Futunk, hogy segíthessünk - a fogyatékos gyermekekért
Létrehozta: pecsenye | 2011-07-06 14:41:46-kor
Sziasztok!
Az idén szerencsére elkerülték hazánkat a természeti katasztrófák. De mindig van valami cél, amire felhívhatjuk a figyelmet.
2011-ben az Angyalszív Alapítvány közös szervezésében augusztus 25-28. között lesz jótékonysági futás a fogyatékos gyermekekért, Székesfehérvárról Debrecenbe.
Idézet az Angyalszív Alapítvány célkitűzéséből:
Magyarországon a sérült emberek túl régóta élnek a perifériára szorultan. Párhuzamos pályákon fut a sérültek és épek élete, kevés a kapcsolódási pont a két réteg között. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, nagymértékű társadalmi szemléletváltásra van szükség. Az embereknek meg kell tanulniuk túllátni a fogyatékkal élők fogyatékán. Ezeket a falakat pedig magától nagyon kevés ember rombolja le sajnos. Mi segíteni szeretnénk, hogy ezek a falak ne falak legyenek többé, hanem hidakká alakulva közelebb hozzák egymáshoz a sérült és ép társadalmat. A kihívás nagy, de társadalmi összefogással megvalósítható.
Szeretettel hívunk mindenkit magunk közé, hogy közösen átalakítsuk a társadalom szívét, lelkét, sérültekhez való viszonyulásukat.
Segíts valóra váltani célunkat, csatlakozz hozzánk!
Máté Csaba fotói a rajtról:
https://picasaweb.google.com/103673264925350781474/SzfvarDebrecenJotekonysagiFutas2011
csinalj egy dropboxos logint es oda a public reszre toltsd fel magadhoz tomoritett file-t (2 gigaig lehet feltolteni) gyors az eleres is ingyenes is..
Előzmény: Bendeguz85 (311)
Néhány kép az albumomban a jótifuti elso napjáról: https://edzesonline.hu/kep_galeria/&action=viewalbum&album_id=5096
mea culpa
Valamit elszúrtam a feltöltésnél, mert elvileg ingyen is elérhetőnek kéne lennie. Természetesen mindenki szabadon felhasználhatja a képeket. Azért még teszek egy próbát más oldalon is, hogy eredeti méretben is hozzájuk lehessen férni.
Köszi kiscsákó! már húzom is:D szabadon felhasználható, ugye? ha jól olvastam:D
Előzmény: Bendeguz85 (304)
Nem tudnád máshová feltenni, ez a hely nem túl szimpi. Regisztrálni, fizetni, 06-90-es sms, ez már korán reggel éhgyomorra nekem túl sok
Előzmény: Bendeguz85 (304)
Sziasztok kiskalózok,
Itt vannak a képek, cenzúra és válogatás nélkül: http://data.hu/get/4183195/2011.08.25.Jotifuti.zip
Töltsétek, nézzétek és mosolyogjatok jó sokat még rajtuk
Rózsaszín, úgyhogy biztos Végh Attié!:) De azért elhozom Neked a Nike-ra, Bozót!
Előzmény: VéZsé (300)
Ha a furgonból származik és rózsaszín-szürke MoreMile márka akkor az enyém :) Belátásod szerint dobd ki / viseld egészséggel (esetleg add oda valahol ahol találkozunk) A fél doboz segédeszköz(tampon) is meglett? :P Ha igen, használja egészséggel aki meglelte :)
Még a kis kerámia érmem maradt a kocsiban valahol (Palinál?) ha esetleg előkerülne...
Mást asszem nem hagytam el
Előzmény: cseha (298)
Ha lecsukom a szemeimet még mindig ott futok és aszalódok a csapattal.
Én is köszönöm, hogy ott lehettem, tényleg felejthetetlen volt,még ha többnyire két keréken haladtam is Veletek. Na, még most is elérzékenyülök!!!:)
Sziasztok!
(Éppségben hazaértem vasárnap 23:30-ra... )
Először is nagyon örülök,hogy ott lehettem veletek és személyesen is megismerhettelek benneteket.
Betyár jó volt a hangulat végig az úton ami a holtpontokon is túllenditett.
Köszönöm a lehetőséget Pecsenyének és hogy láthattam a küzdelmét a km-rekkel!
Még egy nagy élménnyel lettem gazdagabb az ÖNZETLEN SZERETETTEL amit-e fogyatékos gyerekek sugároznak magukból...
...lassan magamhoz térek és jegyzetelem a naplómban a történéseket....
Kata
Sziasztok!
KÖSZÖNÖM!
Köszönöm a magam és Renáta, a gyerekek nevében is a részvételt, a segítséget a szurkolást, aggódást.
hamarosan megírom a beszámolót még a héten.
ps. Renátával beszéltem: fél millka az eddig befolyt adomány!
Csodálatos három napot töltöttem veletek, lesz mire emlékezni a későbbiekben.
A negyediket kezeljétek diszkréten, bocs.
Laci!
Az ilyen dolgokat észre sem szabad venni, nem érdemel szót sem. Érdekes, hogy ott abban a hangulatban észre sem vettem. Máskor biztos robbantam volna rá.
Végigolvasva az itt leírtaidat csak azt lehet mondani, köszönöm, hogy szépen tudósítottál.
Előzmény: zilaci (290)
óóóóó....ez az én kedvenc versem... :)))
Köszönöm én is, hogy ott lehettem......bár nem volt túl zökkenőmentes...
Előzmény: Tutu (245)
Nagyon örültem, hogy ott voltál, még ha nem is tudtál visszajönni a végére... Sokat kaptunk mindannyian ebben a pár napban! A célban szerintem szem nem maradt szárazon....
Előzmény: zilaci (290)
Albertirsán közel húsz, fogyatékosnak számító gyerek és fiatal felnőtt várt bennünket. Ahogy meglátták a futókat, olyan őszinte szeretet és tisztelet áradt belőlük, ami torokszorító volt.
Két kilométert futottak a várostábláig, ott megálltunk, és elbúcsúztunk. Elég nagy csoport alakult ki az út szélén, búcsúzkodás, ajándékosztás...
Ekkor húzott el mellettünk csikorgó gumikkal, padlógázzal, egy tizenmilliót érő autó - és éppen elkaptam a sofőr pillantását, amiből sütött a harag, hogy feltartottuk. És nem az első ilyen tekintet volt.
A gyerekek ezalatt mindenkivel kezet akartak fogni, vadászták "a messziről érkezett híres futók" érintését. A tömegben az egyik közelebb igyekvő fiú véletlenül meglökte a mellette álló lányt, aki kicsit hátratántorodott, majd visszalépett, és - megsimogatta a fiú vállát. A fiú hátrafordult, azután...
Rámosolygott.
Sok élményt szereztem az út során, amíg Veletek lehettem.
Köszönöm.
Hát nem tudom, mennyiben sikerült friss erőt vinnem a csapatnak, de igyekeztem! Örkénynél tudtam csak csatlakozni - Zilaci segítségét most is köszi - de ez alkalommal a végső célig mehettem. Csodálatos és felejthetetlen napok voltak, óriási köszönte mindenkinek aki bármilyen módon is hozzájárult az akció sikeréhez. A legmélyebb tiszteletem Pecsenyének, örülök, hogy ismerhetem és a barátomnak tarthatom!
Egyúttal örömmel jelentem be, hogy a jótisüti aukció lezárult, a legmagasabb licit Márkusöcsitől érkezett, 15,000 forint! Az érintettel privátban egyeztetünk a részletekről. Köszönöm minden kedves licitálónak!
Előzmény: zilaci (243)
Köszönöm, hogy futhattam veletek! Felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb.
Alig 5 óra vonatozás után én is hazaértem. Örülök, hogy veletek lehettem. Sorry, de most csak ennyi telik tőlem :D
Képek hamarosan
A tegnapi szakasz nagyon hősies lehetett! Fantasztikusak vagytok!
Remélem most már hamarosan beértek Debrecenbe, a befutó biztos csodálatos lesz. Bárcsak ott lehetnék Veletek!
Sok erőt az utolsó kilóméterekre!
A beszámolókra szerintem itt sokan kíváncsiak leszünk. Nagy hajrá Nektek az utolsó nap fáradozásaira is, aztán pedig jó sörözést kívánok mindenkinek!
Mindenki jól van, az idő is kellemesebb.
A tegnapi nap kicsit megzilálta a futókat, ezért a mai reggel kicsit másképp és nehezebben indult, de a fogaskerekek újra működnek.
A karaván halad.
Nagyon kíváncsi leszek pecsenye barátom és a többiek beszámolójára, azt hiszem, akik itt voltak - vagy csak hosszabb-rövidebb szakaszon elkísérték a csapatot - sokáig fogják/fogjuk emlegetni ezt a pár napot.
Ehhez azonban még ezt a mai napot is teljesíteni kell.
Most már mindenki szeme előtt a Debreceni Nagytemplom képe lebeg...
És végre a sör! (SP)
:)
Remélem, az ország keleti felében is kellemes idő köszöntött rátok! Itt 16 fok van enyhe szellővel !
Hajrá mindenkinek!
Én küldtem volna abból a hidefrontból, majd megreklamálom időjóséknál, de remélem egy kis hűsítő szellőt azért kaptatok!
Továbbra is hajrá a kibővült csapatnak! Bár talán a hőség valamivel enyhébb lehet (nem biztos), de a teljesítményetek ugyanolyan nagyon hősi!
15 körül indulunk Bp-ről, 2:30 óra Nádudvarig, lerakom a gyerekeket aztán elétek megyek, viszek CC-t és paradicsomlét. Gondolom valahol Kenderes és PLadány között fogtok járni mire odaérek. Majd hívom Pecsenyét.
Elhagytuk Szolnokot, bocs a szűkszavú tudósításért, de nagyon nagy forgalom van ezen a szakaszon, figyelni kell.
Karcagra nem valószínű, hogy bemegyünk, kis csúszás van az időrendben.
Mindenki jól van, sokan csatlakoztak a Szolnok környéki futók közül - Nekik ezúton is ezer hála és köszönet!
A ma érkező további felmentő csapatokat szeretettel várja a Jótifuti Karavánja, élén Pecsenyével.
Jó reggelt! Esztergomban enyhe szellő lengedez, mondtam neki fogja magát és induljon Felétek!!!
Hajrá Jótifuti!
...elindultam elétek...Törökszentmiklóson találkozunk!
Az erő legyen veletek...és persze Rock & Roll!!!
Sziasztok!
Holnap betértek Karcagra, vagy kikerülitek a várost a 4-esen?
törökszentmiklósi képek: