Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 864 417 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Adidas Adizero Tempo

forest    4901 napja

Termék: Adidas - Adizero Tempo

Összefoglalás

Végre gondoltak azokra a kicsi láb deformitással bírókra is, mint amilyen én is vagyok. Nekem eddig csak olyan futó lábbelim volt, ami az én befelé dőlő, pronáló lábamra való stabil cipő vagy ezeket az elemeket nélkülöző könnyű versenycipő. Zsenialitása az Adizero Tempo-nak ebben az ötvözetben rejlik. Keskeny kaptafán készült és még a megfizethető kategóriába tartozik. Jellemzően verseny orientált könnyebb testalkatúaknak javallt.

Részletes teszt

Teszt paraméterek.
Cipőről:
Gyártó: Adidas
Modell:
adizero Tempo
Típus: Könnyű félversenycipő
Méret: 45 1/3
Súly: 270g
Adidas adizero




Tesztelőről:
Magasság: 179 cm
Súly: 71 kg
Életkor: 36 év
Sport: futás, triatlon
Futóstílus : pronáló

Forest

 

 
Felhasználásáról:
Edzések száma: 31 edzés
Tesztelt km: 285 km

Burkolat: aszfalt, rekortán, keményre döngölt föld.

 

Azzal kezdeném, hogy jó 20 éve, megőrültem volna egy ilyen discóba járó cipőért. Talán, ha nem futásra kaptam volna ezt a teszt cipőt, most is arra használnám:)

Bevallom nagyon nehezen vettem rá magam, hogy befogjam futásra és egy kicsi használati koszt, vigyek fel rá. Annyira tetszett a külleme, hogy eleinte csak lófráltam benne, alibiztem, mászkáltam benne.

Kicsit ráfogtam az aktuális sérülésemet is, hogy úgysem szabad még futnom. Hagy szokjuk egymást, mielőtt élesbe fogom használni. Így is lett. Július 16-án vettem át és csak augusztus 17-én tudtam először futni benne. Persze nagy volt a késztetés meg a bugi a lábamba. Azonban nem lehetett engedni a kísértésnek, mert a bal vádlimba érzett szúró fájdalom soká hagyott csak alább. Kénytelen voltam türelemmel lenni.

Adidas adizero

 

Ez a csini csajozós piros szín nagyon ütős benne, engem ez vett le a lábamról. Pedig, ha kritikus akarok lenni, nem sok változatosság jelenik meg  a felsőrészén. Mégis a lakkozott hatású elülső  karima teszi karizmatikussá a megjelenését. Piros fűző, piros hálós szellőző, légáteresztő részek. Egyedüli eltérő szín a talpról felhúzott stabilitást szolgáló merevítő csík, ami az oldaláról a sarok részen átfut, le a másik oldalra. Ezt a dizájn elemet hívta az Adidas segítségül a cipő  félverseny jellegéből fakadó könnyű felsőrész és a belső támasztékként beépített pro moderator merevebb szerkezetű talp okozta különbség áthidalására.

Nekem eddig csak olyan futó lábbelim volt, ami vagy az én befelé dőlő, pronáló lábamra való stabilabb cipők. Vagy ezeket az elemeket nélkülöző könnyebb versenycipők.

Zsenialitása az Adizero Tempo-nak ebben az ötvözetben rejlik. Rámutatnak ennek a szegmensnek a hiányára és kiszolgálják az én csámpás lábam, okozta hiányosságokat. Mert eddigi versenyeimen amit  széles e hazánkban és annak határain túl, rajtjához álltam nem volt igazi választásom. Ha még az ár-érték arányokat is beleveszem a képletbe, akkor pedig nem is lehet más a választás, mint ez a cipő. Szóval visszagondolva a hátam mögötti tizenkét maratonra, egy Ironmanre és számtalan félmaratonra. Jobban alakultak volna  dolgok, ha már korábban is lett volna ilyen cipim. Én nem mertem nekiállni egy maratonnak könnyű cipőben, mert féltem, hogy azzal, sokkal többet áldoznék a jobb idő oltárán, mint azt a lábam egészsége megérne. Az Adizero Tempo-val megadatik az a lehetőség bármely hozzám hasonszőrű lelkes amatőrnek, hogy kicsit profibbnak érezze magát valamely versenyen, amin az idővel vív ádáz harcot.

 

Stockhol marathon

Sajnos nekem nem adatott meg, hogy releváns legyek önmagammal szemben.

Június 5-iei Stockholm maratonon még nem volt meg a cipő és a Budapest maratonra pedig újra lesérültem. Ezért még egy maratonnal tartozom ennek a cipőnek. Nagyon szeretném megtudni azt, hogy azt a fajta kellemes komfortos, könnyed, ám mégis kellő tartást, stabilitást és támasztással szolgáló cipő, valóban tudná hozni az általam elvárt  és remélt jobb rész- és összidőt. Szerintem partner lenne ebben a cipő, és még van benne akkora tartalék, hogy lesz rá alkalmam, hogy 2011. május 28. Stockholm maratonon ez valós körülmények között tanúbizonyságot nyerjen.

 

Ami nagyon tetszett, hogy újra rendeződött az Adidas márkával fennálló tiltakozásom. Az elmúlt években öt különböző Supernovából csak egy volt, ami feltétel nélküli használati lehetőséget adott. Kettővel apró, de bosszantó problémáim adódtak. Talpi vízhólyag, nyikorgó talp, túl hamar rugalmasságát vesztő talp szerkezet. Másik kettővel pedig olyan rövidre záró, hogy már az öcsém mossa benne a kocsiját. Talán ezek voltak a legemlékezetesebbek. Ezért fordultam más gyártók termékeihez. Most viszont ez a típus nagyon bevált számomra. Nem jelentkeztek ezek a bosszantó tünetek. Ami a leghatározottabban tetszet és előnyként könyvelem, hogy nem okozott semmilyen téren fájdalmat az együttlétünk alatt. Elkerültek a vízhólyagok, kidörzsölések, fájdalmak, sérülések. A belső felület, hogy csúszásgátló felülettel van ellátva, tényleg sokat dobot a komfort érzet kialakulásában.

Sajnos még csak alig háromszáz kilométer körül tudtam használni, mert elég sokat futok terepen is és oda ez a cipő nem való. Semmi keresni valója nincs egy ehhez hasonló cipőnek köves, göröngyös, csúszós felületen. Legextrémebb talaj a Városliget nem aszfaltozott része volt. A többi futás mind pormentesített helyen volt.

Adidas adizero

 

Territóriuma az épített környezet. Nagyon otthon érzi magát szilárd, egyenletes, száraz burkolaton. Vizes felületen rettenetesen csúszik, ezt mindenképpen hátrányként éltem meg. A füzű érdekes pamutos anyagú. Ami bennem azt az illúziót keltette, hogy nem fog kioldódni. Azonban többször is ez történt. Így, a már jól bevált dupla csomózást kell alkalmazni ennél is.

Adidas adizero

 

Edzés tapasztalataim.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szárnyaltam benne. Mert azt egyetlen cipőben sem tudok. Azonban a saját tempóm könnyedén való elérésében nagyon partner volt. Rekortánon résztávos edzésen is bizonyított. Akkor is, amikor más frekvenciával és lépéshossz mellett használtam. Kellő tapadása volt a sprinteknél és a kanyarban is, megadta még 200 méteres döntött pályán is a biztonságos tapadást.

Jól vizsgázott a demonstratíve lefutott, elmaradt Bécs-Pozsony-Budapest, Győr-Tata közti országúton is. Ahol Herbák Gergő csapattársamat kísértem 22 kilométeren keresztül. Ez volt a leghosszabb táv, amin hadra fogtam a cipőt. Itt sem találtam rajta fogást. Megmaradt ugyanaz a könnyed gazella mozgásom a táv végére is. Ezért is mondom azt, hogy nyugodt szívvel fogom befogni a következő maratonom teljesítésekor is.

Még három hónap távlatából is inspirál az edzésre, gyors futásokra. Könnyű neki veselkednem a futásnak. Ha nem terepen futok, akkor szegény Asicsom teljesen el van hanyagolva mindig ezt veszem fel.

Adidas adizero

 

Adizero

Értékelés:
Csillapítás:
4. Határozottan elnyeli a külön mozgó sarokrész a becsapódás erejét és az elülső  talpi rész is magabiztos.


Rugalmasság: 5. Van benne potenciál, nem a fatalpúak közül való.


Stabilitás: 5. Egy ilyen jellegű cipőnél ez nagyon stabilnak számít.


Kényelem: 5. Nagyon komfortos és kényelmesnek bizonyult. Egyszer sem okozott galibát.

Tartósság: 4. Az aszfalt picit megkoptatta a sarok és a külső élét, valamint a talp orr részénél a mini recéket. A kopás csekély mértékű. A felső rész kívül-belül pazar és kívánatos még mindig. 

Design: 5. Ugyan ez legyen a legkevésbé fontos szempont vásárláskor, de nekem nagyon tetszik.

A tesztelt modell legjobb tulajdonsága: Stabilitása mellett, súly és a kényelem harmóniája.


A tesztelt modell legrosszabb tulajdonsága: Felsőrész jó szellőzése miatt télen már nem javallt. Cipőfűző kikötődésre hajlamos. Vízes felületen nagyon csúszós.


Kinek ajánlom: 80 kg testsúlyig enyhe lúdtalpasoknak, neutrális futóknak maximum maratoni távig.

Vennék-e magamnak? Nem bántam meg ezt az Adidas Adizero csukát és a következő cipőválasztásnál ez a típus vagy utódja igen komoly alternatívája lesz a választásomnak.

Adidas - Adizero Tempo értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Jól csillapít, alig érezni benne a talajt
Összesítés
(4.29 / 7)
Teszt értékelése
5 / 2 értékelésből

0 hozzászólás