Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 34 932 758 km-t sportoltatok

Dupla Élmény

powerhiker | 2013-09-23 15:12:01 | 10 hozzászólás

Az úgy kezdődött, hogy Bozótnak volt egy ingyenes nevezése, a tavalyi társa pedig megy Spártába. Csináltunk egy csapatot. Olyan ez, mint egy teljesítménytúra, csak elég szűk a szintidő, 12 óra, 72 kilométer és 3380 szintre. Aggódtunk is egy kicsit, mert tavaly még 13 óra volt, és az se lehetett könnyű, pl. Yoyoka ezért idén el se indult, inkább fényképezett és csinált egy szalonnás-kolbászos frissítőpontot. A félelem szerencsére alaptalannak bizonyult, mert most a korai rajt és a szeptemberi időpont miatt se sötét, se mély avar nem volt, könnyebb lett a pálya.

 

Alaposan felkészültünk, ha megnézitek Bozót edzésnaplóját, ennyi futás még sosem volt benne, és én is rendszeres edzésbe álltam az utolsó hónapban a nyári lazázás után. A frissítést is megszerveztük, zacskóba porciózott Sponser porral, futóverseny stílusban. Ugye a teljesítménytúra stílus az az lenne, hogy nem viszünk semmit, legfeljebb mézespuszedlit, és jól bekajálunk a frissítőpontokon. Ezt most nem mertük megkockáztatni, itt menni kellett.

 

A futás tulajdonképpen négy Kékes keresztezés, négy mászás, négy ereszkedés, sava-borsa pedig a sárga jelzésen a híres-hírhedt sombokor lejtő. illetve, eddigi túráimon lejtő, de most felfelé csináltuk. Előre megmondom, ezt élveztem az egész túrában a legjobban. Lefigyeltem az UTMB videókon, hogy divatba jött az a mászási technika, mikor az ember előrehajolva a térdére, combjára támaszkodik a meredek felfeléken. Ezt már begyakoroltam otthon a lépcsőn, és alig vártam, hogy kipróbálhassam élesben. Király volt, csak a kézikulacs zavart közben, most már át fogok állni zsákra.

 

Ez csapatverseny, az ellenőrzőpontokra együtt kell érkezni. Én ebben jó vagyok, feltéve, hogy én vagyok az erősebb. Lassabban menni mindig tudok, a gyorssal szokott inkább gondom lenni :). Bozót nagyon erős volt, minden bizonnyal ez a futás volt eddigi legjobb teljesítménye. Hülyeség számítgatni, de ezért a 10:24-es időért itt, simán megelőlegeznék egy 110 feletti sík 12 órát.

 

Egy ponton bizonyultam gyenge láncszemnek, mikor a harmadik mászáskor beszúrt az oldalam, és sétálnunk kellett egy darabig, meg utána lefelé is visszafogottan kocogni, mert nem bírta a rázkódást. Aztán lassan helyrejött, és nyomtuk tovább. Frissítési hibának tulajdonítom, az összes Sponsert felküldtem a Kékesre, és nem hagytam a rajtban az első kör végére. Így kellett egyet másznunk maradék géleken, ami kevés volt, megszakadt az addigi folyamatos, nagy mennyiségű CHO bevitel. Nem baj, talán buktunk rajta negyedórát, ami később valószínűleg részben visszajött, hiszen addig is kíméltük a lábainkat.

 

Mikor a szúrás elmúlt, és leértünk Parádsasvárra, állati nagy zuhét kaptunk a műúton, készült is róla videó, ahogy beérünk a pontra, remélem, majd láthatjuk. Élveztük, teljesen feldobott. Kellett is az utolsó sombokor mászás előtt. Legalább olyan izgalmasan csúszós lett.

 

Fent gyönyörű, ködön átragyogó napsütés fogadott, de rájöttem, hogy menni kell, mert Bozót eddigi pályafutásának legjobb eredménye várható, ha nem lötyögünk. Gyorsan frissítettünk, és lezúdultunk. Kb. 8 km lefelé, ezt nem felejtem el mostanában, csak úgy repültünk. Technikás ám a Mátra, szörnyen kövesek az utak, nem lehet hibázni. Egy élmény volt.

10 hozzászólás

Blue 1703 napja
Blue képe

Rutinos,összeszokott csapat vagytok már,gondolom Bozót folyamatosan beszél,te meg bólogatsz! :)

Gratulálok a flash-hez! :)

Haanchee 1703 napja
Haanchee képe

Gratulálok nektek!

powerhiker 1703 napja
powerhiker képe

Gyerekek, tudjátok mit hiányolok? Hogy sokan tök jó beszámolókat írtatok a saját edzésnaplótokba, amit csak a közvetlen követők és barátok látnak. Javítaná az oldal színvonalát és a sportágat is népszerűsítené, ha ezek kikerülnének blogba, amit mindenki lát, és ha akar elolvas. Mit gondoltok?

Bozót 1703 napja
Bozót képe

Nekem már nem is kell írnom akkor. Most ő beszélt (írt) és én bólogatok :) 

 

Élmény volt valóban, köszönöm, hogy a társam voltál erre a kemény 10 és fél órára :) 

yoyo 1703 napja
yoyo képe

Nem csak az emelkedőn jöttetek  mint a veszedelem ,de a helyezésen is egyre előrébb kerültetek ,minden találkozáskor  .

Gratulálok ezt szépen odatettétek :)

Maráz Zsuzsanna 1703 napja
Maráz Zsuzsanna képe

Gratulálok! Nagyon kemények vagytok! Élmény lehet így együtt, egymásért is futni. :)

necromedve 1702 napja
necromedve képe

Gratula a teljesítéshez, biztos jó volt. :D Nekem már a szintkülönbség is elég lenne síkon lefutva. :))) A köves utak egyébként mit takarnak? Off-road futás, vagy ösvényen mentetek?

A Sponser por pontosan melyik, amit nyalogattatok menet közben? És miféle energiatartalma van? Én is ilyesmit keresek most, ha jól sejtem. Gondolom, ezek közül lesz valamelyik:

http://bolthely.hu/spurifutobolt/lista/50b0ccf1bb89x_Sportitalok

kkoos 1702 napja
kkoos képe

A harmadik Kékesen elég rosszul néztél ki, de gondoltam hogy az évek meg a rutin majd kompenzálják, aztán lefelé szépen elsuhantatok, ahogy kell :) gratula Miki!

Bozót 1702 napja
Bozót képe

Necro: a Mátra szinte összes turistaútja tele van kisebb-nagyobb sziklákkal, kövekkel :) A kijelölt turistaúton mentünk természetesen 

A cuccról majd ír Miki. 

powerhiker 1702 napja
powerhiker képe

Ja, az a harmadik Kékes volt az az elgörbülés, ami benne is van a leírásban. Szúrt az oldalam.

 

Necro: http://www.sponseruk.com/products-page/drinks/long-energy-10

Ezt toljuk, van a Spuriban is, de papírzacskós utántöltőt érdemes venni, ha nem akarsz plusz 3000-et adni egy műanyagdobozért meg egy mérőkanálért :)

Szerintem az benne a különleges, hogy van proteintartalma, nem csak tiszta szénhidrát. Én el tudok rajta üzemelni 24 órát is szilárd kaja nélkül, míg a korábbi sportitalokat max 6 órát bírta a gyomrom.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!