Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 011 527 km-t sportoltatok
Morzsák

The Dark Side of the Moon

J a a t | 2012-01-14 14:32:30 | 1 hozzászólás

Pilisszentkereszt 2012.01.13

Szeles, napsütéses időben indulok el a piros sávon Dobogókő felé. Fagyoskatona után jeges letaposás az ösvényen, ahogy haladok fölfelé, a helyzet fokozódik, a kilátó környéke pedig igazi korcsolya pálya.

Havas jeges ösvényen, a fülembe üvölt a hideg metsző szél:-Tél van vazze !!!

Behúzott kézifékkel Lukács árok felé ereszkedek, lassan a jég átadja helyét a latyaknak, majd a jön a sár, aztán leérek Kainc forráshoz.

Kikérem a követkő szokásost, irány Prédikálószék, hó nincs csak sár, de nem vészes, lehet rajta haladni, kiérve a gerincre megint támad a szél, megállok, szétnézek, sötét, komor felhők rohannak felém, nem sok jóval bíztatnak. Vadálló köveknél utolér a hóvihar, és felkísér a csúcsig.

 

Gyors szétnézés után hátra arc, irány vissza ugyanott ahol jöttem, egy-két helyen „pörög a bugyi”, de újra megpillantom Kainc forrást, és Dömösön már napsütés fogad.

Hosszú emelkedő következik Dömös- Körtvélyes- Szakó nyereg- Dobogókő, és visszamászok a tavaszból a télbe. Vizet veszek a kékkútból, és elbúcsúzom a csúcstól, mai napra elég volt belőle.

 

Zsivány sziklák felé ereszkedek, majd tovább a S+-en, elérve a Z sávot, felkapaszkodok Két bükkfa nyeregbe, majd irány Pilisszentlélek.

Kévés a jég és a hó, ellenben sár az van dögivel, Pilisszentlélektől a már ismert hurok következik-

Sasfészek Th-Két ágú hegy alja- Postás út- Sasfészek Th- Pilisszentlélek.

A Postás úton átlépek a „hold árnyékos oldalára”, csak rutinból jönnek lépések, megfogott a hegy, ereszkedés közben térek magamhoz.

 

Pilisszentlélek nem akar elengedni, beleragadok a sárba, lassan, vissza-visszacsúszva kapaszkodok felfelé, hamar elfogy a visszapótolt erő. Pilis nyeregtől ereszkedés Klastrompusztára.

 

Sötétedik, utolsó korty kóla, és az utolsó emelkedő, Vörös út, Simon halála, már lámpafényben, ballagok felfelé, megint csak elveszve az árnyékos oldalon…..

 

Túljutva a gerincen, havas, jeges lejtmenet a Vaskapu völgyébe, aztán Mária padtól a régen várt „befutó” Pilisszenkeresztre.

 Hazafelé az autóban csendesen emésztem ezt az őrületet, közben döbörög a "Time", Pink Floyd "The Dark Side of the Moon" albumáról.

2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (2 bejegyzés)