Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 115 296 km-t sportoltatok
Paff
UB 2009
Gandi | 2009-06-11 20:55:30 | 15 hozzászólás

"Hány nap van még?"... "Milyen formában vagy?"... "Mit tervezel?"... "Hogy állsz?" ... meg még ezer, ehhez hasonló kérdést kapok nap, mint nap... válaszolni nem tudok. Sokszor csak mosolygok. Vagy éppen mentegetőzök: "én idén nem...", vagy: "idén nem volt rá időm igazán....", vagy: "idén nem ezzel foglalkoztam....", vagy: "nem tudtam ráhangolódni, mert...."

...meg még sok-sok ehhez hasonló kifogást hozok... de azt hiszem, a teljes igazság, hogy ELFÁRADTAM. Nem tudtam idén már mentálisan felkészülni egy hosszú távú megmérettetésre. Fáradt voltam, és fáradt vagyok ahhoz, hogy egyáltalán véghezvigyem azokat a hosszú edzéseket, amelyek egy ilyen kihíváshoz kellenek.

Persze közben volt sok munka, a melóhelyen is, meg a lakásfelújítás miatt otthon is. De ha igazán mélyen magamba nézek, akkor a teljes igazság az, hogy nem is lett volna elég erőm végigcsinálni a tavalyi felkészülést. Mindezek a dolgok, amiket kifogásnak hozok, valójában tényleg csak jó kifogások, mögéjük lehet bújni. Mindenki elfogadja. Eleinte még én is elfogadtam magamnak :-) de a teljes igazság az, hogy valójában nem befolyásolnak ám jóformán semmit. Semmit....

Istenem, ha visszanézem a tavalyi esztendőt... minden nap a Balatonnal keltem, a Balatonnal feküdtem... és nem volt olyan órája a napnak, hogy ne ábrándoztam volna arról, hogy mi lesz, hogyan lesz...

Ez idén nincs így. Nem számolja már az órám a napokat sem....

Persze a térkép nem került le tavaly óta a falról. És az új lakásban is megvan már a helye :-)

És amikor eszembejut, csak kellemes emlékeket tudok felidézni. Nehéz volt, és emlékszem a nehéz pillanatokra, mégis kellemes emlékként tudom felidézni őket....

Még 8 nap van vissza, ott van a nevem a nevezettek között, és rajthoz fogok állni a 2009. UltraBalatonon.

Nem vagyok igazán felkészült, ezt érzem. Emiatt tartok is tőle. Tartok attól, hogy mi lesz, amikor elérem a táv felét, és érezni fogom a hosszú edzések hiányát... nehéz lesz, kűzdős.... de ugyanakkor hihetetlen jó érzés, hogy igen, OTT LESZEK, 8 nap múlva én is elindulok újra ... egy kis túlzással: mintha HAZAMENNÉK :-)

Szeretem ezt a versenyt, és várom a rajt pillanatát!

Bármeddig jutok, bármennyire futja is a jelenlegi felkészülésemmel, mégha nem is érek körbe,... igen, mégha nem is érek körbe, boldog vagyok. És boldog leszek majd, hogy ott lehetek :-))) 

Itt ülök csütörtök este, laptoppal az ölemben, 8 nappal az UB előtt, borozgatok, már egy fél üveg elfogyott, Ala játszik, szóla valami zene is, sajtot rágcsálok, és közben pedig várom az év FUTÓÜNNEPÉT :-)))

 

még valami mára:

ovastam a jógikról szóló könyvemben a villamoson hazafelé:

"...minden ember igazi természete isteni és erős.  Ami benne gyönge vagy rossz, az csak a szokásaiban, vágyaiban és gondolataiban áll, de nem benne magában..."

:-)

 

15 hozzászólás

mjoci 5452 napja
mjoci képe
Szerintem, ha nehezen is de megcsinálod a Tókört. A laza hozzáállásod nagyon szimpatikus, így sokkal felszabadultabban nyomás nélkül kocoghatsz. Egyik nap megfordult a fejembe, ha a csapattársam valamiért nem tudna futni, akkor is elindulnák, pedig biztos hogy nem érnék célba. Csak futnák ameddig birok...
pen 5452 napja
pen képe
Nagyon jó versenyt kívánok Neked! Várunk majd Káptalanfüreden!!!  :o)
yoyo 5451 napja
yoyo képe
Érdekes amit írsz cillagom ,Főleg az a része ,hogy a Balatonnal keltél ,azzal feküdtél,és ,hogy a napokat sem számolja az órád ! Szerintem mindíg az" Első" az igazi,az adja meg azt a kis bizonytalan izgalmát a versenynek . Másodszorra is várod, persze hogy várod,de már nincs az a görcsölés még akkor sem,ha éppen nem futottál annyit .
Idén Sárvár miatt nem izgultam .ellenben az ismeretlen  T100 al meg  mit műveltem ! :))

Andikám  én a legjobbakat kívánom , hiszen tudod már ,hogy mire számithatsz (semmi jóra :P ) a holtpontokat is ügyesen kezeled , ott lesz Janó aki majd vigyáz rád,és mi is segítünk . Olyan smileykat rajzolok neked a járdára ,hogy hétnyelven beszél :)
 ..és ha merevedik a lábad , vagy fáj ..intézkedek cillagom ,akár  a főd alól is kerítek Neked  calánt :)) <-----2008 UB   Valahol az északi parton !

gyaloggalopp 5451 napja
gyaloggalopp képe

Mondtad, hogy nem tudod, m ire emlékszik majd a tested a hosszú távokból - szerintem az is fontos, hogy te tudd, mire emlékszel. Tegnap beszélgettem OJ-vel, no, ha valaki, akkor ő igazán csak abban bízhat, hogy nagyjából emlékszik, hogy kell hosszút futni. És elindul, megrettenve a távtól, agyalva, mi lesz a melegben, mi lesz a hosszú úton. Hát te is csak így tegyél, elindulsz, arra ugyan nem panaszkodhatsz, hogy nem futsz eleget, csak maximum arra, hogy máshogyan futsz. Mivel nem tétverseny, "csak" szereted, így megfelelni sem kell semminek, azt teszel, amit akarsz. Ha úgy gondolod, kiszállsz te is 190-nél, bár akkor megkergetlek valami husánggal. Szóval nem kell parázni, te tudod, hogyan kell lefutni, az agyad tudja, a szíved tudja, a lábad meg, ha edzetlenebbül is, de szintén fogja tudni. Ismered a lehetőségeidet, okosan fogod végrehajtani idei nagy tettedet is, ahogy szoktad. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy túl nagy gondot okozzon ez az egész, pontosan azért, mert tényleg azt és úgy csinálsz most, amit és ahogyan akarsz. (Kicsit még irigyellek is ezért.)

Szóval összegezzünk!

Majdnem annyit futottál, mint én, az nekem sok. Az eszed a helyén van. A szíved is. A lábad is. Höhö. A cipőben. A Balaton is. Hazamész.

Plusz adalék: nincs kényszer, felszabadultság van, öröm van... Nohát, azt hiszem, minden adott, hogy egy jót fuss! :-P

runner42 5451 napja
runner42 képe
A helyzet az, hogy úgysem tudja senki megmondani, hogy edzésből mennyi az elég, egy ilyen táv teljesítéséhez. Éppen ezért könnyen lehet, hogy sokan sokszor többet futunk, mint ami az ideális lenne. Ekkora távért fizikailag úgyis megszenvedünk mindannyian, a lényeg a fejben van, abban pedig Te most is nagyon erős vagy. Találkozunk a célban ;)
Nyúl 5451 napja
Nyúl képe
Cillagom, jól megríkattál... :-) Pont azokat írtad le, ezzel a Balatonnal fekvéssel-keléssel és a hazamenős érzéssel, amik tavaly az én fejemben is voltak. Nagyon szurkolok majd, hogy a változások ellenére ugyanolyan szép élményekkel legyél gazdagabb, mint a múlt évben! Hüpp, annyit írnék még, de sír a Kisnyúl, megyek, megvígasztalom. Hajrá UB!
Urs 5451 napja
Urs képe
Andika!
Amit meg kell kapnod a Versenytől, meg fogod kapni :).
Szurkolok!!!
Urs
gyaloggalopp 5451 napja
gyaloggalopp képe
ÍÍÍÍÍÍÍ, Ursika! :)
Ursika! Téged is bekergettelek volna, ha nem kerüllek ki tavaly véletlenül a végénél! De biztos azért is bújtál el, mert féltél, hogy ha utolérlek, lesz kapsz! ;-)
Steve 5451 napja
Steve képe
Gandika, Cillagom ... értem, sőt talán nagyön is értem mindazt a kételyt amit megfogalamztál, de mégis úhy gomdolom, hogy ez leginkább annak a szerintem szükséges alázatnak egyfajta megfogalmazása ami kell egy ilyen verseny teljesítéséhez. Írom mindezt én, nagy tudósan:), aki nem ekkora versenyt, de még egy klasszikus marathont sem versenyeztem végig ... És mégis, hozzászólok, talán a saját idei indulásom és az ennek érdekében elvégzett edzésmunkám valamelyest följogosít. Te úgy érzed nem készültél föl elég alaposan, kevesled a hosszú futásaidat ..., nos lehet az én kilométereim számosabbak, gyakrabban futottam hosszabb távokat is, de láttalak én Téged futni januárban a Wass Albert tt-n, aztán Kisbéren és hidd el nincs bennem kétely, hogy Te idén is körbeérsz, ugyanakkor a saját fölkészülésemről csak abban vagyok biztos, hogy becsülettel elvégeztem azt amiről nem csak én gondoltam, hogy elég lehet, hogy mennyi dő alatt érek be az másodlagos és abban is egyetértek Veled, hogy amig futunk a Tó körül azt élvezni fogjuk, ... minden percét még a küzdőseket is! Talán pont ez a hozzáállás segít majd mindkettőnknek újra Tihanyba érni, no és az, hogy én már sokszor láttam azt a pillanatot amint beérek a Belső tóhoz vezető utcára ... már csak egy hét és megkezdhetjük a leghosszabb örömfutást:)
pleko 5450 napja
pleko képe
Szia Gandi! Én Kisbéren láttalak futni, jobban mondva a délelőtti órákban csak frissíteni a rajtnál. Aztán én elindultam az 50 km-sekkel, igy időnként már szembetalálkoztunk az országúton versenyszituban is. Nagyon szimpatikus jelenség voltál, látszott, hogy már nem esik túl jól a futás számodra, de az arcod végig egyfajta derűt, belső békét sugárzott ki magából. Lejött, hogy ura vagy a helyzetnek, és a számodra legmegfelelőbb ritmusban végig nagyszerűen futottál. Én nem ismerlek személyesen, de csatlakozom az előttem hozzászolókhoz, fuss ahogy jólesik, felszabadultan, és ugyanolyan derűvel ahogy azt Kisbéren tetted, és akkor biztos vagyok benne, hogy akár végig futod, akár nem, pozítiv élményekkel gazdagabban fogsz hazatérni.
Gandi 5450 napja
Gandi képe
Köszönöm szépen a bíztató szavaitokat, jólesnek! Para van, mert miért ne lenne, de jóóóó lesz Cillagaim :-))) Yoyoka calánját meg tuti kipróbálom valahol :-)

Ja, mégvalami, a befutó után majd elénekelnétek velem a Paff a bűvös sárkányt? :-)))
mjoci 5449 napja
mjoci képe
Persze, szivesen beszállok a kórusba, legfeljebb a hangomtól futsz még egy kört.:))
Nicol 5449 napja
Nicol képe
Gandikám! Ha ott leszünk szívesen....bár szerintem azt Te egyéniben mind a "hét fejeddel" virtuózan énekled! :))))

És különben meg ügyes leszel, na! És punk-tum!
Elek 5449 napja
Elek képe
Sárkányban jó vagyok:) Cillagom, tudod mi melletted vagyunk, persze könnyen beszélek ennyi futásról esetleg álmodni merek. Várunk a célban.
Bocsi 5448 napja
Bocsi képe
A kedvenc dalom volt messzi régen mikó' még fiatal voltam és bohó. Persze, hogy énekelünk, csak ott lehessek a fontos pillanatban!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2017-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (1 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (1 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (1 bejegyzés)
2008-07 hó (1 bejegyzés)
2008-06 hó (2 bejegyzés)
2008-05 hó (1 bejegyzés)
2008-04 hó (2 bejegyzés)
2007-12 hó (4 bejegyzés)