Dühöngő
Létrehozta: torolt_24 | 2006-11-18 12:52:29-kor
Vírus döntött ágynak csütörtökön. Odalettek a hétvégi futós tervek. Grrrrrr..
Úgy tűnik, ma elhagytam az uszodában az edzésonline úszósapkámat. Brühühü.
(2. számú aldühöngés: tíz percig kerestem ezt a topikot, már azt hittem, ez is elveszett :)
Mike: ez nem megoldás, bomba szerencséd volt. Miután beléd harap vagy kiharap egy darabot, minimum 2hónap vagy még több a gyógykezelés ideje futás és mindenféle sport nélkül. Ha meg valami fontos ínszalagot harap át még több. Hiába vered te utána szét a kutyát meg még a gazdáját is, mégis te húzod a rövidebbet. Arról meg nem is beszélve ha begörcsöl a kutya állakapcsa akkor lehet hogy ott is maradsz annyi vért vesztesz. Az állkapcsáról bekerülő mindenféle fertőzésről ne is beszéljünk.
Egyszer ilyen nekem is volt, bar nem pitbull, de vad kutya volt, ugrott felem vadul.
En azt tettem, hogy egy nagy kovett gyorsan megfogtam es full agressziven en is a kutya fele indultam uvoltve.
Erre odaszolt a gazda a kutyanak, hogy menjen vissza, meg nekem, hogy nem harap csak ugat, erre a valaszom:
.
Nem is hagynam hogy harapjon, mert akkor megdoglik. :) Egy szot sem szolt a gazda, mert latta, hogy komolyan mondom.
(Pedig nem. :)), de megrugdostam volna az biztos, ha megharap.)
.
Utalom en is az ilyen helyzeteket.
Előzmény: kipage (826)
A mai reggeli futáson az egy főre eső harcikutyák száma 2és fél volt. Az egyik csapat gazdája tudatos volt és ahogy hallott minket megfogta a kutyákat és rövid pórázra vette, de a másik egy undorító dohányzó dagat festettszőke hajú "nő" nem. 3db pitbullt sétáltatott az egyiket ráadásul rózsaszín de hosszú pórázon, (azt hitte tán hogy ettől szelídnek tűnnek?!) a másik kettőt meg póráz nélkül. Odakérdezek: harapnak a kutyák? Áááá nem. Még ki sem mondta az egyik már ugrott is, szerencsére nem harapott, csak a levadászásomat imitálta, de eléggé tele lett a gatyám. Kéne venni valami védelmi eszközt. Persze a "nő" rá sem szólt a kutyára. Na ez a felelőtlen állattartás és ezt szankcionálni kellene, nemcsak a baj megtörténte után.
mivel a hasam már alig ( alig ) fáj, eccer csak beállt a derekam... most próbálok járni tanulni, holnap, masszőr... utána remélem el bírok menni tésztát zabálni, holnapután meg csak futok egy Marathont, ha beledöglök is...
Még mindig beteg vagyok, a macska rúgja meg, pedig tegnap este eldöntöttem, hogy ma már nem leszek.
Hogy kapcsolódjak: én akkor szoktam le végleg a 31-es főúton való bringázásról, amikor egy kisteherautó olyan közel jött, hogy megkoccolta a fellépője a kormányomat(elfért volna bőven). Csak mázli, hogy nem történt nagy baj, de akkor betelt a pohár.
Kutyügyben: Köszi az együttérzést. Rendes volt a doki, nem kért egy fillért se. Ő is eléggé kiakadt....
Előzmény: monique (820)
(1) Simán. 50 nem olyan sok lejtőn. Síkon 40 körül tartósan megy. (2) 20-szal döcögve néha még veszélyesebb, ha melletted 100-zal húznak el. (3) Én óvatos vagyok a fékkel, mert az is okozhat meglepetést nagy lejtőn, kanyarban. Inkább bedől az ember és hagyja menni. És, hát igen, vannak ekkorák. Gyerekkoromban egy sörösüveg röpült a küllőim közé egy teherautóból, na akkor egy időre leszálltam a nyeregből.
Bozót: :(
Előzmény: monique (820)
50 fölött megy a bringa, nem is nagyon lehet lassabban - fékkel se?:)
amúgy nagyon borzongató ez a sztori.. hogy lehetnek ekkora seggfejek is a világon?
Előzmény: Sánta Majom (816)
A kert végében alszik...örökre :( (a kukacoktól meg lehetett volna szabadítani, de be volt törve a koponyája, csak véget vethettünk a szenvedéseinek...basszus, ázik a billentyűzet
Előzmény: RunKa (817)
Igen, ez borzasztó. Időnként én is kísérletezem a munkába tekeréssel, de nekem az 36 km, és egy számjegyű főútvonal is van benne (3-as). A múltkor két idióta ment el mellettem Suzukival a Kerepes előtti lejtőn (50 fölött megy a bringa, nem is nagyon lehet lassabban), erre érzem, hogy megütik a combomat, az egyik kitette a kezét. Akár be is lökhettek volna az árokba, akkor aszem annyi lett volna.
Előzmény: Irma (814)
Kocogni terveztem az erdőmben, de találtam egy kiskutyát. Szegényt tuti, hogy kidobták, mert magától nem jutott volna oda, járni sem bír, megsérülhetett és beköpték a legyek...gyakorlatilag élve felfalták Lefürdettem, de ha netán meg is maradna, csak rémes szenvedések árán...mindjárt jön az állatdoki.....
Egyszerűen csak dolgomat végezvén kerékpároztam a városban, teljesen szabályosan, szépen a szélére lehúzódva, erre mellém jön egy állat, lelassít és elekezd leszorítani az útról, aztán mintha mi sem történt volna továbbáll. Teljesen kiakadtam. Miért csinálják ezt? Miért épp egy 2 gyerekes anyukával kezd ki, miért nem az ő súlycsoportjával kekeckedik? És ha annyira megijedek, hogy elesek és baleset történik? Történt már veletek hasonló? Lehet az ilyenekkel kezdeni valamit?
Eddig azon problémáztam, hogy a hétvégi temérdek esemény közül melyikre menjek el....mostanra tuti, hogy egyikre se fogok :(
Milyen klassz,hogy ha elhívnak valahová órát tartani,de hiába mész oda felkészülve a csapat elfelejti lemondani hogy ép nyaralnak!!!Hiába fizetik ki az órát,ott ette meg a fene az egészet.....
Probald meg Pesten a Nella-ban, ok nagyon profin ertenek sok dologhoz, jo szervizuk van, es sok dolgot be tudnak szerezni.
Előzmény: Fari (810)
a tegnapi versenyem negativumja,hogy a lefty villa megadta magát..fogalmam sincs hol lehet szervizelni,de reménykedem...addig marad az uti kero,nézek uti versenyeket
1. keveset mozogsz...
2. össze-vissza eszel..
3. túl izmos vagy és xr a táblázat...
Uhh, ez rosszul hangzik. Polcolás, jegelés, és ha nem javul, szerintem irány a doki!
Előzmény: kipage (805)
BMI értéked | Értékelés |
---|---|
26.58 % | Kicsit többet nyomsz a kelleténél. Próbálj egészségesebb táplálkozással és több mozgással ledobni pár kilót. |
Megcsináltam a testtömeg index tesztet. A fenti eredménnyel. Borzasztó!!!!!!!
Gjááááááuuuuurrrrhhhhhhhaaaaaaaa mmmmmmmmm de jó rovat ez a dühöngő. Ahogy felidéztem az esetet, egyből felpörögtem. Ha kenegetni próbálom, tapintásra is fáj a terület. :(
Ma az uszodában egy idióta k..ög .... ..... ...... sz..házi keresztbe kasul úszkált a sávok között, persze az úszómester nem sípolt rá, mert az csak a csajokat figyeli. Az eset: srác (10-12éves) átúszik előttem ráül a kötélre, amitől az 30-40cm mélyre belesüllyed a vízbe. Mellúszásban értem a színhelyre és egy akkorát belerugtam a kötélbe hogy majdnem odaájultam. Edzés azonnal abbahagy, ki a vízből, láb bedagadt alig tudok ráállni. Ha valami lábközépcsont sérülést törést beszedek az hogy néz ki? Nem akarom leírni, de lehet hogy ha ott bennt valami eltörött akkor vége a szezonnak. A holnapi hatvani versenyen mindenesetre kérdéses az indulás :(((((((
Köszönöm, de akkreditált. Az a baj, hogy fárasztanak az ilyen dolgok, de igazad van muszáj utánajárni. Még eldöntöm mi legyen, azért még egyszer kösz.
Előzmény: czabibi (802)
Az elmúlt fél évben két hasonló esetet éltem meg. "Vérremenő" vitáim voltak az eladókkal, de végül mindig elértem a célomat, visszakaptam a cipők árát. Nem vagy köteles elfogadni a cipő ragasztását, és amennyiben a szakvéleményt nem akkreditált, független szakértő végezte el, úgy azt sem. (Az általuk fizetett szakértő nem független) A fogyasztóvédelemhez nem te küldöd tovább, hanem 6 hónapon belül az ő kötelességük.
Amennyiben nem akarják elvégeztetni, úgy kérd a panaszkönyvet, amelybe ezt rögzíted. Annak aztán 1 példányával elsétálsz a békéltető testülethez, ha nem kapsz választ 30 napon belül. Mondjuk idáig soha nem jutottam, mert a panaszkönyv után általában 2-3 napra felhivtak, hogy mehetek a cipő áráért.
Előzmény: toygli (792)
Nem, ez a futástól van, mert a csípőm nem egészen olyan, mint másoknak ezért a többi rész jobban terhelődik és fáj.
Előzmény: monique (799)
Tudom Bozót, hogy a szakboltok is árulják, és, hogy nagyon sikeres cipő. Igazából nem is a cipő dühített fel, bár nem értem miért ne lehetne használni könnyű füves, földes terepen. Nem sziklaugrásokról, vízmosásokról beszélek. Az a határozott önbizalommal teli magabiztosság dühített fel, ahogy eldöntötték magukban, hogy mindenképp én hibáztam, amikor még azt sem tudják, hogy mire való a cipő. Mindegy, már nyugodt vagyok, majd tesztelgetem mit bír ragasztva.
Előzmény: Bozót (793)
nemlehet h a bicikli okozza és nem a futás? vagy egyik se, és a pihentetés különben sem mindig elég önmagában a gyógyuláshoz.
Előzmény: eszter_good (796)
Lányom :) Sajnos ő is butus volt (mert naív és jólnevelt) és megmutatta a néninek a fecnit, hogy mit kell vennie. Valószínűleg akkor vette ki a tárcáját és még segített is bezippzározni a tatyót....
Előzmény: Leo (795)
Kicsit dühöngök én is. Egyre rosszabbodik a sérülésem. Ugyanúgy, mint télen. Pihentetem, nem futok és egyre jobban fáj. Persze az orvos tudja a gyógymódot: "Felejtse el a futást!"
Ez komoly?!?! Látta a ksifiad vagy kizárásos alapon volt a néni? Sajnálom a gyerkőcöt :(
Előzmény: Bozót (791)
Én ezen már nem is csodálkozom.... A február elején vásárolt Nike Vomero+4-es topámkámnak 2 azaz kettő hónap alatt elkopott a sarkán lévő fekete gumi. A játék ugyanaz: vissza a Nike-nak. Az eredmény szintén ugyanaz: bocsi, de nem jogos a reklamáció mert a kopás arányos a használattal......meg különben is: nem kell annyit futni.... Ennyit a Nike-ról: kényelmesek a cipőik, csak óvatosan és keveset szabad arra használni, amire való.... :(((
Lunarglide a szakboltban is van. Ahogy elnéztem, elég sok futó hordja. De már ránézésre sem terepre való.... Hogy betonon miért ne szabadna egy futócipőben futni, azt nem tudom.
Na hülyegyerek most csinálj valamit! A sztori: Áprilisban vásároltam egyik Nike szakboltban egy szép Lunarglide+ futócipőt, 24ezer ft-ért. Megkérdezték, hogy mire akarom használni? Operabálba szeretnék menni vele - udvariasan közöltem, hogy futás a cél. És hol akarok benne futni, mondom mindenhol salak, földút, beton. Jó, mert ez a cipő igazán betonra van kitalálva. Oké mondom, azért a földutat, salakot kibírja. Persze nem lesz gond. Nem vagyok az a típus aki mindenhova külön cipőt vesz.
Na június végére a cipő talpa egy könnyű földutas edzés közbe szétrepedt (kemény két hónapot bírt). Na marha, most jól nézel ki, vizslassuk meg a dolgot. Ha jobban megnézzük a cipő elejét, a többi futócipőtől eltérően a talp kemény (általában fekete) futófelülete nem húzódik fel a cipő elejére, hanem közvetlenül a szép szivacs van elől. Nagy gratula a tervezőnek!!! Így a futás közbeni véletlen földbe (nem sziklába, vagy vasúti sínbe, vasmacskába!) rúgásom, szétrepesztette a cipő elejét és a talpát, ahogy a szivacsot kettétéped. Én meg csak nézem a lifegő talpamat. Nagycerű!!! Irány vissza a boltba. Garancia kérem garancia. Kedvesek, felveszik a jegyzőkönyvet, majd értesítenek a vizsgálat eredményéről. A 15 munkanapot betartva, jön a telefon kész a cipő menjek be. Megyek. A vizsgálat alapján a nem rendeltetészserű használat következménye a talpválás, illetve szakadás, a reklamáció nem jogos. Hülyegyerek futni mertél egy futócipőben!!! De nem ez a szomorú!!! Hanem az, hogy a szakvéleményben kiemelten hangsúlyozzák, hogy MÉLTÁNYOSSÁGBÓL megjavították a cipőt. Megragasztották! De jó fejek vagytok! Köszönöm, hálám üldözni fog. Ha nem találják magukat vétkesnek, akkor ne javítsák meg, én pedig küldöm tovább a fogyasztóvédelemnek. Micsoda hülyeség ez MÉLTÁNYOSSÁGBÓL!!! Marha nagy tervezési hiba, de ezt a NIKE soha nem fogja elismerni. Na mindegy.
Ma, hogy visszakaptam a megragasztott cipőt, a tényleg kedves eladó megkérdezi, hogy hol használtam a cipőt, hogy így szészakadt? Mondom földút, salak és beton. Na azt nem lehet, ezt a cipőt betonon nem szabadott volna használni! Biztosan feltűnt a két kiemelés. Ugyanaz a bolt 2 hónap különbséggel. "Változnak az évszakok." Szóval a konklúzió futócipőt csak futószakboltból mégha drágább is!
Nem futós dolog, de ordítani tudnék: a 6éves kölköm sétált nagy büszkén a közeli kisboltba sütihozzávalóért és egy "kedves, idős néni" ellopta a pénztárcáját...
A pénz egy dolog, de külföldön emlékként vásárolt kis tárcája volt, benne a szerencsepénzeivel :((((
A hétvégén lenulláztam az emésztőrendszerem, cirka 25 perc leforgása alatt. Senkinek sem kívánom. Ma már megmarad bennem a piritós kenyér, baró. A dolog pozitív oldaláról szemlélve a világot: tegnap végre kiolvashattam S. Baxter, A. C. Clarke: Az idő szeme című művét, és leadtam a maradék 50 dekámat. :DDD Már csak hétvégéig kell kicsit összevakarnom magam.
Úhhh, biztos nem álltam meg volna szó nélkül, viszont az jó, hogy te igen, hiszen az ilyenekre csak szánalommal lehet gondolni és nem kell magunkhoz közel engedni, ezek az energiavámpírok.
Talán Fehér Klára ?
Mikor valaki durván, csúnyán beszélt vele, erre ő:
- szerintem, ha kakaóval szórná meg a tetejét, sokkal finomabb lenne.
- a másik meg csak néz. Maga bolond !
- persze az is tetszett, de tegnapi vígjáték sokkal viccesebb volt.
Így is lehet...:-)))
Előzmény: eszkaton (788)
Ez egy jó rovat!
Akkor mindjárt lenne is mondanivalóm!
Volt 2 éves kihagyásom egy deréksérülés miatt,
most 2 hónapja race walking-olok, hogy vissza tudjak
jönni a futásba.
Az elmúlt 2 hónapban 3x kezdtek az utcán
gúnyolódni rajtam edzés közben! Az első eset nappal
volt, egy geci kis kamasz fasz a szemközti járdáról kezdte
riszálni a seggét és szánalmasan kapálózni a karjaival,
közben röhögött a seggfej haverjával.
A második eset a Margitsziget futópályáján történt (!!!)
amikor egy ötvenes fasz kezdett riszálva ugrálni a hátam mögött.
Csak azért bukott le, mert éppen egy sprint szériát
fejeztem be, megálltam és magam mögé néztem.
A harmadik éjszaka történt, amikor egy lazító ezdést
csináltam. A parkban egy csapat részeg húgyagyú
"egyetemista" görénykedett (a jövő tudástőkéje???), amikor észrevettek
az egyikük ordítozni kezdett, és seggriszálva, kalimpálva
haladt 10-20 mren keresztül mellettem.
Na, ott már ott tartottam, hogy beszólok a kis gecinek, hogy
azután gúnyolodj, hogy lenyomtál 5 KM-t, de aztán lenyeltem.
Szerintetek, mi poén van egy sportolón gúnyolódni?
Milyen gyerekkora volt az ilyennek?
Ákos
Spori!
http://www.kettlebell.hu/
;)
A futkosókat meg hagyd a manóba, ettől nem leszel 30 nap alatt szép, ügyes, gyors és erős! :)))
Előzmény: mikerame (780)
Közeleg a harmadika, nem gyűlnek a kilik arrrrrrrggggghhhh ...
Ma éjjeli futás lesz, ha törik, ha szakad!
Ez egy rossz hét. Tegnap a bakkancs szétszedte a sarkamat. Negatív rekord a héten futó mennyiségben. A térd szalaggal is valami probléma van.
még 1 dolog eszembe jutott: itt a topicok között keresd meg a 2000m címűt (nem régi), abban írtak emberek (+ kaptak tanácsokat), akik hozzád hasonló helyzetben voltak.
Előzmény: mikerame (780)
Köszi, már gyógyulok.
Előzmény: HarcsaBarna (831)