Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 310 858 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Hóóóóó!

Bozót | 2010-01-30 23:10:27 | 1 hozzászólás

A nagy országos és sokéves átlaghoz képest egészen jelentős havazás volt ma. Saccra legalább 20centi esett, de a szélnek köszönhetően egyenetlenül oszlott el, így néhol közel félméteres hóban gázolhattunk. Reggel neki is láttam ellapátolni legalább a gyalogbejárónkat, aztán később végigpucoltam az egész kocsibejárót (cirka 100méter)

Mérsékelten hülyének néztek csak amikor bringával mentem közértbe :)

Délután császkáltunk férjjel a hóban, aztán kocogtam is egy picinykét, ami tényleg nagyon picinyke lett. Feldobtam kétszer 2 perc mezítlábazással és máris izgisebb volt :) Ispinek köszönhető, hogy adtam még egy esélyt a hóban cipőtlenkedésnek és puszi jár neki, mert igaza volt. Korábban is próbáltam, de elvette a kedvemet, hogy pár másodperc alatt szétfagyott a tappancsom és sajnáltam az egész macerát azért a néhány másodpercért. Most viszont rájöttem, hogy mély, szűz hóban egészen más élmény, mint a letaposott "jégpályán", és végülis nem is akkora macera :P Az a csodás forróság pedig, ami elönti az embert mikor visszaveszi a zokni, cipőt és fut tovább....hát, az utánozhatatlan!

(az oldal nem engedi berakni a fotókat, de még linket se :(((( De meg tudjátok nézni őket a képeim közt :)

Kamikazeeee :)
Bozót | 2010-01-26 18:06:43 | 15 hozzászólás

Ma csupán a vasútállomásig terveztem bringával menni, ám épp láttam kigurulni a szerelvényt amikor a bringát zártam volna le, így döntenem kellett, hogy várok 1 órát a következő vonatra, hazatekerek és autóval megyek suliba, vagy megyek tovább bringával. Természetesen az utóbbi mellett döntöttem :)

A főút helyett a terepet választottam, mert a 31-es főút maga az életveszély, ráadásul szétesett a piros lámpám és elfelejtettem láthatósági mellényt vinni. A földút viszont az évszaknak és a traktoroknak-terepjáróknak köszönhetően merő egy vájat, gödör, befagyott tócsa, porhó, letaposott hó, jég, fagyott föld és jégszilánkok bájos elegye, ráadásul dombos. És szép komótosan, de sötétedett.

Röviden, régen nem mentem ilyen brutál szuper terepet bringával. A kerék folyton belecsúszott a mélyebb hóba vagy a terepjárók vájta mély kátyúkba. Persze egy igazi montisnak ez hétköznapi kis tekerés lenne, de én csak kis kocabringás vagyok egy ősöreg monti utánzattal, ráadásul nem vittem sisakot sem, így relatíve óvatos voltam. Esni végül egyet sem sikerült, de néhány látványos flikk-flakkot és leugrást bemutattam. A legszebbet talán akkor, amikor egy kb 15-20cm széles, de elég mély árkocskában suhanva részen fennakadt a pedálom :) Két emelkedőn tolnom is kellett a bringát, mert egyszerúen lehetetlen volt felmenni, kipörgött a kerék a fagyott hóban...a lejtőkön viszont élvezetes volt, ha kellően elvonatkoztattam :)

Az útvonal ugyanaz, mint ebben a bejegyzésben. Egy irányban kb 20km. Csináltam két fotót telcsivel, majd otthonról feltöltöm ide :)

Megtörtént! :) Az emelkedőkön túlélésre játszottam, ott nem fotóztam :P 

 

From Bozót fut
From Bozót fut
Tófutás
Bozót | 2010-01-25 22:40:26 | 2 hozzászólás
Ma nagyon kellemeset kocogtam a gyömrői tó körül. Igen "környezettudattalan" módon, autóval közelítettem meg a helyszínt és ott futottam ahelyett, hogy odafutottam volna, de tanfolyi után igyekeztem haza és így kicsit gyorsabb volt. Szép volt a tó, a hó ropogott-csikorgott a lábam alatt, szikrázott a nap, minden klassz volt. Kényelmes tempóban futottam 10kört (kb 900m egy kör), ötöt az egyik irányba, aztán ötöt a másikba, majd egy nagyon laza kört és egy tempósabbat, végül levezetésként sétálgattam egy picit és nyújtottam. A 10 kör épp egy órába tellett, a tempós megvolt 4:30 alatt. Annyira nagyon nem rohantam, mert nem ebédeltem és nem is vittem frissítést magammal, így délután 4-kor, egy óra futás után már nem voltam túl kirobbanó formában :) Mindezekhez képest viszont elég jól ment.
A tó körüli útvonal(térkővel végig kirakott, de lehet mellette is futni) sunyi emelkedőkkel-lejtőkkel tarkított, gyakorlatilag bukkanók szinte, de a sokadik körben már elég strapásak. Futás közben azon gondolkodtam, mekkora kitolás lenne ilyen pályán megrendezni egy ultraversenyt :D

A szépen kialakított lejárat a tóhoz:
From Magyarország, Gyömrő - tó(fürdő)
A bejárattól indulva ezen jövünk le(a valóságban meredekebb, a kép nem adja vissza)
From Magyarország, Gyömrő - tó(fürdő)
Már majdnem körbeértem:
From Magyarország, Gyömrő - tó(fürdő)
Ezen a képen jól látszik mennyivel magasabban van ez a partrész:
From Magyarország, Gyömrő - tó(fürdő)
Az előbbi képek sorrendjében ezen felfelé jövünk, vissza a bejárathoz
From Magyarország, Gyömrő - tó(fürdő)

Ha erre jártok szaladjatok egyet körülötte! Ha nyáron akkor fürdőruhát hozzatok!
Cikkek
Bozót | 2010-01-22 14:42:52 | 2 hozzászólás
Hehe :)
Bozót | 2010-01-16 22:46:11 | 1 hozzászólás

Ezt írta (többek közt) MungDaal spori az előző bejegyzésemre:

b., lábak az ágyon (vagy valamin), deréktól előre lelógunk, kezek a földön (vagy valamin) és action. 

 Te, Mung, mondhattad volna egyszerűen, hogy kapjam le a Káma-Szútrát a polcról és hajrá :)))))))))))))) 

Gyenge Bozót :( Szegíccég!
Bozót | 2010-01-15 19:20:53 | 17 hozzászólás

Keresztedzős kérdés következik!

 Tehát. Az alkatom olyan amilyen, keveset köszörülgettem rajta szándékosan, talán csak a lábizmok terén. Hátilag, vállilag, felkarilag genetikailag és talán a kutyázásnak, mindenféle házkörüli melónak köszönhetően vagyok relatíve izmolt. Azonban a közelmúltban eléggé tarkón vágott a felismerés, hogy ezek az izmok mennyire kevés erőt rejtenek (oké, relatív). Konkrétan, fel tudok emelni vagy húzni viszonylag nehéz dolgokat, de például húzódzkodni abszolút nem. Olyannyira, hogy ha olyan magas a rúd, hogy még kényelmesen elérem, akkor 2-3 darabot sikerül, ha ugranom kell a rúdhoz, tehát teljes függésből egyet sem :(   (áll a rúd fölé tipusú, tenyér befelé)

Természetesen ennél nagyobb baja is van a legtöbb embernek, én sem megyek a Dunának miatta, de kérdezném a tapasztaltabbaktól, hogy milyen - házilag megoldható - gyakorlatféléket javasolnának egy kis erősítés végett? Gondoltam olyanra, hogy fekvőtámasz (ami szintén rémesen vacakul megy) vagy a húzódzkodás mellmagasságban lévő rúdnál hátradőlve, mellkast rúdhoz húz merev háttal....?

Barefoot Bozót
Bozót | 2010-01-14 14:54:52 | 13 hozzászólás
Egy ideje eldöntöttem, hogy mezítlábas szakaszokat iktatok az edzésekbe azzal a céllal, hogy erősítsem a lábizmokat és tökéletesítsem a talajfogásomat. Cípőben is szeretnék az egyszerű neutrálisnál is minimálisabbra váltani, mert ugyebár mezítláb azért nem lehet akárhol futni, így a cipő nem kikerülhető. Persze jól kinéztem a New Balance WT100-ast, ami nemhogy Mo-on, de egész Európában nem kapható. Csak a Távol-Keletről vagy az Államokból rendelhető.

Tehát hetente legalább egyszer kocorászok párszáz métert mezítláb, ha az időjárás is engedi. Hóban, jégen azért mégsem...Általában az edzés közepe-táján kerül erre sor, jellemzően közepesen kemény erdei földutakon vagy füvön. Egyelőre egész jól megy a dolog, bár tegnap észrevettem valamit.

Már korábban kezdtem megfigyelni, hogy a jobb lábamon bütyökféle igyekszik kialakulni aminek nem igazán értem az okát. Nem fáj különösebben, egyelőre csak nagyon kis mértékben szűkítette a nagylábujj mozgását, de akkor is látszik, hogy van és ez nem tetszik. Tavaly télen éreztem először, azóta se nem jobb, se nem rosszabb. Kedves sporttársak mondták, hogy valószínűleg harántboltozat-süllyedés okozza amitől a csontok eltolódnak eymástól, de ugyebár a lábujjat a cipő visszatartja így az izületnél deformálódik. Ez az eszmefuttatás nem hangzik hülyeségnek, de nem hittem, hogy valóban ilyesmi okozza a bajt nálam.

Most viszont a nagyon hideg, hódarával borított talajon tettem egy új felfedezést ebben az irányban. Mégpedig: a bal lábam alig fázott és cipőbe bújás után azonnal átmelegedett, a bal esetében viszont, a lábujjaim olyan mértékben fáztak-fájtak, hogy kezdte elrontani az egész tartásomat, és még a cipő felvétele után is nagyon sokáig gyakorlatilag érzéketlen volt több lábujj ezen a lábon.

Oda fogok figyelni még jobban ezekre az apróságokra és meglátjuk, mit tapasztalok a továbbiakban. Dokihoz nem szívesen megyek ezzel, mert elég fura tapasztalatom van ortopéd orvosokkal (két méterről rámnézve: Fáj? Ha nagyon akarja, írhatok egy betétet)

Wass Albert túra futókirándulás-stílusban
Bozót | 2010-01-11 10:08:11 | 2 hozzászólás
From Wass Albert túra tél
Wass Albert emléktúrát kocogtunk-kirándultunk Zoncsival. 8:40-es indulással (amihez én ugyebár 5-kor kelhettem...) és 15:50-es érkezéssel, közben 40perc gulyásozás, lábmelengetés, forraltborozás és még legalább 15 perc hasonló másutt. Végülis 6 óra körüli idő nekem most megfelelt, nem akartam megszakadni, amúgy is alapozunk vagy mi a szösz. Az időjárás annyiból kedves volt, hogy csak egy fél órányi esőt kaptunk, amiáért viszont mégsem volt eszményi az a hihetetlenbrutállatyakéssárvolt.... Könnyed edzőcipőben indultam, így a vízhűtést végig élvezhettem. Néhol elgondolkoztam rajta, hogy hányszor mondták régebben, hogy a vizes lábbeliben mászkálástól így meg úgy tüdőgyuszit kapunk. Hát kutya bajom nem lett, pedig kerek 7 órán át voltam jegesvizes zokniban, cipőben. Esni csak egyet sikerült, azt is a legvégén, de az tízpontos volt Szerencsére a célban volt lehetőség moskaodni és váltóruhát is vittem, így hamar egészen kulturált és legfőképpen száraz cuccban lehettem. Nagyon finom virslit, teát és valami vad szilvapáleszt kaptunk a végén ami nagyon jólesett.

 

Együtt értünk be Rushboyékkal (mert gyalogoltak) és a célban némi óvodás stílusú kerülgetés, méregetés után szóba is elegyedtünk. Végül jól beszerveztem őket utitársnak is hazafelére.


Kellemesen elfáradtam, jólesett ez a kis túrácska. Hogy mi lesz a következő? Jó kérdés. A K100-at idén már nagyon akarom, előtte is lesznek szuper túrák, de nem tudom, hogy sikerül-e eljutnom rájuk. A Lefagysz idén a Zemplénben lesz, nagyon jó lenne elmenni, de messze van sajna, így majdhogynem háromnapos akció volna a 60kilis túrából.....

 Pár fotót csináltam, bár csak telefonnal, így elég gyengék, de azért nézzétek csak meg őket :

From 
 
 
From Wass Albert túra tél
From Wass Albert túra tél
Újévköszöntő kocogás
Bozót | 2010-01-01 20:12:13 | 1 hozzászólás

Január elsején ugyebár azt kell tenni, amit szeretnék gyakran az év során. Ennek megfelelően, már idejében elkezdtem finom kajákat enni, jóféle nedűt inni, no meg egyéb kellemes dolgokat, aztán délután futni is kijutottam.

A Szentmártonkáta felé haladó vasút mentén indultam és onnan tettem kisebb-nagyobb betérőket az erdőbe. Itt sokkal szebb az erdő, mint Kóka felé, ugyanis klasszisokkal kevesebb a szemét. Nyárfa, akác és fenyő váltja egymás, sok a magasles, vadetető, no és persze ott vannak a tavak is. Szép, na, mégha elég sík is :-)

 Kényelmes kocogást terveztem, így is lett. Egy friss tarvágásos résznél aztán gondoltam, letudom a cipőtlenkedést is, de annyira kellemes volt a talaj hőmérséklete, hogy úgy maradtam még egy jó darabon. A nagyon mély homokban sikerült belelépni valamibe, amit akkor észre sem vettem :o Találkoztam pár emberrel is, ugyanis van arra több kisebb tanya, hát eléggé csodálkoztak ahogy a kezemben vittem a cipőt Smile

Továbbhaladva, egyszercsak rádöbbentem, hogy nagyon nem ott vagyok, mint gondoltam. Inkább viszavettem a cipőt és sietősebben igyekeztem a  jónak vélt irányba, mert nem volt kedvem lámpa nélkül a sötétben csatangolni az erdőben. Kis kóválygás után kijutottam a patakhoz, onnan meg már ismerem a járást.

 

Jó kis futás volt! Ha az egész év ilyen lesz, azzal meg lennék elégedve.

Évértékelés(féle)
Bozót | 2010-01-01 20:09:50 | 4 hozzászólás
Ha már mindenki évet értékel...

Elég jó volt
Smile

Napló szerint 1400valami km, de mivel közismerten lusta naplózó vagyok, a valóság ennél valamivel több.
Az év futóeseményei közül, abszolút szubjektív módon kiemelném a Böszmét, a Lowe Alpine-t, a Bocskai Portyát, az almádi 12órást és a Piros85-öt.
Leghosszabb futott távom 88km Almádiban, illetve a Böszme.

Sokat tanultam magamról, és a futásról, ami mind jól fog jönni a jövőben. Jövő évi terveim egy másik hozzászólás témáját képezik majd

BUÉK!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)