Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 007 544 km-t sportoltatok
Átváltozás

Szufla

Barnamedve | 2011-09-29 20:30:36 | 2 hozzászólás

Sziasztok!

Ma is, mint minden csütörtökön elindultam a szokásos utamra. Mivel kedden erősen meghúztam és ezt a combom még midig érezte, visszafogottabb voltam. Annyit futottam, amennyit az edzésterv előírt. 4X6 perc, két perces szünetekkel. Szuflával nagyon jól bírom már. Végig tudom szabályozni a légzést, sosem lihegek és a köztes sétáknál elég 1,5 perc, hogy teljesen lelassuljon a légzésemközel normális szintre. Viszont a súlyom még mindig nagyon nagy és ezt a combom érzi. Szerintem kedden túlerőltettem a combom, mert rendesen fájt. De így is lefutottam amit kell. Legközelebb vasárnap megyek, akkor 5X6 lesz a penzum. NEm is baj ez a 2 nap pihenő. Ja és vettem piros lóbalzsamot. Bekentem vele utána a lábam és nagyon kellemes volt.

Üdv mindenkinek!

Másfél meg egy kicsike

Barnamedve | 2011-09-27 20:32:53 | 8 hozzászólás

2011-09-27 csütörtök

Ma délután elindultam szokásos utamra. Remek idő volt, de egy kicsit aggódtam, mert az előző éjszaka nem aludtam a legjobban. Kislányom 3kor felriadt és nem is nagyon aludt vissza addig amíg nekem kelni kellett. 4:30-kor csörög a telefon, addig nem is sikerült visszaaludnom. De kár volt izgulni. Eredetileg 5X4 perc futás két perces sétákkal volt apenzum. Ehhez képest Olyan szépen ment az első etap, hogy 5 percnél pillantottam a stopperre. Gyönyőrűen bírtam szuflával, a lábam meg sem érezte. Kényelmes tempóval lefutottam 1.6 km-t! 10 percet simán lazán futottam úgy, hogy jól éreztem magam végig és élveztem. Aztán 3perces séta után elindultam vissza. Az út visszafelé kicsit emelkedő és a szél is szembefújt. Nehezebben ment, már oda kellett figyelni a légzésre. De még teljesítettem amit elterveztem. Még 3X5 percet futottam ugyanabban a kényelmes laza tempóban. Nagyon jó volt és remekül éreztem magam. A nyújtást sem hagytam ki. Utána kicsit megpihentem és estére már rendesen érzeztem/érzem a combjaimat. Holnap semmit nem csinálok, még az erősítést is kihagyom. De csütörtökön ismét ugyanezt szeretném megfutni amit ma.

Egy kérdésem lenne: Milyen izomlazító krémet javasoltok, amit ilyenkor használhatnék? Ami megelőzi a görcsöt.

Köszönöm

Üdv mindenkinek!

Előszó

Barnamedve | 2011-09-27 07:09:16 | 20 hozzászólás

Sziasztok!

Életem elmúlt 10 évében nagyrészt mozgásszegény életmódot folytattam. Addig is volt rajtam 8-10 kg súlyfelesleg, ám 2001-óta ez 35 kg-ra nőtt. 116 kg volt az alja mindennek. Alapjában véve szeretem a sportot, de az irodai munka, a családi élet miatt nagyon elhanyagoltam. Utáltam magamat, rossz volt tükörbe nézni és az egészségügyi értékeim is romlottak. Kezdődő magas vérnyomás, elzsírosodó szervek, fáradtság, rossz közérzet, stb. Rengetegszer próbálkoztam már a változtatással, de sosem sikerült. Aztá 2011 nyarának elején kaptam egy edzéstervet az egyik barátomtól, hogy kezdjem el, olyan könnyű, hogy bárki meg tudja csinálni. Megnéztem, tetszett, de nem volt meg az elhatározás. Ez az edzésterv a edzesonline.hu első 5 kilométeres edzése volt. Aztán amikor egy másik ismerősöm felhívott, hogy ő most futott le az első 5 km-ét egyszerűen dühös lettem. Magamra, a világra mindenre. És kimentem kocogni. Aztán az edzéstervet kicsit átalakítottam. 6 hét helyett 12 hét lett, a fejlődést kicsit lelassítottam. És nekivágtam. Átalakítottam az étrendemet és elkezdtem futni.
Már az ötödik hete csinálom és teljesen rákattantam. Már 5X4 percet futok 2perces sétákkal, a végén még egy perc sprint is belefér. És már túl vagyok életem első 1 kilométerén. Biztos sokan megmosolyogtok, de ez nekem akkora sikerélmény volt, amit eddig el nem tudtak képzelni. És teljesen rákattantam. A fejlődés eszméletlen. Sokkal nagyobb a teljesítőképességem, fogytam  7 kg-ot már alig iszom kávét. Vidámabb vagyok és optimista. November végére meg kell lenni az 5km-nek, majd egy tavaszi-nyári felkészülés után 10 km-es versenyen fogok indulni. Egyelőre csak magammal versenyzek. Szerencsére nagyonjó helyen lakom, kiváló terepek vannak a futásra.
Azért vártam eddig ezzel a naplózással, mert nem bíztam magamban eléggé. Most már tudom, hogy eddig rosszul éltem.
Üdv.
Barnamedve Király

2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (18 bejegyzés)
2011-09 hó (3 bejegyzés)