Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 139 940 km-t sportoltatok
tvjudit - blog

Ultrabalaton friss

tvjudit | 2010-06-24 23:41:51 | 10 hozzászólás

Bevallom Gandi frissítői beszámolóján felbuzdulva döntöttem úgy, hogy én is leírom a tapasztalatokat. Először hozzászóláson gondolkodtam, el is kezdtem írni, de valahogy annyira hosszúra sikeredett, hogy inkább nem küldtem be, hanem itt foglalom össze, én hogyan éltem meg a frissítői lét örömeit és nehézségeit.

 

Harmadik alkalommal frissítettem az Ultrabalatonon. Futni eddig soha nem futottam, és azt hiszem, amíg a barátaim rendezik ezt a versenyt nem is fogok. Minden évben, így idén is voltak örömteli és szomorú pillanatok.

Aszófőn, Káptalantótin és Balatonföldváron voltam (így bárki könnyedén beazonosíthat J).

 

Aszófő – 5km

Frissítőpont tartalma: banán, mazsola, puszedli, szőlőcukor, víz, izo.

Az első frissítőpont az UB-n, nehéz, mert nagyon együtt van a mezőny, a hangulata olyan, mint egy klasszikus aszfaltos versenyé. Kezünkben két pohár és kiabáljuk: víz-izo? A nagy tolongásban olykor azt sem tudtam, melyik kezemben tartom a vizet és melyikben az izot. Talán volt is olyan, hogy rosszul adtam. Sajnos az izo színe nem kedvezett, nem tért el nagyban a víz színétől és így könnyen tévesztethető volt. Idén ezen a ponton tizenegyen voltunk, de ez az a pont, ahol soha nem leszünk elegen. 4 ember kapásból a vasútnál és a 71-es útnál posztolt, 1 fő (!) a dugókás dobozt kezelte, a többi 6 fő kizárólag a frissítéssel foglalkozott. A mezőny második harmadában már bizony kapkodnunk kellett, hogy ismét legyen víz és izo az asztalokon. A töltés a hatalmas ballonokból nem ment egyszerűen, sem gyorsan. Mindenesetre volt olyan bringás kísérő, aki látva szorult helyzetünket, besegített a töltögetésbe, neki ezúton is köszönet! A pont csupán 30 percig van nyitva, ahogy végeztünk, autóba pattantunk és robogtunk is tova, Káptalantóti felé.

 

Káptalantóti – 40 km

Frissítőpont tartalma: alma, nápolyi, keksz, méz, chips, mazsola, diákcsemege, szőlőcukor, víz, izo, kóla.

A pont hivatalosan 12 órakor nyit, kb. 11.30 körül ott voltunk. Látva, hogy bőven van időnk, nem kapkodtunk, kellemes tempóban elrendeztünk mindent az asztalon. A faluban volt valamilyen rendezvény, mely gyakorlatilag közvetlenül a frissítőpont mellől volt megközelíthető. Ekkor még nem látszódott, hogy a két helyszín egyszerre vonz majd egy csomó autóst és lesz majd néhány izzasztó pillanat a torlódások miatt. 12.30 körül meg is érkezett az első futó. Az én feladatom volt a dukókás kütyü kezelése. Tudtuk és mondtuk is folyamatosan a futóknak, hogy nem kötelező használni, legalábbis a váltóknak nem, a stafétáknak lehet, az egyéni futóknak kell. Elvileg a rajtszámok színéből láttuk, legalábbis igyekeztünk észrevenni, hogy ki milyen kategóriájú futó. A kísérők nálunk is a frissítő asztal körül csoportosultak, illetve gyakorta a bringás kísérőket is meg kellett kérni, tolják arrébb a biciklit, mert a futók nem fértek az asztalhoz. Úgy emlékszem a dukókára nagyjából minden futó figyelmét fel tudtuk hívni, talán egy futónk volt (nem egyéni), aki valamit morgott, hogy miért nem szólunk stb. Hozzáteszem a folyadék elfogyasztása miatt teljesen megállt, tehát gyakorlatilag nem veszített a nettó futóidejéből semmit. Néhány éppen nem futó és futni nem is készülő váltótagnak kellett szólni, hogy ne fogyasszanak az asztalról, ezt egyetlen csapat kivételével mindenki megértette, elfogadta, tudomásul vette. Ez az ominózus csapat (tudom, hogy melyik csapat, de nyilván nem írom, nem célom a személyeskedés), kioktatott, hogy micsoda hülyeség ez az egész, hisz egy FUTÓ közvetlenül futás előtt és után már pedig biztosan nem eszik. (Itt akkor tehát megtudtam, hogy én valójában nem is vagyok futó, hisz én nemhogy a futás előtt-után, de még közben is igen jóízűen tudok lakmározni.) Ez a ki, mikor, mit és mennyit eszik mozgás előtt-után-alatt, szóval ez annyira egyéni, hogy ha annyit mond a FUTÓ normálisan, normális hangnemben, hogy neki van egy ilyen szokása, és jól jönne egy alma, marék mazsola, vagy chips, biztosan nem zavartam volna el. A stílus, a hangnem volt bántó és talán méltatlan is ehhez az egészhez. A pontot kb. 15 órakor be tudtuk zárni, 30 perccel a hivatalos zárás előtt, hisz időközben áthaladt az utolsó futónk is…

 

Balatonföldvár – 131,2 km, nyitva tartás 18-tól másnap 9.45-ig

Frissítőpont tartalma:

Hivatalos: banán, citrom, mazsola, diákcsemege, befőtt, keksz, szőlőcukor, méz, kávé, leves, víz, izo.

Nem hivatalos: kenyér, pogácsa, vaj, sajt, kóla, egy idő után paradicsom.

Rendben, időben megérkeztünk erre a pontra is. Átnéztük a pont kínálatát és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a tavalyi kínálattal szemben alig volt valamink, ami igazi jól csúszós „ultrakaja”. Gyorsan hívtam is Misit és felsoroltam pár dolgot, amire véleményem szerint feltétlenül szükségünk lesz. Igaz, hogy az előzetesen jelzett ellátmány ott volt nálunk, de egyszerűen kevésnek, sőt cikinek éreztem volna, ha csupán a hivatalos étkek és italok kerülnek ki az asztalra. Szerencsére hamarosan kaptunk mindent, amit kértünk. Aszófő és Káptalantóti után ez amolyan igazi „egyéni”pont. Ezt azért írom, mert itt aztán már nem pörögnek a dolgok túlságosan, legalábbis az éjszaka közeledtével és hajnalban sokan leülnek, kicsit szusszannak, akár még alszanak is pár percet, beszélgetnek, szóval nem az a pohár a kézben és víz-izo kajabálós pont. Nyugodt és leginkább barátságos emberektől „hangos” pont ez. Persze a nyitást követő pár órában még a non-stop váltócsapatok futóit és kísérőit is fogadjuk. A Káptalantóti ponton már említett csapat természetesen itt is tiszteletét tette, itt is bőszen matattak az asztalon, itt is kértem őket, ne tegyék és itt is kaptam hideget-meleget. Ráadásul egyik futójuk meg is jegyezte, emlékszik rám, Káptalantótin is hasonlóan viselkedtem, de „azért szerencsére vannak rendes frissítők” megjegyzéssel végül eltávolodott az asztaltól. Azért azt megjegyeztem ennek a kedves lánycsapatnak, hogy nekünk másnap 10 óráig ebből a készletből kell frissíteni az összes egyéni futót, majd pedig a másnapi váltósokat. Nem úgy tűntek, mint akik értik mit beszélek, mint akik felfogják a szavaimat. Ezt a fajta másra nem figyelést egyéni futóknál soha nem tapasztaltam még. Az egyéni futó, ha vesz valamiből még egyet, mindig megkérdezi, vehet-e még egyet, távozás után mindig megköszöni, amit kapott, pedig ugyanúgy fizetett nevezési díjat, ugyanúgy „jár neki”, ráadásul a teljes táv azon részén, már lehetnek mindenféle fizikális, mentális gondjai, amelyek a váltófutók túlnyomó részénél, különösen a várakozóknál, elvétve fordulnak elő…

Hosszú órákkal később, másnap délelőtt a két napos váltó futóit frissítettük. Gergő a dugókázást koordinálta, Attila és én pedig az asztalok körül foglalatoskodtunk. Pörgött a dolog ismét, hisz más a tempó, más a lépték. Fel sem néztünk a dolgunkból, folyamatosan vágtam a banánt, szórtam a mazsolát, töltöttem a kólát, a vizet, az izót, majd ismét banán, mazsola, víz, kóla, banán, mazsola, víz, kóla…, aztán egy ideje észrevettem, hogy egy futó, nem volt izzadt, tehát vagy indulni készült, vagy majd egyszer indulni fog valahonnan, szóval ez a fiú hosszú percek óta nem tágít az asztaltól. Folyamatosan emeli a szájához a kezét, hol banán, hol befőtt, hol mazsola, hol víz, hol kóla, hol izó, szóval csak eszik és iszik, eszik és iszik. Türelmes voltam és 10 perc után megkértem, hogy kicsit függessze fel a fogyasztást, mert még jó néhány futó frissítésre vár és ha jól számolom, mintegy 10 perce egyfolytában eszik-iszik. Szó nélkül eltűnt… Azért az ilyesmi számomra örök rejtély marad.

 

Ezekről a dolgokról sokat tanakodtunk frissítőtársaimmal is. Volt olyan vélemény, hogy folyamatosan úton vannak, nincs idő enni-inni stb, meg olyan is, hogy autóval közlekednek, tudnak maguknak ételről-italról gondoskodni, jó előre bevásárolni, hisz 1-másfél napig biztosan úton vannak, talán előzőleg átgondolják, mire lesz szükség, mit és hogyan étkeznek stb. Egyszerűen nem gondolom, hogy a verseny szervezőjének feladata valamennyi nevezett futó másfél napon át tartó folyamatos étkeztetése. A frissítés nem ezt fedi, nem ez az Ultrabalaton 50 frissítőpontjának funkciója.

 

Nagyon sok ismerőssel egyéni és váltó futóval találkoztam ezeken a pontokon és szerencsére nagyon sokan, sőt többen voltak azok, akik miatt biztos, hogy jövőre is vállalkozni fogok erre a feladatra. Gratulálok minden célba érkezőnek, legyen az egyéni, non-stop vagy két napos váltó!

10 hozzászólás

yoyo 5077 napja
yoyo képe

Szép munka volt Judit ! Minden elismerésem ennyi pontot üzemeltetni ,öszepakolni sátrat felállítani stb .. Valamelyik ponton láttam egy a4 esen kiirva,hogy a frissítő a beérkező futók számára van ,és az éppen indulók ne fogyasszanak..Talán Nemesgulácson,,de nem biztos...

Gratulálok,és örülök,hogy taliztunk földváron.

miki 5077 napja
miki képe

Azon gondolkozom, talán érdemes lenne összehoznotok egy cikket a verseny honlapjára, amin a verseny íratlan szabályait összefoglaljátok. Meg kellene adni az esélyt olyanoknak, akik nem igazán vannak benne a sportban, csak mondjuk buliból beszerveződtek egy váltóba vagy segítőnek, nem igazán tudják, miről is van szó.

Köszi a munkát!

 

dilisuni 5077 napja
dilisuni képe

Nemesgulácson volt az én emlékeim szerint is, onnan indultam és sajnos voltam olyan szemtelen kérni egy kis mazsolát... nekem az a gyengém, nagyon-nagyon szeretem, nem kell belőle csak néhány szem, de olyan jó a számban tartani és szép lassan megrágni és lenyelni :)
na, ennyit a pofátlan viselkedésemről és arról, hogy mit szeretek és mit nem.
 
Judit, köszi a beszámolót, nagyon jó. Én a nonstop váltók nevében szeretném megköszönni a munkádat, a lelkesedésedet, a segítségedet. Andi blogjához írtam már ezt, de itt is megteszem, hogy nehogy félreérthető legyek: szinte istenként tisztelem az egyéni futókat, a futás terén a legnagyobb vágyam, hogy egyszer közéjük tartozhassak, hogy egyszer megküzdhessek én is a távval úgy, hogy legalább előzetesen legyen rá reális esélyem, hogy teljesítsem. Számos egyéni versenyző blogját olvastam, Vera és MJoci futása ragadott meg legjobban, utóbbi esetében nagyon beleéltem magam, hogy mit élhetett át, bár ezt igazán csak akkor fogom tudni, ha majd én is ott állok pl. Bogláron a frissítőknél.
De ezek után hadd védjem meg nem azt a csapatot, aki lezabálta a frissítőpontotokat, hanem úgy általában a nonstop váltókat és hadd írjam ide az én tapasztalataimat a másik oldalról nézve (csak néhány frissítőpontra emlékszem).
Szóval ez nekünk is egy verseny és aki mondjuk a BSI versenyein "edződik", az hozzászokott ahhoz, hogy a frissítőpontokon lehet fogyasztani. Sajnos én pl. csak a Siófoki befutómnál hallottam (nem nekem mondták), hogy ezek a készletek bizony nagyon végesek, bevallom ezt nem tudtam, egyből nem is voltam már szomjas, bár magamhoz képest egy egész napos vezetés, szervezkedés után, egy folyton az orromra eső fejlámpával egészen jó időt mentem és eléggé kivoltam.
De ha rólunk is szól ez a verseny, akkor valahogy tényleg meg kellene oldani, hogy ne kelljen lelkiismeret furdalásomnak lennie, ha mondjuk 2 pohár ISO-t iszom, vagy belemarkolok a mazsolába. Természetesen nem állunk meg mindegyik pontnál, na de akkor az én benyomásaim néhány pontról:
 
Dörgicse: ott csapattagként voltam jelen, az első néhány percben a váltópont körül lődörögtem, illetve volt egy pad, azon keveset ücsörögtem. Aztán megérkezett az a hihetetlen kocsiáradat (mindkét irányból!), illetve a versenyzők derékhada, így fogtam magam és előreballagtam vagy 20 méterrel... kemény volt, ilyet még versenyen nem láttam. Mindkét irányból autók, akik nem tudnak haladni, ha már egyik irányból kisbusz jön, akkor megakad az egész sor... egyéni futók, váltósok kerülgetik az álló autókat, a dugókások több-kevesebb sikerrel próbálják túlkiabálni a várakozók hangját, a frissítőpont kis túlzással nem is látszik az emberektől. Aztán egy önkéntes srác elég hisztis stílusban maga próbálja irányítgatni az autókat, a frissítőasztalnál újra és újra megpróbálják eltereni a népet, de ezeknek nincs kézzelfogható eredménye...
Később vissza kellett mennem Dörgicsére, olyan furcsa volt, hogy egyetlen lélek se kószált már arra, nem volt autó, nem volt nyüzsgés, nem volt hangzavar, csak a vendéglős hölgy és mi :)
 
Badacsonyinál, Szigligetinél egy köszi, nem kérekkel elhárítottam a frissítést, utána Balatonendricsnél egy kis mazsola, egy iso-ital. Emlékeim szerint itt történt, hogy volt egy asztal egy kicsit hátrább is az út jobb oldalán, ott egy nagyon kedves középkorú hölgy állt és hárításomra megszólított nagy mosoly kíséretében, hogy "bezzeg a fiatal csajoktól elfogadod a frissítőt, tőlem meg nem". Természetesen mosoly, megálltam és egy kis almát elnyammogtam. Nekem ez nagyon jólesett, ezúton is köszönöm az almát, illetve a mosolyt. :)
 
Emlékeim szerint valahol itt értem utól egy női egyéni versenyzőt (Szilvit, mint később megtudtam), így egy kicsit visszavettem a tempóból (nem kellett sokat) és előtte, néha mögötte futottam egy darabig. Hihetetlen volt számomra, hogy 60 kilihez közelítve milyen jó tempót megy, milyen egyenletes, szép mozgással. Frissítőpont: azt hiszem Vonyarcvashegy: én futok elől, kb 4-5 méterrel Szilvi előtt, a frissítőpontnál a srác kérdi, hogy mit szeretnék, mondom, hogy ne velem foglalkozzon, mert mögöttem jön az egyéni versenyző, erre az a válasz, hogy ne féljek cseppet sem, mert vele is foglalkoznak. Jólesett ez is, kértem egy ISO-t, egy vizet és egy marék mazsit és mentem tovább. Gyenesdiáson egy marék mazsi, itt senki se szólt hozzám, mentem tovább. Keszthely nekem az első távom befutója, ott sincs élmény, megittam egy vizet és egy isot... a mazsolát se hagyhattam ki.
 
Na, hosszú leszek, így a második távomról csak a egy helyről szeretnék írni, nem nevesítem. Ezt a távot - magamhoz képest - kicsit meghúztam (természetesen sikerült eltévednem egyszer), így a szakaszom második felében kicsit jobban igénybe vettem a frissítő pontok szolgáltatásait. Nem nevesítek, de egyik helyen nagyon úgy éreztem, hogy csúnyán néznek rám, amikor a 2 ISO, 1 marék mazsola után még egy pohár vízért is nyúltam... volt valami megjegyzés is egymás között, hogy rég jött egyéni, meg csak a váltósok jönnek, lényeg, hogy nem volt a legpozitívabb a hangulat. Remélem rosszul jött le és nem velünk, váltósokkal volt a baj.
Ha igen, akkor is kárpótolt a többi frissítő kedvessége (ezen a szakaszon is találkoztam eszméletlen jófej, a váltótagokkal szemben is segítőkész emberkékkel), a verseny hangulata, az egyéniek küzdelmének tesközelből való megszemlélésének lehetősége :)
 
Köszönöm a szervezőknek, a segítőknek, a frissítőknek ezt a csodálatos versenyt.
Bocsi, hogy kicsit hosszú és kicsit uncsi lettem, de gondoltam leírom az én tapasztalataimat a frissítéseimről :)

miki 5077 napja
miki képe

Két dologgal ki lehetne húzni az itt és a Spartathlon topikon felmerült problémák méregfogát:

1. Válasszuk ketté a frissítőasztalokat egyéni és váltó részre, ekkor kis mennyiségben lehetne mindenhol tartani egyéni futóknak való dolgokat, ehhez kísérők és váltósok nem nyúlhatnának.

2. Az egyéni futók küldhessenek ki egyéni frissítőt és felszerelést néhány előre meghirdetett pontra.

tvjudit 5076 napja
tvjudit képe

Köszi, hogy írtatok. Akkor még 1-2 gondolat...

Yoyoka, Dilisuni
A szabály és a kérés felénk, frissítők felé az volt (ezt Nagy Peti azt hiszem el is mondta a technikai értekezleten, de ebben nem vagyok 100%-osan biztos), hogy az adott asztalról az éppen érkező és az éppen induló futók fogyaszthattak. A kísérő váltótagok voltak azok, akiket meg kellett kérnünk, ne fogyasszanak. Az éppen érkező és induló futóknak soha nem mondjuk, hogy elég, többet ne igyál, egyél... Bőven volt folyadék!

-miki-:
1. A frissítőasztalok kínálatát tervezik jövőre különválasztani, lesz egyéni és váltós asztal.
2. Lehetett előreküldeni egyéni kaját, holmit a váltóhelyekre. mi váltóhely voltunk, Földvárra öszsesen 2 futó küldött előre egyéni holmit.
3. Én a versenykiírásba beleírnám, a frissítés szabályait, bár az a tapasztalat, hogy nem olvassák, az egyéniek közül sem, illetve az egyes frissítőpontok kínálatát sem nézik át (ez leginkább az egyénieknél szokott problémát okozni).

Manó 5076 napja
Manó képe

Dilisuni, hidd el, nem az olyan emberekkel van a gond, mind te. :) Sőt!!!

 

Ahogy Judit is írta. Aki kedvesen kér, kérdez, annak mi is hajlamosabbak vagyunk engedményeket tenni. Főleg ha látjuk, hogy valamiből van elég. Vagy a mezőny nagy része már elment. Amúgy idén azt hiszem egy fotósra (nem futó!!!) kellett külön rászólnom Kenesén, hogy a frissítőasztal a versenyzőknek van. És úgy rémlik minden évben van olyan, hogy fotósra kell rászólni. Futócuccban lévő emberre ritkán szoktam. Mindig indoklok és ha lehet inkább kérek. De biztos van olyan, főleg a vége felé, mikor már mi is hullák vagyunk, hogy ingerültebben sikerül.

 

Dörgicse más szempontból volt durva. Igyekeztünk megoldani a helyzetet, de nyilvánvalóan kevesen voltunk rá és nem is tudom milyen eszközzel lehetett volna ott javítani a dolgon. Maximum rendőri forgalomirányítással, esetleg szalagozással. Egy-két ember szólt be Gandinak, engem nem is ért inzultálás (csak pár jóindulatúnak szánt, teljesen használhatatlan jótanácsot kaptam, hogy mit kéne csinálni :D). Pedig én sem kiabáltam hangosabban, mint ő. :)

 

Judit, én pontosan emlékszem, hogy Nagy Peti elmondta a technikai értekezleten, hogy a frissítés az érkező és az induló futóknak van kint, meg az egyénieknek és a két fős váltóknak. De gondolom ott a helyszínen mindneki inkább a rég nem látott ismerősökkel foglalkozott, mint az értekezlettel. A honlapot sem olvassák sajnos. :( Az Alsóörsi pontot is sokan ugyanott keresték, ahol korábban volt, pedig ezer éve fent volt a honlapon, hogy arrébb helyezték.

 

Nekem a Dörgicsei autós áradatot leszámítva egyébként sokkal pozitívabb volt az idei év frissítés szempontjából, mint a tavalyi. De lehet, hogy csak szerencsém volt. :)

sepi 5076 napja
sepi képe

dilisuni, Gyenesdiáson biztos szóltunk hozzád mert rekedtre kiabáltuk magunkat, hogy merre kell menni és már álmomból is a viz-iso kifejezéssel ébredek:-)

dilisuni 5076 napja
dilisuni képe

Sepi. Bocsiiiiii. Mégiscsak félreérthető voltam. Semmi baj nem volt Gyenesdiáson, azért az túlzás lenne, ha mindenkihez beszélnetek is kellene :)) Csak írtam, hogy ott is belemarkoltam a mazsiba, de ott nem időztem. Egyébként elhiszem, hogy "víz-iso" kifejezéssel ébredsz, nem kis teljesítmény órákon át ezt mondogatni, mosolyogni, segíteni, aztán jön egy idióta váltós, aki a fórumon nevesíti, hogy ott nem szóltak hozzá... bocsiiiiiiii, tényleg. Semmi baj nem volt Gyenesdiáson (sem) a frissítéssel:)

Manó. Köszi :) azt hiszem Gandinál olvastam, hogy azt hitte, hogy ez a közeg, ez a Társaság érzékenyebb arra, hogy odafigyeljünk a versenytársunkra, a másik futóra (legyen az egyéni, vagy váltó). Engem is az lepett meg Dörgicsénél, hogy ez mennyire nem így van, pont olyan mentalitással találkoztam kis túlzással némelyek részéről, mint pl. egy piacon. ÉN, én, én. Nekem jó legyen, én odajussak időben, én tovább tudjak menni. Csak ez a fontos. Tényleg volt olyan, hogy le kellett mennie a futónak az útról, mert nem fért el. Olyan is volt, hogy kedves autós kollega úgy döntött, hogy megfordul a dugóban, mert ellenkező irányba akar menni... és megtette.
Tényleg jó lenne, ha jövőre ezt a Dörgicsei váltópontot valahogy sikerülne kicsit mentesíteni a kétirányú autóforgalomtól.

Judit, Miki. Tényleg szuper lenne, ha megvalósulnának az általatok leírtak és akkor tényleg mindenki tudná, hogy mit fogyaszthat. De félek, hogy akkor is lesz olyan, akinek nem tetszik valami, aki beszól egy kismamának, hogy miért pont ő van ott :(  

sepi 5076 napja
sepi képe

Nem voltál félreérthető, csak poénkodtam.:-) Nálunk egyébként két várakozó váltótag a sűrűjében segített öntögetni iso-t és vizet, ezúton is köszi nekik a segítséget, eléggé beszorultunk volna nélkülük. A sok iváshoz csak annyit tennék hozzá, hogy nem baj (legalábbis nálunk nem volt baj, mert volt elég), ha sok vizet/isot iszik a váltótag, a gond inkább az volt, hogy mindezt külön pohárból tették nagyon sokan és pohárszűkébe kerültünk a végére kicsit. (kb 50 pohár maradt) Persze voltak környezettudatosabb egyéni és váltós versenyzők is, akik átöntögették az ivó pohárba a többi tartalmát, így tudtunk újra töltögetni. Mi egyébként külön asztalra raktuk az egyéni és váltó frissítőket (ki is írtuk), ennek ellenére, egy hölgy 10 percig kellemesen megebédelt paradicsomból és olivából, amivel csak az volt a baj, hogy pont mjocinak és vízfutárnak nem maradt belőle. Pont a két legfáradtabb egyéninek a végén. Szólni nem tudtunk, mert nagy volt a hajtás nagyon. A végén már volt időnk és csináltunk vajas kenyeret, aminek az olivával és paradicsommal nagy sikere volt és hoztunk hideg üdítőket a cukrászdából.

Az én észrevételem az, hogy nagyon nehéz úgy szervezni egy ilyen versenyt, hogy mind az egyéniek, mind a sokféle váltós csapatok igényeit maradéktalanul kielégítsék. Szerintem ez ennek ellenére kiválóra sikerült, talán a váltók felé a kommunikáción lenne mit javítani, hogy pontosan tudják, hogy mi az ami jár nekik és hol. A dugdosással például egyátalán nem voltak tisztában, ezért mi is folyamatosan tartottuk nekik a kütyüt.

Bozót 5076 napja
Bozót képe

Jó hogy te is leírtad a tapasztalataidat, véleményem szerint egy próbát megérne, hogy ezeket az írásokat a honlapon szerepeltessék. Aki persze nem olvassa, azzal nem tudunk mit tenni, de hátha...

Mi (Süni+én) szerencsére csak pozitív tapasztalatokkal távoztunk, de például Dildi bnőm elég csalódottan és mérgesen hívott fel, hogy az általam agyondícsért boglári ponton milyen udvariatlan stílusban közölték velük, hogy már pakolnak, így nincs se kaja se kávé...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)