Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 916 573 km-t sportoltatok
Vágjunk bele!- Újra
Szünet
bobori94 | 2009-07-07 12:25:30 | 3 hozzászólás

Sziasztok!

Sajnos, most 2 hét szünet becsúszik a futásba. Holnap nagymamámékhoz megyek, ott leszek vasárnapig, jövő héten táborban leszek. A tábor alatt viszont sokat fogok mozogni, minden nap séta és lesz egy hosszú túra is. Utána a nővéreméknél leszek, de akkor majd megpróbálok futni. Eddig a 2-3 hétig nem fogok jelentkezni, nem leszek netközelben. Esetleg a nővéreméknél írok egy helyzetjelentést.

 

Végül egy tanácsra lenne szükségem. Anyukám ragaszkodik hozzá, hogy vigyem el a futócipőmet is a táborba, majd jó lesz abban gyalogolni. De én féltem a cipőmet, nem tudom, hogy ilyesmire merjem-e használni. Addig is mindenkinek jó futást vagy épp nyaralást!

Én ezt nem bírom....
bobori94 | 2009-07-01 21:40:05 | 6 hozzászólás

Azt hiszem a mai napig tartott kezdeti lelkesedésem. A mai program: 4 perc futás, 3 perc séta 5x ismételve. Lehet, hogy szánalmasan hangzik, de már a második 4 percnél össze akartam esni, sehogy se akart eltelni az az idő. A végén már sétálni is alig bírtam, szinte csak bukdácsoltam. Mégis hogy fogok én pénteken 5 percig futni?(A négy hét múlva esedékes 5 km-re rá se merek gondolni...)

 

Lehet, hogy azért ment ilyen gyengén, mert hétfőn nem futottam, mert orvosnál voltam. Bár ezt nem hiszem, szerintem akkor se ment volna jobban. Az utolsó 4 percnél már kínomban olyasmiket mormoltam magamban, hogy "5 km" vagy "futni fogok" és társaik, hátha ösztönzően hat rám. Nem nagyon vált be. De komoly erőfeszítések árán sikerült végigcsinálnom, sőt a 3. emeletre is felmásztam utána valahogy. Mondanom sem kell, úgy néztem ki, mint aki sose zuhanyzott és alig bírtam megmozdulni. Kentem magamra egy csomó hűsítő krémet.

 

Mivel nincs semmi szuperkütyüm, az órám és a www.gmap-pedometer.com alapján nézegetem, hogy mennyit is futottam. Igen ám, csak amikor már alig állok a lábamon, nem tudom nyomonkövetni, hogy hányszor ismételtem meg a futás-séta párokat, vagy hogy hányszor futottam körbe a környező utcákat. Most az utóbbi történt, így nem tudtam meghatározni, hogy pontosan mennyit is futottam. Szinte egész nap ezen gondolkoztam, próbáltam visszaemlékezni hogy hányszor fordultam be a kanyarban, vagy hogy hányszor láttam azt a bámészkodó bácsit. Nem nagyon akart összejönni a dolog. Végül úgy döntöttem, hogy megengedem magamnak, hogy nem 3, hanem 4x-es utcakörbefutkosást tartsak számon. Szerintetek lehetséges, hogy 3.84 km-t fussak 35 perc alatt? (Ezzel a 4 perc futás, 3 p séta 5x-i megismétlésével.) Mert ennyi jött ki. Ha úgy vesszük, hogy csak 3 kört futottam akkor csak 2.92 km jön ki, ezt gyanúsan kevésnek találtam. Most ünnepelnem kéne ezt a hőstettemet, de egyelőre örülök hogy élek.

 

Köszi a türelmet, ha elolvastátok, remélem értitek mit akartam írni. :D Szép napot mindenkinek!

2012-08 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (4 bejegyzés)