Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 980 355 km-t sportoltatok
Vágjunk bele!- Újra
Futócipő
bobori94 | 2009-06-19 09:28:24 | 8 hozzászólás

Sziasztok!

Tegnap voltam a Hervisben és megvettem életem első futócipőjét. Nike Compete. Aki esetleg ilyet akar venni az nézzen be a Hervisbe mert jún. 28-ig 12000 helyett csak 8000 Ft. Ha nem ilyet akarsz venni akkor is menj el szerintem, mert most sok akció meg kiárusítás van.

 

Tudom, egy számmal nagyobbat kell venni. 40-es lábam van és én mégis csak 40.5-öset vettem. Egyrészt azért, mert csak akkora volt, másrészt, mert ígyis elég nagynak éreztem. Ha hátranyomom a sarkam, elöl van vagy 1 centi hely, ha előrenyomom a lábam akkor meg simán odafér a kisujjam a sarkam mögé. Egész kényelmesnek is tűnt, bár egy kicsit szokatlan volt a sima sportcipő után, hogy ilyen magasan záródik. Délután itthon abban sétálgattam, hogy szokjam egy kicsit és először ne futni menjek benne.

 

Ma reggel 6:20-kor keltem, de már bánom, hogy nem korábban. Ebben a szép napos időben sokan voltak kinn 7 óra körül. Egy fél banánnal a hasamban indultam el, ami elégnek is bizonyult. Ma 1 percig kellett futnom, majd 1 percig sétálnom és ezt 12x megismételni. Nem nehéz kiszámolni, hogy ez 24 perc összesen, nekem mégis többre sikeredett. Kb. a dolgok felénél jártam amikor az útról fel akartam lépni a járdára, csak rosszul léptem és meghúztam az egyik lábfejem. Ekkor pont a házunk előtt voltam, szóval ücsörögtem egy kicsit a lépcsőn és körözgettem a lábfejemmel. Mivel nem volt semmi komoly dolog mentem tovább, de néha inkább többet sétáltam mint 1 perc. De vezeklésképpen e komoly "bűn" után még sétálgattam a futás után. Igazából a cipővel nem volt komoly gond, csak egy kicsit szokatlan volt, meg talán egy kicsit kemény. De az is lehet, hogy csak azért éreztem keménynek, mert még nincs bejáratva. Kicsinek se éreztem, bár néha éreztem, hogy egy kicsit dörzsölődik a nagylábujjam. A kis "balesetem" is az én bénaságomból adódik. Amikor itthon levettem a cipellőt, nem volt a lábam se kidörzsölve, se semmi ilyesmi. Csak elfáradt és fájt, de ez végig a combomig érvényes, szóval nem hinném, hogy a cipő hibája, sokkal inkább a gyengeségem jele. Nem győztem kenegetni a lábam hűsítő balzsammal.

 

Ti szoktatok valamilyen sportzoknit vagy mit használni? Én sima mezei zoknit vettem föl, lehet hogy ezért nem szellőzött jól a lábam, de lehet, hogy ez a cipő negatívuma. Végezetül pedig nem hiszem, hogy mindig ilyen regényeket fogok írni, de most kezdő vagyok és hirtelen annyi minden történt velem. + ha korán kelek, olyan sok dologra marad időm, bár korán le is fekszem, mert szeretek aludni. :) Szép napot mindenkinek!

8 hozzászólás

macmelon 5431 napja
macmelon képe
Futózokniban nekem ár/érték arányban a Deacthlonos jött be, de nem a legolcsóbb Kalenji Run 50, hanem a drágább modellek. Érdemes mágvárni amikor akciós, és ha veszel 2 párat, akkor azzal igen sokáig el lehet élni. (OK, nekem van vagy 10 pár, hogy ne kelljen mindig indítani mosást.)
pen 5431 napja
pen képe
Fontos a futózokni, mert jobban szellőzik, és speciálisan varrják össz, hogy ne dörzsölje ki a lábad. Nekem is van Decathlonos zoknim is, de legjobban nekem az Asics futózoknija vált be.  
Aszfaltszaggató 5430 napja
Aszfaltszaggató képe
Jó olvasni az ilyen történeteket, mert tudonem m, hogy csak én kezdtem nulláról. Én is azt az edzéstervet követtem amit te, de én az első edzésen 1 perc futást 1 perc gyaloglást csak 4-szer tudtam megismételni.
Ha hosszabakat futsz majd, akkor van néhány apróbb trükk. Én a lábfejemet vazelinnel bekenem, futózoknit veszek rá, hintőport szórok a cipőbe, így biztosan el tudod majd kerülni a vízholyagokat ill, az esetlges kidörzsölődéseket.

És nagy hajrá az edzésekhez!!

bobori94 5430 napja
bobori94 képe
Köszönöm a jótanácsokat! Az a baj, hogy Decathlon nincs a közelemben. Tudtok ajánlani valami más, lehetőleg olcsóbb fajtát? Köszike :)

U.i: A lábam szépen feldagadt, sikerült jól megrántanom. Hideg vizes borogatás + krém ment egész délután. :(
Bozót 5430 napja
Bozót képe
Bevallom, én a legolcsóbb, eccerű, orrvarrás nélküli pamutzoknit hordom, illetve a Spuriban kapható "saját márkás" futózoknit. Vagy egyáltalán nem veszek fel zoknit :p

(de sztem én vagyok a legskótabb futó :)))))
Bozót 5430 napja
Bozót képe
hozzátenném, soha nem volt még futástól vízhólyagom, se körömproblémám!
macmelon 5430 napja
macmelon képe
Szia!

Viszont ha megrántottad a bokád, akkor tanácsolnám, hogy pihentesd! Most meg van a lelkesedésed, nem fog 1 hét múlva elmúlni, eddig X évig nem futottál, és még 100-X évig futhatsz (de 75-X-ig még akkor is, ha nem vagy mázlista) Az jó sok idő! :)

Ha nagyon vinne a szíved, akkor keress valami olyan edzést (a futás helyett), amely nem terheli a bokát. Gimnasztikázz stb. és akkor mégsem fogod lógásnak érezni. De amíg dagad a boka, addig ne fuss.

Egyébként a zoknit nem kell nagyon túllihegni Tescos (stb.) olcsó sportzokni is megteszi legalábbi rövidebb távokon. 1 jó zoknit azért lenne érdemes szerzni, mert akkor lenne viszonyítási alap. Pl. rájönnél, hogy nem kell, vagy hogy nagyon. :)
bobori94 5429 napja
bobori94 képe
A lábam egész jól van, már alig van egy kis dudor, szorgalmasan kenegetem. Legközelebb amúgy is hétfőn futnék, de ha addig nem jön helyre a lábam, akkor elhalasztom a dolgot. Decemberben volt hasonló élményem Tancsapda koncerten, lelátóra menet, másnap négy órát vártam a baleseti sebészeten, mert alig bírtam lábra állni. Ott benyögték, hogy kenegessem fastum géllel és kész. Ehhez képest most semmi komoly, azonnal kezelni kezdtem és ma már nem is fájt. Szóval remélem hétfőn már futkározhatok és akkor jobban fogok figyelni.

Zokniból meg keresek valami nevenincs olcsó sportzoknit, jó lesz az. :) Ha meg nem akkor keresek jobbat.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-08 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (4 bejegyzés)