Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
Olyan kérdésem lenne, hogy a Polar FS1 órán van-e stopper funkció? A leírásokból, amiket találtam nekem nem derült ki. Illetve megfelel ez az alapóra egy teljesen kezdő futónak, ha gyakorlatilag csak az időmet és a pulzusomat akarom nézni, az edzéstervnek megfelelően. Vélemények? Köszi előre is!
Sziasztok, Sporttársak!
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi két remek futócipőt!
http://www.vatera.hu/zoot_ultra_race_2_0_168061576.html
http://www.vatera.hu/zoot_ultra_tt_2_0_168062396.html
a garminnál a navigate nem árúl csak komplett jeladót,marad a fólia...2010
Előzmény: robcsi1979 (383)
megkérdem,lehet az a szimering az oka mert az elemfedő jól zár.köszönöm az ötletet
Előzmény: robcsi1979 (383)
Lehet megérne egy próbát a melkasi jeladó elemfedelének cseréje. Ez alatt van egy gumi szimering ami megakadályozza a beázást.
Nem tudom hogy Garmin melkasi jeladóhoz külön ilyet kapni, de Polarhoz van, kérdés hogy a méret stimmel e?!
http://zerge.info/polar-wearlink-elemfedel.html?keyword=elem
Ugy néz ki hogy elemfedelet nekem is cserélnem kell majd a Garminom melkasi jeladóján mert tegnap nem 1 euróssal nyitottam ki - hanem 100-assal - , így a vájatát kicsit megmarta, eldeformálta. Vigyázni kell vele hogy mivel nyitja ki az ember mert nagyon lágy műanyagból van a Garmin melkasi jeladójának elemfedele, ha meg túlhúzod akkor megmarja és eldeformálja az elemfedél tetejét.
Előzmény: misk66 (381)
Ahaaaaa!
Köszi!
Ezt az esélyt még megadom neki,hátha jó lesz.
De továbbra sem értem,ha eddig nem volt erre a gélre szükség,akkor most miért...?!
Előzmény: robcsi1979 (379)
Ez a gél konkrétan EKG zselé vagy ha az nincs akkor ugyan ilyen jó az ultrahang gél is. Gyógyszertárban tudod megvenni, kemény 400 ft 250ml ha jól emlékszem. Én EKG zselét legutóbb Budaörsön vettem az előző órámhoz, Ultrahang gét pedig a gazdagréti patikában.
Előzmény: Dani76 (378)
Akkor jól mért.
Létezik erre a célra való gél? Nem is tudtam.
Megpróbálom, de akkor eddig miért volt jó gél nélkül? :)
Előzmény: monique (376)
Dani76: jól mért amikor sok volt az izzadság? akkor még megpróbálhatod, hogy edzés előtt ráteszel direkt erre a célra való gélt vagy ha az nincs, kis kézmosót, ilyesmit, hogy jó legyen a kapcsolat a bőr és a szíj között. nekem erre még nem volt szükségem, de már sok fórumon láttam, hogy valakinek csak ez segített.
Előzmény: Dani76 (375)
Ma adtam neki még egy esélyt, de ennek annyi.
Néha mér, néha nem, néha jót, néha rosszat.
Az edtzés vége felé,mikor agyonizzadtam ,szerintem pontos volt.
Ha elment a jel, és megütögettem a jeladót,visszajött... suunto.
Előzmény: misk66 (372)
na ezt lehagytam az előzőből: itt ugye maga az óra ázik be és nem a mellkasi jeladó?
Szia!
Ezt a beázást hogy érted?
Mármint zuhanyozásnál vagy úszásnál ázik be vagy símán már az izzadtságtól is? Neked mikor kezdett a beázás elő jönni? Még nins 1 hónapja sem hogy használom, szerencsére ilyet "még" nem tapasztaltam, igaz én nem zuhanyzok meg nem úszok vele viszont félek ettől mert néhány edzésem alkalmával szinte önlik rólam a víz.
nekem garmin 305 van,kb 3 éve,vagy 4?beázik az is most azt csnálom elemt kiszedem kitörlöm és kiszáritom.próbáld meg így.ost probálgatom fóliával betekerni és leragasztani,hátha..
Előzmény: Dani76 (365)
Nekem-mint sokszor írtam Decathlonos pulzusmérőm van,az műanyag.Az arctisztítómmal átitatott vattacsomóval szoktam áttörölni,vagy babatörlő kendővel,bőven elég.
Az uram polar szíját pedig(F7),behajítom a mosógépbe-nem használok vízlágyítót és öblítőt.....
Előzmény: robcsi1979 (366)
szia!
nekem is Garminom van (405) a manualjában ezek vannak: készülék ápolása-enyhén szappanos vízzel megnedvesített ruhával tisztítsuk..majd töröljük szárazra. kerüljük az erős vegyszereket, oldószereket, ezek károsíthatják a műanyag részeket.
+ műszaki adatok:pulzusszámmérő, vízállóság: 10 m
én mondjuk folyó víz alá nem tartanám sokáig, bár az enyém nem is tűnik túl koszosnak(eddig). ha letörlöd nedves ruhával, meg esetleg alkoholos vattával a fertőtlenítés/zsír-koszoldás miatt, az sztem tökéletes.
de lehet, h kapsz még okosabb tippet is..
Előzmény: robcsi1979 (368)
az igen fura lenne, ha nem lenne benne :O
mindenesetre amit a vízzel való tisztításról (nem a mosógépes rész) mondtam, azt egy másik műanyagos szíjú pulzusmérőnek a manualjából idéztem.
Előzmény: robcsi1979 (368)
No megnéztem a Garminom Looser Manualját (és a quick guide-t is), ebben bizony nincs benne hogy hogyan kell tisztítani a mellkasi övet és a jeladót. :(
Előzmény: monique (367)
műanyag szíj: lemosni vízzel vagy szappanos/kézmosós vízzel (nekem elég volt a sima víz is amikor még olyanom volt, de nem sok izzadság jutott rá mert télen használtam.)
most textil alapú van, azt mosógép simán mossa. :)
de megint azt kell mondanom, nézd meg a garminod manualját, le lesz benne írva, hogy hogyan kell tisztítani!
amúgy vízálló, emiatt ne aggódj
Előzmény: robcsi1979 (366)
Sziasztok!
Egy kérdés a témával kapcsolatban:
Ki mivel és hogyan takarítja a mellkasi HRM övét, jeladóját?
Ugye köztudott hogy ha nem takarítod akkor rárakódik a sós izzadtság aztán elkezd hülyeségeket mérni és tönkre megy. Ezért is kérdés hogy hogyan és mivel takarítjátok?
Én egy Garmin Forerunner 305-öt használok, a mellkasi jeladója ilyen:
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.garmin.hu/files/images/termekek/hrm_big.jpg&imgrefurl=http://www.garmin.hu/kiegeszitok/szivritmus-jelado&usg=__7YFCC8jit-ihwhqY5yoglJNi0aU=&h=150&w=150&sz=4&hl=hu&start=2&sig2=Vmc_oZf8138ui08KxKYauw&um=1&itbs=1&tbnid=YIIM-IXIFZP9IM:&tbnh=96&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dgarmin%2Bhrm%2Bjelad%25C3%25B3%26um%3D1%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26channel%3Ds%26tbs%3Disch:1&ei=whCvS_K4GIGEmgPq7rizDw
Ma tekertem szobabicajon 1 órát, szaunaruhában, nagyon izzadtam, ez lenne a lényeg. Viszont nagyon félek attól hogy ha pulzusmérő övvel tekerek akkor a pulzusmérő be fog ázni mert szinte ömlött rólam a víz. Szerintetek ilyen mértékű izzadtságtól lehet valami baja a mellkasi jeladónak, övnek? Mennyire "vízállóak" ezek illetve milyen mértékű izzadtságot viselnek el ezek az övek?
A helyzet az, hogy ez műanyag házas teljes egészében.
Olvasgattam külföldi fórumokat , és meglepetten vettem tudomásul, hogy nagyon gyakori ez a hiba 1-2 éves óráknál is.Volt,aki két év alatt a 3-ik jeladót használta... kipróbáltam mindent, de már elvesztettem a bizadalmam, ez elromlott.
Most vehetek újat 10 e ft-ért.... vagy veszek egy Polar órát...tök jó :(
Ja , és ez egy -elvileg- nem gagyi Suunto T3 óra...
Előzmény: monique (364)
azzal ne. ha textil alapú, akkor mosógép 30fokos víz. ha nem, akkor kézlemosós/szappanos víz alkalmazása nem tudom h a sima műanyag alapúakat is lehet-e dobni mosógépbe. esetleg nézd meg a manualját mit írnak.
Előzmény: Dani76 (363)
Órában is csere.
A szíj tiszta. Vagyis nem sáros :) Körömlakklemosóval nem mertem még nekiesni:)
Előzmény: monique (362)
Sziasztok!
Suunto T3 órám van, kb 1,5 éves és mostanában rakoncátlankodott (néha mért,néha nem pulzust), ezért elemet cseréltem a mellkasi jeladóban.Még minidig nem jó. Az óra metalálja a jelet, de pulzust nem nagyon akar mérni, vagy ha mér is, irreális értéket.
Kell ezeket "ápolni" ,hogy megfelelően működjenek?
Szerintetek?
Köszi a válaszokat!
kezdem megszokni, tegnap már nem zavart annyira. és nagyon hasznos! örülök h megvettem. a blogomban kifejtettem részletesen :)
Előzmény: Bozót (358)
Egyszerű, a cicid alá tedd! :) Azért típusfüggő is, hogy mennyire lehet zavaró. Az X-fact speciel elég merev és vastag, a Polároké sztem sokkal laposabb.
Előzmény: Slybacsi (351)
:o) egyszer én is simán végig viseltem egy teljes aerobik nap alatt:volt benne minden-jóga,pilates,sőt még táncórán is hordom gördülések,gurulások közben....egyáltalán nem zavar
Előzmény: antokzsofi (353)
na ez egyénfüggő lehet. ha rajtam marad edzés után, egy idő után nyomni kezd. :)
Előzmény: antokzsofi (353)
a használati utasításban nem volt rajz?
ha kell, feltölthetem a polarom pdfben levő haszn. utasítását, magyarul van és tök jó a fénykép ahol mutatja hogy hova kell feltenni.
Sziasztok
Van egy Timex Ironman t5k212 pulzusmérős órám eladó. Július 22-ig garanciás.
Kifogástalan állapotban kb kétszer használtam.
22.000Ft ha érdekel dobj meg egy mail-el a petranyi@gmail.com ra.
Bye
szia. Én ma Polar övvel futottam, majd edzés végén összeszedtem a gyerekeimet az edzéseikről (amíg ők edzenek, addig nem ücsörgök a folyosón, hanem kihasználomezt a kis időt), majd hazaautóztunk, vacsi, miegymás. Fürdéshez vetkőzésnél vettem észre, hogy rajtam maradt. Látod engem nem zavar. Simán meg lehet szokni néhány alkalom után.
a rekeszizom a bordakosár ívében helyezkedik el,szerintem alacsonyan van.
a szíved abban a magasságban helyezkedik el ameddig a szegycsont összetartja a kosarat,vagy úgy is kimérheted,hogy a tenyered kétoldalt a kosárra helyezed úgy hogy a kisúllyad a lengőbordán legyen,a hüvelykujjad vonala a szíve magassága-oda kell a jeladó-egyébként ott kényelmes az átlagnak(a finnyás uramnak is).
hááát, azért engem így elsőre eléggé idegesített. eleinte túl szorosnak éreztem, de rájöttem, hogy annak is kell lennie, különben leesik. én a mellkas alá teszem a rekeszizom fölé, így értelmeztem a használati utasítást. fentebb kényelmesebb lenne, de ott valszeg nem mérne rendesen.
Előzmény: Házisárkány (349)
Semennyire....mondjuk én lány létemre mondom,a férjem szerint sem zavaró.Csodálkoztam is,mert Ő nagyon érzékeny az ilyen dolgokra.
Előzmény: Slybacsi (335)
no végül intersportban vettem egy timex easy trainer nevű ketyerét, egy tizes volt, majd délután tesztelem és beszámolok az eredményről. nyugalmi állapotban ingadozott kicsit, de nem magas értékeket, max 2-3 bmp. remélem jó lesz, egyelőre ilyenre futotta, kell még egy spd pedál a bicajomra :)
Az Xfact márkát a Hervis-ből én sem ajánlom. Volt, hogy egyik pillanatról a másikra 15-20 ingadozása volt. Pedig nem is volt jó nő a közelben. :)
Mindenképp elismert, bevált (drágább) márkát ajánlok.
1. a dekatlonos olcsó óra (5-6 ezer) elég jó, gyakorlatilag kezdetnek elég, és megbízható, 2. volt egy Sigma Pc-15ös, ami elég sokmindent tud... de a jeladóm elromlott... 3. én is megvettem a polar órát, ami mindent tud....
Előzmény: Slybacsi (343)
szia! köszi a részletes válaszokat, a puding próbája az evés, kipróbálom, legfeljebb eladom ha idegsít :) polart veszek, eldöntöttem. inkább adok érte többet, de legyen normális.
Előzmény: monique (342)
ja hogy mennyire zavaró a mellkasi szíj... én utálom felvenni és levenni, de edzés közben észre se veszem :) edzés után már zavar néha, szeretem hamar levenni, kivéve ha megnyugvási pulzusokat lesek néha.
egyéni dolog biztosan, de nézz szét, nem jellemző a panaszkodás, hogy edzés közben probléma lenne ezzel.
Előzmény: Slybacsi (335)
tapasztalatom 3 órával van eddig, 2 olcsóbb és egy polar, azt találom, hogy nyugalmi helyzetben csak a polar nem ingadozik. edzés közben pedig, minél magasabb a pulzusérték, annál kevésbé van ingadozás az olcsóbb óráknál.
valami algoritmusprobléma lehet ez... de edzéskor végül is használhatóak... azaz 1 dolgot azért kiemelnék, sztem a hervis sajátmárkáját azaz xfactot ne vedd meg mert az nagyon ingadozik, tapasztalatom szerint... pl. beurer olcsó modellje valamivel kevésbé ingadozik de nyugalmi állapotban az is baromira ingadozik.
amúgy a köridők és a körökhöz tartozó átlag és max pulzus elmentése sztem hasznos funkció. de rajtad múlik h kell-e ez neked egyáltalán.
Előzmény: Slybacsi (339)
PM55-öt nem ismerem, enyém olcsóbb modell volt. :) jelet nem veszített soha kivéve a margitszigeten 1 részen néha, mert nemkódolt volt. tehát a kódolt jel támogatása azért fontos, ha maximalista vagy.
Előzmény: lszb (331)
jaa. akkor bennem van a hiba, én a cicire gondoltam. már megint... :)
no de most komolyan. egy drága és olcsó(bb) pulzusmérő között annyi a különbség, hogy a drágább több adatot tud, töbet lehet belőle kiszedni, de mondjuk az olcsó(bb) sem mér pontatlanul, csak mondjuk nem tud köröket számolni meg egyéb extrákat, amire nem is biztos h szükségem van? vagy tévedek és az olcsó az pontatlan? egyáltalán mennyiért lehet már jót kapni? valaki help plíííz! idegesít, hogy olyasmire kell pénzt adnom, amihez nem értek :) nekem csak annyi kellene, hogy az eltelt időn kívül jelezze ki a pulzusomat, ennyi. vagy ebben is tévedek? kell a nagyobb tudású óra? idegesítő lehet ez a sok kérdés, elnézést...
Előzmény: Bozót (338)
Hello!
Kerékpáros szemüveget keresek. Bp-en, de elsősorban Tatabánya környékén, hol érdemes körülnézni? Tatán nem találtam, pedig korábban ott vettem egy Alpina szemüveget, ami nagyon jó volt. Sajnos elhagytam.
A segítséget előre is köszi.