Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 011 918 km-t sportoltatok
Morzsák

"Cserebogár"

J a a t | 2012-05-11 14:01:42 | 1 hozzászólás

2012 év első májusi cserebogarát, 2012.05.10-én Pilisszentkereszten, a „Felső” kocsma teraszán üldögélve este fél kilenc körül vettem észre, miközben tömtem magamba a hagymás, tejfölös ízesítésű csipszet, és öntöttem rá a rostos üdcsit. / Megjegyzés: a Felső kocsma nevezetű műintézményben NEM árusítanak alkoholmentes sört, mivel NINCS rá kereslet, talán ha lenne raktáron akkor tűzoltásra használhatnák, de arra meg ott a szikvíz…../

 

Mit kerestem a fent említet teraszon….háát próbáltam újra bútolni a rendszert, ezt úri körökben rehidratálásnak szokták nevezni, én csak nyomtam egy reset gombot, és pihegtem.

 

Hat órával korábban, leparkolok az „Ezeréves Sólyommal” Pilisszentkereszt központi szaletlije mellett, 26 C fok árnyékban, hmmm csak hogy ne fázzak, felveszem a pólóra a már-már legendás „kék kockás ingemet” és fölé a szélkabátot is, nem szeretnék az árnyékban dideregni. / Megjegyzés: +35 C-ban ne akard ezt kipróbálni, csak akkor ha „Be szeretnél kopogtatni a mennyország ajtaján/

Ezt az útvonalat már 2012.04.20-án végig jártam, így most van mihez hasonlítani a részidőket.

Pilisszentkeresz- Szent Kút- Öreg Vágás- Dobogókő: Ömlik rólam a víz, emelkedők tempósan gyalogolva, lejtők kocogva 1 ó 6 p, 4 percet hoztam, biztató.

Dobogókő- Lukács árok-Kainc forrás- Prédikálószék: Frissítés lefelé, folyamatos ivás, a forrás után még jó tempó az árnyékban, de aztán a Vadálló Köveknél „Elvis” koncertet ad, süti a nap ezerrel a nyílt gerincet, belassulok, igazi szenvedős végjáték. 1 ó 26 p 11 percel rosszabb időt mentem ezen a szakaszon, és elég rendesen kifacsart.

Prédikálószék-Dömös-Dobogókő: Dömösön nyomóskútnál teletöltöm a tartályt, aztán biztos, ami biztos csokit+kóla frissítés. A nap csendesen lefelé hajlik, árnyékban megyek, remélem véget ért a koncert. Körtvélyes megszusszant, de csak annyira, mint ahogy szokott.

Szakó-nyereg után még egy kemény emelkedő, aztán fent vagyok a hegy vállán. Innét akár futni is lehet. Megérintem a kilátó korlátját. 2 óra. Ezen a szakaszon 10 percel voltam gyorsabb.

Dobogókő-Fagyos katona- Pilisszentkereszt: Világosban, jó tempóban ereszkedek, csendesedik az erdő, a falu határánál felriasztok egy vaddisznót, hangos horkantással méltatlankodik, aztán leérek a kocsihoz. 25 perc. Itt is hoztam 5 percet.

8 percet javítottam, és cseppet sem fáztam. :) 

31,5 km1630 mszint 4 ó 57 p

2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (2 bejegyzés)