Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 123 512 km-t sportoltatok
Legyőzöm a gravitációt :)

Kispadon...

irulan26 | 2014-09-29 16:19:53 | 7 hozzászólás

Egy hete voltam dokinál a térdemmel.A röntgen semmit nem mutatott...illetve csak a szexi térdkalácsomat..XDSzóval az orvos is kicsit tanácstalanul annyit javasolt hogy pihentessem két hétig,aztán fokozatosan terheljem.Nem látott semmi olyan kóros elváltozást ami miatt abba kellene hagyjam a futást,vagy mondjuk műteni kellene a lábam, vagy ilyesmi.Azthiszem szerencsés vagyok.Talán csak túl nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a futásba,túl sok edzésen voltam, bár én nem éreztem megterhelőnek.De hogy is éreznénk megterhelőnek azt ami ennyire jó?!Tehát egy hete már kispadon vagyok,próbálok nem futni,betartani azt amit a doki mondott.Nincs kedvem még egyszer találkozni vele (annyira nem a zsánerem).

Azt hittem majd unalmas lesz és az ég világon semmi nem történik velem,amíg nem húzhatok futócipőt,de tévedtem.A pálya szélén állni is legalább annyira izgalmas mint versenyben lenni,edzésre járni.Sokmindent át tudtam gondolni,újraértékelni.Átgondoltam hogy mit kockáztatok,ha nem vagyok türelmes.Bár furcsán hangzik, de minden sportolóra ráférne egy-két hét kényszerű edzésmentesség hogy megtanuljon figyelni az eszére.Sokszor csak akkor vesszük észre hogy nagy a baj,amikor már tényleg lépni sem tudunk a fájdalomtól.Pedig igazából a testünk már korábban jelzett,lehet hogy halkan,de jelzett.

A másik amit figyeltem, hogy körülöttem melyik "játékos" hogyan játszik.Azt szokták mondani hogy ha valaminek a középpontjában vagy,akkor nem mindig tudod reálisan megítélni a dolgokat,legalábbis nem úgy mint egy kívülálló.Nekem most megadatott a lehetőség hogy kicsit "távolabbról" szemléljem az eseményeket,az embereket akikkel együtt futok, egy edzésre járok.Ülök a kávézóban,és semmi mást nem teszek mint figyelek.Ki, mire hogyan reagál,hogyan beszél hozzám.Sokkal több mindent észreveszek,mintha bennem lenne az edzés miatti drukk,meg hogy menjünk már futni.Lehet hogy ez egyfajta játék hülyegyerekeknek,de ennek a játéknak köszönhetően már tudom hogyan viszonyuljak egy-két futótársamhoz.És még egy hétig ücsörögni fogok!!!!....

7 hozzászólás

V.Petra 3517 napja
V.Petra képe

Határozottan tetszett ez a bejegyzés, több szempontból is - természetesen a sérülés kivételével. Nagyon szeretem, amikor gondolkodásra késztetnek az olvasottak,  szerintem nagyon fontos dolgokat fogalmaztál meg. Időnként nagyon jó, sőt szükséges is figyelni - befelé, kifelé egyaránt. :)

Mielőbbi, fájdalommentes futásokat kívánok!

 

 

irulan26 3517 napja
irulan26 képe

Köszönöm!!:)

zilaci 3517 napja
zilaci képe

Engem határozottan érdekel, hogy milyen következtetésekre jutottál? Mi az, amit másképpen látsz így, hogy több időd van figyelni a környezetedben élőket? Milyennek látod őket?
Izgalmas téma, folytasd, kérlek. :)

irulan26 3515 napja
irulan26 képe

Arra a következtetésre jutottam hogy mindenki más taktikát alkalmaz,hogy egy adott csoportba sikeresen beilleszkedjen.Eddig a megállapításig még nem kellett túlságosan megdolgoztassam az agytekervényeimet.Ez tény,így van ezzel mindenki már az óvoda,illetve a bölcsi óta.Ha kell a piros kisautó,szerezd meg magadnak.És nem feltétlenül kell kicsavarnod a másik kezéből hogy egy ideig te játszhass vele.Akár tudatosan,akár nem,de trükkökhöz folyamodunk mindannyian.Az agytekervények megmozgatása ott kezdődik,hogy megpróbálod felismerni hogyan játszik a másik,hogyan éri el amit akar.Jelen esetben például hogy a társaság rá figyeljen.Tudtam hogy ki volt az aki velem egyidőben kezdett el járni ebbe a bizonyos futóközösségbe,tehát új volt mint én.

irulan26 3515 napja
irulan26 képe

De az sem baj ha nem az,mert a kísérlet mindenképpen helytálló.Van aki képes minden edzésre elmenni,akár heti 4-5 nap is.Azt is tudom hogy ez nem pusztán a futás szeretete miatt van.Aki ép ésszel fut,és mondjuk nem a tarrahumara indiánokkal készül maratont futni,az tudja hogy Ennyi edzés nem kell.A szervezeted nem tud regenerálódni,bizonyítja ezt az is hogy az illető elfelejti hogy előző nap kommunikáltunk.Szétszórt lett,és fáradt,de a célját elérte:mindenki ismeri a társaságból,minden képen rajta van.Folyt. Köv később.

irulan26 3515 napja
irulan26 képe

Azt,hogy az illető végtelenül magányos, és azért is vágyik ennyire a figyelemre, már kevesen veszik észre.Menő a futócucca.?!..pacsit neki  Már az ötödik edzést nyomja a héten?!...pacsit neki!!Eddig terjed az emberek figyelme.

Aztán ott van a felszínes, szempillarebegtetős fajta... női lélek,...természetesen.Aki kettő darab rebbentés alatt képes bármit elérni,és bárki figyelmét elvonni a valóságról.Kérdés hogy ez mennyire tartós,vagy mennyire fair azokkal szemben akik tényleg tartós baráti kapcsolatot szeretnének kialakítani,amihez sajnos nem elég két pislantás.Dehát a játék az játék, minden megengedett.

És vannak olyanok is természetesen akik sokmindent akarnak.Az egész világot magukhoz ölelnék,bekebeleznék, és nagyon szeretnének boldogok lenni,csak épp a kisujjukat sem akarják megmozdítani az ügy érdekében.Pedig nincsenek rossz helyen mert futnak, sportolnak,egészségesen élnek, de valahogy mégsem jön össze nekik ezen kívül semmi.

Rengeteg ember van, rengeteg taktika,és trükk.Valószínűleg mindenzt nem vettem volna észre ha csak eljárok edzeni,mert olyankor másra koncentrálok.Persze az is lehet hogy mindez amit leírtam csak az én agyszüleményem,és több mint valószínű hogy változni fog folyamatosan a véleményem ahogy még jobban megismerem ezeket az embereket,de most jelenleg így gondolom.

holovacz 3515 napja
holovacz képe

Bármilyen Csoport
eleve kirekesztő:
ez tartja össze.

Fodor Ákos

 

Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam.... egyik kedvenc háromsorosom, és tömören összefoglalja, hogy én pl. miért nem szeretek semmilyen csoportosuláshoz tartozni, se kicsiben, se nagyban... miért szeretek inkább 'kívülállni'... attól még szimpatizálhatok bármivel, de nem szeretek benne lenni...

 

Ezt csak úgy írtam, mert ez ugrott be a gondolataidról...

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-03 hó (2 bejegyzés)
2014-11 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (2 bejegyzés)
2014-09 hó (4 bejegyzés)
2014-08 hó (1 bejegyzés)
2014-07 hó (5 bejegyzés)
2014-06 hó (10 bejegyzés)
2014-05 hó (5 bejegyzés)