Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 439 240 km-t sportoltatok

Az Online Edzésnapló kalkulátorok oldalai összegyűjtik mindazokat a kalkulátorokat, amik hasznos segítséget nyújthatnak edzéseid, versenyeid megtervezéséhez. Az eredmények minden esetben becslésnek tekintendők, ezektől egyénileg eltérhetsz, de iránymutatónak mindenképpen ajánlott használatuk!
Hamarosan újabb kalkulátorokkal tervezzük bővíteni az oldalt, úgymint:
  - Versenyrészidő kalkulátor
  - Edzéstempó kalkulátor

Életkori tényezős kalkulátor (2006)

Először írd be a versenytáv mezőbe a távot, melyen elért eredményedet szeretnéd értékeltetni a kalkulátorral (pl. 10 km). Majd add meg az életkorodat, a nemedet és írd be az idő mezőbe óó:pp:ss.dd formátumban az elért időeredményedet. Ha nem írsz kettőspontot, az csak másodpercet jelent, egy kettőspont írása a pp:ss formát jelenti. A törtmásodpercek (dd) elhagyhatók. Ugró és dobó versenyszámok esetén a távolságokat és magasságokat méterben kell megadni, tizedesjegyekkel vagy nélkülük.

Ezután az Eredmény gombra kattintva láthatod, hogy a kalkulátor az adott távon milyen alapértékkel és milyen életkori tényezővel dolgozik; a Korrekció gombra kattintva pedig megkapod a saját eredményedet az életkoroddal korrigálva, és a teljesítmény mezőben láthatod a teljesítményed százalékos értékét (100% - világcsúcs szint, 90-99% - világklasszis, 80-89% - nemzeti klasszis, 70-79% - regionális szintű, 60-69% - helyi szintű eredmény).

Tízpróba és hétpróba pontokat (pont mező) is számol a kalkulátor.
Az első ilyen kalkulátort a WAVA (World Association of Veteran Athletes) 1989-ben adta ki, ez a jelenleg elérhető legfrissebb verzió, mely 2006-ban készült.

Versenyszám
Versenytáv:
mérföld kilométer
Eredményed
Életkor: Nem: Férfi Idő/távolság/magasság: Pont:
Életkori korrekció
Tényező: Korrigált eredmény: Pontszám: 2006-os tényezők
Alapérték: Koralap: Teljesítmény:  %
© Howard Grubb 1999-2008
Ferdítés: iSTVán