Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 982 048 km-t sportoltatok
Vágjunk bele!- Újra
Ha lassabban futok, tovább bírom
bobori94 | 2009-06-24 08:31:11 | 4 hozzászólás

Ha lassabban futok, tovább bírom: erre most jöttem rá :D. Hasznos.

 

Az utóbbi két edzés kicsit döcögősen indult. Hétfőn nem tudtam, hogy fussak-e a lábam miatt, de mivel nem fájt és már nem is volt feldagadva elindultam. A hűvös idő és a kis csepergő eső először nem nagyon tetszett, de rájöttem, hogy sokkal jobb olyan időben futni, mint melegben. Ma hulla fáradt voltam, de nagy nehezen felkeltem 6:20-kor. És olyan nehezen sikerült összeszednem magam, hogy csak 7:10-kor kezdtem a futást. (Amikor először futottam, ugyanekkor keltem és 6:50-kor kezdtem futni....) Azt hiszem legközelebb jobban igyekszem, mert ma sok embert láttam. Utálom, ha bámészkodnak.+ meleg is volt.

 

A futócipőmmel jóban vagyok. Jelenlegi legnagyobb problémám: a nyelve állandóan oldalra mászik. Ha szorosabbra kötöm a cipőfűzőt akkor meg kényelmetlen, hiába nem mászkál. Kicsit óvodásnak érzem magam, meg kell tanulnom cipőfűzőt kötni :). De amúgy kényelmes.

 

Olvastam valami olyasmi cikket itt a honlapon, hogy "Törődj többet a futócipőddel". Azt írj, hogy 2 használat között szellőztessük ki, vegyük ki a talpbetétet. Nekem nem sikerült kivenni a talpbetétet, szerintem bele van ragasztva. Hagyjam így vagy mit csináljak?

 Szép napot mindenkinek!

4 hozzászólás

Bozót 5426 napja
Bozót képe
A legtöbben előbb vagy utóbb rájönnek, hogy lassabban többre mennek :) Majd ha már lesz egy biztos alapod, akkor lehet a tempón is javítani.

Én csak akkor szoktam kivenni a talpbetétet ha elázott vagy nagyon hosszú futásnál átizzadt. Simán lehet, hogy a tiéd nem kivehető. Nehezebb tisztán tartani, de amúgy semmi baja/bajod nem lesz tőle.

A cipő nyelvén nincs egy kis bújtató középen a fűzőnek? Az azért van, hogy kétoldalról átfűzve rajta a cipőfűzőt, középen tartja a nyelvet. Esetleg próbálj ki többféle befűzési módot(volt itt egy cikk róla) hátha valamelyikkel jobb lesz.
macmelon 5424 napja
macmelon képe
Nekem tavasszal sikerült meg vennem a tökéletes futócipőt, illetve csak majdnem tökéletes: csúszkál a nyelve. :) Én azt találtam ki, hogy a Bozót által is említett bújtatón nem csak azt az átvezetést bújtattam át, ami adta magát, hanem még a következőt is, amelyik így már folyamatosan fölfelé húzza a nyelvet. Nem tökéletes a dolog, de a nagyon zavaróból a minimálisan zavaróba ment át.

Ha valakinek más/jobb ötelete van, akkor én is kíváncsi vagyok rá!

Amúgy hajrá! :)
bobori94 5424 napja
bobori94 képe
A bújtatón át van húzva, de akkor megpróbálom úgy is hogy áthúzom a következőt is. Köszi a tippeket :)
Bozót 5423 napja
Bozót képe
Ha a bújtatón mindkét oldali fűzőt egymást keresztezve áthúzod, nem hiszem hogy képes továbbra is elcsúszkálni. Ha mégis: egy helyen vezesd át a fűzőket a nyelv alatt, aztán ismét fölött. Így már meg sem tud moccanni :p
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-08 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (4 bejegyzés)