Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 986 697 km-t sportoltatok
"The dream is alive, I can run up the hills every night"
Iszinik bukta
Rudolfking | 2008-11-24 21:17:49 | 3 hozzászólás
Buktam ezt a túrát (100 km, Kinizsi Százas útvonala visszafelé). Próbálom visszafejteni, miért:
  • fejlámpám szépen világított, volt egy rakat csereelemem
  • szeretem a havas-hideg helyzeteket, amikor ránk szakadt a graupel- meg a hózápor, örültem nekik, mikor mindenki más szidta
  • fájós térdemnek semmi baja nem volt
  • volt kajám, piám, sapkám, kesztyűm, sherpakabátom, nem fagytam (volna) halálra
  • Adidas félcipő (goretex vízálló) volt rajtam
De:
  • az a bizonyos félcipő sem állta a kezdeti havat kamásli nélkül (volt az is, de nem volt jó az alacsonyszárúhoz), beázott, átnedvesedett a zokni, lett 30 km-nél (!) 2 vízhólyag
  • a bokámat nem fogta semmi a csúszkálástól és terepviszonyoktól (főleg a Gete visszafelé), nagyon megfájdult több helyen is, nehezemre esett mozgatni a lábfejeimet
Úgy tűnik, ez az egyetlen utóbbi lehetett a gond... Igazság szerint kb. mindenki magasszárú bakancsban tolta a távot... Lehet, hogy nekem is abban kellett volna... Csak az első (nyári!) Kinizsijeimről rossz emlékeket fűzök a magasszárú bakancsokhoz. Ezentúl az alacsonyakhoz is (?).
Megoldás: Nincs... Szégyellem. Fejben nem lettem volna ott? Akkor miért voltam jól Mogyorósbányán? Ami mellesleg megvolt 8:45 alatt (48 kilcsi). Miért nem volt rosszkedvem 60. km-t kivéve? Nem. Fogalmam sincs. Legközelebb Kinizsi lesz hosszabb távon, nem magasszárúban.
Ja és miért ment jól a Piros 85??? (70 km-ig semmi bajom nem volt, utána sem volt vízhólyag, fáradás, csak a szokásos talpzsibbadás és egyéb érthető jelenségek).
Úgy látszik, az időjárást nem csak szeretni kell, hanem alkalmazkodni is lábbeliügyileg, meg tisztelni is, és nem szétrohanni a havas-csúszós-sáros szakaszt. Tapasztalat+ (ezzel vigasztalom magam)
Akkor legalább havazzon most már sokat, és futhassak hóban (ami szintén fárasztó, rossz időeredményű, és nem megy), de szép látványban. És ha lesz Iszinik, megint ott leszek, több tapasztalattal (és ezt már amikor feladtam, így gondoltam).
Bass.ameg :(

3 hozzászólás

gyaloggalopp 5638 napja
gyaloggalopp képe
Mondanám, hogy sose bánd, de persze nem mondom. azért szép ez a túra, visszafelé se csúnyább, gondolom. Sokat gondoltam azokra, akik most megpróbálták - én az ablakból néztem a kinn kavargó pelyheket és a növekvő szélvihart. És fáztam, ha rátok gondoltam. Ahogy sok apró dolog kell ahhoz, hogy sikerüljön, úgy sok kis vacakság együttesen elronthatja, különösen ilyen cudar időben. Én már azokat is csodálom, akik nem fordultak le Tardosnál... és egyáltalán azokat, akik elindultak. Gratulálok a hétvégi menetedhez!
pen 5637 napja
pen képe
Egy ekkora távon annyi minden félrecsúszhat. Pláne ilyen időben. Mentél, amíg lehetett, de fájós bokával tovább nem volt érdemes - szerintem józan döntést hoztál, még ha fájdalmasat is. Remélem, a lábad azóta jobban van.

Ja, és ami a hóesést illeti, itt Gödön máris meghallgatták a kérésedet, mert reggel alig tudta kiásni a házat a nagy fehér lepel alól. És tényleg szép :o)
Rudolfking 5636 napja
Rudolfking képe
Köszönöm a szavaitokat, azért jólesnek:)
Igyekszem edződni és tanulni a hibákból... Közben kezdek újra futogatni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!