Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 140 186 km-t sportoltatok
anyuka fut

Immunerősítetek télen???

donitimi | 2011-11-16 14:27:19 | 42 hozzászólás

Sziasztok

Eltelt a kedd, nem voltam futni, kisfiam megbetegedett, nem vittem oviba, ezért nem tudtam menni futni. Jövő kedden kell visszavinnem a dokihoz, megfázott, náthás, köhög, amúgy elég jól tartja magát. Meglepő micsoda erő van ezekbe a picikékbe. Tegnap mondta az ovis dadus, hogy a 17 fős csoportból 10-en hiányoznak, és van aki rosszabb bőrben van mint Ádám fiam.

Valamit én is elkaptam, mert kapar a torkom, ami nem épp jó a munkában, lévén, hogy beszélnem kell, de majd csak rendbejön. Talán valami immunerősítő kéne? Ti szedtek valamit? Nem vagyok gyógyszer párti, de lehet kéne valami, mert ez az évem egészség szempontjából borzalom.

A napjaim most abból állnak, hogy vagy a munkahelyemen vagyok, vagy otthon a fiammal amikor szabadnapos vagyok. A férjem hajnalban megy munkába és 5-kor ér haza, már sötétedik, ezért nem tudok menni futni. Vagyis nincs bennem ahhoz elég mersz, hogy a sötét erdőbe, szántóföldön nekivágjak. Talán majd egyszer...

Vigyázzatok magatokra, jó egészségben, jó edzéseket mindenkinek.

Üdv.  Doni

42 hozzászólás

kipage 4567 napja
kipage képe

Na itt megint balhé lesz a természetes vs mesterséges tábor között :)

 

MEgfázásra kisgyerekeknek adható a Sinupret csepp (tisztán növényi alapanyagú), testömeg kg szerint adagolható, már cscsemőknek is megfázásra.  Köhögésre meg a legjobb a klasszikus Erigon szirup. Szintén adható gyermeknek, felnőttnek egyaránt 3×1 kávés illetve 3x1 evőkanállal. Ha növényi anyagúak köhögéscsillapító szimpatikus, akkor a Prospan szirup van borostyánlevél kivonattal, meg a Lándzsás útifű szirup. Illetve egyéb növényi eredetű immunerősítő még az Echinacea cseppek (Dr theiss) is.

Remélem helyrejön a kiscsalád :)

kipage 4567 napja
kipage képe

Megmég ezen kívül van 10ezer féle egyéb gyógyszer, de szerintem ezek a legjobbak.

Gida 4567 napja
Gida képe

Szia !

 

Én ezt adom a fiamnak: http://jkvitamin.hu/termekek/1/ azóta nem beteg !

Ezt szedi a feleségem és én...választhatsz: http://jkvitamin.hu/termekek/4/  (ezek havi adagok) szintén nem vagyunk betegek !

Plussz még lehetne szedni C-vitamint, de ne 60mg-ot mert az semmire nem elég ! 1000mg az a minimum naponta.

Én napi 5-6000mg szedek így télen mert bringával járok dolgozni és semmi baj a torkommal.

Ne aggódj a vesekő miatt sem mert nem lesz, mivel vízben oldódik így hamar kiürül vizelettel !

Jobb lesz az immunrendszeretek ! Remélem tudtam segíteni...

Ja még valami, ha ezt választod akkor érdemes többet venni mert így kevesebb pénzbe fog kerülni / doboz :-)

 

Czeglédi Ferenc 4567 napja
Czeglédi Ferenc képe

Én megmaradok a sima teánál, és a viszonylag sok futásnál-3 éve még megfázva sem voltam.....

Cél: immunrendszer erősítése!

Út: minél természetesebben, gazdaságosabban!!!

torolt_12 4567 napja
torolt_12 képe

Fokhagymás méz! Nekem nem mindig vált be, de Anyum esküszik rá... Annyi kikötéssel, hogy 1 éven aluli gyermeknek tudtommal nem szabad mézet adni! Mindkettő jó a bacik ellen, együtt ütősebb.

tzh 4567 napja
tzh képe

Fokhagyma mellett nem rossz a vöröshagyma sem, és előbbinél fontos tudni, hogy elsősorban vírusos esetben kell kiemelni, mert azokra igazán gyógyszer sincs, ebben viszont van közvetlenül a vírusnak ártó cucc, ahogy a zöld teában is.

Teát viszont ne filtereset, ellenben napi legalább egy litert kell inni, és el kell felejteni a bulvárbaromságokat a vérnyomásról meg hasonlókról, mert nekem sem növeli, pedig erős hajlamom van rá örökletesen. Az egy litert pedig ne úgy, hogy egy filternyit áztatva sokáig, hanem betartva az adagolást és áztatási időt, azaz 8-10g tealevet 2-3 percig áztatni nem forrásban lévő vízben (kb. 70 fokos).

A C vitamint ilyenkor lehet tolni ezerrel, és a vöröshagyma mellett/helyett a lilahagyma itt jön képbe, mert abban több van az ilyenből, de csipkebogyó teát is érdemes gyártani: szó szerint fél napig áztatni a bogyókat szobahőmérsékletű vízben, és fogyasztás előtt felmelegíteni, de épp csak annyira, hogy még iható forró legyen, mert 40-50 fok felett a C vitaminoknak annyi.

tzh 4567 napja
tzh képe

Még egy zönge a vöröshagyma mellett:

A rendszeres túrázásaim kezdetén az első túrán beszélgettünk végig egyik sporival, akiről kiderült, hogy gyógyszerész, és ő esküdözött a vöröshagymára. Állítása szerint, mióta rendszeresen tolja befelé azt, nem kellett bogyókat szednie semmilyen taknyos-megfázós kórságra.

kkoos 4567 napja
kkoos képe

Czegledi: az egyik januári blogodban ezt írtad: 

"Nekem korábban évente 1 alkalommal volt megfázásom 2 napig! Most az elmúlt 4 hónapban 3  volt....úgy, hogy savanyú káposztát eszek heti kb. fél kilót....."

Akkor hogy is van az hogy 3 éve még megfázva sem voltál?

pecsenye 4566 napja
pecsenye képe

Krisztián: ez a szembesítés nagyon ott van:)

Czeglédi Ferenc 4566 napja
Czeglédi Ferenc képe

Egész pontosan most olyan megfázásra gondoltam, hogy fájt a torkom, és napi több mint 5 zsebkendőt használtam volna el.

Ezeknél az elmúlt 3 évben, néhányszor naponta köhögtem, napi 5-6 zsebkendőt használtam el, de futottam mellette természetesen, még hőemelkedés sem volt...

Szerintem ha minden kisgyerek naponta mondjuk 5 pzs hsználna el, és mondjuk naponta 5 alkalommal köhögne....

Czeglédi Ferenc 4566 napja
Czeglédi Ferenc képe

Összetett a dolog!

Nézd meg mennyi vegyszer van a fürdőszobában! Nálam 3 -féle! Mosópor, mosogató, és ecet-bőven elég.

Kérdezd meg nagymamádat, náluk is kb. ennyi volt, mégis tisztaság volt! Persze a reklámok mást mondanak.....viszont ha steril minden akkor ha a gyerek találkozik egy kósza bacival egyből megbetegíti. Most nem azt mondom, hogy ne takaritsál, mosogass, stb...de ésszerű szinten....

Nagyon sok a vegyi anyag a környezetünkben, ez áttételesen nagyon visszaüt....

Nagyon jó a savanyú káposzta is, több okból is, ne legyen nagyon meleg a lakásban, ahol alszanak elég 18 fok is!

Fontos, hogy amikor jó a levegőminőség sokat legyenek kint!

Czeglédi Ferenc 4566 napja
Czeglédi Ferenc képe

Megtaláltam a januári bejegyzést, picit helyre kellett tenni néhány látszólag apróságot, és utána minden rendben volt!

Rendkivül nagy öröm számomra, hogy van akinek ilyen tökéletes a memóriája, hogy a 10 hónappal ezelőtti bejegyzésemre szó szerint emlékszik!

torolt_12 4566 napja
torolt_12 képe

Az egyik januári v. februári blogban "csúnya megfázás" szerepel...

torolt_12 4566 napja
torolt_12 képe

"...majd nagyon csúnya megfázás következet, majd mikor elestem kisebb húzodás, majd még egy megfázás...

Most 1-2 hete mint írtam 10 km-nél volt csaknem egy izomgörcsöm, korábban nem emlékszem ilyenre, majd most megint egy csúnya megfázás...

...

Nekem korábban évente 1 alkalommal volt megfázásom 2 napig! Most az elmúlt 4 hónapban 3  volt....úgy, hogy savanyú káposztát eszek heti kb. fél kilót..."

Konkrétan ez szerepel 2011. januári blogban, visszakerestem. - Ehhez képest az első kommentben az szerepel, hogy 3 éve megfázva sem voltam! Nagyon súlyos ellentmondások ezek!

mateve 4566 napja
mateve képe

Orsi: :D:D:D

Czeglédi Ferenc 4566 napja
Czeglédi Ferenc képe

Tökéletesen igazatok van!

Egyszerübb egy gyógyszert, vagy egy tablettát bevenni mint egy gyógyszerfüggőnek, mint más úton-módon megelőzni egy problémát!

szelidlendulet 4566 napja
szelidlendulet képe

Feri! A fönt írók azt írták, hogy nem azt állítod most, amit a blogodban leírtál akkor. Nem pedig az ellen tiltakoznak, hogy a természetes dolgok jobbak-e avagy sem. A vélemény szabad, el lehet mondani, a két tábor közeledni nem fog. Mindenkinek vannak ellenérvei, és érvei... Ezzel nem ezt a blogot kellene terhelni. De ez is csak egy vélemény...

 

KedvesTimi! Remélem hamarosan meggyógyultok, bármitől is!!!! Ami beválik, azt pedig meg kell tartani :-D

torolt_12 4566 napja
torolt_12 képe

Szedni esetleg C-vitamint, de csakis kiegészítésként! A táplálékkiegészítő nevében is benne van, hogy kiegészítő, tehát nem helyettesíti önmagában a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozást. Ezt a figyelmeztetést szó szerint megtaláltam eddig minden vitaminos cucc dobozán hangsúlyosan! Csakis sok nyers zöldség, gyümölcs mellé kiegészítésnek, mert magában talán még feldolgozni is kevésbé hatékony... (ez csak tipp, nem tudom)

Ezt a fokhagymás méz dolgot, amit fentébb írtam, Anyum olvasta valahol. C-vitamint pedig lehet csak hideg, náthás időszakokban szedni, és nem télen-nyáron állandóan. A mézet a doki is mondta, a fokhagyma is antibakteriális.

Gida 4566 napja
Gida képe

Timi !

 

Tél van, hideg van...Toljad a vitamint 1000-el kutyabajod nem lesz!!!!!! A hagyma jó de a környezetedben az ismerőseid megfogják tartani az 1méter távolságot az bizti :-)

Nagyon egyszerű: Figyelni kell a test jelzéseire, ha kapar a torkod meg KELL!!! növelni a vitamin adagot....és itt nem a káposztára, hagymára zöldségekre, gyümölcsökre gondoltam, mert abban már rég nincs semmi maximum levesbe jó lesz :-DD

Több mint 70.000 ember elégedett a nagy adagban szedett vitaminokkal, és még senki nem halt bele, ellenben a "gyógyszerekkel" ha annak lehet nevezni. Nos minden 4-ik ember abban hal meg...a mellékhatások.

Még valami... Energikus leszel, estére sem leszel fáradt ez a legfontosabb, és ha elvágod valamidet, sokkal hamarabb begyógyúl a seb, horzsolás stb. Saját tapasztalatból mondom! Tea is jó, de abból csak is a Zöld Tea !!!

 

Feri!!! Csak voltál beteg mint kiderült???  Biztos nem jó minőségű volt a káposzta :-))

Itt arról van szó kedves Ferenc, hogy egy "egészséges" embert hogy lehet még energikusabbá tenni !

Én még nem voltam beteg már egy jó ideje...éveket nem írok. Egyszer volt hőemelkedésem de Unikummal helyrehoztam :-))

Pár vitaminos könyvet már elolvastam a Dr. Lenkeitől... otthon vagyok a témában :-D

http://www.drlenkei.hu/component/page,shop.product_details/flypage,flypage_lenkei/product_id,21/category_id,21/option,com_virtuemart/Itemid,120/

Timi ! Ha kell, odaadom kölcsönbe...alap olvasmány mindenkinek.

Egyébként olvastam valahol hogy ha az ember csak BIO kaját eszik akkor az is megteszi...igen ám csak annak ára van.

Szóval havi 4000-5000 ft/ hónap / fő nem kevés étrend-kiegészítőre, vitaminokra.

 

 

lilla 4566 napja
lilla képe

gyakorló anyukaként,( egy ovis, egy nem sokára bölcsis), én azt mondom, túl kell élni a találkozást a bacikkal.persze lehet javítani a helyzeten de a kiscsoport kriminális volt nálunk is, vitamin ide, vagy oda. c vitamint, multivitamint, echináciát toltuk a szezonban, de azért 2-3 hetente megfázás volt és 2-3x hörghurut télen.  isoprinosin( tán így írják) kúrát is tartottunk, az vényes immunerősítő.talán használt. azt mondják a középső csoport már könnyebb, mert megerősödik addigra az immunrendszere. no, mi itt tartunk. Keve szeptember óta másodszor fázott meg ( a vírusos hasmenést hagyjuk :). végülis ez haladás.

amúgy meg oviig nem volt beteg szinte soha, anyatejes, masszív kölök, és tudja milyen ízű a kutyatáp,a homokos lapátnyél, olajos villáskulcs, és életünk nagy részét a szabadban töltjük, vidéken.

úgy, hogy fel a fejjel! majd jobb lesz. én ha csak sötétben tudok kimenni futni, nem a pusztát választom, hanem inkább futok a faluban 1-2 kört a szélső utcákon...vagy éppen a fő téren :) te ezt nem tudod megcsinálni?

Czeglédi Ferenc 4566 napja
Czeglédi Ferenc képe

Egy gondolat: miért van az, hogy mindegyik termékértékestőtől azt lehet hallani, hogy a zöldségekben már nincs semmiféle vitamin...viszont amit ő forgalmaz az természetesen szinültig van vele...

De érdekes a világ....

Kedves Gida! Nem tudom az életkorodat, de mikor te is még gyermek voltál én biztos vagyok benne, hogy te is a hagyományos ételeket ettél, és mégis nagyon jól sikerült felnött lettél-mindezt kiegészitők nélkül...

Szegény Timi!

Jó kis vitát indítottál el..

Részemről zárom!

Kézcsókom a hölgyeknek!

Üdvözletem az uraknak!

faxau 4566 napja
faxau képe

Csakhogy NE a témához szóljak: Drága Orsi, amikor úgy éreztzed, hogy mindenki téged bánt-jogosan-akkor írtad, hogy volt aki privátban megvédett, egyet értett veled, stb. Ha a naplód megnézzük nem férhet kétség ahhoz, hogy az egyik ilyen Feri volt. Az hogy én Ferivel miben értek egyet és miben nem, az szerintem itt nem számít.(Edzés,: nem. Táplálékkiegészítök: kis részben. Tea: nem. Bió: vega vagyok, és nagyon zöld zzzzz)DE amikor Ő volt az egyetlen, vagy kevesek egyike, aki melletted állt, akkor számomra gusztustalan, hogy boldogan beálsz az osztásba Te is. ( És mielött a következő ívet én kapnám-a többiektől, a Te íved nem érdekel- én is szoktam gyógyszert szedni. Algoflexet-de csak csúnya (bio)másnaposság idején:)))

torolt_12 4566 napja
torolt_12 képe

Itt nem oszt senki senkit, csak a megoldások hatékonyságát "elemezzük" a felhozott érvek tükrében. Némely érvek néha ellentmondásosak... Ez már rég nem ide való, privátban is meg lehet írni, hogy megtiszteljük a blogoló bejegyzését! A zöldséget is sokszor mű tápanyaggal öntözik, és nem akkora a vitamintartalma, viszont csodásan szép nagyra megnő. Ezt írtam a falon is! Ferenc nagyon egyoldalú és talán nem mérlegeli mindkét oldalt. Végletekben gondolkozni nagyon nem jó!

 

Anyám akkora paprikákat vett a hipermarketban, sőt a zöldségesnél, amivel egy lovat is agyon lehetett volna csapni! Hát, az sem természetes dolog!

faxau 4566 napja
faxau képe

egyetért és beállsz..bocs

faxau 4566 napja
faxau képe

Mindjárt fölrakok egy képet....:))) Ne beszélj mellé!!! A blogtulajtól bocs az offért!

torolt_12 4566 napja
torolt_12 képe

Ha valóban annyira hatásos lenne a sok zöldséget eszem dolog, én is azt tenném! Sajnos nem az... Bár lenne! És ha multivitamint szedek időszakosan 2-3 hónapig, akkor mi történik?

Gida 4566 napja
Gida képe

Feri !

Igen kiskoromban betegeskedtem is eleget...elég volt az...amikor anyám tömködte belém a gyógyszereket meg az orvos a fölösleges injekciókat...... Most már ez nálam a múlté!

Olvass pár könyvet és nyitsd ki a szemed...próbáld ki, utána alkoss véleményt ! Hajrá !

 

Orsi igazad van!!

torolt_12 4566 napja
torolt_12 képe

Ferenc talán az Édesanyja miatt is elfogult a gyógyszerekkel kapcsolatban... Mindennek megvan a miértje! A főoldalon pedig Mindenki a kialakult téma körül nevetett, és a kolbászon nevetett. Nem embereken, nem egymáson, hanem a téma körül... Én faluról jöttem, nem tudom, a csodabogyók hogy készülnek! Viszont arra is láttam kemény példát, mikor a paprikát felpumpálják mesterséges szerekkel... Jah, a marhának meg csontlisztet, meg minden vackot adnak, hogy gyorsabban hízzon, meg a sok antibiotikum, amit adnak a jószágoknak.

Talán nem is (csak) könyvet kell olvasni, hanem a saját bőrén tapasztalni... Mindennel megy beléd a méreganyag, út mellett árult dinnyére megy a benzingőz. Célzottan szedni és nem cukorkaként szopogatni. Én csak akkor szedek vitaminbogyót, ha legyengülnek érzem magam, vagy szezonális nátha idején, nem állandóan. Magnéziumot csak akkor pár hétig, ha érzem a lábgörcsöt vagy a laborleleten rosszak az ionok.

 

Különben meg annak jó, akinek kertje van, ha tudnám termelni, nem szednék bogyót: sajnos a paprika kényes növény, marha sokat kell locsolni. Eper van, meg brokkoli, körte, cseresznye nálunk!

ORBEA ORCA 4566 napja
ORBEA ORCA képe

Kutatók szerint az egyes vörösbor fajták antioxidáns hatásának erőssége a következő:

Rosé

Merlot

Oporto

Zweigelt

Pinot Noir

Cabernet sauvignon

Miként számomra egyértelmű,és várható volt a bornak nem nevezhető egyes körökben manapság divatos Rosé a leggyengébb,és a Cabernet a király:-)

A méréseket a francia népesség alacsony szív-keringés rendszeri megbetegedési statisztikája miatt végezték.Ez ugyanis szöges ellentétben áll az ottani magas telített zsírsav fogyasztással/lásd pld sajtok/,ami ugyebár nem a leg egészségesebb dolog.Úgy látszik,a vörösborral ezt szépen kompenzálódik:-)

Napi 2-3dl ajánlott férfiaknak,és 1-2dl a nőknek.Kis szórással/vagy szorzással/ ebbe simán beleférek...:-)

Gyerekeknek a szőlőlé hasonló hatású,de elég nehéz igazán minőségit találni belőle,legjobb a must frissen nyílván.

Ráadásul azért a piros szőlőlé nem olyan finom,mint a vörösbor...Szerintem.A gyerekek szerint meg nem olyan finom,mint a kóla...Gondolom.

 

faxau 4566 napja
faxau képe

Tibor, végre valami jó hír:))

ORBEA ORCA 4566 napja
ORBEA ORCA képe

Remélem,nem arra írod,hogy finom a kóla....:-)))

Bozót 4566 napja
Bozót képe

Ó, Tibor, mikor kerekezel erre egy jófajta Cabernet-vel? Bár én inkább a Pinot Noir-ra szavaznék, de nem veszünk össze :P :))

 

anyatejes, masszív kölök, és tudja milyen ízű a kutyatáp,a homokos lapátnyél, olajos villáskulcs, és életünk nagy részét a szabadban töltjük, vidéken.

Ezen úgy vigyorogtam :) Nálunk ugyanez van, lócitrommal, birkaszőrrel spékelve :) Gyengébb idegzetűek kedvéért a képi illusztrációt mellőzöm :P :P

 

Nem tudom a tuttit sajnos, talán csak szerencsém van, hogy ritkán vagyunk betegek, mert nem szedünk semmit. Pontosabban méz mindennap sokszor, teába, kávéba, kenyérre vagy csak simán kanállal (saját méheink vannak)  és rengeteg tea, fekete, zöld, gyógynövény, mikor mi. A lányom 2-4 éves kora körül többször kapott el hörghurutot, sokat köhögött, nagymama aggódása folytán elcipeltem allergológus-tüdőgyógyász- immunológus dokihoz, de végül nem engedtem a manduláját kivetetni (gégész megerősített, hogy nem is lett volna jó ötlet más okból), egyszerűen "kinőtte" a dolgot azóta. Most 7 éves múlt, elsős és gyakorlatilag sose beteg, max kis orrfújás néha-néha pár napig. Sajnos az oviban itt is sokan betegek, van akit akkor se visznek ha egyet köhint, más gyerekek lázasan-taknyosan-köhögve is mennek...

miki 4565 napja
miki képe

Orbea,

Nem tudom, a bortól van-e, de a franciák jobb érrendszeri állapotát az is magyarázhatja, hogy ott feltűnően kevés a kövér ember. Nekem sajnos gondom van ezzel a napi egészséges egy-két pohár borral. Ha kibontok egy üveget, azt meg is iszom, így jobb, ha inkább meg se veszem :-)

Bozót 4565 napja
Bozót képe

Ma még vezetnem kell, de este leballagok a pinyóba és választok valamit az egészségetekre ;-)

faxau 4565 napja
faxau képe

Persze, hogy nem a kóla:)))

Mamba 4565 napja
Mamba képe

Én is leballaghatok a pinyódba? :o))

Miki! Nekem a barátaim hozzák. Most mit csináljak?? :DD Azért röhögök ennyire, mert éppen a kezembe volt egy fél pohár jófajta vörös, amikor olvastam a hozzászólásod. :D Erről jut eszembe, ha már dumcsizunk. Olvastam egy szöveget. Így szólt: A férfi életében akkor jön el az öregség, ha visszautasítja egy jó csaj, és csak megkönnyebbülést érez. :o))

Csak a eszembe jutott, és franc essen beléd, hogy sose iszol velem. :DDD

Bozót 4565 napja
Bozót képe

ööö....ez meg miről jutott eszedbe?! :o   :D :D

Jöhetsz a pinyómba, de már fel is hoztam egy üveggel (khm...szóval a fele el is fogyott, úgyhogy siess! Jöhetnek a többiek is, bár Mikinek pezsgőt ígértem eccer nem bort :P  Az is van, csak le kell menni érte a pinyóba és a fentebbi hozzászólása fényében, félek sose jönne fel :o) :)))))

monique 4565 napja
monique képe

"Most 7 éves múlt, elsős és gyakorlatilag sose beteg" - ez rám is igaz volt, abszolút városi gyerekként, kivett mandulával.

Bozót 4564 napja
Bozót képe

Ezért is mondom Móni, hogy talán csak szerencse vagy szerencsés genetika vagy mittomén. De sajnos sokakat ismerek akik alátámaszthatnák a városi/agyonvédett/stb=gyenge szervezet hipotézist. Ami ettől még nem biztos, hogy igaz ;-)  

necromedve 4564 napja
necromedve képe

+1 szavazat a Feri által javasolt savanyú káposztára. A klóros víz fertőtlenítő tüneteit lehet vele - állítólag - kiegyensúlyozni. Érdemes házilag legyártani, vagy olyat venni a boltban, piacon, amiben nincs tartósítószer. Valamint finom és nullkalóriás is.:)

necromedve 4564 napja
necromedve képe

Illetve úgy is lehet "erősíteni" az immunrendszert, hogy nem gyengítjük. Minimálisra kell visszaszorítani az édességek fogyasztását, a legtöbb helyen előforduló répacukor ugyanis nagyoin betesz a szervezetnek ilyen téren. Bár ezt könnyebb javasolni, mint megcsinálni, nekem sem megy.:)

Mamba 4564 napja
Mamba képe

Bozót! Csak olvastam valahol egy könyvbe, és gondoltam, Mikinek tetszene. Ezért írtam le. Mert vicces.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (4 bejegyzés)
2011-10 hó (11 bejegyzés)
2011-09 hó (5 bejegyzés)