Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 915 211 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Hát..szóval...ez egy ciciposzt :)

Bozót | 2010-08-21 01:16:17 | 20 hozzászólás

Na, ne aggódjatok, nem az enyémekről van szó :)

 

Okos tudósok bebizonyították amit mi már régesrégen tudunk, vagyis, hogy a keblek mozgása/mozgástartománya erősen befolyásolja a futóstílust. A melltartó nélkül vagy gyengén tartó melltartóval való futás megváltoztatja a nők mozgását, nagyobb erővel értek földet, és feltehetően az oldalirányú "kilengés" miatt a súlypontjuk is elmozdult, így nagyobb és egyenlőtlen terhelés érte őket.

Azt is észrevették, hogy a mellek nem csupán le-fel ugrálnak futás közben hanem egy bonyolult nyolcas alakban mozdulnak el, tehát a jó sportmelltartó az oldalirányú elmozdulást is kellene tudja kezelni.

Kb feltalálták a spanyolviaszt, komolyan :) Röhej, hogy ebben bármi újdonság is van az okos (férfi)tudósok számára....

Szóval rájöttek, hogy eddig ugye kétféle sportmelltartó volt a piacon, az amelyik külön-külön kosárrésszel rendelkezik (mint a normál melltartó) és az amelyik jól odanyomja egyben a kebleket a mellkashoz(top).  Most az okosok rájöttek, hogy ötvözni kellene a hagyományos melltartók emelő hatását, a topok leszorító/rögzítő hatásával és kitaláltak egy új fazont - csak épp nem gyártják, csupán kísérleti példány volt. 

Aztaaaaaa, mekkora felfedezés! ........eddig is épp ezért hordtunk - mi méretesebbek - két melltartót egymáson, részemről egy normált és egy topot, s ezek szerint továbbra is ez a megoldás. Varrónők, figyelem! Piaci rés!  ;-)

Na, uraim, kellően felizgattuk a fantáziájukat? Ugyeugye, a férfi futótanga már csak egy lépés :P csak épp az kapható is, már nem kell feltalálni :-)

Eredeti cikk

20 hozzászólás

kipage 4997 napja
kipage képe

Nekünk is megvan a magunk baja, méghozzá a hosszú távú tekeréskor a nyereg környékén.. :)  Nekünk már elvileg kitalálták az optimális nyerget, csak idehaza nem lehet kapni és csillagászati az ára is sajnos.. http://www.ismseat.com/products.htm

miki 4997 napja
miki képe

Videó nincs :-)?

Via 4997 napja
Via képe

Maga a vásárlás sem egyszerű dolog! Úgy tűnik küldetésem van ezügyben, mert sokszor én magyarázom el az eladónak, hogy ezek  a ruhadarabok bizony különböző erősségűek - 3 féle létezik -, ami a tartást illeti. Futáshoz a leginkább megerősített szükségeltetik, és hogy ez bizony rajta van a dobozon!!! Közben persze méregetnek, hogy mit is vacakolok annyit, és miért pont azt a méretet kérem.... Érdekes: a férfi eladók készségesebbek...

Bozót 4997 napja
Bozót képe

Kipage, szoktam is kérdezni a srácokat, hogy is bírnak egyáltalán bringázni.....:S   A múltkor olvastam is egy tanulmányt, miszerint a bringások közt (különösen a hegyi, extrém, stb) jelentősen gyakoribb az impotencia és bizonyos altesti bajok :(

 

Via, ne is mondd! vek óta nem találok egy normális sportmelltartót amit hajlandó is vagyok megfizetni...

Házisárkány 4997 napja
Házisárkány képe

Nekem bevált a decatlonos szilikon-csíkos belsejű cicifixe(sporttance1000).Az én lányaim még nem is olyan nagyok pedig,de elég gondot okoztak addig,míg nem találtam meg a megfelelő cuccot.Itt a csíkok hozzátapadnak a bőrhöz és nem engedik mozogni a csajokat.

...és láss csodát-tényleg kényelmesebb szaladni,sportolni benne.

 

Az a tapasztalatom,hogy a triumpf extratartást biztosító kebelféke(Triaction extreme),szép és jó,de semmi különös,nincs igazi leszorítása,a csajok ki-ki kéredzkednek egy kiadós fekvőtámaszsorozat után.

A Nike új,kereszpántos cucca drága ugyan,de a truumpf-nál nem nyújt többet.

Kipróbáltam mindenféle márkát ez a két-illetve három említésre méltó darabot találtam.

 

Sok sportmelltartóként árult topot alakítottam már át-nem csak magamnak-mert ugye nem állítható,és mindenkinek már a lapockahajlata,vagy a cicije formája,magassága.Szoktam olyat csinálni,hogy szilikoncsíkokat varrok belülre,hogy az is rögzítse a hölgyeket.Versenydresszekbe-tornász-táncos-meg duplán bélelem az elejét és a gumik tartják a dresszt előlről.Piaci rés-piaci rés:sajnos nincs 3D modellezőm(nem emberi léptékű az ára),megfelő magyar gyártó aki az alapanyagot gyártja,ja meg tőke....-már csiliárdos lennék!-amivel tervezhetnék megfelelő cuccott nagymellű sportolóknak.Jelentkezőket várok felesleges százmilliókkal és már kezdhetjülk is a negycici bizniszt!!!! :o))))

 

Felhívom a figyelmet,hogy a gyakori rázkódás eredményez pici csomókat,érdemes odafigyelni az önvizsgálatkor,illetve legalább évente,félévente ultrahanggal megvizsgáltatni a mellállományt-nehogy gond legyen.Bár a tőlem okosabbak azt mondják,hogy a sport csökkenti az emlőrák kockázatát!Vigyázzunk magunkra hölgyeim és uraim(mert bizony sajnos önöknél is előfordulhat)

A következő poszt kedves Bozót kartársnő az enyém a sportolásnál használt izzadsággátlókról!

Mindenkinek jó edzéseket!

 

Bozót 4997 napja
Bozót képe

Házisárkány: piaci rés ugyében igazából azt nem értem, hogy a flancos sportmárkák miért nem ismerik fel az itt rejlő lehetőséget? Finoman fogalmazva, minden szirszart kitalálnak amivel jóllehúzhatják a hobbifutókat(sportolókat) ehhez képest épp egy ilyen elég fontos dolog eszükbe se jut......

Az én ezeréves pipás felsőmnek állítható a vállpánt hossza és keresztezve vagy simán is hordható. Hasonlót - normálisan tartó fazonban és erős anyagból - még nem találtam.

Tiéd lehet az izzadós téma, én nem nagyon használok semmi extrát :) de kíváncsian várom a posztot!

lala 4997 napja
lala képe

Én nem vagyok "igazi"hosszútáv futó, csak múkedvelő amatőr, de 10 km feletti futásoknál bármit veszek fel, a combom belső oldalát nekem is kicsit sebesre dörzsöli a nadrág és ami benne van.Esetleg profiknak van bevált mődszere?  

monique 4997 napja
monique képe

Házisárkány:

"gyakori rázkódás eredményez pici csomókat" uuu :S miféle csomókat?!

izzadásgátló és sport? sport közben?? mivaaan?!

Bozót 4996 napja
Bozót képe

Lala, egyszerű a megoldás: vazelin vagy lanolin a gyógyszertárból, sport előtt bekenni és kész :) A vazelin kőolajszármazék, de nem igazán szívódik be, a lanolin jobban beszívódik, de natúr dolog (gyapjúzsír)  Ha neves cuccra vágysz, Bodyglide néven kaphatsz flancos zselét ami ugyanezt tudja :P

aviczian 4996 napja
aviczian képe

Én vazelizek. Sajnos ha nagyon izzadsz, akkor az is ledörzsölődik. Hosszú futásokra már viszem magammal.

Bozót 4996 napja
Bozót képe

András, próbáltad előre jól bekenni lanolinnal(jóval a verseny/edzés előtt) és csak aztán használni a vazelint?

aviczian 4995 napja
aviczian képe

Még sosem lanolinoztam. Jó az? A Bodyglide-ot próbáltad már? Lehet itthon kapni?

MungDaal 4995 napja
MungDaal képe

Elég vizuális típus vagyok, nekem nem kellett videó ... :)))

sportolásnál használt izzadsággátlókról???

miki 4995 napja
miki képe

A profiknak nem ér össze  a combja :-) Én nem vagyok az, de szerencsére nekem sem. A decathlonban is lehet kapni saját márkás bekenőt. Régen más helyeken én is vazelint kentem, az is jó volt. Vagy bármelyik zsíros krém, a direkt erre a célra készültek tovább tartanak, inkább az a a különbség.

Bozót 4995 napja
Bozót képe

Miki:  Beeee :P   Amúgy ha a combjuk nem is ér ösze, alsónemű/sort/valami van rajtuk, meg a fiúknak tudtommal vannak ott dolgok ami dörzsölődhet :P

Popsikenőcs is jó, jut eszembe!

miki 4995 napja
miki képe

Az valóban kritikus, milyen ruha van az emberen, ki kell tapasztalni. De pont ott, ahol gondolod, nem igazán kritikus a helyzet. Paradoxonnak tűnik, hasonlóan a mellbimbóhoz, ami számomra érthetetlen módon a csak a fiúknál tűnik problémának.

Bozót 4995 napja
Bozót képe

A cici érthető. A fiúknál súrlódik rajta a póló, míg a cajoknál a melltartó szorosan rajta van, nem mozog különösebben.

MungDaal 4995 napja
MungDaal képe

A profiknak nem ér össze  a combja :)

Erre rákeresek ... ;)

Littleyu 4995 napja
Littleyu képe

Hát mostmár muszáj hozzászólnom. :)

Sportmelltartó: több mint 3 éve vettem egy "úszódresszhátú" Nike-t, nekem nagyon bejött. Igaz 8000 volt, de azóta is az van. (Triumph nekem nem tart pl.) Próbáltam enni még egy Nike-t, hogy ha emez épp szárad, vagy majd teljesen tönkremegy, akkor legyen, hát a mostanija már nem olyan jó. Gyengébb az anyag, vagy más a szabása (nem jön fel olyan magasra), nemtom. A C kosár szépségei. :)

Én még mindig a futáshoz lecsatolható mellekre szavazok - mennyivel kevesebb gondunk lenne. :P

Amúgy meg pl 20+ futásoknál engem kidörzsöl a sportmelltartó. Alul, meg a felső varrásánál is. Ha nem kenem be magam, szép vörös csíkom van (mintha egy szilikonbeültetés friss nyoma lenne :D ). Leukoplast ugye nem játszik, mert edzésenként 1 tekercs mégiscsak luxus lenne. :)

Nekem a Neogranormon és a Sudocrem jött be. Mind2 babapopsikrém, utóbbi nagyobb tégelyes kiszereléses és árban kedvezőbb, hatása kb egyforma. DM-ben kapható pl.

Fiúknak nem dörzsöl ki jobban a fityegős szárú futósort? (Már azoknak, akiknek összeér a combjuk.) Én pl. csak passzosban tudok futni, mert nekem biza összeér a combom és a lifegős felcsúszna-kidörzsölne. Ezek meg csak elkopnak azon a tájékon idővel. :)

Bozót 4994 napja
Bozót képe

Littleyu, ugyanez a gondom :) Nekem a barátnőm hozott a tiédhez hasonló Nike topot és azt hordom ezer éve. Próbáltam a mostani modelleket, szerintem is vékonyabb az anyaguk és a legtöbbnek nem állítható a pántja, így kb 15centivel kéne magasabbnak lennem, hogy passzoljon :(

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)