Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 980 355 km-t sportoltatok
Egy másik perspektíva

Első futás

Okszana | 2013-02-11 08:24:36 | 8 hozzászólás

Sziasztok!

Újra eljött ez a nap is...2013. február 8-át írtunk. Egy nappal korábban ünnepeltem a krisztusi koromat.

Gyönyörű, napsütéses idő volt itt Tihanyban,melyet egész délelőtt az iroda ablakából figyelhettem. A munkaidő letelte után elhatároztam, hogy a házimunkát sutba dobva (mivel az így is,úgy is megvár) futócipőt ragadtam X év után. Hogy miért csak ilyen sokára?Mert vívódtam, és még talán most is azt teszem...Gerincbeteg vagyok gyerekkorom óta.S alakú gerinferdülés és egy ágyéki szakaszon elhelyezkedő blokkcsigolya tulajdonosa vagyok. Kb. két éve pedig kiderült, hogy gerincsérvem is van. Hévízen töltöttem 2 hetet, ami fantasztikus volt. Az orvosaim nem igazán javasolták a futást, ezért megpróbáltam más mozgásformákat is. Rá kellett azonban ébrednek, hogy a futás az,amit imádok, ami kikapcsol és teljesen feltölt. Annyira jó érzés, hogy egy mozgalmas nap után vagy annak az elején elmehetek futni...Kár lenne azonban tagadni,hogy a döntésem helyességén vívódom. Vonz a futás, az életemhez tartozik. Szerettem versenyekre járni, a tömeggel együtt futni. Hiányzik és szeretnék újra futni...Mi a véleményed, kedves Olvasó?

8 hozzászólás

marcizmus 4098 napja
marcizmus képe

Üdv!

Nekem kezdeti gerincsérvem volt, és fociztam kispályás bajnokságokban. 1 évet teljesen kihagytam és csak gyógytornáztam illetve elkezdtem úszni. Ma már ez a fő sportom, persze később elkezdtem újra focizni, fokozatosan, óvatosan. A futással most kacérkodom, de nem merném az úszás nélkül csinálni. Javaslom ha tudsz, ússz te is és mellette kiegészítőként kezdj futni, finoman, lazán.
Az újrakezdés mindenképp pozitív, sok erőt kívánok hozzá, de a leírásod alapján én az úszásra állnék rá a helyedben, először. Az biztos, hogy jót tesz a gerincednek, míg a futás nem feltétlenül. Persze ne mondj le róla, én se tettem a fociról. Okosan!

alouette 4097 napja
alouette képe

Gratulálok az első futásodhoz és kitartást kívánok a folytatáshoz!...hasonló gerincproblémákkal küzdök és annyit mondhatok, hogy rendszeres, helyesen végzett gerinctornával szinten lehet annyira tartani a gerincet, hogy a futás ne ártson neki...sok boldog sérülésmentes mozgást Neked!

necromedve 4097 napja
necromedve képe

Szerintem elég nagy marhaság egy olyan extrém terhelést erőltetni, amit még a doki se javasol. Tudom, hogy nagy divat a futás, mert fíling, meg társaság, meg plecsni, meg póló, meg cipő, meg kiegészítők, meg divatos futóruha, meg stb, de van, akinek nem ez a megfelelő sport. Abba is gondolj bele, hogy ha még erre ráerőltetsz, akkor esetleg pár év múlva már a gyaloglás se lesz egyszerű feladat, nem hogy a futás. Inkább a gerinctornával, vagy a jógával próbálkozz.

Bozót 4097 napja
Bozót képe

Nem kevesen futnak gerincsérvvel (gyógyult, karbantartott, műtött sérvvel), de valamelyest egyet kell értsek necromedvével is, ezernyi sport van, nem muszáj mindenkinek futnia

monique 4097 napja
monique képe

Okszana, csak drukkolni tudok h menjen :)

 

Bozót itt szerintem nem a "muszájról" van szó, hanem arról h imádja, a poszt szerint. így máris nem olyan egyszerű a dolog...

monique 4097 napja
monique képe

ja necromedvét kihagytam, neked is javaslom h olvasd el a posztot, aszerint nem divatból akarja :)

Bozót 4097 napja
Bozót képe

Erre is értem a muszáj-t....lehet találni mást amiért az ember hasonlóképp vagy méginkább lelkesedhet. De egy szóval nem mondtam, hogy mondjon le rögtön a futásról. Körül kell járni a dolgot és lehet gerncsérvesnek futni, de nem mind1, hogy pontosan milyen az állapota, stb.

Okszana 4097 napja
Okszana képe

Mindenkinek köszi a hozzászólást!Biztosan igazatok van. 

Azt azért szeretném leszögezni, hogy abszolút nem divatból futok. Eszembe nem jutna...se divatos ruha, se társaság, csak én, a gyönyörű táj, és maximum a zene. Próbáltam mást is: konditerembe jártam edzeni,hogy megfelelő izomzatom legyen, gerinctornára jártam, más jellegű tornára (szintén erősítés céljából), squash...De sajnos ami igazán kikapcsol a tanulás,a munka és a család mellett, az a futás.

Itt a környéken próbálok természetesen más sportot is találni. Hamarosan megyek egy újabb felülvizsgálatra a reumatológushoz, és vele is átbeszélem. Rosszat nem akarok magamnak :)!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!