Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 123 512 km-t sportoltatok
Legyőzöm a gravitációt :)

Orvos után...újratervezek..:(

irulan26 | 2014-09-15 20:41:13 | 7 hozzászólás

Kb két hete kezdődött az egész mizéria.Csoportos edzésen voltam,élveztem nagyon.Jó társaság,jó levegő,rengeteg boldogsághormon,csodás kilátás,és környezet,tehát minden adott volt.Aztán egyszer csak megtörtént a baj.Talán rosszul léphettem,vagy a lejtők, és a macskakövek hozták elő, nem tudom sajnos de elkezdett fájni a térdem jobb oldala.Amikor léptem olyan érzésem volt mintha 2 centivel rövidülne az ínszalag a lábamban,iszonyatosan húzódott,nem tudtam normálisan behajlítani,a lépés meg egyszerűen borzasztó volt.Hiába nyújtottam futás után, nem segített,10 perc múlva már behajlítani sem tudtam a lábam.Jött a jegeléses,krémezéses időszak,4 napig nem futottam, bár már másnapra látszólag semmi baja nem volt a lábamnak.Következő terhelésnél, kb 5 kili után megint előjött ez a fájdalom.Megint 4 nap pihi,aztán az utolsó edzésnél amit bevállaltam, betelt a pohár.Eldöntöttem hogy ez így nem mehet tovább.Ma elmentem dokihoz...

Az ember bármennyire próbálja hitegetni magát,azért a szíve mélyén tudja hogy ha nagy gond van.Amíg ki nem mondják hangosan, nem tűnik olyan ijesztőnek és valóságosnak a probléma.Aztán a doki közli veled hogy nem futhatsz többet,és hirtelen olyan borzasztóan reális és szörnyű lesz az egész.Mintha arcon csapnának.Lezsibbad kezed-lábad,az agyad kattog hogy akkor most hogyan is tovább.Mi történik ha ezentúl nem úgy lesz ahogy eddig, és mennyi mindent veszítesz azzal ha nem tudsz edzésekre járni,mert nem lesz értelme odamenni.Nem köt össze ezentúl semmi azokkal az emberekkel akiket most ismertél meg,és mi lesz az egszségeddel,és akkor mi lesz az új futócipővel ami még csak kétszer volt a lábadon, és ami annnyira jól passzolt mintha külön neked tervezték volna.És mi lesz a futóversennyel amire két hónapja vársz,és már csak egy hét választ el a starttól?Szóval ezernyi kérdés cikázik az agyadban,de egy a lényeg, nem akarsz vesztes lenni,és nem akarsz lemondani arról ami az életet jelenti.És akkor mint valami GPS-kütyüben,jön az újratervezés.Amikor az agyad nem fogadja el a veszteséget, akkor elkezd kombinálni, más megoldást keresni.Valamit ami közel van az erdeti célhoz,valamit ami más de mégis majdnem ugyanaz.A doki annyit mondott hogy gyenge az ínszalagom és nem bírja a terhelést, tehát ha edzem, akkor jóeséllyel bírni fogja.Eszem ágában sincs abbahagyni a futást mert egy orvos ezt mondta.Elmegyek egy sportorvoshoz,meglátom ő mit mond.Addig pedig marad a bringa, a séta,és a remény hogy nem kell lemondanom az álmaimról.Legfeljebb egy kis kerülővel érem el a célt....

7 hozzászólás

holovacz 3531 napja
holovacz képe

Nem tudom, mennyire vagy fogékony az ilyesmire, de én nemrég kezdtem el ismerkedni a chi-futással, talán Neked is bele lehetne kóstolni... annak pont az a lényege, hogy leveszi az erőfeszítést a lábakról, így kíméletes az izmokkal, inakkal stb... egy próbát lehet, megér... én is csak ismerkedési fázisban vagyok vele, de nekem bejövős, csak rá kell érezni a dolog lényegére... Csak egy ötlet ... hátha... Jobbulást!

Czeglédi Ferenc 3531 napja
Czeglédi Ferenc képe

Fel a fejjel, nekem is kb. 2 éve rengeteg problémám volt, a futásnál is a felére korlátoztak le-magam sem hittem volna, de sokkal jobb eredményeket értem el feleannyi futásból!

Keressél fel egy másik orvost, nézzél utána interneten a dolgoknak, találd ki, hogy lehet a gyenge pontodat megerősíteni, de nem szabad feladni!!!

RunKa 3531 napja
RunKa képe

Talán IT 

 

Más oldalakon is utána nézhetsz. De hogy ne fuss többet... ??? Rendbe fog jönni, kopott lesz még az a szép futócipő :)

Gyors gyógyulást kívánok !

monique 3528 napja
monique képe

a futóstílusod is nézesd meg. sőt a futócipőd is ellenőriztethetnéd. 

de valóban a lejtők is előhozhatnak ilyesmit. 

Dex 3528 napja
Dex képe

Ha a térd külső része fáj, akkor Missrunka által írt dolog lehet könnyen. Futhatsz jó cipőben, jó stílussal, ha túlterheled a lábadat, akkor ez bekövetkezik. Én tavaly év elején szenvedtem ezzel. 1-1,5hónap kihagyás és pihentetés kellett neki, plusz utána óvatosabb és fokozatosabb terhelés.

pii198 3521 napja
pii198 képe

szia, nem vagyok orvos, es bizom benne, hogy nem komoly a dolog. Olvasva soraidat ket dolog jutott eszembe... vagy tobb :)

1. Nekem kb 6 eve mondja a reumatologus, hogy hagyjam abba a futast. Max egy kicsit. Kerdeztem mi a kicsi, mert nekem egy 10K a bemelegites. No mindegy csak azt mondom, hogy ezzel ne foglalkoz vagy tenyleg egy sport dokit keress. En felkerestem egyet es azt mondta, hogy a gerinc problemaimmal tornazzak otthon (gerinc torna) es jarjak uszni, lehetoleg hetente egyszer es nem lesz semmi gond.

2, sajnos volt egy autobalesetem es 1 evre pihenovaganyra kerultem. Utana 5K futasa is siralmas volt, arrol nem beszelve, hogy soha nem latott terdfajasaim lettek. Ezzel nem, hogy felmaratont, de meg 10K-t sem tudtam futni. Persze kenegettem en is meg pihentettem, aztan arra gondoltam, hogy figyelmen kivul hagyom a fajdalmat es szigoruan laza es rendszeres futassal probaltam nyujtani a tavot. 3 honap utan azt vettem eszre, hogy mar csak 10K utan faj a terdem, azaz mindenfele kovetkezmeny nelkul mentek a rovid futasok. Mar nem emlekszem pontosan de talan fel ev utan voltam ugy hogy mar a 20K is ment rendesen.

Szoval, probalj pihenni, kenegetni es csak addig fus, amig nem faj a terded. Fuss rendszeresen csak ekkora tavot es mikor ugy erzed pici tavolsag emeles nem gond akkor hajra, persze ne hamarkod el a dolgokat es legy turelmes magaddal szemben.

irulan26 3518 napja
irulan26 képe

Köszönöm a tippeket mindenkinek!!Sikerült bekerülnöm a sportdokihoz,készült röntgen a térdemről.Semmi baja, legfeljebb tényleg csak meghúzódhatott valami,vagy kicsit megerőltettem.Még egy hétig pihentetem, aztán elkezdem a fokozatos terhelést.Ha nem bírja akkor megyek vissza az orvoshoz.Addig is remélem a legjobbakat!!!:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-03 hó (2 bejegyzés)
2014-11 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (2 bejegyzés)
2014-09 hó (4 bejegyzés)
2014-08 hó (1 bejegyzés)
2014-07 hó (5 bejegyzés)
2014-06 hó (10 bejegyzés)
2014-05 hó (5 bejegyzés)