Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 572 173 km-t sportoltatok

csak úszás - nem csak békáknak

Létrehozta: sandorbogyo  |  2006-11-18 11:22:29-kor

Nos azt szeretném ha itt csak úszásról lenne szó, mivel amugysem űzi itt mind3 sportágat.

Uszodákról, árakról, felszerelésekről, versenyekről, clubokról, és naná, hogy edzéstervekről irogassunkegymásnak

kösz
d.

ata 2009-03-15 07:38:33 | 278
ata képe

Smilesziasztok!

Azért a pozitiv élményemet iselmesélem: pénteken délelőtt elmentem úszni. Ahogy lementem a 25-s medencéhez, látom , hogy habzik a víz a nyugdíjas klub tagjaitól. Sávonkét 5-6 emberke olyan 40p/km sebességgel.

Gondoltam megnézem az 50-s medencét, talán lehet benne úszni. Valóban, egy-egy ember lézengett a sávokban.

Nosza gyorsan beugrottam és elkezdtem úszni az 1 sávban, ahol 1! bácsika úszott komótos mell temóban. Semmi probléma nem volt. Sőt! Egy picit azt az idő jutott eszembe amikor még pályán edzettem és kiálltottuk a lasabbnak, hogy pálya!!! Itt a bácsika amikor hallotta, hogy jövök, akkor magától félre állt( bár nem kellett volna, hiszen volt hely bőven) Aztán eltel kb 15 perc és azt vettem észre, hogy a nyugdíjjas klub szivárog befele az 50-s medencébe. eltelt még 10 perc és minden sávban 5-6 nénike beszélgetve úszott . Amikor már várnom kellett, hogy egy hoszt végig tudjak úgy úszni, hogy ne kelljen rájuk várni, nos akkor meguntam és kimásztam a medencéből. Gondoltam ennyi. Kifele menet benéztem a 25-s medencébe ...és láss csodát!! Üres volt! a Víz olyan hullámtalan volt mintha vasalóval simitották volna ki! Ez volt az a pont amikor láttam szemeim előtt, hogy a Medence csak az enyémLaughing

Beugrottam és kényem-kedvére úszhattam a hosszokat.

 

 
Úszóanyu 2009-03-14 20:32:24 | 277
Úszóanyu képe

Sikerült elírnom! A gyerekek 50 méternél jártak amikor a bácsi 2-3 métert tett meg.

 

 
Úszóanyu 2009-03-14 20:29:21 | 276
Úszóanyu képe

Sziasztok!

Talán az elnevezésből kitűnik, hogy nálunk nem Én vagyok a fő úszó(bár a velencei tavat már én is átszeltem és a napi elfoglaltságom, hogy ovisokat tanítgatok a víz szeretetétre). Természetesen mind a 4 gyermekem úszik a legkisebb a nyáron lesz 3, de már ő is vízbiztos.

A lánykám a fő úszó, aki ezt versenyszerűen űzi és idén részt vesz a GP sorozaton is. Vele és a bátyjával történ 2 éve a 2000m-es fedettpályáson, hogy amikor a pályabeosztást elmondták kiderült, hogy egy sávba kerülnének a egy bácsival aki még menni is alíg tudott szegény! Nem bántom, mert minden tiszteletem az övé, hogy még így is úszik, de akkor kitörte a skacokat a frász, hogy hogyan fognak így jó időt úszni. Rondán hangzik, de mákunk volt, ugyanis a bácsi nem tudott átjutni a köteleken és ezért át tették egy szélső pályára. Hozzáteszem amikor a gyerekek fordultak 5méteren a bácsi kb a 3.méternél járhatott! Azért meséltem el, mert ha egy versenyen nem figyelnek a szervezők ilyen apróságra a pályabeosztásnál, akkor mit várunk a T.vendégektől az uszikban. Egyébként nag kedvenceim azok az idősebb hölgyek akik úgymond mell úszásban úsznak és kitöri őket a frász, ha a fejük véletlenül vizes lesz!

Lenne egy kérdésem is! Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet utánna nézni hosszútávú időknek korsztályonként? Főleg a 3 és 5 km érdekelne egyenlőre 3-5 km szint idők és korosztálos legjobb idők is érdekelnének esetleg randlisták.

Köszi!

 
pen 2009-03-13 14:49:54 | 275
pen képe
Beraktam az eseménynaptárba. Bár a futós lelkű felhasználók aznap lehet, hogy inkább a Vivicittát választják. Esetleg mindkettőt egymás után :o)

Előzmény: plezerm (274)  
plezerm 2009-03-13 09:30:24 | 274
plezerm képe

Ha valakit érdekelne!

Amatörök is indulhatnak csak a szintidő legyen meg.

http://www.hullam91.hu/hun/versenyeink/mhusz/fob_2009.htm 

 
4kézláb 2009-03-12 10:11:19 | 273
4kézláb képe

az átlagnál azért jobban úszok és a feleségem is. Vácon van egy nagyon szép fekvű uszoda-starnd (mindekinek ajánlom nyáron. a pilis gyönyürű hegyoldalai a háttér). Nyáron bementünk kicsit tempózni az uszómedencébe. Minden sávban voltak már ketten-hárman-négyen. szerencsénkre pár perc múlva már csak ketten maradtunk a sávunkban és zavartalanúl csapkodhattunk. Aztán megjelent egy kisprtolt alkatú srác. két fejjel mnagasabb 15 kg izommal több. Soha nem zavart ha "úszókkal" kell együtt mennünk mert valahogy mindig kényelmesen elfértünk és tudtuk egymás sebességét kezelni. No ez a gyerek úgy gondolta az egész uszoda az övé. Minden alkalmat megragadott, hogy megrugjon vagy megüssön bennünket. Én tudom mi az a véletlen és mikor jön ki úgy a lépés hogy valakinek épp az útjában legyek a medencében. Amikor már midkettőnket kétszer megtaszított, tudtam, hogy szándékos a dolog.

Az egyik falnál bevártam és szrettem volna megszólítani, még a vállát is megfogtam ugy röptében. meg sem állt, ment tovább mintr egy buldózer. Aztán kiszálltunk szóltunk az úszómesternek, aki elmondta h ismeri a fickót. Mindíg ezt csinálja és többször volt már rá panasz.

a sztori ennyi. a taulság nem tudom, talán viperával kéne úszni. és sajnos nem midig a gyenge a hibás.

 
ata 2009-03-12 09:36:19 | 272
ata képe

Sziasztok! Ez a kutya-úszásos tetszettLaughing

Rövid történet: pár évvel ezelőtt nyáron egy nyitott medencében edzettem ahol a fűrdőzőknek rendelkezésére állt szinte az egész medence, kivéve 1 sávot ami az úszóknak volt fenntartva.

De valami oknál fogva mindig ott áztatták a lábukat az idősebb korosztály képviselői.

Volt egy fiatal srác akit én készítettem fel a fősulis felvételi futására. Ő vizilabdás volt, tehát neki a futás kicsit idegen. Na de a vízWink

Egyszer meguntam és mondom neki, hogy már megint nem tudok úszni mert tele a sáv...erre ő azt mondta, hogy csak figyeljek, hogy kell megtisztítani a medencét.

Bement a sávba és úszott cirka 10 hoszt, de úgy, hogy aki a sávban volt az nem tudott levegőt venni mert csak habzott a viz.

Az 5.hossz után üres volt a sáv! Mindenki menekült ki.

Próbáltam párszor én is , de alapjában véve toleráns habitusom miatt nem sikerült.

No ennyi

 
Kiszke 2009-03-11 14:08:34 | 271
Kiszke képe

Sziasztok,

 ez az autós hasonlat találó, a Malév uszodára nem panaszkodnék ilyen szempontból, reggel 8 körül álltalában elég hely van, de mégis érdemes megemlíteni, azt a helyzetet amikor 2-en félpályázunk egy hosszban egymást nem zavarva (állatlában ez olyan úszóval van akivel egyébként sem zavarnánk egymást) majd hiába van olyan hossz ahol esetleg csak 1 úszó van, mégis a mi hosszunkba mászik be a középkorú házaspár és kutyaúszáshoz hasonló mozdulatokkal egymás melett elkezdenek csorogni, turbékolni s mindeközben vidáman beszélgetnek...

 no de ilyenkor látom magam előtt a mókás rendszám táblát:

"ne morogj vezess mosolyogva"Smile

 jó edzést mindenkinek 

 

 



Előzmény: ata (269)  
plezerm 2009-03-11 12:47:28 | 270
plezerm képe

Bizony általános jelenség.

Nekem is volt gondom kinn a 17 kerben ilyenek miatt és feladtam. Pontosabban éltem egy 1000-szer jobb lehetőséggel és most az FTC Senior-ban úszok és ott csak mienk akkor a pálya.

Kitartás vagy váltás 



Előzmény: ata (269)  
ata 2009-03-11 08:49:52 | 269
ata képe

Sziasztok!

Köszönöm a "bíztatásokat"Laughing

A triatlonos tapasztalat valóban segíthet(ne) de azért ugye senki sem akar 70 éves bácsikákat csapdosni a vízben!

Igen az interval edzésnek betudható, bár ahoz meg elég rővidek a szakaszok.

Az úszómester.....nos igazából nem sok vizet zavar, ahogy elnézem. Van, mert kell lennie , de itt ő be is fejezte a feladatainak elvégzését.

Útba pedig nem esik, mert a III. kerből járok át, de a Csillaghegyi nekem spec. hideg.

De köszönöm a szösszenetnyi hozzászólásokat, ezek szerint ez ált. jelenség.

Sziasztok

 
zolle 2009-03-11 08:35:26 | 268
zolle képe

Hát..., más helyet keresni? De ha egyszer az van közel, az esik útba. Adott a lehetőség, hogy ússzon az ember egy jót.

Szerintem próbáld türelmesen :-) , 2-3 szóban megemlíteni a lasabbaknak, hogy az nem az a pálya, Ha nem veszi lapot, akkor marad a ráúszás, erős csapkodás melette, hogy észrevegye, ne érezze jól magát. :-)))



Előzmény: ata (265)  
4kézláb 2009-03-10 21:39:02 | 267
4kézláb képe

a BVSC-t ismerem erről a hibájáról. régebben jártam én is oda, de épp az általad említett okok miatt otthagytam. bár akkoriban még felírat sem volt. a csúcs 35! ember volt átlagéletkor 50-70 között, az ehhez illő komótos sebeséggel.

javaslatom:

1.) kérdezd meg mikor , vagy hogyan mehetnél be az 50-esbe. valaha volt felnőtt oktatás benne és kedvünkre úszhattunk szinte azonos díjért.

2.) igen, az úszómester/uszoda alkalmazottjainak kéne gondoskodni a rendről. kérd a segítségüket - bár hozzá teszem én sem tettem annak idején

3.) tekitsd interval edzésnek. a folyamatos előzések, gyorsulások roppant jól fejlesztik és emelik az aerób felső szintedet. ez persze vicc, bár teljesen igaz.

4.) én feladtam és ma már távolabb úszom egy vállalati uszodában, amit minden évben felkívánnak számolni. szóval keress egy másik helyet.

5.) ja és még egy vicc: a triatlonos úszórajt után nem lehet számodra gond néhány nyugdíjas letaglózása;))))

 

WinkWinkWink



Előzmény: ata (265)  
Sneci-ke 2009-03-10 21:06:51 | 266
Sneci-ke képe

Szia Ata!

Teljesen megértem a dühöngésed ... valszeg ez általános jelenség.

Talán a leghatékonyabb megoldás, ha az úszómester hatékony közreműködését kéred, elvégre azért van ott...



Előzmény: ata (265)  
ata 2009-03-10 18:16:45 | 265
ata képe

Sziasztok!

Attila vagyok, frissen regisztrált, régi sportember.Futó és triatlonos múltal és sajnos csak úszó és biciklis jelennel.

Olyan kérdésem lenne hozzátok úszókhoz, hogy mindenhol úgy úsznak az emberkék mint ahogy közlekednek az utakon, vagy én járok rossz helyre?Ugyanis elszakadt a cérna nálam. Ezért is szántam magam rá , hogy itt kérdezzelek meg titeket.

A  történet rövid leírása: BVSC  uszi. 25 m-s medence,talán 6 sáv , abból kettőre (nagy )betűvel kiírva, hogy gyor sáv!!Valahogy mégis minden alkalommal van két,három négy ember aki azt "gondolja", hogy ez az ő ( thermál fürdőbe illő )hátúszás tempójához tökéletesen megfelelő sáv. Természetesen a másik három ill. 4 sávban a hozzá hasonló sebes tempót diktáló két két emberke szeli a habokat.   A kijelölt két sáv amiben lehetne közel azonos tempóban gyorsot úszni mindig bedugul, mert természetesen az előzés a 25-s medencében viszonylag nehezebb több ember esetén. Ehez természetesen, hozzá kell tenni, hogy nem is csúcsidőben úszom(nék) hanem reggel.  De valahogy mégis úgy adódik, hogy sokszor csak a dühöngés marad és az úszás pedig el(marad), mert egyszerűen  nem lehet tisztességesen leúszni 2 km- normál tempóban.( a gyors sávban)

Hozzá kell tennem, hogy konfliktus kerülő emberként nem állok le elmagyarázni az emberkéknek, hogy lábat áztatni a lassabb sávokban is lehetne, de egyszerűen zavar már, hogy kifizetem a borsos árat a bérletben és még úszni sem lehet normálisan, mert autós szlogennel élve "a hétvégi autósok a belső sávban gyakorolják, hogy el tudják-e érni a megengedett legnagyobb sebességet vagy sem. Ha elérték akkor jó , ha nem akkor is ott jobban esik az autózás, hiszen ott olyan kényelmes.

Nos bocsánat a dühöngésnek tűnő írásért, csak egy kis bevezetőnek szántam ama kérdésemhez, amely arra irányulna, hogy ismeri e valaki behatóbban a Komjádit vagy a Hajós Alfréd sportuszit ?

Sziasztok                                                                                

 

 

 

 
Sneci-ke 2009-03-02 10:44:19 | 264
Sneci-ke képe
Sneci-ke 2009-02-26 11:45:26 | 262
Sneci-ke képe
Persze, nem is meleg vízre gondoltam... viszont az említett uszodában jó esetben 25 fokos a víz (ahol én úszom, az pl. 27). Plusz kezdő úszó az ismerősöm, aki nem tud egyfolytában úszni, időnként meg kell állnia pihenni, tehát nem mozog folyamatosan.

Előzmény: eftomi (261)  
eftomi 2009-02-26 08:04:25 | 261
eftomi képe
Szeretném megjegyezni, hogy az úszásra létrehozott medencék vize direkt nem meleg. Ugyanis az aktív izommunka által - úszás közben is - hőt termel a test. A meleg víz sokkal nagyobb teher ilyenkor, mint a hideg víz. Persze a víz hőfokának megítélése szubjektív dolog.

Előzmény: Sneci-ke (260)  
Sneci-ke 2009-02-25 21:21:32 | 260
Sneci-ke képe

Sziasztok!

Egy ismerősöm szeretne elkezdeni úszni. A Csillaghegyi uszi vizét nagyon hidegnek érzi. Nem tudtok a III. kerületben vagy attól nem messze uszodát?

Köszi.

 
Kiszke 2009-02-24 14:33:24 | 259
Kiszke képe

Szia Plezerm,

 

Célfotóra nem volt szükség, nagyon Jó vagy GRATULÁCIÓ

 

üdv.: Kiszke

 

 



Előzmény: plezerm (253)  
pen 2009-02-23 23:29:03 | 258
pen képe
Ejha! Akkor megagratula!! :o)

Előzmény: plezerm (255)  
Jula 2009-02-23 18:57:52 | 257
Jula képe

te tényleg ügyes vagy!Laughing én utálok pillézni. pedig kéne...

 

 
eftomi 2009-02-23 15:02:58 | 256
eftomi képe
Szépen mentél, gratulálok!

Előzmény: plezerm (255)  
plezerm 2009-02-23 09:35:49 | 255
plezerm képe

Nem-nem!

 

Ezt az időfutamot én nyertem! Én lettem az első, de a másik futamokban még volt két jobb is. S így lettem 3.



Előzmény: pen (254)  
pen 2009-02-22 23:09:29 | 254
pen képe
Itt te úszol be a harmadik helyre? Mert akkor gratula!!!

Előzmény: plezerm (253)  
plezerm 2009-02-22 22:13:12 | 253
plezerm képe

Sajna, csak ez lett megörökítve:

 

http://www.youtube.com/watch?v=VsOhiC9Rnfw 

 
Úszóanyu 2009-02-15 08:55:36 | 252
Úszóanyu képe

Sziasztok!

 Azzal tisztában voltam, hogy a Grand Prix létező verseny, hiszen a lányom az első állomáson Székesfehérváron ott volt, etért is érdekel annyira, hogy hol találom a versenykiírást, hisz  április 19-én a következőn is ott szeretne lenni és jó lenne tudni melyik távra készüljön.

Ha valaki tud ezügyben segíteni, nagyon megköszönném!

 
KM 2009-02-13 16:15:29 | 251
KM képe

Koszi,

Igyekszem megfogadni a tanacsokat.



Előzmény: plezerm (243)  
plezerm 2009-02-13 15:29:13 | 250
plezerm képe

Csak annyira fulladj bele, hogy jól essen.

Én ezt sok-sok pillangóval tudom elérni. Amikor már nincs erő a karban akkor jönn a vízbefuladásos halál. Csunya látvány.



Előzmény: zolle (249)  
zolle 2009-02-13 11:51:17 | 249
zolle képe

kezdhetem a vízbe folytást. Undecided

Hiszen nem a "messzeuszok GP"-re kérdeztél. Így jár ha valaki dolgozik és néha rápillant valamire és nem figyel. Frown

Jövőhéten megyek usziba, pénteken. Majd igyekszem vízbefojtani magam. Wink



Előzmény: zolle (248)  
zolle 2009-02-13 11:46:42 | 248
zolle képe

Szia!

Smile Szerintem ez a saját tervezete, hiszen Ő a "messzeuszok", tehát ez a saját versenyeit tartalmazza, amin indulni  szeretne. Smile De ha tévedtem, akkor vízbe fojtom magam. Wink

És persze várjuk"Messzeuszok" válaszát is. Wink



Előzmény: Úszóanyu (247)  
Úszóanyu 2009-02-13 08:32:38 | 247
Úszóanyu képe

Szia!

Bocsi, hogy így ismeretlenül! Hol találtad ezt meg?

Előre is köszi!



Előzmény: messzeuszok (231)  
Úszóanyu 2009-02-13 08:23:57 | 246
Úszóanyu képe

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Tudja valaki, hogy hol lehet megtalálni a Hosszútávúszó Grand Prix versenykiírását?

Az állomásai, és az egyes helyszínek versenykiírása érdekelne!

 

 
eftomi 2009-02-11 18:00:30 | 245
eftomi képe
A Polar RS200-as órám bírja az uszodavizet. Víz alatt nyomkodom a gombjait, és már egyszer volt cserélve benne elem. Nem ázik be!

Előzmény: Kiszke (244)  
Kiszke 2009-02-11 17:18:12 | 244
Kiszke képe

Sziasztok

van egy Hervis X-Fact k 957 a órám, tavaly vettem futáshoz ahhoz tökéletes. Idén inkább úszom, s lassan a medencében is mérném az időket, részidőket, a kérdés hogy a bazi nagy esőben is jól működő óra vajon, bírja-e az uszodai terhelést? Úszott már valaki ilyneben?

 

Előre is kösz 

ui.: ha kárt tesz az órámban az uszoda, melyik az az óra ami bírja a klórt és a hullámokat?

Üdv.: Kiszke

 
plezerm 2009-02-11 12:22:04 | 243
plezerm képe

Hali!

 

A pillangó nem bonyolult úszásnem, max nehéz. A mellúszás bonyolultabb szerintem.

A hol kérdésre: 

http://felnott-uszasoktatas.mlap.hu/ 

ezt tudom ajánlani.

Az orrba menő víz dologra meg azt tudom mondani, hogy ha kell akkor lassan fújd kifele az orrodon a levegő ha az megy ki akkor nem megy be víz, illetve akkor mehet be víz gyorsúszásnál ha nem oldalra hanem előre emeled a fejed és onnan megy vissza is. Ez felejtős, csak oldalra fordítsd a fejed.

A legjobb az ülő munka elleni úszáshoz ha bármelyiket csinálod és ha megy akkor mindet. Mindegyik úszásnem más-más izomcsoportot mozgat meg igazán így a legjobb ha mind használod. Azt javalom gyorsúszást tanuld meg és ha úszol majd akkor hát-al kezd utána mell és gyors egyaránt, majd hát-al fejezd.

 REMÉLEM SEGÍTETT!

Sok sikert!



Előzmény: KM (241)  
mnorberto 2009-02-11 08:13:50 | 242
mnorberto képe
Nem tud a víz az orrodba menni, mert - hjuj....hogy magyarázzam egyszerűen Laughing, tehát gyorsúszó technika alatt az arc valóban a víz alatt van, ám levegővételkor a fejed kifordítod a kartempó váltakozásakor FELVÁLTVA jobbra, vagy balra, a kartempó viszont hatos, vagy hármas lehet. Azt javaslom kezdőként a hármast tanuld meg, mert a tüdőkapacitásod nem fogja bírni, hogy hat húzó-toló kartempóval hajtva a tested 10m-en át a víz alatt legyen, mert megfulladsz. Mindezt, amit elmondtam meg kell tanulnod! Könyvet ajánlok hozzá: Josef Giehrl-Michael Hahn - Úszás c. könyve. Ha nem találsz oktatót, vedd meg ezt a nem nagy irodalmat és tanulmányozd át! A benne lévő illusztrációk segítenek a helyes úszó technika elsajátításában. Sok sikert kívánok! Smile

Előzmény: KM (241)  
KM 2009-02-10 19:58:21 | 241
KM képe

igen 4 uszasnem van. Ebbol a pillangot nem akarom megtanulni (tul bonyolult, eleg ha a masik harmat megsismerem)

Konkretan a gyorsuszasra gondoltam en is, leginkabb azt szeretnem megtanulni. Magamtol soha sem probaltam elkezdeni. Leginkabb azert mert ha fejjel lefele belerakom a fejem a vizbe, akkor belemegy az orromba a viz. Ettol meg gyakran arcureggyulladasom lesz.

Tenyleg van erre valami technika, hogy lehet kivedeni azt, hogy az orrba viz menjen? Ezert is akarok uszas oktatasra jarni, ahol mindent reszletesen el tudnak mondani, meg tudnak mutatni.



Előzmény: mnorberto (240)  
mnorberto 2009-02-10 16:37:23 | 240
mnorberto képe

Szia KM!

 

Az a gond, hogy ahhoz, hogy tudd melyik úszásnem a legátmozgatóbb, azt te magad kell érezned, melyik számodra  a legkellemesebb amit elsajátítól. Mivel négy úszásnemet ismerünk valóban a hátúszás a legkönnyebb, viszont a gyorsúszás azért is előnyösebb bármely más nemtől, mert fejleszted vele a tüdőkapacitásodat. Nekem például ki kellett javítanom a gyorsúszó technikámat teljesen, tehát újra kellett tanulnom és mára az lett a kedvencem. A felsőtestet teljesen átmozgatja. Ha szeretsz úszni és később más sporttal akarsz foglalkozni, érdemes, ha legalább fél évig úszol, megtanulsz rendesen gyors és hát technikával, azt követően ha van kedved, járhatsz edzőterembe, mert véleményem szerint az úszás igen szépen építi a deltát. Nem vagyok pest sajna, de ezt a kettőt mindenképpn ajánlom neked :-) Sok sikert KM!



Előzmény: KM (239)  
KM 2009-02-10 15:03:18 | 239
KM képe

Sziasztok, Evek ota tervezem, hogy megtanulok rendesen uszni es ehhez kernem a segitsegeteket. Tudnatok ajanlani olyan helyet ahol uszni tanitanak (felnottuszas). Pesten a belvarosban lakom de lehet messzebb is az uszoda.

Hatuszni tudok (legalabb is ugy gondolom) es a melluszasnak nevezett , fej kint uszas is megy.  Melyik uszasnemet lehet a legkonnyebben elsajatitani, vagy melyiket erdemes eloszor megtanulni? Melyik az amelyik a legjobban atmozgat (ulomunka).

Remelem tudtok tanacsokat adni.

 
Kiszke 2009-02-08 22:34:50 | 238
Kiszke képe

Sziasztok,

 Budapest XVIII.-ker-i Malév uzsodának változtak a belépők árai:

1 alkalom 850 Ft

10  alkalom 7700 Ft

30 alkalom 21000 Ft

a Bérleteket jún 30-ig le kell járni.

Van szauna jegy is, de sosem szaunázom, talán valami szauna fórumban tudják az árátCool

 

Elmúlt havi tapasztalatok alapján:

reggel 6-8,30-sokan vannak.

délelőtt vizsonylag kevesen, még ha 1-2 hossz foglalt oktatás miatt, akkor is átlag 2-3 ember hosszonként .

Délután már több pályán van oktatás, de ebben az időpontban keveset voltam.

Munkaidő után, este állítólag sokan vannak, sem ekkor sem hétvégén nem voltam még, más úszóktól vannak infóim.

 

Jó úsztást mindenkinek

 

üdv.: Kiszke

 

 

 
pen 2009-02-02 13:34:35 | 237
pen képe
Beraktam az eseménynaptárba is.

Előzmény: plezerm (236)  
plezerm 2009-02-02 11:56:17 | 236
plezerm képe
Sneci-ke 2009-01-25 19:52:03 | 234
Sneci-ke képe

cikk és video a mellúszás technikájáról:

http://termalfurdo.net/index.php?p=cikk&id=315

 

 
plezerm 2009-01-19 15:43:18 | 233
plezerm képe

Senior úszóversenyek időpontjai. 

 

Még nem minden időpont 100%. Szóval ez még csak tervezet, de ha valakit érdekel a dolog akkor csak tessék.

 

2. február 21-22 Nyíregyháza
3. március 14-15. Békéscsaba
4. április 11-12. Kaposvár
5. május 9-10 Csongrád
6. május 30-31. Szentes
7. június 27-78 Szabadka
8. július 18 Tótkomlós
9. augusztus20 Szarvas
10. augusztus 28-30 Gyula
11. szeptember 14-22 Cadiz
12. október 24-25 Szarvas
13. november 7-8 Hódmezvásárhely
14. december 5-6 Budapest 

 
Kiszke 2009-01-16 22:09:04 | 232
Kiszke képe

Sziasztok,

 

 ez a messzeúszók GP sorozata nagyon érdekes, nevezési díjakról, potnos rajthelyről, rajtidőkről lehet valahonnan tudni?

 

kösz és üdv

 

 



Előzmény: messzeuszok (231)  
messzeuszok 2009-01-16 14:54:28 | 231
messzeuszok képe

Sziasztok!

Ismeritek a Messzeúszók GP sorozatát?

Időpont

Esemény

Táv / km

Helyszín

KategóriákMegjegyzés
04.19.Hosszútávúszó Grand Prix II1,5, 2,5, 5 kmBudapest Szfehérvár(uszoda)-
06.21.Hosszútávúszó Grand Prix IIINyíltvizi szezonnyitó2,5, 5 kmBfüred? Bfűzfő? Kenese?Balaton
07.04.Almádi Strandátúszás HGP IV.2 kmBalatonalmádiNyílt korosztályos és szenior verseny
07.05. Fűzfői Átúszás HGP V.3 kmB.fűzfő-AlmádiNyílt korosztályos és szenior verseny
07.11.ÖBÖLÁTÚSZÁS  és Hosszútávúszó,  Szenior OB. HGP VI.3,5 kmBalatonfüred-TihanyNyílt korosztályos és szenior verseny, többszörös átúszás 2*,3*,4*
08.09. (16) Hosszútávúszó Grand Prix VIINyíltvizi szezonzáró3 és 5- 10 kmBfüred? Bfűzfő? Kenese?Nyílt korosztályos és szenior verseny,
11.15Fedettpályás 2000 m-es Uszodai úszás HGP VIII.2000mAz ország 6 uszodájábanNyílt korosztályos és szenior verseny
 
Sneci-ke 2009-01-16 13:20:13 | 230
Sneci-ke képe

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Az edzéseim egyelőre nem túl intenzívek, közepes tempóban mennek.

A célom egyrészt a kilóktól való megszabadulás, másrészt a kondícióm jobb szintre hozása, plusz a Balcsi-átúszás egy viszonylag elfogadható idővel (tavaly - életemben először - nekivágtam, akkor sikerült, pedig nem túl sokat edzettem előtte).

Gondolom, az nem árt, ha az úszóedzésdk között valami mást is csinálok... 

 

 



Előzmény: plezerm (228)  
mnorberto 2009-01-16 10:35:56 | 229
mnorberto képe

Hali!

 

Nem szabad egy héten három alkalommal többet edzeni. Aki akarja, kipróbálhatja, de ha a szervezetében felhalmozódik a mozgásból adódó tehát a fizikai stressz, amit ki kell pihennie, rövid időn belül azt veszi észre edzés alatt, hogy romlik a teljesítménye. Erre vigyázni kell. Smile