Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 921 218 km-t sportoltatok

Polar Rs 300x

Gida | 2010-10-26 13:45:34 | 14 hozzászólás

 

Tudom hogy itt az edzésnaplón belül van egy új  teszt topic, és oda kellene hogy írjak de az nekem hosszú lenne, de nem is szánok rá annyi időt mert nem éri meg....

 

Tavaly Október óta van egy Polar Rs 300x-órám S1 (Footpod) kiegészítővel amit a Zergénél vettem. Maga az órával megvagyok békélve...de az a fránya jeladó amit viselni kell a mellkason, na azzal gyűlt meg a bajom de már néha nagyon.

Az történik mostanában hogy elindulok egy edzésre és elkezdi össze-vissza mérni pul-zust az óra. Ma Pl pulzuskontrollos edzés 140 alatt, nehezen tudtam belőni. Ma ilyeneket mért vízszintes talajon egyenletes tempóban, azaz sem emelkedő, sem lejtő! Nos : 135...145...utána 133...185...165...137...mééég mindíg 137 kb: 10percíg ezt mutatja az óraNevetés  Hű de jó, néha már kidobnám ezt a vacak jeladót a kukába.

Visszavittem a jeladót a Szentendrei úti ZergeSportba....Irány a szervíz...(Ez 3-hete volt)

Egy Polar kódos WearLink jeladórol van szó aminek kiderült hogy a konnektor része ment tönkreNyelvöltés  szervízes mondta. Kérdezték hogy rendszeresen mosom-e a mosógépben, mondtam hogy kb: 3-alkalom után igen.

Erre ők adtak egy új cserepántot ugyanazzal a rossz konnektorral ami volt eredetileg

Kifizettem 4.900Ft-ot, és gyakorlatilag haszálhatatlan az óra pulzusmérési része megint.Rosszall Szerintem a régi pántot kellett volna visszaadniuk az új konnektorral, na mind1.

Jelenleg most egy T31-es kódolt jeladót használok mert van egy Cs-100-as Polar bringás órám is... De ezt a jeladót is bezavarja a magasfeszkó.Sírós

Azért bosszant hogy futásnál emelkedőn kevesebbet mér az óra, de lejtőnél többet??

Múlthét csütörtökön visszavittem a jeladót és visszaakartam kérni a 4900Ft-ot, erre azt mondták hogy megnézik a konnektortNevetés

Most várom hogy mi sül ki ebből az egészből...de hogy több pénzt nem adok ki az biztos.

Egy éve van meg az óra és óriásit kellett csalódnom...többet nem veszek Polart.

Lehet hogy inkább Garmin Forerunner 60 FootPod lenne a jobb.Vigyor Nem tudom. 

MADE BY POLAR IN CHINA (sajnos már mindent ott gyártanak)

14 hozzászólás

monique 4931 napja
monique képe

hadd tippeljek, textiles a pánt ?? (tehát nem a régi műanyag fajta)
gondolom az, mert ugye mosógépben mosod...

na nekem is szétment, csak szerencsére hamarabb, pedig mostam rendesen. azért szerencsére, mert még volt pár nap a gariból rá :) én a soroksári útra mentem (boráros térnél) a polar szervizbe, és kicserélték az egészet pár kérdés után. működött is rendesen az új szíj. teljesen korrekt eljárásnak találtam. a zergesportban is jártam előtte, de ott nem akarták bevenni a szíjat, akkor küldtek a soroksári útra.

sztem jobb volt a régi műanyag verzió... a garminom azzal jött, és nincs semmi gond és mosógép se kell a karbantartásához :D

még egy jó szót a polarhoz: nekem nem zavart be a magasfesz, de valszeg csak szerencse, hogy nem arra futottam, mint te :)

jocccc 4931 napja
jocccc képe

nekem ugyanez jött elő augusztusban.az edzés első 20 percében össze-vissza mért, de utána jó volt. elvittem zergéhez, azt mondta, h gerjed vmire a jeladó, így beküldte szervízbe, majd 5 hét múlva kaptam egy teljesen újat. eleinte ezzel is ugyanez volt a probléma, azóta elemet cseréltem benne és most rendesen működik (bár még csak 2 alkalommal használtam az elemcsere óta, úgyhogy még kissé aggódom, mikor jön elő megint)

Gida 4931 napja
Gida képe

Köszi jocccc!

Szia monerd2!

Akkor te valószínűleg jobban jártál jocccc-al:) Textiles a pánt, és most nem a pánttal van baj hanem a méréssel.

Most jelenleg egy kódos zárt T-31-est használok, de ott is bezavar valami :(

Ma mondjuk vasút, és villamosvezeték közelében futottam végíg a futás 60%-ában. De régebben sosem  zavarta be feszültség! Érdekes hogy milyen érzékeny lett a jelátvitel(?)

Még az a poén hogy a Zergénél 13.000Ft egy komplett jeladó (WearLink-es)

A Decathlonban ugyanez 8.500Ft!! 4500Ft a különbség :)) hahh.

Leo 4931 napja
Leo képe

nekem is ilyen orám van és hasonlo problémáim vannak vele. hiába kódolt a magasfeszultség bezavar, illetve sokszor mér rosszul. na tanácsot nem adtam, de tudom mit érzel :-)

áki 4931 napja
áki képe

Nekem RS200-am van, és ugyanezeket tapasztaltam. Nagyon bosszantó! Aztán rászoktam, hogy minden egyes edzés után alaposan megmosom a pántot és a jeladót is külön. Azóta semmi baj!!! 

stojesz 4931 napja
stojesz képe

Kezd elmenni a kedvem az RS300-tól, pedig olyat szeretnék venni...

monique 4931 napja
monique képe

Gida: ez tényleg érdekes, hogy bezavar. ugyanaz a pánt régen nem volt gond?? biztos vmit félreolvasok, mert nem értem.

stojesz: én inkább rs200-at ajánlom: olcsóbb és talán az adatátvitel is könnyebb pc-re... megmondom őszintén nem próbáltam de hanggal megy az átvitel szóval elviekben semmi extra nem kell. az rs300-hoz meg külön meg kell venni vmi szart többezer forintért mert az már nem tud hanggal adatot átvinni... hanem vmi speci flowlink vagy mi kell hozzá. (nem sima infra sajnos, hanem vmi polar specifikus dolog, elvileg...)

Shrek 4931 napja
Shrek képe

Sziasztok! Neken tavaly december óta van RS300-asom, eleinte hasonló problémákkal. Ugrált össze - vissza. Azóta kitapasztaltam, hogy ha minden futás után simán átöblitem csap alatt, valamint hetente egyszer kimosom gépben (összehajtogatva bele szoktam tenni egy zokniba, hogy a gumi része ne nyúljon meg), semmi gond. Ehhez az is kell, hogy futás előtt nem csak benedvesitem a tappancsokat, hanem az egész övet beteszem csap alá, úgy, hogy csöpög belőle a viz - a jeladó patentjaiból is. Ezzel a módszerrel annyira jól viszi a jelet, hogy még ha pólóra veszem fel is remekül működik. Régebben a pánt mindig kidörzsölte a mellkasomat, akármilyen szorosra is húztam. Most nincs ilyen gondom.

A magasfesz egyszer - kétszer nálam is bezavart, de nem vészes. A múlt héten fordult elő, hogy százharminc valamennyiről hirtelen felugrott 189-re - egy iramfutó ment el mellettem - aztán másodperceken belül visszaált az eredeti értékre.

stojesz 4931 napja
stojesz képe

Monerd: a GPS miatt akarok RS300-at. A másik, ami miatt a Polar jó lenne, hogy az órája vízálló, így tudnám használni úszás közben is.

monique 4930 napja
monique képe

Shrek: én is mindig így csináltam. az egyetlen eltérés, hogy a jeladó patentjeit nem toltam be víz alá edzés előtt :) de nekem az elején nem is volt probléma, fokozatosan jött elő.

stojesz: oh, a gps ára mellett sztem nem fog már számítani a flowlink ára, szóval akkor mégis jó lenne neked az rs300. feltéve, hogy Shrek módszere műxik :)

swimmingjoe 4930 napja
swimmingjoe képe

sziasztok!

egy tapasztalat: én RS200-at használok 2008 óta, gondom nem volt a pánt-jeladóval. a vásárláskor tanácsolták h minden egyes használat után mossam át a pántot, én azóta mosom is becsülettel:) talán ez az egyik ok...

: ja és nem a Polarnál dolgozom:)))

üdv

monique 4929 napja
monique képe

joebacsi: képzeld el én is átmostam minden használat után... :P  mosógépbe milyen gyakran teszed? (most ne mondd h a régebbi műanyag verzió van meg neked :P )

swimmingjoe 4929 napja
swimmingjoe képe

monerd2: mosógépben még nem volt:) elől műanyag, hátul textil...

hogy ez most új vagy régi......????

:)

 

monique 4929 napja
monique képe

joebacsi: szóval az elektródáknál műanyag... akkor ez a régi verzió, azzal persze h nincs semmi gondod, az még egy jó széria volt! :P

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!