Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 276 290 km-t sportoltatok
Futni - jelentős túlsúllyal

"Óvatosan fut a néni, mert ..."

gfm29 | 2012-08-27 19:48:47 | 17 hozzászólás

Avagy a sors általi megaláztatásom története

 

Szóval a címben elkezdett mondat ma a pályán hangzott el. De kezdem az elején megaláztatásom történetét. Elég fáradtan mentem ma ki a pályára, mert sokáig dolgoztam, 5 óra helyett negyed 7-re értem haza, plussz az éjszaka rosszul aludtam, plussz ilyen későn nem szoktam futni, mert délelőtt vgyok energikusabb. Szóval a futás kezdetén éreztem, hogy még magamhoz képest is lassú vagyok, szinte vonszolom magam. A pálya persze tele volt futókkal és a focisták és egyéb sportolók is edzést tartottak, valamint a pályá szélén is voltak jópáran. Szóval a 4. körben egy édesanya és olyan 4 - 5 éves forma kislánya mellett futottam el. Ők a pályán álltak. És akkor felhangzott a kérdés a kislány szájából: - "Anya! Miért fut olyan lassan a néni?" Anya - aki egyébként egy sportos, gazella alkatú nő - válasza: - "Óvatosan fut a néni, mert most kezdte az edzést és még nem melegedett be."  HA -ha - ha. Óvatosan futok, ez jó! Ezt megjegyzem! Néhány lépést tettem meg, amikor elfutott mellettem a kislány, rám mosolygott a következő szavak kíséretében: - "Leelőztelek! Én gyorsabban futok, mint te!" Válaszom: - Ügyes vagy. Közben ezt gondoltam: 5 évesen és is gyorsabban futottam, mint most, kislány.

Szóval futottam tovább, míg egy ütemes, kopogó hangot nem hallottam jobb felől, a kispad irányából. Egy 8 éves forma kisfiú 2 fadarabbal ütötte a futólépésem ritmusát. Köszike kisfiam, most már a fél pálya ismeri a lépéshosszamat!!! Futok tovább az 5. körben, amikor is hirtelen egy 60 - 65 éves nagymama suhan el mellettem, rossz, 30 éves dorkóban. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!! Ezt nem bírom tovább!!!!! Még a mama is gyorsabb nálam.

A sors kegyetlenül megalázott a kevélységem büntetése képpen. Mert OK, hogy lassan futok, de miért kell ezt a sorsnak az orrom alá dörgölnie, kb 5 percen belül 3X?????? És hogy miért bűnhődöm? Mert minek osztja az észt az, akinek úgy is kevés van? HE? Az előző blogomban írtam, hogy nem kell a tempót figyelni, meg hogy mindenki úgy fusson, ahogy tud vagy jól esik neki. Erre tessék, azt figyelem hogy a mami is lehagy. Osztottam a kevés eszemből és most így jártam.

Ui: Köszönöm az édesanyának a toleranciát és diplomáciát, amellyel megmagyarázta kislányának a lassú futásom okát és nem azt mondta, hogy a kövér néni ennyit bír!

17 hozzászólás

venyigeszú 4296 napja
venyigeszú képe

Rá se ránts a huhogókra:) Innen szép nyerni.

(Egy sorstárs)

venyigeszú 4296 napja
venyigeszú képe

Most ismerkedem a blogoddal. Minden elismerésem a tiéd! Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak a kéretlen drukkerekkel, de ha nem az lenne, akkor nem törődnék vele. Mert a futás önmagában jó, magunknak csináljuk. A nézők nem olyan fontosak.

torolt_12 4296 napja
torolt_12 képe

Valaki azt mondja, hogy zenére futás helyett menjen diszkóba, de ennek okán talán megfelelő önvédelmi eszköz. A kislánynak azt is tudnia kéne, hogy a néni elég tapasztalt ahhoz, hogy tudja, nem kell feltétlen mindent szóvá tenni. Nekem a járókelők szólnak be, de ezek szerint a pályán is lesz kellemetlenség... (Egy 'nagycsontú' :D)

Czeglédi Ferenc 4296 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nem szabad odafigyelni a negatív megjegyzésekre, mert csak magadat stresszeled!!!

alouette 4296 napja
alouette képe

Az én olvasatomban egyszerű az eset, fáradt voltál, elégedetlen magaddal, félszeg a sok ember miatt a pályán és "bevonzottad" magadnak a negatív élményeket. Pihenj, jutalmazd meg magad és legyél büszke magadra, mert nagyon jó úton vagy.

Nem szoktam hozzászólni az írásaidhoz, de mindig olvasom és nagyon-nagyon szorítok Neked és veled örülök. Nagyszerű lány vagy és sokan merítenek erőt belőled is, csak így tovább!

gfm29 4295 napja
gfm29 képe

Köszönöm a bíztatást. De azt hiszem egy kicsit félre értettetek! NEM SZÓLTAK BE nekem, csak én éltem meg az egészet így. Alouette írta jól, talán érzékenyebb voltam a kelleténél. De persze a végén jót nevettem magamon, csak muszály volt ezt az érzést is leírni, mert időnként érzünk ilyet. Én bevallottam ezt, ráadásul meg is hasonultam a korábbi blogbejegyzésem után, ami külön ízt ad az egésznek.

Mamic 4295 napja
Mamic képe

Rá se ránts.  Gondolom, az idősebb futó rendszeresen sportol, én is szeretnék ilyen nagymama lenni majd. Ennyit tesz a rendszeres edzés.

Majd ha már évek óta futsz, Te is lehagysz másokat. :-)

Bozót 4295 napja
Bozót képe

Ha olyan passzban vagyunk, hajlamosak vagyunk a semleges vagy akár pozitív zöngéket is negatívként megélni. Holnap új nap :)

Czeglédi Ferenc 4295 napja
Czeglédi Ferenc képe

Jaj, ez viszont jóval problémásabb, mintha valaki beszólt volna........

maci100 4294 napja
maci100 képe

Szia.Ne törődjél Te senkivel csak saját magaddal,zene a fülbe aztán a többi nem számít.

Tündüs 4292 napja
Tündüs képe

Hmm, mesélek kicsit.

Még nem tudtam futni.....egy kör gyorsan gyalogolva  a rekortán pályán, egy kör nagyon lassan 7 percesek felett kocogva.

Jön  két pasi, egy nagyon magas és egy alacsony, nyomják, mint állat és közben beszélgetnek. Már messziről hallom, hogy érkeznek, olyan hangosan és viccelődve mesélgetnek egymásnak. Mindezt több körön át.....

Én meg alig várom , hogy  a kocogós körömnek vége legyen, már alig kapok levegőt, gyalogolni akarok!

Iszonyú denemmotiválók voltak!!!

Azóta ha meglátom őket, folyton megemlegetem...

Még mindig lassabban futok náluk, de mégis arra a távra készülök, amit minden futó meg akar egyszer futni.

Nem a nénikét, nem a kislányt és nem is  a gazella anyukáját kell legyőznöd, hanem csakis saját magadat és ez a legnehezebb.

 

Sok sikert hozzá!!

 

Mamba 4292 napja
Mamba képe

Aranyhörcsög futópad. :o) Megvan? Kerek, rácsos, bebújik, teper.... nem lehet kizökkenteni. Én valami ilyet képzeltem magam köré, amikor még azt hittem, hogy mindenki rajtam nevet. Csak gömb formájában. Bedugtam a zenét a fülembe, be a kis világomra, és csak befelé figyeltem. Próbáld ki te is a höri futópadot! :) Sokat segít. 

Bozót 4292 napja
Bozót képe

Mambuc, évekig voltak hörcsögeim, fél éjjeleken át bámultam őket a kis világukban :)  Most vigyorgok ezerrel :))))

Mamba 4292 napja
Mamba képe

Jesszus....Tudtam, hogy hozzá fogsz szólni, és hogy ezt fogod írni. Húúúúúhhaaaaaa......... :o))

Holnap kiszellőztetem a boszorkányságot a Börzsönybe... :D

gfm29 4292 napja
gfm29 képe

Köszönöm Tündüs a történetedet, de tudod nekem az volt a legrosszabb, hogy előtte pár nappal írtam a blogomban, hogy mindenki csak magával törődjön, ne nézze a másik eredményét. Osztottam az észt. Aztán pedig egy gyengébb pillanatombanl én is kiakadtam a többi mellettem elfutón. Szóval igazából erről szólt volna a blog, hogy nem olyan könnyű dolog függetleníteni magunkat a körülöttünk zajló dolgoktól, mint ahogy én azt előtte gondoltam.

Tündüs 4291 napja
Tündüs képe

Dehogynem, nézd mások eredményét amíg motivál. Ha elcsüggedtél akkor nézd meg az edzésnaplódat  honnét indultál!

 

Gabi1 4291 napja
Gabi1 képe

Szia! Velem is megestek ilyenek, már egy ideje szerencsére nem. De lehet hogy holnap megint fog:) Én is csak azt tudom mondani, amit a többiek: próbálkozz zenehallgatással, és figyelj csak magadra. Én amúgy azért is szeretek jobban késő ősszel-télen kijárni a pályára, mert jóval kisebb a forgalom, kisebb az esély az ilyen érzésekre. Akkor valóban csak az a 3-4 ember van kint a pályán, akik azért mennek, hogy fussanak, a mások nézegetését-kommentálását meg vagy nem csinálják, vagy jóval diszkrétebben...Ilyenkor viszont sokan vannak, ez van...

További jó futásokat kívánok!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (2 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (3 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (3 bejegyzés)
2012-07 hó (6 bejegyzés)