Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 935 957 km-t sportoltatok
Káros szenvedélyem

Pörög a bugyi

miki | 2011-03-18 22:06:20 | 49 hozzászólás

A héten hirtelen eszembe jutott, hogy időzített bombán üldögélek, ketyeg a nevezésem a másfél hónap múlva esedékes hatnaposra. És, khhmm, tulajdonképpen, eddig még amolyan hagyományos értelemben vett felkészülést nem nagyon csináltam, idén van 206 km futásom és talán 220 gyaloglásom. Ismek embereket, akik 2-3 hét alatt nyomnak ennyit.

 

Kegyetlen ez az edzésnapló, úgy érzem, azért többé kevésbé rendszeresen mozgok, de, így, a számok tükrében, ez elkeserítő.

 

Hát akkor most mi legyen? A kérdés költői, már megterveztem, azt hallottam, a multiday futásban a terv a legfontosabb :-) A hátralévő időbe még két hosszú edzés fér bele, tekintetbe véve az elpuhultság miatt kissé elnyúló regenerációt. Legyen akkor egy 100 km-es OB április 2-án, lanterne rouge pozícióban, a 13 órás szintidő határán, aztán egy 24 órás Sárvár, tervezett hatnapos tempóban, csak alvás nélkül, mondjuk 150 km.

 

A részvétnyilvánításokat kérem mellőzni :-)

49 hozzászólás

Bozót 4789 napja
Bozót képe

Pedig azt mondják, a részvét a fontos! :P

mjoci 4789 napja
mjoci képe

Sőt a legfontosab..:))

Hauanita 4789 napja
Hauanita képe

Ne viccelj már Miki, 200 kili futásom még nekem is van :)
Tessék már felkészülni becsülettel, és inkább vigyázni magadra!!

miki 4789 napja
miki képe

Nagy veszélyt nem látok, legrosszabb esetben lesántulok, ami nekem megváltás, mehetek biciklizni :-) Na, majd Kisbéren beköszönt a valóság, és elmegy a kedvem a viccelődéstől. Az a baj, még az előtt be kell fizetni a teljes nevezési díjat, nem lesz már visszaút. Futhatok a pénzem után :-)

Bozót 4789 napja
Bozót képe

Jaj, már ne nyafi. Felfoghatod wellness üdülésként :)

(amúgy tényleg durva, még Amatőrnek is több kilométere van, mint nekünk :P )

miki 4789 napja
miki képe

Wazze, Hauanita és Amatőr futók, hozzájuk azért ne mérjük magunkat :-)

Kicsit súlyproblémám is van, le kéne adnom vagy öt kilót. Ma kellett egy fényképet csináltatnom, úgy nézek ki, mint egy birkózó. Ráadásul nem szívesen válok meg a nehezen felszedett izomtól. By the way, állatira tetszik ez a fotókollekció különféle sportolókról : http://ninamatsumoto.wordpress.com/2010/12/18/athletic-body-diversity-reference-for-artists/

 

monique 4789 napja
monique képe

minek az a sok izom de tényleg? :)

na jó, szóval, kellemes felkészülést és versenyzést. :P

miki 4789 napja
miki képe

A fenti képek elgondolkodtatóak ebből a szempontból. Aki úgy szeretne kinézni, mint ezek a maratonfutók, jelentkezzen :-) Nem kevésbé végletes, mint mondjuk a sumós.

monique 4789 napja
monique képe

na én nem akarok úgy kinézni, de sztem nem kell olyan sok izom akkor se :P

pleko 4789 napja
pleko képe

Idáig is sejtettem, hogy egy "bevállalos" Miki  vagy, na de ezek után...Melesleg köszönöm a blogot...Kissé szégyenkezve erősített meg a Sárvári 12 óráson való indulásban...Ha Te bemersz vállalni ennnyi edzésből egy 6 napost...akkor a 12 óra nekem reljesen rendben van...

monique 4789 napja
monique képe

hú én meg a maratontól félek itt heti 6 nap edzéssel:)))

miki 4789 napja
miki képe

Pleko, sírni fogsz, de ne engem okolj :-)

monique, a maratont én sem merném bevállalni, az nehéz műfaj :-)

monique 4789 napja
monique képe

kösz a biztatást:P

Gandi 4788 napja
Gandi képe

Gondolj arra, hogy mostanra értek be az elmúlt évek edzései, így az idei év már nem is számít :-)

miki 4788 napja
miki képe

Andi, azt hiszem, ez valóban így van. Emlékszem, az első Kinizsi Százasom előtt sok hónapig napi 2-3 órát gyalogoltam a Veszprém környéki hegyekben, meg azért előtte is sportoltam már. És a túra nagyon kemény lett, a legkeményebb az összes közül. Ma már nem kéne szinte semmit sem edzenem egy gyaloglós K100-hoz. Na jó, elismerem, a hatnapos más kategória.

 

Két dolgot tudok felhozni önigazolásképpen. Egyik, hogy ott egy tisztes helytálláshoz nem kell nagyon sokat futni, napi 20 óra séta is sok kilométert jelenthet. Ez pedig azért megy talán, nem csak nekem, egyszerűen az emberi szervezet alapból alkalmasabb rá, mint a nagyon hosszú futásra. Arra tényleg készülni kell.

 

A másik, hogy azért azt hiszem, meglesz a forma addigra. Nem csak puszta lustaságból nem edzettem, hanem tudatosan és tudat alatt kíméltem a rozoga achillesemet. Ha most lenne 1500 kilométerem, de fájna, az rosszabb lenne.

 

Persze csodák nem fognak történni, de hát akkor sem én nyerném, ha életem legjobb formájában lennék. A cél a küzdés maga :-)

Mamba 4787 napja
Mamba képe

Akkor az önigazolás megvan. :) Talán az egyik nap kibringázok, és megnézlek. :)

miki 4787 napja
miki képe

Csúnya látvány lesz . Sört hozzál :-)

Mamba 4787 napja
Mamba képe

Bírom a pszicho horrort! :o) Amúgy is a valódi ,,arcodat" szeretném megismerni. :D A Triglavot átraktuk júniusra. Úgyhogy ráérek. :)

Gandi 4787 napja
Gandi képe

Hát igen, egyébiránt én is saját bőrön tapasztaltam, hogy ez így működik. A 2008-as UB-re nagyon készültem, sokat edzettem abban az évben. Aztán jött a 2009-es év, amikor a lakásfelújítás volt a porondon, nem igazán volt idő rendesen edzeni, ráadásul a mentális rákészülés sem igazán volt meg, egyszerűen nem foglalkoztatott, más volt fontos. Abban az évben két órával jobbat mentem mégis, és ez szerintem nemcsak a jelentősen hűvösebb időjárásnak köszönhető...

ja, és az a futásom volt az, ahol az első 120 km-en úgy suhantam, hogy semmi fáradtságot nem éreztem. Sőt, szerintem végig is mosolyogtam. Azt hiszem, az lehetett az a bizonyos "flow". 

Úgyhogy Miki, ha keméányen dolgoztál tavaly, akár jöhet az a bizonyos áttörés :-) Én szurkolok :-)

Bozót 4787 napja
Bozót képe

Mamba, úgy a negyedik-ötödik nap környékén kéne menni :) Addigra elválik az ocsú a búzától :) 

miki 4787 napja
miki képe

Ha ha olyan azé ne szójjon be akinek még nálam is kevesebb kilométere van (még lovaglással együtt is :-)

Bozót 4787 napja
Bozót képe

Ez nem beszólás volt. Te búza vagy :)  

szasza 4787 napja
szasza képe

szerintem azon a héten milyen hetet fogsz ki... egy 6 napost úgy tudok elképzelni, hogy mindenre van idő. enni, inni , aludni, sétálni sokat... őszintén szólva én ilyenre nem is készülnék, lesz ahogy lesz alapon elindulnék, sokkal meghatározóbb az, hogy ott milyen sorozatdöntéseid lesznek. meg amolyan funrunra fognám az egészet. bármi is lesz, szép heted lesz :-) 

monique 4787 napja
monique képe

merrefelé is van ez?=)

Amatőr 4787 napja
Amatőr képe

Na kérem, a futásra futással kell felkészülni!!
Vagy nem így gondoljátok?! :)

Minden jóravaló és sokra hivatott edzésonline olvasót csak kérni lehet arra, hogy ne Miki és Bozót futó-edzésnaplóját vegyék alapul, amikor nagyívű terveikhez példát és iránytűt keresnek! :))
Ajánlom magamat. :)

Amúgy komolyra fordítva a szót, hajrá Miki, a te sportmúltad és hozzáállásod garancia a butaság elkerülésére.

 

Bozót 4787 napja
Bozót képe

Na ja, neki legalább van múltja :P  Az evezéstől meg úgy megizmosodott, hogy ha elfárad a lába, majd kézenjár :))

Amatőr 4787 napja
Amatőr képe

...te meg futásnál, ha kell, táv közben átnyergelsz lóra... :)

Bozót 4787 napja
Bozót képe

Hehe :) Majd megkérem Gyulát, hogy szervezzen oda valami hagyományőrzőket a várhoz és kölcsönlopok egy lovat :P 

(amúgy komolyan izgat a távlovaglás, ott a futásnak is hasznát venném!)

Amatőr 4787 napja
Amatőr képe

...távlovaglás, hm ...engem meg a távfutás izgat, vagy tán hosszútávfutásnak hívják?:)

/Bocs, miki, a bloggarázdálkodásért :) /

Bozót 4787 napja
Bozót képe

Miki és Mamba már megszokta sztem, hogy a blogjaikat dumapartihelynek használjuk :)))

Amatőr 4787 napja
Amatőr képe

Hja, pedig futhatnánk is a sok duma helyett!! :)

miki 4787 napja
miki képe

Amatőr, én ezt a butaság dolgot sosem értettem. Sokan úgy beszélnek, mintha amúgy tudnának még menni, de nagy önuralommal, fegyelemmel, lemondással okos döntést hoznak, és mégis megállnak. Hát én már feladtam pár versenyt, de sosem okosságból, hanem mert már teljesen ellehetetlenült a folytatás, nem votl már matematikai esély sem vagy már lépni sem tudtam.

 

Most pl okosan növelem a terhelést az achillesemen, nem tudom, mennyire terhelhető. Ha igen, akkor nem az lesz a gyenge láncszem, lesz helyette más. Ha nem, akkor a futást minimalizálom, és a gyaloglásra koncentrálok, ami szintén életképes alternatíva lehet egy multiday versenyen, akár önmagában is.

 

Amúgy rohamosan jön vissza a futóformám, ma teljesen spontán kétszer is megfordultam egy-egy emelkedő után és duplán megfutottam egy csehországi országúton, ami nagyon hasonlít a kisbéri pályához, csak szintesebb.

Mamba 4786 napja
Mamba képe

Bozót! Én is úgy terveztem, hogy az 5. napnál előbb nem utazok oda. Azért, hogy önelégülten vigyorogjon rám?? Neeeem. Azt akarom, hogy az 5. napon, mikor meglát a masszázs krémeimmel, azt makogja: ,,Jééé! Egy tündér! :DDD

miki 4786 napja
miki képe

És ha túl későn jöttök, én meg már a pálya szélén sörözök :-)?

 

Na, ma elszántam magam arra, amire augusztus óta nem nagyon mertem, jól végigtapogattam és végignyomkodtam a bal achillesem. Olyan 5 centivel a sarkam fölött van rajta egy kellemetlen tapintású, kissé fájdalmas megvastagodás.

 

Laikus diagnózisként azt mondanám, részlegesen beszakadt. Amatőrben gondolom most egy világ omlik össze az okos megfontoltságomról, miután reccsent egyet és bedagadt, még kb. 8 órát elkaristoltam vele, és egyéni csúccsal befejeztem a versenyt :-) Szerencse, hogy nem szakadt tovább.

 

Azóta nyilván behegesedett, ezt lehet tapintani. Most terhelhető, a kérdés igazából az, hogy a hosszantartó terhelés irritálja-e az egyenetlenséget, nem akar-e majd begyulladni. Ez minden bizonnyal ki fog derülni két héten belül, mert most már rendszeresen terhelem, 2 hét múlva pedig Kisbéren kipróbálom hosszabb távon. Ha esetleg begyullad, akkor B terv lép életbe és tiszta gyaloglásra készülök. Végül is mindegy, a célnak megfelel az is :-)

miki 4786 napja
miki képe

Fair heel and toe, így mondták régen a gyaloglást, ez tetszik.

Bozót 4786 napja
Bozót képe

És ha túl későn jöttök, én meg már a pálya szélén sörözök :-)?

 

Nem akartam én mondani...... :P  

De neeem, nem fogsz te a pálya szélén sörözni, fájdalmas orcával vonszolod majd a csupaizom kis testedet :P   Bakker, és én nem fogom látni! :o) 

miki 4786 napja
miki képe

És Sárváron? Amúgy le fogok fogyni pár héten belül, már el is kezdtem.

Mamba 4786 napja
Mamba képe

Asszed fényképező nélkül megyek? Asszed nem csinálok sunyi videókat a bokorból?? :o))) Asszed nem írok róla blogot? Asszed? :DD

monique 4786 napja
monique képe

miki: na, igen, összeomlott a világ bennem :) (nem Amatőr vagyok, de akkor is)  nemtom, én nem tudtam volna rávenni magam a folytatásra ilyen esetben..

sok sikert a versenyhez, és ha bozóték tényleg odamennek, én is szívesen jönnék ha szívesen láttok :). (bár gondolom csak poénkodtatok és nem mentek)

Mamba 4786 napja
Mamba képe

Én bizony nem viccöltem. :) A masszőr és a lesifotós állás foglalt. De a pom-pom lány pozíció még betöltetlen! :D Hoooogy fog nekünk örülni az evezős! :o)))

Bozót 4786 napja
Bozót képe

Tutajooos! :D :D :D 

miki 4786 napja
miki képe

Nevezzetek csapatban 48 órára, akkor a pályáról lehet szurkolni. Jó kis edzőtábor lenne Bozótnak a Balaton-körre.

Mamba 4786 napja
Mamba képe

Na erre mit lépsz lovasasszony! ? :D

Bozót 4786 napja
Bozót képe

Ha te beszéled meg a férjemmel..... :D    (amúgy meg ismerem magam, ha lenne esélyem lemenni több napra akkor neveznék egyéniben...)

monique 4786 napja
monique képe

na jó ha lesz csapat, szóljatok :)) majd Bozót futhatja a 90%-át ;)

Amatőr 4786 napja
Amatőr képe

...fiatalság, bolondság...

Csak ezt tudom mondani minderre, ami itt zajlik. :))

Bozót 4786 napja
Bozót képe

Mi fiatalok vagyunk, ez tény...de Miki?! :)) Bár mi ketten asszem Bolondok is :P

miki 4776 napja
miki képe

Találtam egy jó mottót a holnap esedékes első hosszú futásomhoz :-):  „A sikerhez sok-sok edzésre van szükség, a még több edzéshez kudarcok kellenek!" -Wojtek

monique 4776 napja
monique képe

jó futást! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (1 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (3 bejegyzés)
2010-05 hó (3 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (1 bejegyzés)