Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 915 309 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Új(j)é(v)!

Bozót | 2011-01-02 17:27:58 | 25 hozzászólás

Rég írtam, azóta új évet írunk :)

Azt terveztem, hogy majd évértékelek meg ezévi célokról írok, de hülyeség, hiszen nem voltak célok és most se nagyon vannak, nincs mihez mérni. Tavaly ilyenkor azt írtam évértékelésként, hogy "jó volt :)" , futást tekintve végülis jó volt a mostani is. Új barátokat ismertem meg, futottam jókat, túrázni is voltam párszor, nem panaszkodhatom. 

A számmisztikázóknak:

- napló szerint 1350km futás (a valóság picit több) 114 naplózott futóedzés

346 óra mozgás :)

De ezek a számok mellékesek. A lényeg, hogy szinte minden percét élveztem, legtöbbször jó társaságban futhattam/sportolhattam , szép környezetben, egészségesen.

Részt vettem jónéhány szervezett futóeseményen, mondhatnám versenyen, hisz rajtam kívül szinte minden résztvevő akként tekint ezekre :) A LEG-ek:

- a leglatyakosabb -> Wass Albert emléktúra

- a leghavasabb -> holtversenyben YT25 és a Kitörés60 TT

- a leghosszabb táv és idő és a legjobb eredmény ->természetesen Sárvár 24

- a legnagyobb bulik  ->  a szekszárdi borfélmaraton , a Mocsár  és a Mikuláskocogás

-  a leghosszabb túra -> K100

- a másik leghosszabb, csak nem futva -> UB 

- a legnemesebb cél -> Futunk, hogy segíthessünk!  jótifuti

 

Hogy mi lesz idén? Remélem még sok hó, aztán szép tavasz, meleg nyár, sok kilométer, sok nevetés, kevés bosszankodás, semmi betegség. Konkrétabban? Talán ezegyszer tényleg felkészülök valamire tisztességesen, talán megfutom az UB-t, talán lesz 15-16 órás K100, talán lesz 100mérföld feletti Sárvár, talán lesz T100, talán lesz megint mocsár..... Ami biztos, hogy lesznek élvezetes futások, sportolgatás a gyerkőcökkel, sok lovazás, kirándulás, bringa, stb. 

Aktív évet kívánok minden kedves sporttársnak!

25 hozzászólás

Mike01 4863 napja
Mike01 képe

Hello Bozot,

Jo lenne (legalabb) egyszer  egyutt futni is, akar szervezett versenyen, akar mashol. Mar gondoltam ra, hogy attekerek majd tavasszal hozzatok (persze elore megbeszeljuk), es akar ott. Csak egy otlet. Majd jelzed, ha neked is van kedved. l. De azert nem Vasarosnameny-Zalakaros tavra gondolok... :))

Mike

Bozót 4863 napja
Bozót képe

Mike, örömmel, ahogy mondtam személyesen is!  Akár félúton is talizhatnánk bringával (úgy mindkettőnknek idő és izomtakarékosabb), út van mindenhol vagy ha nincs, majd csinálunk!

monique 4862 napja
monique képe

jó kis összefoglalás. drukkolok h legyen UB + sárvár stb :)

forgi 4862 napja
forgi képe

Aktív évet kívánok én is, és az itt leírtak (ami biztos...) és le nem írtak csak tudat alatt létezők megvalósulását!

Tündüs 4862 napja
Tündüs képe

Végigolvastam  a blogodat, elképesztő! Vajon mivel fogod ezt még az idén megtoldani? Bármivel is, legyen benne sok sikered!

stojesz 4862 napja
stojesz képe

Hajrá Bozót! :)

Mike01 4862 napja
Mike01 képe

Tundus:

...Szerintem ezt mar megtoldani sem kell, ennek mar a fele is durva, amit Bozot muvelt 2010-ben. :) Es mindezt micsoda elegans lazasaggal. Latszik, hogy o igazan elvezi a futasokat, nem teljesitmenycentrikus, hanem csak siman elvezi.

Bozót 4862 napja
Bozót képe

Köszi mindenkinek!

Mivel fogom megtoldani? Hát illene mondjuk párezer kili edzéssel :P  Amúgy - bár igazán köszönöm a dicsérő szavakat - de nem látom át, mi az ami olyan nagy dolog volt részemről 2010-ben?!

Mike-nak igaza van, az élvezet a lényeg :) Ha eredményekre hajtanék már fogytam volna jópár kilót és futnék heti 100-at :)  Persze, nem kizárt, hogy ez is eljön majd...

prókátor 4861 napja
prókátor képe

Bozot! nem semmi amit összehoztál az idén! Gratula!Beleolvastam a blogodba! Apám!Bocs! Anyám ! A Sárvár az  az az  nagyon nagy volt! Bizonyítottad !Fejben dől el minden!Kalap lengetés és minden! Gratulálok!!

gergő 4861 napja
gergő képe

szép éved volt!! nagyokat mentél és tényleg látszik, hogy jó vagy fejben :) gratula, BUÉK!!

monique 4861 napja
monique képe

a heti 100km meg a 2-3kg fogyás csak akkor éri meg, ha másképp már nem megy a fejlődés. jelenlegi szintünkön neked és nekem is felesleges.

és igen, a sárvár nagyon nagy volt, csak szerény vagy :)

Mike01: olyan is van h teljesítmény+élvezet is fontos, pl. én így vagyok vele és nem zavar ;P

Bozót 4861 napja
Bozót képe

A fogyás nekem eléggé szükséges volna a komolyabb eredményekhez. Kilométerben gőzöm sincs, mennyi kéne, igaznak érzem a mondást "Mileage makes champions"

Bozót 4861 napja
Bozót képe

Mondjuk nem 2-3kilóról beszélünk, inkább 6-8 :)

monique 4861 napja
monique képe

ja ok, nem tudtam h 48 kg akarsz lenni. :P részemről én egyelőre félnék addig lemenni, és asszem u.olyan magasak vagyunk, sőt te 1cm-vel magasabb :)...

amúgy mit hívsz "komolyabb eredménynek"?

monique 4861 napja
monique képe

jelenleg én 52-53 kg vagyok futás előtt ruhában, cipő nélkül..

ORBEA ORCA 4861 napja
ORBEA ORCA képe

Gratulálok a 2010-es évedhez:-)

Szerintem a 2011-es is szuper lesz,sok jó futással,mert valóban élvezed a futást,és szereted az igazi kihívásokat is,teljesítése azért valljuk be sokszor csak utólag válik szép élménnyé,mert közben kínhalál...De nem állsz meg.

A testsúlyodról:Tapasztalat,pár kiló persze észrevehető,de csak top formánál,és mondjuk terepfutáson emelkedőkön.

Síkon nekem sincs gondom bringán,hogy az ideális 72-75kg környéki pro bringáshoz képest 10-el nehezebb vagyok...

Az edzettségi állapotod,keringésed,pulzusod ami meghatározóbb rendben van,szép tempóval futsz 140 körüli átlagpulzuson is.Ez mutatja  a rengeteg km-t ami a lábadban van,és évről évre egyre jobb leszel.

A testsúly csak egy irányszám.Én,mint testépítő mondhatom,hogy nem ez a házszám számít,hanem a testösszetétel.

A legtöbb fogyás általában dehidráltsággal,és izomvesztéssel jár,és nemhogy javulna a BMI hanem rosszabb lesz.....

Bozót 4861 napja
Bozót képe

Jajj, gyerekek :o Már nem csak Mamba, de én se írhatok semmit, mert rögtön plenáris ülést nyittok belőle :)))

Elegánan fogalmazva, leszarom, hogy milyen számot mutat a mérleg (mellesleg sosem volt a házunkban ilyen eszköz, gyereknek se), azt viszont tudom, hogy most sokkal husisabb (és bizonyára nehezebb) vagyok annál, ahogy igazán jól érzem magam a bőrömben. Utoljára a második gyerekem születése után voltam közel ideális súlyban-fazonban.  Tehát Monerd, nem feltétlen 48kg szeretnék lenni, de kb 50kg körül lehet a súlyom akkor amikor centiben, ruhaméretben, tükörben, sportban ideálisnak érzem.

Orbea Orcának:  Nem fogyókúrázni akarok vagy sanyargatni magam, egyszerűen nem tetszik amilyen most vagyok és érzem a plusz súlyt minden mozgásnál (no meg a strandon bikiniben :))))

mateve 4861 napja
mateve képe

:D:D:D Most legalább már minden okosságot tudsz.......hihi....

Én csak nagyon boldog új évet és sok kellemes futást-néha kicsit szenvedőset-kívánok neked!!!

Bozót 4861 napja
Bozót képe

Köszi Edit, látom benned bízhatok! :D  

miki 4861 napja
miki képe

Be kéne fizetnünk Bozótot egy Rubint Réka programra, talán kicsit formába jönne :-) Csak enni kell és kész, töltöttkáposztát meg kakaóscsigát (nem egyszerre), most mondta a tévében :-)

Vagy arra kéne gyúrni, hogy ducifutó kategóriában indulhass, amerikában van ilyen, már csk 40 valahány kiló hiányzik, ha keményen dolgozol, sikerülni fog!

monique 4861 napja
monique képe

Bozót: oké, ez így világos. de ez nem lehet kifogás a futás ellen :))), mert pont ha sokat futsz, van rá esély, hogy magától megoldódik ez. orbea orcának igaza van, h a testösszetétel a lényeg. én pl. találtam pár fényképet ami véletlenül pár nappal futás elkezdése előtt készült és megdöbbentem a különbségen... :D pedig kilóban nem lettem sokkal kevesebb...csak minimálisan. ja, az is igaz, h nem is futottam olyan sokat kilométerben, ugyan rendszeresen, de km-ben nem volt egy elképesztő szám, szóval talán csak relatíve volt sok a szervezetemnek kezdőként. :D de másoknál is olvasom, hogy elkezdtek mondjuk maratonra készülni sok futással és odafigyelés nélkül jól lefogytak. :) (persze ez gondolom, akkor nem működik, ha ugyanakkor az étvágy túlzottan megnövekedik.)

pecsenye 4860 napja
pecsenye képe

Bozótom!!! Micsoda "tudományos" írások gyűlnek itten.. Szétröhögtem az agyam. Pedig milyen értelemszerűen írtad a blogot.. :D:D:D

gyaloggalopp 4860 napja
gyaloggalopp képe

Bozótom, adok Neked tanácsot fogyásügyben, okés? De csak akkor, ha rájövök a titok nyitjára. Bár most egy hónap alatt megint három-négy kiló rám gyütt, ennek dupláját is leadom pillanatok alatt. Ha futok, hízok. Ha nem futok, fogyok. Egyébként meg szerintem tessél magadnak inkább, mert ha fogysz egy kicsit, olyan gebe leszel már, mint én. :-P

 

Irigylem ám a hozzáállásodat a sporthoz, az élethez, ránézésre olyan, mintha soha semmi gondod nem volna. És lehet, hogy nincs is, legalábbis nem hallottalak eddig még panaszkodni. Remélem, az idei év is csak ilyen lesz, mint a tavalyi volt - vagy még jobb. Na, szóval nem nyirmogni továbbra sem, hanem fussááááááá'! :-D

Bozót 4860 napja
Bozót képe

Monerd, miért volna kifogás?? Csak azt mondtam, hogy ha komolyabban venném a futást akkor azzal kezdeném, hogy lefogynék kicsit (odafigyelnék a kajára jobban, stb.)

Fiúk, örülök, hogy jól szórakoztok! :D Ne aggódj, Bélám, gebe azért nem leszek :)

Miki, .....jössz te még az én utcámba :P

monique 4860 napja
monique képe

Bozót: ja, ok, én először másképp értelmeztem. :) amúgy valszeg azért értettem félre, mert a heti 100km-rel volt egy mondatban. :) bocs!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)