok, és botladozom, úgyhogy hagytam a fenébe az egészet, és egymerő bánatos fejjel hazaballagtam. Nem tudom belőni a reggeli, a bemelegítést, meg ilyeneket, ez lehet a baj. Nem nagyon tudok enni, felkelés után, kaja nélkül elindulni pedig esélytelen. Ha csak keveset eszek, és kb fél óra múlva indulok, az sem jött be, fáradékony is voltam, meg hányingerem is lett. Ha többet ücsörgök, akkor meg elindulni nem lesz időm, mert apa megy melózni, nincs aki felügyelje a porontyokat. Ja, és még ott a bemelegítés is, mert a reggeli futásoknál érzem, hogy nélküle tök nehezen indulok be. Lassan szoktam futni az első 1 km-t bemelegítés gyanánt, de még ez is nehézkes. Az esti-délutáni futásokkal nincs gond, mert napközben mozgok annyit, hogy az megteszi bemelegítésnek, plusz a futásom elejét mindig lassúra veszem, érzem, hogy mikor „indul” be a szervezetem. De a reggelek nagyon horrorisztikusak. :o( Ráadásul a versenyek nagyrésze reggel-délelőtt van, és ha nem sikerült hamar valami megoldást kitalálnom a problémára, akkor elbúcsúzhatok a gondolatától is, hogy egyszer benevezek valami minimaraton-félmaraton félére.

5 hozzászólás

KoVerA 5381 napja
KoVerA képe
Próbáltál már banánt enni? Nekem az szokott bejönni, amikor -nagynéha véletlenül- nincs étvágyam reggel. Vagy pedig gyümölcslé, ha bírja az emésztőrendszered éhgyomorra. (Régebben amikor bírtam diétázni, délelőtt csak gyümölcslevet ittam /100%-osat/, és nem volt semmi gondom az energiával.)
szami 5381 napja
szami képe
Kösz a tippet, speciel a banán még kimaradt, műzlivel próbálkoztam, meg jó reggelt!-el, de ezek nem jöttek be. Nekem minden reggel nehezen megy az evés, el kell telnie kb 2 órának az ébredéstől, hogy tudjak reggelizni. :o( Az édességet nem bírom csak reggel (csoki, cukor), a gyümilét majd kipróbálom, bár én inkább vízivó vagyok, napközben sem nagyon iszok mást, üdítőket, gyümölcsleveket csak kísérőnek. :o) De majd belelendülök, és megerőltetem magam kicsit. :o)
*Zita* 5381 napja
*Zita* képe
Szia!

Én is nagyon sokáig borzasztó rosszul bírtam a reggeli futásokat, mert soha nem tudtam annyit reggelizni, hogy ne éhezzek el a végére (valószínűleg elég gyors az anyagcserém, reggel meg általában mindenkinek még gyorsabb, és súlyfelesleg sincs rajtam nagyon, amiből lehetne elvonni). Amit tudok ajánlani, az szintén a banán, valamint bármilyen lassan felszívódó, összetett szénhidrát. Ilyen nálam a teljes kiőrlésű kenyér, reggel általában vagy lekvárral, vagy nutellával, mert ilyenkor sajtot-vajat nem szoktam kívánni (vega vagyok, tehát húst nem eszem). Valamint a müzli is tökéletes e célra, de nem a cukrozott mű változat, hanem a natúr, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel. Az olajos magvak is jó energiaforrás lehet, nemrég pedig valaki ajánlotta nekem az amerikai-angol típusú mogyoróvajas pirítóst is, de azt még nem szereztem be azóta. Remélem tudtam segíteni (p.s. én most futottam le az első félmaratonom, reggel 6kor keltem és szó szerint nyomtam magamba a kaját, hogy ne fogyjon el az erőm a 10 órától induló versenyen. Sikerült!:))
lajhára 5380 napja
lajhára képe
szami, sztem benne van a pakliban, h sosem fog menni a reggeli futás, vagy legalábbis sosem fog jól esni, a 100%-osan bagolytipusú embereknek sztem az mindig kínszenvedés lesz. Nem is tudom, mi ütött belém valamelyik nap, lementem reggel fél hétkor futni (pedig megtanultam már, h semmi esélye h hozzászokjak), hát komolyan, NEM EMLÉKSZEM az egészre, nem vicc, kábé félálomban mentem végig, a végére meg tök hányingerem lett, na, arra emlékszem.
viszont attól ne félj, h a versenyzésben zavarni fog, h reggel van. akkor olyan dolgokat művel az emberrel az adrenalin, vagy nemtommi, h hihetelen dolgokra leszel képes tőle.
szami 5380 napja
szami képe
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Érdekes móson mikor elkezdtem futni, akkor semmi bajom nem volt a reggeli futásokkal, mióta 3-5 km közötti távokat sikerült teljesítenem, azóta van ezzel gondom. :o( Egyébként amúgy is nehezen kelek fel reggel, úgyhogy lehet, hogy én is "bagolytípus" vagyok. :o) Jó lenne, ha sikerülne valami megoldást találnom, mert 3 gyerek mellett örülök neki, hogy időt sikerül szakítanom a sportra, nem válogathatok, hogy mikor megyek.
Lekváros kenyér, és társai nálam teljesen kilőve, egész egyszerűen 2 falat normális kaja után felfordul a gyomrom reggel. Ezért próbáltam a műzli szeletet, de az kevés volt, ha vártam utána, ha meg egyből a bekajálása után indultam, akkor meg rosszul lettem. :o(
Remélem, a versenyeken tényleg felpörgeti az embert az adrenalin, és nem fogok kiájulni az éhhalál küszöbén. :o)
De azért végigpróbálok majd szépen lassan minden ötletet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (8 bejegyzés)
2009-07 hó (7 bejegyzés)