Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 943 446 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Nyár? Error 404 :)

Bozót | 2011-07-25 22:25:08 | 9 hozzászólás

INSTALLING SUMMER.....
██████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ 33% DONE.
Installation failed. Error 404: Season not found. The season you are looking for may have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable in Hungary. Please try again later.

 

Egy barátságért

Bozót | 2011-07-02 16:30:05 | 8 hozzászólás

Na, biztos rettentően untok már engem :) De hát nem kötelező olvasni :P

 

Van nekem egy barátom. Furcsa kapcsolat a miénk, több okból is, de barátság, az tény. Nagyon szeretem őt. Az UB-ra is ő készített nekem playlist-et, mert a zenei ízlésünk is kiözel áll.

Pár évvel ezelőtt beteges, de mégis életerős, vidám, majdhogynem átlagos fiatal fiú volt, amatőr hosszútávfutó, 3:30-as maratonista. Aztán az élet elkezdett az addiginál is csúnyább játékot űzni vele...Olyan nyavalyákat pakolt csőstül a nyakába amiből a legtöbbünknek egy is elég volna, hogy végleg megtörjünk. Aggódtam is, mi több, rettegtem, hogy ezt már élő ember képtelen kibírni, de ő kibírta és él. Mi több, a sterilszobából és a kerekesszékből eljutott oda, hogy boldog családi életet él és JÁR! Messze él innen, de ma, magyar idő szerint 3-kor elindult egy 5km-es gyalogláson!  Még nem tudom, sikerült-e neki az egy órás szintidő alatt beérni, de lényegtelen is. Ha két óra alatt ér be én akkor is RETTENTŐEN BÜSZKE VAGYOK rá! 

A mai futásomat neki ajánlom. Nem hiszek a spirituális izékben, mégis úgy döntöttem, kicsit szétfutom magam,(talán hogy fizikailag jobban tudjak azonosulni? inkább csak jólesett LOL ) majd pontban 3-kor legyalogolom "vele" azt az 5kilométert. Remélem érezted Derek, hogy veled voltam :) 

Csak úgy, küldöm nektek is az egyik közös kedvencünket (angolul tudók előnyben, bár nem bonyolult szöveg)

Célok

Bozót | 2011-07-01 22:26:56 | 18 hozzászólás

Többen kérdezték, mi lesz most? Edzeni kezdek? Visszapunnyadok az évi 51hét lazázás, 7 nap verseny jól bevált koreográfiámhoz? A Belső-tóba hajítom a futócipőt? Nevezek a Spartathlonra?

Monique és mások is kérték, osszam meg a futós céljaimat, mert kíváncsiak rá.

Hát, ti akartátok :)

 

Az a teljes igazság, hogy nem nagyon vannak kialakult céljaim. Hazudnék, ha tagadnám, hogy már megfordult a fejemben a Király lábának szemrevételezése, de ez már ősrégen megfordult, amikor először hallottam a versenyről. Az UB igazából nem hozta sokkal közelebb, nem igazán érzem elérhetőbbnek most sem. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy nem adják ingyen...de még olcsón se :) Persze ha gyűjtöget rá az ember, mert igazán akarja.....Ugyanilyen jellegű cél a Bé-Po-Bu is, azóta szeretném megcsinálni, hogy először hallottam róla és lefutottam a félmaratont a végén. De mégis olyan távoli, "fehérgalléros" dolognak tűnik, hogy jövök én, kis second-hand pólóban hobbikocogó csaj egy ilyen versenyhez? 

Azt hiszem, könnyebb megfogalmaznom, hogy mit nem tekintek célnak mostanság, mire nem fogok külön készülni, edzeni. Bizonyára nem fogok nekiállni rövid távú egyéni csúcsokat hajszolni, talán még félmaratonra, maratonra is csak buliból megyek el idén, ha már van rá ingyen nevezésem. Pátyalsó kedvesen kapacitált, hogy érdemes volna egy év melót belefektetni egy maratoni felkészülésbe, de nem érzek semmi motivációt sajnos. A terep jobban vonz, megtanulni rendesen hegyen futni, hogy bírjam az emelkedőket is, és megfutni pár szívemnek kedves környéken rendezett túrát, terepfutó-versenyt, aztán talán kitekinteni a külföldiekre is amelyekről annyit hallunk sikeres terepfutó társainktól. Bogarat ültetett a fülembe a 6napos és 48órás verseny is, végülis Nagyné Kriszta se egy gyors futó, csak baromi sokáig bírja. Én is lassú vagyok, de a mellékelt ábra szerint elég jól bírom. Talán ilyesmi is lehet cél a közeljövőben, bár azt is érdekes volna megtudni, tényleg tudnék-e 100km fölé menni egy 12óráson. 

Ha már ölembe pottyant egy klassz futókutya Rumba személyében, talán előszedem azt a régi vágyat is, hogy canicross versenyen vehessünk részt. Még akár esélyünk is lehetne...

No, meg itt a lú. Vele a komolyabb edzés, versenyzés szinte kizárt, ahhoz edző, amihez pedig pénz kéne, no meg idő. Nem hiszem, hogy kisgyerekek mellett ez lenne most az én időm. Pedig a távlovaglás vonz is, szivesen kipróbálnám magunkat, de a közeljövőben nem valószínű. Kölöklovagoltatás viszont lesz sok, meg időnként egy-egy jó kis tereplovaglás.

Ha már őszinteségi rohamom van, meg kell mondjam, furcsa nekem ez az egész "sztárolás" amit az UB kapcsán kaptam. Természetesen, jólesett a szurkolás, az érdeklődő üzenetek, telefonok, és jólesett a sok gratuláció is, de nem éreztem, hogy megszolgáltam volna, kiérdemeltem volna ezt a kitüntetett figyelmet. Kitaláltam, odamentem és futottam ahogy épp sikerült. A családom jórésze például nem is tud róla. A páromnak a hazaérkezésem után esett le a tantusz, hogy idén nem kisérni mentem. Eltettem a szalagot és az érmet, itt csücsülnek a fiókban. Teljesen váratlan, szinte abszurd módon  ma a férjem megjegyezte, azon gondolkodik, hova kéne kitenni....Meglepett

Turkáltam a zindekszen....

Bozót | 2011-07-01 18:15:18 | 8 hozzászólásAzt mondják, "a lélek erős, de a test erőtlen". A test ocsmány, nehéz, földi, a lélek viszont szárnyaló, könnyű tiszta és egyáltalán kellemes. Panaszkodunk a testre, és sopánkodunk, hogy béklyóba veri lelkünket. Pedig szerncse, hogy béklyóba veri, csakis ez óv meg minket az egyetemes és végső katasztrófától.
A test igényei szerények, vagyis korlátozottak. A test pontosan tudja, mit akar, és azt kertelés nélkül követeli. Mi olyan borzasztó a test követeléseiben? Élni akar, jól működni, nem akarja, hogy fájjon. Amikor vágyai teljesültek, már nem gondol ki továbbiakat. A falánkság, a részegesség, a bujaság a lélek (a fantázia) bűnei a test ellen, a test rovására és tiltakozásai ellenére, egyáltalán nem megfordítva, noha éppen fordítva szokták gondolni. A test becsületes és tisztességes. Végső soron ő fizet ki minden számlát, nemcsak a sajátjait, hanem ő fizet lelkünk minden őrültségéért is.
A lélek nem ismer korlátokat. Kitalálhat bármit, és minden gondolatából vágy lesz. Elgondolni is rémes, mi történne, ha minden "gondolatot tetté formálnánk", amire a romantikusok rábeszélnek minket. Szerencsére ebben útjukat állja a test, innen ered a romantikusok különös gyűlölete a test iránt. Ha a lélek teljesen szabadon tetté formálhatná minden gondolatát, azon nyomban közösülne a világ minden nőjével (persze a testet használva fel erre), a vetélytársakat pedig száműzné az élők sorából. (A férfilélek. Sohasem fogom megismerni a női lelket, de feltételezem, hogy akkor is csúnya dolgok történnének, ha a női lelket szabadjára eresztenék.) Ez a feltételezett határeset mutatja a tendenciát. Biztos, hogy ha a képzelet ölni tudna, már rég gyilkos volnék. "Helyes" vagy "helytelen" ügyben.
Tiszta lélek? Igazságos lélek? Ne tréfáljunk. Sok minden játszódik le az emberek fejében, és nagy szerencse, hogy ez a sok minden csak úgy vélhat valóra, ha legyőzi az anyag ellenállását. Az ellenállás hatására vagy visszavonul, vagy útközben átalakul, és csak ritkán valósul meg eredeti, tiszta formájában. Adolf Hitler szemlátomást elkeseredett, amikor a tohonya élet ellenállt ragyogó ötleteinek. A nagy vezérek mindig sértődötten néznek a valóságra.
Nem állítom, hogy a fejünkben csak rossz dolgok játszódnak le. De Isten óvjon minket attól is, hogy a lélek nemes, altruista gondolatai automatikusan megvalósuljanak. Hogy pontosan és magától megvalósuljon minden világberendezési terv, amely valakinek a fejében megszületett, és az a valaki biztos benne, hogy csakis ez az egyetlen terv az, amelyre a világnak éppen szüksége van. És a Jóisten valóban megóv ettől minket, hiszen anyagot, időt és teret ad nekünk, amelyben mindennek le kell játszódnia. Éppen elég kért okoztak már az önhitt mániások, hát még akkor mi lenne, ha szabad kezük volna. A színházban a rendezők rémítgetnek az ötleteikkel, és vannak, akik az egész világot meg akarnák rendezni. Mániákus jótevők, nevelők, pedagógusok.
Például az a Jean–Jacques Rousseau… Máig mérgeznek bennünket a gondolataival. Érdekes lenne egyébként nyomon követni — ha már erről beszélünk — az összefüggést a lélek szárnyalása és a székrekedés között. Minél tisztább régiókba szárnyalt lelkével egy gondolkodó, művész vagy próféta, annál gyakrabban szenvedett — az életrajzírók tanúsága szerint — székrekedésben, kólikában és felfúvódásban. Az erre vonatkozó statisztika azt sugalmazza, hogy ez szabály. Azoknak az olvasóknak, akik észrevételemet vulgárisnak találják, elegánsabb szót ajánlok: constipation.
"Tiszta" lélek? "Piszkos" test? Szaglásunk azt parancsolja, hogy kerüljük a bűzt. Még a legelvetemültebbb bűnöző teste sem szeret dög közelében tartózkodni, de a "legtisztább" lélek is rezzenés nélkül közösködik lelkileg a legnagyobb disznósággal. Minél nagyobb disznóság, annál jobban vonzza a lelket. A lélek mindig szerette a nyilvános kivégzéseket, szeretett utcai balesetek köré csoportosulni, kéjgyilkosságokról olvasni. Azokban az időkben, amikor a háborúzás még kétkezi munka volt, csak a fizikai fáradtság, a kezek elzsibbadása vetett véget a mészárlásnak. A lélek tovább mészárolt volna.
Szépen kérem a lelket, gondolkodjon el ezen.

Słavomir Mrożek: Ciało i duch; in: Słavomir Mrożek: Małe listy; Wydawnictwo Literackie Kraków, 1982 [Test és lélek; fordította: Murányi Beatrix in: Słavomir Mrożek: Levélkék; Európa Könyvkiadó Budapest, 1988]

2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)