Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 725 km-t sportoltatok
Hogyan veszítettem el 26 kilót!

Elkezdődött. Már csak 23 van hátra!

Pepe | 2009-07-18 12:56:15 | 12 hozzászólás

Ami biztos, már a 3. hét telt el. Pedig kettőt terveztem, de rémes volt az ominózus 2. hét. Jó hír, hogy szépen lassan hozzászokom a mozgáshoz, na de ez nem hangzik valami keménynek.Indulásnak séta a tóparton, pár hasprés, lábemelések. Úszni is jó lenne, de egy barátom felhívta a figyelmemet, hogy ha az segítene akkor mivel magyarázzom a bálnákat?? Igazából, nem bírom beilleszteni a napi munkába. Odaút, átöltözés, úszás, visszaút, stb. Szóval csupa kifogás, lustaság. Mindenesetre lassan növelve a terhelést, keresem, (tágítom) a fizikai határaimat. Most 3x 100 hasprés, hasonló számú lábemelés és esti séták.Már nem remegek mint a kocsonya a haspréseknél, fölveszi az izom a tempót, megtellik vérrel és dolgozik, fáj, de jó. Nincs új ötletem, mivel az eddigi hedonista életem következtében, 36 évesen szívritmus zavarok, gerincsérv, köszvény, magas vérnyomás, és  maga a túlsúly gyűlt össze. Eszembe is jutott, hogy farsangkor gerontológiai osztálynak öltözök. Vajon mit szabad mozogni ennyi bajjal? Kicsit keveslem ezt a 3 gyakorlatot. Ja tényleg, nem is mondom a lényeget! 116-3 = 113 kg. Ennyi a reggeli mérlegelés eredménye. Tudom nem egy zsírleszívás de félek nagyobb tempót diktálni. Sokkal morcosabb vagyok már így is, szegény kollégáim győzködnek, hogy " főni  jól nézel ki, nem kell diétázni". Persze, nem egy tudományos diéta, este már nem eszem és majdnem 0 a kenyér. Nem is hiszek a 40,100,300 napos, gyümölcs, léböjt stb nevű kúrákban, mert örökké nem tarthatom. Mondjuk anyám merényletet követett el ellenem múlt héten, amikor mascarpone sajtos, rakott csülköt csinált tepsis, hagymás burgonyával. Szép kihívás volt. Kosárlabdás kifejezéssel élve zóna védekezéssel próbálkoztam, ettem egy kisadagot és menekülés onnan. Ha már így alakult tartom a 3 hetes etapokat, remélem bírom, muszály. Legközelebb már el kell érjem a 110 kg-ot. Ha pedig 2 számjegyű lesz tartok egy kis bulit korpás kenyeres, répa sütés nyárson, müzli körettel. Vagy hasonlót. Mondjuk Nemes Zamatos Szamóca pálinka az lesz. Ez a cél is segít talán, miért is ne? Más téma, vagy talán nem is annyira. Tegnapelőtt, egy 34!! éves srác, szívmegállás miatt elment közülünk. Minden hétfőn együtt pókereztünk. A legnagyobb all inn-t elveszítette, szemét csaló volt az ellenfél. Gyászolok. Félek. Dupla edzést tartottam ma. Van akinek késő. Meghalni nem ér, onnan nincs vissza út. "Milyen kár, hogy nincs két életem"   Péter

12 hozzászólás

Limonade Joe 5417 napja
Limonade Joe képe
1. A hangzatos diéták csak a ropi modellcsajoknál működnek. Meg a celebeknél, akiknek van pénzük napi 5000-et gyümölcsre költeni.
2. Akarat és elszántság kell.
3. Először is meg kell tanítani az izmaidat arra, hogy dolgozzanak. De csak módjával. Nem ártana egy kardiológiai kivizsgálás, nehogy túlerőltesd magad.

Én a következőket javasolnám (Fél év alatt 110-ről lementem 92-re, egy év alatt 82-re! 45 évesen.)

Heti 3 x fél óra kocogás. Szolíd tempóban. Lehet, hogy ez eleinte tempós séta lesz. Utána 30 perc torna, súlyzó kb. 2-3 kilós kézisúlyzókkal. 30-50-es sorozatok. A lényeg a folyamatos mozgáson van. Heti 1-2 alkalommal ússzál, lehetőleg 30 percnél többet. A hétvégén pedig bringázz, legalább 1 órát, de ha a csipkepitécskéd bírja, lehet 2 óra is. Eleinte nem fogsz fogyást tapasztalni, mert ugyan csökken a zsír, de felépül az izom, ami nehezebb, mint a zsír.
Mindehhez a szénhidrátot, cukrot, zsírt csökkentsd a minimumra. Ilyen melegben sokkal könnyebb megállni. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, halat, csirkét.
Ha a szervezeted kezd hozzászokni a mozgáshoz, lehet emelni az edzés időtartamát. A lényeg az, hogy a zsírégetéshez legalább 45 perc folyamatos, de nem túl magas intenzitású munka kell. Ezt leginkább a pulzus kontrollálásával lehet nyomon követni. Neked kb 140-150 közötti pulzus látszik ideálisnak (így látatlanban)
Bár mindezt a gerincsérv felülírhatja. Beszéld meg az ortopédus dokival, hogy ő milyen mozgást javasol.
Ha mást nem, akkor a tempós gyaloglást talán nem tiltja.
soma 5417 napja
soma képe
én már nem is fogok Blogot írni, itt előre le van írva minden!
felix8 5417 napja
felix8 képe
Gratu az elso harmashoz...a kiszemelt utad (tobb mint) tiz szazalekat megtetted, a tobbihez is ugyanilyen kitartast kivanok!
Gandi 5417 napja
Gandi képe
No végre, már alig vártam ezt a blogbejegyzést :-)
LJ leírta, ami segíthet, érdemes rá hallgatnod...

Úszás: ez az egyetlen mozgásforma, ahol terheletlenek az izületeid, és nem okoz gondot túlsúly, és az ezzel összefüggő dolgok. Bármilyen időigényes is, érdemes valahogy beleilleszteni a programba. Ráadásul érdemes még most, amíg nyár van, feleződik az öltözködési idő, nem kell sapka, stb. :-)

Ja, és ha anyukád legközelebb mascarpone sajtos, rakott csülköt készít tepsis burgonyával, azt egyszerűen csak hozd el hozzám :-) Ala imádja a tepsis krumplit, enyém meg a csülök :-)
felix8 5417 napja
felix8 képe
En is szeretnek ott lenni amikor hozod...csak az objektiv dokumentalas miatt....a tobbit majd Alaval rendezzuk...
Gandi 5417 napja
Gandi képe
Nana, aztán nehogy csökkentett csülökadagot kapjak a végén :-)
Pepe 5417 napja
Pepe képe

áááááá máris osztoznak a kajámon!!!Mire odaérnék vele, csak tunkolni valótok maradna, inkább nem maradok a közelében.Szóval úszás. Na jó megpróbálom, micsoda vegzálás ez kérem??  Azért Köszönöm:) Ja és a 99 kilós partira szerzek csülköt, majd egy Maximilliennel szétcsapatjátok. Én meg eszek valami rémséget:(  Joe köszi a sok tanácsot, sajnos a köszvény alig enged valamit enni hal, lencse, borsó, csirkemell szinte minden tilos. Azért figyelek rá, már nem eszek kenyeret, tésztát. Vagyis sokkal kevesebbet.
Menni fog ez, pénteken zöldséges tofu volt a menü, még hagyjuk, nem is volt rossz.

Limonade Joe 5416 napja
Limonade Joe képe
Pepe, szerintem, ha rendeződik a testsúlyod és beindul a mozgás, én el tudom képzelni, hogy a köszvényed is javulni fog. Izzadjál sokat és igyál még többet. Kimossa a fölösleget és nem tud felszaporodni az izületekben.
butterblume 5416 napja
butterblume képe
Szia Pepe,
Gratulálok Neked. Egyszer már nekem is sikerült lefogyni 33 kg-t. Bombasztikusan néztem ki. Sajna megváltozott kissé a munkám, így most visszaszedtem 11 kg-t :(. Most újra gyűjtöm az energiát és keményen nekiállok. Hajrááá Mindenki!! Sikerülni foog :).
Amatőr 5416 napja
Amatőr képe
A lassú tempó hatásos. Igazad van, hogy nem csodadiétákban hiszel, hanem a saját erős mozgásban, kontrollált étkezésben. Hát hajrá!
Tragikus, hogy a barátod halála nyomán érzett félelem motiváló erőként is működik, de ez természetes a civilizációban: minden haláleset kapcsán az élők végső soron saját magukra vonatkoztatnak. Bár a halottról szólnak, de egyéni érzéseiket, félelmüket és saját vágyaikat, élni akaarásukat fogalmazzák meg, lásd pl. búcsúztatások, halotti tor...
pleko 5415 napja
pleko képe
Csaó Pepe!
108-ról, 82-re fogytam, futás és 90 napos, elválasztásos diétával. Most az első 6 órás futásomra készülök. Ja és magas vérnyomás nekem is játszott, de ez az első hónapban normalizálodott. Soha nincs késő, csak óvatosan és fokozatossan terheld magad.....Sok sikert, és kitartást.. Pleko
Házisárkány 5415 napja
Házisárkány képe
Bravóóóóóóóóó Pepe!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!