Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 864 927 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

NIKE Lunarelite+

potther    4938 napja

Termék: Nike - LunarElite+

Összefoglalás

Könnyebb súlyú, aszfalton futó sporttársaknak ajánlható ez a modell. A cipő jól elnyeli a becsapódás erejét, és rugalmasságánál fogva szinte dobja vissza az ember lábát. Stabilitása az aszfaltos használatra megfelelő. Ami gondot okozott, hogy szinte lehetetlen a felsőrész tisztítása, így a cipő hamar elkoszolódik.

Részletes teszt

Cipőről:

Gyártó: Nike

Modell: LunarElite+

Típus: Könnyű neutrális

Méret: 43-as(Bár 42-est kértem,de nem panaszkodom.)

Súly: 290g/db, viszont hivatalosan a NIKE 260g-nak írja

 

Rólam:

Testsúly: 58 kg

Testmagasság: 176 cm

Futóstílus: Neutrális, ha fáradok, akkor elkezdek kicsit pronálni.

 

1.futás

Dátum: 2010.08.04.

Táv: 13km

Idő: 1h 10

Időjárás: Meleg, száraz idő

Terep: Aszfalt

 

Vélemény:

Egyből indítottam egy cipőfűző cserével, mert én nagyon elszoktam a hagyományos fűzőtől. Nem szoktam új cipővel egyből hosszút futni, de a felkészülésre való tekintettel szükségét éreztem. Így ez egy laza hosszú/hosszabb futás volt.

 

Az első lépések nagyon könnyedek voltak, szinte visszadobta a lábaimat a talajról. Nagyon élveztem. Viszont kb 500m után mintha ragadt volna a betonhoz. Nehezen tudtam elemelni a talajtól. Furcsa volt. Még soha nem éreztem ilyet, mintha egy erős rágóba léptem volna. Szerencsére nem sokkal később megszűnt ez a dolog. Nem tudom mi lehetett ez... A továbbiakban a futás nagyon jó volt. Majd kb. 10 kilinél elkezdtem érezni a bal lábam nagyujj alatti részét. Gondoltam, hogy ebből vízhólyag lesz, de reméltem, hogy könnyen megúszom, ha már voltam ilyen hülye, hogy hosszú futással nyitok. Futás után pedig meglestem, hogy mi is történt. Valóban vízhólyag volt, de szerencsére másnap reggelre már fel is szívódott. Ennyit a negatív élményekről.

 

Rengeteg pozitív dolgot is átéltem az első futás alkalmával. Például minden eddigi cipőmnél jobban tartotta a lábam, ráadásul nagyon kényelmes is a cipő. A talajfogása pedig nagyon finom volt. Ami pedig nagyon tetszik benne, hogy a felsőrész szinte teljesen varrásnélküli. A vízhólyagon kívül (ami az én hibám volt), nagyon élveztem a futást.

 

 

 

2.futás

Dátum: 2010.08.07.

Esemény: Tatai Minimarathon

Táv: 14km

Idő: 1h 07

Időjárás: Kb. 20 °C körüli, esős

Terep: Aszfalt/erdei ösvény

Vélemény:

Ennél a futásnál szinte semmi rosszat nem tapasztaltam a futás során. Egyetlen egy negatívum, hogy a földútra nem való a cipő. Vizes is volt a talaj egy picit, de ez még nagyon az eső elején volt, így eltekintek tőle. Ezért még rosszabb, hogy nagyon csúszott a cipő a földúton. Emelkedőn nagyon nem kapaszkodott, szinte csúszott vissza. Terepre nagyon nem való a talp bordázottsága!

 

Mire aszfaltra értünk már nagyon esett. A cipő pedig nagyon jól viselkedett. Meg sem kottyant neki a vizes aszfalt, mert úgy viselkedett, mintha száraz lett volna. Futás közben nem is érezni, hogy a lábamon van. Szuper könnyű és kényelmes.

 

Na, de a futás utáni kinézete... Szörnyen koszos volt, és mivel a jól karbantartott cipő meghálálja ezt nekünk, lemostam. Pontosabban mostam volna, de a felsőrészről szinte semmi nem jött le.

 

 

3.futás

Dátum: 2010.08.14.

Esemény: eXtremeMan Nagyatád

Táv: 21km

Idő:2h 30 (kb)

Időjárás: Kb. 30 °C, napos

Terep: Aszfalt és díszkő

 

Vélemény:
Szánom-bánom, de itt nem annyira figyeltem a cipőt, mert már 1,9 km úszáson és 180km bicón túl voltam, de észre sem vettem, hogy a lábamon van. Szóval ez egy nagyon jó pont a cipőnek. Kényelmes volt, nem tört sehol. Élveztem benne a futást nagyon.

 

 

 

4.futás

Dátum: 2010.08.26.

Táv: 5km

Idő: 0h 24

Időjárás: 25 °C, napos, szeles

Terep: Aszfalt

 

Vélemény:
Résztávos edzés. Ismét a cipő súlyát tudom felhozni jó tulajdonságként. Nagyon könnyű benne gyorsulni, élvezet vele sprintelni, de a nagyon lassú futásnál is kényelmes. Csillapítása szinte mindent elnyel, és ha nagyon figyel az ember, akkor még a talaj is érződik benne. Élvezet benne a futás! Aszfalt cipőhöz képes jó a stabilitása is és kellemesen szellőzik.

 

 

 

5.futás

Dátum: 2010.09.04.

Táv: 3km

Idő 0h 20

Időjárás: 22°C, napos, szeles

Terep: Duna part, földes út

 

Vélemény:
Laza futás. Első mezítlábas futás benne. Hát nem jött be. Pontosabban, nagyon kényelmes volt, de a bal bokám alatt, kívül feltörte... Ez a nagyobb méretnek tudható be a kidörzsölés helye miatt.

 

Még itt a parton is kellemes volt a futás benne, pedig előző cipőmben nem volt az. Csillapítása kitűnő és az elrugaszkodás is kiváló. Száraz volt a talaj, így nem romlott annyira a talajhoz való tapadása a cipőnek, de éreztem, hogy nem az igazi. Aszfaltcipő.

 

 

6.futás

Dátum: 2010.09.08.

Esemény: Aquatlon VB

Táv: 2,5km

Idő: 0h 11

Időjárás: 15°C, felhős

Terep: Aszfalt

 

Vélemény:
Nagyon rövid sprint futás volt. Vizes lábra vettem fel a cipőt, mezítláb. És talán a táv rövidségének lehet tulajdonítani azt, hogy nem törte fel a lábam. Bár csak fél kilivel volt rövidebb a táv, mint az előző használatkor... Roppant jól csillapított és az "úttartása" is tökéletes volt. Gyors fordítónál is tökéletesen tartott. Amikor kellett tapadt a betonra.

 

 

7.futás

Dátum: 2010.09.12.

Esemény: Triatlon VB

Táv: 13,7 km =(

Idő: 1h 11

Időjárás: Őszhöz képest meleg, napos idő

Terep: Aszfalt

 

Vélemény:
Mikor megkezdtem a futást, észre sem vettem, hogy a lábamon van. Nagyon szépen csillapított, dobta vissza a lábam. Viszont ahogy teltek a kilométerek, egyre rosszabb lett. Törte a lábam. Megszámolni nem tudtam, hogy hány helyen törte fel a lábam ill. hány helyen keletkezett vízhólyag. Az viszont biztos, hogy sár ide, sár oda a cipőben már nem tudtam tovább sétálni sem a befutó után, így gyorsan megváltam tőle és a kezemben sétáltam fel vele az öbölhöz. Csillapítása, ruganyossága, talpmintázata kiváló, csak ez a fránya feltörés ne lett volna.

 

 

 

8.futás

Dátum:2010.09.22.

Táv: 14km

Idő: 1h 11

Időjárás: Meleg, kicsit fülledt

Terep: Aszfalt

 

Vélemény:

Adtam neki még egy esélyt, hogy most zoknival hátha nem tör, eddig csak mezítláb tört fel. Maraton előtti átmozgatásnak szántam ezt az edzést, de sokkal több lett ennél. Nagyon tetszett az eleje, mert megint kényelmes volt a cipő a zoknival. Kb 8 kilinél jött az érzés, hogy vízhólyag keletkezett. Itt dőlt el, hogy nem ebben indulok a maratonon.

Más részről hihetetlen jól csillapított és szinte lökött is vissza a talajról.

 

Az egészből a tanulság, hogy a megfelelő méretű cipő kiválasztása nagyon fontos! Menjetek el a Spuriba vagy a Nyúlcipőbe, és kérjétek a tapasztaltabbak segítségét.

 

 

 

Értékelés: 

Csillapítás: 5 Nagyon élveztem benne minden talajfogást, elnyeli a becsapódás erejét.

Rugalmasság: 5 Dobja vissza a lábat, szinte a teljes becsapódási erőt felhasználva.

Stabilitás: 4 Csupán azért kap 4 pontot, mert egy terepcipő stabilitásban biztos jobb, de az aszfalton a legjobbak között van.

Kényelem: 3 Na igen, a kényelem. Sok vízhólyagot és feltörést okozott nekem, de el tudom képzelni, hogy megfelelő méretben ez nem fordul elő.

Tartósság: 3 Elég nehéz, szinte lehetetlen a felsőrész tisztítása, így előbb-utóbb meg fogja enni a kosz...

Design: 5 Kedvenc színemben pompázik a cipő alsórésze, így nálam befutó a cipő, bár láttam egy nála szebbet is, de attól még ez is ötös.

 

Legjobb tulajdonsága: Csillapítása. Szerintem eleget dicsértem a leírásban, így itt csak annyit róla, hogy hihetetlen jó! Még nem volt ilyen jó csillapítású cipőm.

Legrosszabb tulajdonsága: Nagyon nehéz a tisztítása. Felsőrészből lehetetlen kiszedni a koszt...

 

Kinek ajánlom? Csak aszfalton futóknak és könnyebb súlyúaknak.

 

Vennék ilyen cipőt magamnak? Határozottan igen, mert minden tulajdonsága kitűnő, csak a feltörések... Meg kell tudnom, hogy a megfelelő méretben is feltöri-e a lábam.

Nike - LunarElite+ értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Kényelmes, de volt már jobb
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4.14 / 7)
Teszt értékelése
5 / 3 értékelésből

10 hozzászólás

monique 4938 napja
monique kpe

"Meg kell tudnom, hogy a megfelelő méretben is feltöri-e a lábam" - ez tetszik :))) meg az egész teszt is!

Bozót 4937 napja
Bozót kpe

Kezdem levetkőzni az ellenérzéseimet a márkával  kapcsolatban :) A maratonon egy Lunarswiftet próbáltam, hasnolóan élmény volt benne futni (csak nekem nem törte fel a lábam :) 

Da Martian 4937 napja
Da Martian kpe

Nekem hosszú ideig tartott megbarátkozni vele, és végül egészen más távokra használom, mint amire megvettem, de végül megtaláltam a helyét. Sajnos én sem megfelelő méretet választottam. A teszt viszont nagyon tetszik! Köszönjük!

Bozót: A Swifttel kapcsolatban már sokkal jobb tapasztalataim voltak! Én a Félmaraton előtt próbáltam ki (a versenyt azért nem mertem abban futni) de már elsőre nagyon tetszett, pedig amikor először megláttam azt mondtam: na ilyet én tuti nem : ) Úgy látszik a lábamra jobban passzol, mint az Elite. Bár a teszt szerint jó az Elite csillapítása is, de nekem túl vékony a talpa... Igaz, jó 15 kilóval nehezebb vagyok... : )

potther 4936 napja
potther kpe

Már nekem is megvan mire fogom használni. Sajno nem méltó hozzá, de ő lesz a téli cipőm, mivel ekkor 2 zokni van már rajtam, így nem fog törni.
Viszont ha majd megengedhetem magamnak veszek egyet a saját méretemben. Sajnos rajtam és a gépházon kívülálló okok miatt kaptam nagyobbat. A NIKE valószínűleg elnézte a rendelést...

monique 4936 napja
monique kpe

jé, nemcsak nekem nézte el a nike a rendelést?! :P fél számmal nagyobbat kaptam. de szerencsére így is oké a cipő! sajnálom h neked feltörte a lábad :(

tamsa 4935 napja
tamsa kpe

Látom ezt a cipit is ki kell próbálnom ....

Bozót 4935 napja
Bozót kpe

@DaMartian: Jé, én azt hittem a Swift a "versenyebb" vagyis a vékonyabb talpú/kevesebb csillapítással rendelkező. Vagy csak a csillapítás más? A Nikes srác azt mondta, ez (a Swift) a legkeményebb(?)

 

@Potther: Milyen cucc az a speckó fűző?

potther 4935 napja
potther kpe

Bozót: Xtenex cipőfűző. Nyúlcipő oldalán olvashatsz róla többet. Triatlonos használják előszeretettel, mert így nem kell cipőt kötni, hanem simán beleugrunk és futunk.

kipage 4924 napja
kipage kpe

Viszont nekem ez a cipőfűző nem jön be. Valamit lehet hogy rosszul csinálok,de egyszer befűzöm a cipőbe és utána nem tudom kifűzni anélkül, hogy az első pár csomó tönkre ne menjen. Volt egy páram az azért ment tönkre, mert cipőmosáskor kifűztem, a mostani 2. párom is kezd már gyengélkedni. Valami tipp hogy mit ronthatok el?

potther 4924 napja
potther kpe

Én nem szoktam kifűzni, de egyszer már átfűztem. Nem történt semmi baja. Lehetséges, hogy túlfeszíted, mindig csak 4-5 csomót feszíts ki. Eddig egy ismerősömnek sem volt problémája vele.