Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 981 530 km-t sportoltatok
Ultramazsola

Sárvári 24 óra - 2015

Sneci-ke | 2015-04-29 18:39:25 | 18 hozzászólás

Nem úgy indult ez az évem, ahogy terveztem. Csípőfájdalom miatt ki kellett hagynom a székesfehérvári 12 órás verseny és a böszmét is. Sárvár előtt pár hetet már edzettem, javult a helyzet, aztán a verseny hetében mindenféléket éreztem csípőtájon, sőt, már nem csak a jobb oldalamon… Kezdtem parázni, hogy fogja bírni 24 órán át…. Nagyon ráhangolódva sem voltam…. Pénteken mentünk le Sárvárra, 2.30-kor érkeztünk, 3.30-kor mondtam Kálmánnak, hogy menjünk már haza…

Időben mentünk azzal a hátsó szándékkal, hogy a tavalyihoz hasonlóan beszállunk majd az IRONTEAM-es sátor építésébe …. aztán őket nem találtuk. Mint kiderült, most nem ők adták a frissítést.

A tésztapartin már kezdett alakulni valami versenyhangulatom, a rajthoz pedig már egész jókedvvel álltam. Tündüssel érzékeny búcsút vettünk egymástól, ő 6 órásban indult, tehát esély sem volt az együttfutásra, csak a lekörözéseit vártam.

A friss HOKA Bondiban kezdtem, viszont hamar elkezdte nyomni a bal bütykömet, azért 22 km-nél váltottam a régi Kailua-ra. A kitaposott cipő egyrészt kényelmesebb volt, másrészt viszont érezhető volt a csillapításbeli különbség. A rövid pólót is hamar lecseréltem ujjatlanra, mert kezdett melegebb lenni. A meleg miatt egyre szomjasabb lettem, ezért sűrűbbek lettek a frissítések, előfordult, hogy körönként ittam. Ennek következményeként a kishelyiséget is gyakorta látogattam, már régi ismerősként üdvözölt a vécésnéni. De legalább elmondhatom, hogy a vesém jól műxik.

A frissítésnél szomorúan konstatáltam, hogy bizony ez nem a megszokott IRONTEAM-es cucc, sok dolog hiányzott (ropi, kóla, paradicsom), ezért gyors átszervezés, Kálmán elment bevásárolni. A központi asztal elég siralmas látványt nyújtott egyébként, sokszor csak pár szottyadt banánkarika és néhány megbarnult gerezd alma volt a tálcákon száraz keksz társaságában. A későbbiekben szerencsére előkerült sok más kaja is, főleg a meggybefőtt, ez valamennyire helyretette a kezdeti hiányérzetemet.

A 6 órások lefújásakor nagy örömmel gratuláltam Tündüsnek, akinek korosztályos 2. helyezést elérve sikerült a kitűzött tervet túlteljesíteni. És bár pokolra kívánt, hogy berángattam ilyen hülyeségekbe, úgy láttam, megkapta a Sárvár-fertőzést.

Az idő haladt tova, az első 8 órában kb. 60 kilit sikerült összegyűjteni. Ebben a magasságban már néha-néha meggyalogoltam a „hegyet”.

Jókat beszélgettem egyébként magammal:

– Tudsz futni?

– Hát végülis tudok…

–  Hát akkor fuss!

És tényleg ment. A 12 órás részterv 90 kili volt, 89-et sikerült teljesíteni. Hát ennyi difi talán belefér.

Este 10-kor gratulálókör a 12 órásoknak (ezt a hagyományt nagyon szeretem), majd úgy döntöttem, hogy engedélyezek magamnak egy gyors zuhanyt átöltözéssel egybekötve. A szobában vettem észre, hogy a lábamon (ahol a cipő nyomott az elején) egy kb 5 Ft-os nagyságú vérhólyag figyel. Érdekes, az nem is fájt. Mindenesetre beleböktem egy steril tűt.

Felfrissülve indultam tovább. Még mindig tudtam futni, de energiaspórolás miatt időnként fél kört gyalogoltam. Enni egyre kevésbé kívántam, a száraz kaja meg akart akadni a torkomon, leginkább meggyet fogyasztottam és citromos sört (természetesen alkoholmenteset) Ezzel jól elvolt a gyomrom, semmi panaszom nem volt. Az icccakát is jól bírtam, nem akartam az árokba szédülni. A második 8 órában kb 50 kilit haladtam, de egyre jobban fáradtam, leginkább a talpam és a lábujjaim fájtak.

Itt már keményen matekoztam (igen, hajnali 2-kor még fejben tudtam számolni). Maradt 8 órám, a kitűzött 150-es tervhez még 40 kell, tehát óránként 5 kilit kell megtenni, ami 12 perces köröket jelent, amihez még hozzá kell számolni a depózási időket.

Egy darabig még futogattam, aztán teljesen átváltottam gyaloglásra, kb. 11 perces kiliket nyomtam, szóval feszített tempó volt, nem sétafikálás. De a lényeg (és ez volt az alap cél, a 150 kili csak hab a tortán), hogy végig pályán voltam, nem mentem el aludni.

Róttam a köröket, közben megvirradt, csiripeltek a madarak. Kálmán és/vagy Tündüs jött velem, egyre több szurkoló jelent meg a pályán, szóval fokozódott a hangulat. A végefelé még a felrajzotl ugróiskolát is végigszökdécseltem.

Amikor elértem a 150 kilit, le akartam ülni, de volt még közel 20 perc, csak seggberúgtam magam, tovább kell menni. Az uccsó körben a kapun átfutottam, azt a hangulatot, tapsolást, gratulációdömpinget nem lehet kihagyni. Aztán lecsüccsentem az IRONTEAM-hez és vártam 1-2 percet a duda megszólalásáig. És közben boldog voltam.

Az eredményhirdetésre már alig tudtam levánszorogni, iszonyatosan fájtak a talpamon a vízhólyagok és a bőrkeményedések, a combizmom is húzódott. Másnapra viszont izomláznak nyoma sem volt, teljesen jól tudtam mozogni, ez hihetetlen élmény volt. Csak azok a fránya vacakok a talpamon, na azok bizony fájtak.

A terv teljesítve, 151,63 km. A 10 női indulóból 7. lettem, a korosztályban ketten voltunk (én voltam a nők között a legöregebb), így kibéreltem a 2. helyet. Tudom, hogy ez az eredmény nem kimagasló, de magamhoz képest jól teljesítettem, fejben végig erős voltam.

És a vigyort azóta sem lehet levakarni a képemről.

Gratulálok minden indulónak, a segítőknek pedig hálás köszönet. Sárvár továbbra is egy csoda.

Sárvár 2015 korosztályos dobogó

18 hozzászólás

RunKa 2037 napja
RunKa képe

Annyira szeretem olvasni a Sárvári élményeket, szívből gratulálok, téged aztán semmi nem dönt le hálistennek a futópályáról. Fejben, szívben és elszántságban is nagyon erős vagy, de azt is nagyon szeretem benned hogy a sérülések iránt is nagy alázattal viselkedsz. Ha nem így lenne, nem itt lennél. Sok sikert még ezen az úton :) Gratulálok !

csabipontkom 2037 napja
csabipontkom képe

Hatalmasat küzdöttél, nagy gratula érte! Még nagyon sok sárvári csodát kívánok Neked!

Haanchee 2037 napja
Haanchee képe

Szép volt Erika, erős vagy nagyon!

Bobe 2037 napja
Bobe képe

Vártam már az élménybeszámolót, és nem csalódtam! :) Még sok ilyen csodát kívánok! Gratulálok!

Császár Noémi 2037 napja
Császár Noémi képe

Gratulálok itt is! Csak így tovább!

 

Pánczél Andi 2037 napja
Pánczél Andi képe

...legközelebb megpróbálok veled én is ott maradni...fantasztikus voltál!!!

Tündüs 2037 napja
Tündüs képe

Most is azt tudom mondani, amit a reggeli találkozásunkkor mondtam: -mindig is tudtam, hogy nem vagy normális :))

S valóban nagyon egészséges leszel.....:D

Igen néha el kellett menjek mellőled, mert én még segítségnek is gyenge vagyok és valahol le kellett töröljem a könnyeimet, nem bírtam érzelmek nélkül nézni ezt az elszántságot, de majd megedződök.

 

Ezt el kell meséljem, reggel a vár körüli parkban ijászverseny volt. Mondtam, hogy ha nem bírsz megállni kilövetlek :)))


Hatalmas küzdő vagy, gratulálok!

 

 

cseha 2037 napja
cseha képe

Hogyhogy nem kimagasló? Nagyon is az!!! Még egyszer(vagy százszor) gratulálok!

pudingman 2037 napja
pudingman képe

Nagy gratula!

Fájó szívvel olvastam, mert nem tudtam indulni, de majd jövöre.... :)

Briel 2037 napja
Briel képe

Ez annyira jó! Ahogy megtervezed, végigcsinálod, minden! Gratulálok!

Bozót 2037 napja
Bozót képe

Szépen megcsináltad, gratulálok!

Tökjó, hogy bírtad az éjjelt, én itthon simán fenn vagyok, de futásnál mindig be akarok ájulni kora hajnalban :)

kiscsoki 2035 napja
kiscsoki képe

Huhh! Hát egyszer egy ilyet is végigszurkolok/frissítek. :-)

Gratulálok!

Steve 2033 napja
Steve képe

Gratulálok ... jó versenyt futottál és átélhetően írtál róla :) !

melwin 2031 napja
melwin képe

Nagyon jó voltál! Gyaloglásnál úgy mentél előre mint egy terminatrix, tanúsíthatom, hogy semmi köze sem volt a sétához! :D

holovacz 2030 napja
holovacz képe

Ne mondj olyat, hogy 'ez az eredmény nem kimagasló', sztem száz kilométer fölött futni minden körülmények között kimagasló, 150 felett pláne, vagy ha csak azt nézem, hogy 24 órán keresztül mozgásban lenni, már az is önmagában. Számomra minden ultrafutás valahol ember feletti teljesítmény, szívből gratulálok a teljesen megérdemelt helyezéshez és magához a futáshoz is! :)

Sneci-ke 2030 napja
Sneci-ke képe

Köszönöm szépen mindenkinek :-)

necromedve 2029 napja
necromedve képe

Gratu a teljesítéshez! Jó sok az a 150 km, idén még nem sok hét volt, amikor összesen mentem annyit. Bringán. :D

Így leírás alapján kicsit túlvállaltad magad, ránézésre elég lett volna 12 óra, ha meg sok energiád marad, rákocogsz 3-4-et extrában. ;) Vagy jobban be kell osztani az erőt, az 50% lassulás elég soknak tűnik a második félidőre. Tuti belejössz majd ebbe is. Hajrá!

pleko 2024 napja
pleko képe

Nagy grat!!! Kemény csaj vagy!!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!