Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 823 km-t sportoltatok
0-ról fél maraton 2 órán belül

Fogy az idő...

tszandi | 2013-02-16 11:31:47 | 8 hozzászólás

Hát.... vészesen fogy az idő.... A tél alapozásom = a nullával... Nem való nekem a tél. Fázom, hideg van esik a hó, nagy a latyak, meg különben is... Folyamatosan küzdök az idővel, ha mondjuk az idő és a körülmények végre jók lennének, akkor viszont tuti, hogy meg vagyok fázva... Már jó lenne végre megjönne a tavasz, igaz akkor nagyon neki kell állnom, hogy bepótoljam az elmaradásomat.. A mostani mozgásom kb. kimerül a hólapátolással. Igaz az van bőven!

Nagyon várom, hogy végre visszemehessek az erdőbe. Ott szeretek igazán futni.

A télnek az egyetlen előnye, hogy szoros a futósapkám, így nem esik ki a fülhallgató a fülemből, így tudok zenére futni (sok mindent kipróbáltam, eddig a kangoo-s zenék váltak be, de múltkor megpróbálkoztam egy jó kis Quimby-vel... JÓÓÓÓ volt :) )

Múltkor, Viki megmutatta a dinamikus nyujtást, és a rendes nyújtás. majd egy picit futottunk is együtt. Jó volt. Viszont ahogy szétváltunk, kb 5 perc futás után hatalmas légszomj. Küzdöttem hazáig. :(

Szóval, a mostani teljesítményem nagyon gyenge!!!! Nem vagyok büszke magamra. Remélem tavasszal össze tudom szedni magam.

Április 19-én betöltöm a 30-at... :S Arra szeretném elérni a min. 10km-et, de esetleg egy olyan 15 környéke sem lenne rossz. De attól nagyon messze vagyok még... Még látótávolságon belül sincs... :S

 

GYERE TAVASZ!!!!!!!

 

(ui.: természetesen, most is megfázással küzdök)

8 hozzászólás

redfront 4108 napja
redfront képe

Rosszul közelíted meg a dolgokat!,......építkezz ! :)

 

Czeglédi Ferenc 4108 napja
Czeglédi Ferenc képe

Valahol hiba van! Figyelj oda a megfelelő táplákozásra-vitamindús legyen ( nem bogyók formájában...) és tessék kimenni hidegbe is futni, mert ha hozzászoktál a melegben való futáshoz, ha egyszer is kimész a hidegben biztos a megfázás!

Mielőbbi jobbulást kivánok!!!

tszandi 4108 napja
tszandi képe

igyekszem vitamindúsan táplálkozni. Zöldség, nyersen levesként, főzelékként. Gyümölcs, magamhoz képest sokat eszem. hús, tészta, minden meg van.... És még a nasi is elmarad. (egy-egy pizza vagy hamburgert egy hónapban 2szer 3szor bescsúszik. Tudom, hogy futnom kell hidegben is, ezt már szegény Viki is kismillószor mondta. Igyekszem most minél előbb túljutni a mostani megfázáson (igen, most bogyót is hívok segítségül - cetebe 500mg-os C vitamin)

Köszönöm a tanácsokat :)

Czeglédi Ferenc 4108 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nagyon szivesen!

Viszont akkor csak kérdezek, és magadnak válaszolj:

Hol a hiba, és hogyan tudod kijavítani, hogy a következő télen, már ne alakuljon ki ilyen helyzet?

(Gábor) 4108 napja
(Gábor) képe

Folymatosság és fokozatosság. Ebben a sorrendben, fordítva nem működik. :-) Nekem is hosszú évekig a hideg volt a kifogásom, miután abbahagytam a versenyzést, csak melegben futópadoztam. Szeptemberben újrakezdtem kint és magamon is meglepődtem, hogy tényleg csak kifogás a hideg. A takonykórt nagyrészben vírusok okozzák, nem meghülés, már ha lehet hinni a reklámoknak. Nem lehet, hogy sokat vagy emberek között télen?

necromedve 4107 napja
necromedve képe

Az embereknek fura szokása mostanában, hogy szembe mennek a természettel. Amit persze ideig-óráig lehet csinálni, de hülyeség. Szerintem meg nem kell futni a hidegben, ha nem bírod/szereted. Ez jórészt genetika, meg gyerekkori szoktatás kérdése, ki mennyire bírja. Van egy barátnőm, aki nyaranta a déli hőségben szeret futni, illetve olyan termálvizekben úszik vidáman, amiben én az ájulás szélén vagyok. Ő meg a sima 27-es medencei vízben vacog, lemerevedik, sokkal lassabb, mint egyébként. Nem mazochista, csak egyszerűen olyan a hőháztartása, hogy a melegben érzi jól magát. A hidegben nem is szívesen megy el sportolni, fázik is, meg olyankor sokkal könnyebben sérül. Bár telente azért fut néha, ha jól tudom. Már ha nincs vészesen hideg. Velem meg pont fordítva van, én nyáron leszek rosszul, úgyhogy akkor nem erőltetem. Illetve nagyon hidegben sem, mert csak szájon át tudok levegőt venni, az meg -5 alatt megint csak nem tetszett a torkomnak. Szóval mindenki másmilyen, mindenkinek különböző edzéseket érdemes csinálni. Neked pl valami olyan sportot kéne talán keresni, amit tudsz teremben is űzni telenként, akkor nem eresztesz le a számodra értelmezett futószezon kezdetére. Szobabringa, aerobik, vagy valami ilyesmi. A keringést és a lábaidat ezek is erősítik, az erdőbe meg majd mész akkor, amikor nincs hideg, meg latyak.

faxau 4106 napja
faxau képe

Fuss!

( ha nem  vagy beteg)

tszandi 4099 napja
tszandi képe

De lehet hogy sok ember vagyok között, mert fotólaorban dolgozom, ahol jönnek mennek az emberek... :) Mindig mire összeszedném magam, reggelre csak visszajön a nátha az orr dugulás, a torokfájás... stb. Ez van.

Hogy hol a hiba? A rendszertelenségben. A kitartásomban, a táposságomban...  

Most egyébként sopronban van vagy 40-45 centis hó. Ami mondjuk a sok esűnek köszönhetően már olvadásnak indult. Úszik az egész város a latyakban hóban esőben. Csodás.... Mert ugye a járdát meg minek letakarítani. Értem én hogy nem fér el, de mi is felhalmoztuk egy kupacba... 

Szóval a mostani sport a hólapátolás :) Nem azért csinálok erősítő gyakorlatokat, hogy ne legyen gond az újraindulással. 

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, rámférnek. :)

Jó éjt :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (3 bejegyzés)