futás után másnap fáj a hasam
Létrehozta: kiara | 2011-05-13 18:25:38-kor
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja, hogy futás után fáj a bal oldalam, a lépem tájékán, de csak akkor, ha gyalogok az utcán. Ülés, fekvés, irodában történő mászkálás során, sőt még torna közben sem fáj, csak menet közben. Kb. 5 napja tart, egy normál futás óta érzem. De azóta már futottam többször és kb. féltávig éreztem, utána nem. Jártatok már így?
Tegnap csináltam edzésnaplót két hétre visszamenőleg, de valami miatt nem mutatja a nevem mellett.
A tempóm a kényelmes kocogás, de azért elég jól elfáradok benne, bár az igaz, hogy egyre könnyebb.
A tempónövelésre meg fogom nézni amit ajánlottál. Köszönöm.
az jó ha javul :)
más: edzésnapló hasznos lenne :)
a 80p-es 10km gondolom nem max erőkifejtés mellett van, hanem az átlag kocogós tempódban?
vannak edzéstervek itt az oldalon gyorsabb 10km-hez. abban vannak pl. erős tempóban futott résztávok, meg tempósabb rövidebb távok.
Előzmény: kiara (5)
Valószínűleg a gyenge "belső" izmok miatt alakult ez ki nálam. Most már csak a pihenőnapom utáni futás után fordult elő, és nem olyan erősen. Szóval fejlődöm:). Lassan-lassan a tempót is növelni szeretném. Szerintetek mi lenne a jó taktika? Most kb. 80 perc alatt futok le 10 km-t.
Köszönöm a válaszokat!
Volt már nagyon hasonló topik, ott említettem a lehetőségét a gyenge törzsizomzatnak (elsősorban a belső szerveket tartó hasizmok), illetve az esetleges szervi összenövéseknek,hegeknek,szalagok problémáinak, műtét, gyermekszülés és hasonlók okán.
Előzmény: kiara (2)
egy tipp: figyelj oda a lélegzésre, próbáld alaposan mélyen venni és kifújni a levegőt. (futás közben is meg akkor is amikor fáj gyalogláskor)
Előzmény: kiara (2)
Szia!
Köszönöm a válaszod, kicsit megnyugtattál.
Nem futok túl rég óta, kb. 1 hónapja lett rendszeres, és csak márciusban kezdtem rövidebb távokkal, amikor az időjárás engedte. Igaz kicsit gyorsan emeltem a távolságokat, mert 3 kilométerrel kezdtem és most 10-nél tartok, viszont a tempóm változatlan. Szóval okozhatja az edzetlenségem is. Korábban csak tornaórákra jártam.
Hétvégén egyébként sikerült kipihennem a fájdalmat, de tegnap megint voltam futni és ma is fáj, de nem olyan erősen és nem ugyanott, hanem kicsit lejjebb.
igen, csak nekem a jobb oldalamon volt. de elmúlt néhány nap után (mondjuk nekem CSAK gyalogláskor szúrt, futás közben nem:) )
amúgy okát nem tudom.. régóta futsz?
Igen az alapbeállításokkal volt baj. Most már közszemlére tettem :)