Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
Geek-ség: már miért lenne az geekség ha valaki vesz egy ilyen kütyüt pl 75.000ft ért és az óra tudásának 90%-át ki is használja? Ha meg valaki egy ilyen óra alap funkcióival sincs tisztában és csak azért vesz pl 310xt-t „hogy legyen” meg mert „trendi” 100 egynáhány ezerért no azt alá írom, az már nálam is erősen geek kategória.
„Majd okoska megmondja……….” – azt hittem hogy legalább az alap funkciókkal te is tisztában vagy egy xt310 birtokában J
1. honnan tudom edzés (start gombbal) indítása nélkül hogy a GPS fog éppen jelet vagy sem? néha amikor még nem találta meg a jelet, kiírja h keresi, de ha innen elváltok menübe akkor utána hol látom a gps státuszt?
Onnan, hogy amikor keresi a jelet és pl belépsz a menübe vagy a kijelzőt lapozod akkor egy status/progress bar jelenik meg azt jelezvén hogy éppen keresi a jelet. Ha ilyenkor belépsz a műhold menübe akkor látod is hogy hány műholdat talált és kiírja a műholdak pontosságát is. Plussz amikor keres van egy 5. kijelző profil is, ekkor láthatod a „műhold” menüt is.
2. az óra tényleg nem tud max pulzusokat mutatni részidőnként? bár még nem töltöttem fel pc-re semmit, hátha ott több részletet ad.. :) ...tök jó, hogy kalóriákat kiírja részidőnként de engem jobban érdekelne a max pulzus. meg a max. tempót is írja de az marha irreális, mondjuk nem lep meg. :P
Már miért ne tudna? Mint lentebb már említettem az óra nagy erőssége a Garmin Training Center és az edzéstervezés. Szedd le, rakd föl, állítsd be a profilod, tervezz meg egy edzést és értékeld ki az eredményt miután átdobtad a gépre az edzést. Az edzést fázisonként/szakaszonként tudod megtervezni. Ezek a fázisok Training Centerben „körönként” fognak megjelenni. De ha nem tetszik a „LAP” elnevezés T.Centerben akkor custom azaz saját nevet is tudsz adni egy egy edzésfázisnak. Természetesen edzésfázisonként az óra tud max pulzust is. De hogy szemléltessem rakok be egy screenshotot.
3.
ha csak nálam van az óra, de nem akarok edzést indítani és kikapcsolni se akarom akkor lehet-e lockolni a gombokat vhogy? nehogy véletlen indítson egyet :)
Lockolni nem lehet a gombokat de nálam még 1x sem fordult elő hogy véletlenül benyomódott volna a start gomb és magától indított volna edzést.
Előzmény: RunKa (486)
Ebben majd okoska válaszol neked.
2. Nekem 310 van, nekem úgy van beállítva, hogy kilinként ad adatot, de tud úgy emlékszem tud percenként is. Ha a körönkéntnél rákatt a részidőkre,akkor ott megnézheted körönként a maxodat, szintemelkedés, csökkenés, átl.temp.,legjobb tempó, átl.pulzus, max.pulzus, kalória, mozgásidő. Asszem ennyi. Előbb töltsd fel persze:-)
1. ne piszkáld :-) várd meg míg megtalálja :-) állítsd magyarra, és keresd meg a megfelelő menűpontot, ezt fejből így nem tudom melyik az, de nyilván úgy kezdődik, hogy gps, vagy műhold....
Előzmény: monique (483)
no van még kérdésem! :)
3. ha csak nálam van az óra, de nem akarok edzést indítani és kikapcsolni se akarom akkor lehet-e lockolni a gombokat vhogy? nehogy véletlen indítson egyet :)
Előzmény: monique (483)
runka, robcsi, vagy valaki! kérdéseim vannak :))
1. honnan tudom edzés (start gombbal) indítása nélkül hogy a GPS fog éppen jelet vagy sem? néha amikor még nem találta meg a jelet, kiírja h keresi, de ha innen elváltok menübe akkor utána hol látom a gps státuszt?
2. az óra tényleg nem tud max pulzusokat mutatni részidőnként? bár még nem töltöttem fel pc-re semmit, hátha ott több részletet ad.. :) ...tök jó, hogy kalóriákat kiírja részidőnként de engem jobban érdekelne a max pulzus. meg a max. tempót is írja de az marha irreális, mondjuk nem lep meg. :P
és tudom h még volt kérdésem de most ennyi. :)
amúgy a geek dolgot nem kell félreérteni, nem fikázok én senkit, néha én is ilyen vagyok, főleg a rohadtnagy pda múzeumommal amiket ugye nem lehet használni semmire :)
Előzmény: monique (481)
aha. én addig vagyok geek, amíg van funkcionalitása. nem fogom csak azért b*zerálni a kütyüt mer az olyan geek dolog :) de a ffiak sokszor funkció, cél nélkül is geekeznek :)
amúgy megjött az óra!!, első benyomások az edzésnaplómban a mai sétánál! :D
Előzmény: Bozót (478)
szia!
látom nagyon vágod a témát nekem 405 van, tudom, fikázták itt ,de én szeretem, az érintőperemet meg lehet szokni, nem vészes sztem, kinézetre meg olyan mintha vmi retro nagy műanyag (zöld) bizsu karperec lenne a csuklómon
no mindegy. azt szeretném kérdezni, h a garmin connect-et, vagy a training centert használod az edzéstervezéshez? gyakorlatilag hogy történik ez a tervezés? nagyon nem értek hozzá, még ki se próbáltam, csak mindig feltöltöm az adataimat, megnézegetem és slussz. szóval, ha van esetleg vmi oktatóoldal, vagy vmi kész leírás lenne, annak is örülnék, vagy ha adnál tanácsot, h egyáltalán hogy álljak neki??
főleg ez az intervall edzés beállítás érdekelne. (amikor elérsz egy szakaszt, akkor gondolom csipog,nem kell az órát lesni? )
köszi
Előzmény: robcsi1979 (477)
Na, elolvastam becsszó,talán még értem is, de meghagyom ezeket nektek :) Én nem vagyok ennyire geek.
Előzmény: robcsi1979 (475)
"hehe, ez hasznos lenne bemelegítéshez :)"
Én intervall edzésekhez használom ezt a feature-t. Tök jó dolog hogy tudom mikor indulhat a következő intevall szakasz pulzusszám alapján. Nálam ez úgy néz ki hogy ha elérem a maxon bizonyos %-át akkor indul a következő (pihenő) szakasz, amikor a pihenő szakaszban elérem az aerob zónám bizonyos %-át akkor indul a következő intenzív terheléses szakasz. Ezeket %-osan is be tudod állítani meg konkrétan számszerűsítve is. (above/below értékeknek). Szinte bármi alapján tudsz edzést tervezni Training Centerben és ez nagyon jó dolog. Pl intevallnál beállíthatod azt is hogy az intenzív szakaszod 200m, a pihenő szakasz 400m stb. és ezt ismételje 8x. Szerintem ezek mind hasznosak.
Előzmény: monique (476)
"Pl tud olyat is, hogy ha mondjuk elérsz egy adott pulzusszámot akkor indítja a következő szakaszt" - hehe, ez hasznos lenne bemelegítéshez :) csak akkor figyelnem kéne nagyon h ne érjem el véletlen azt a pulzusszámot szóval sztem nem fogom használni ezt a feature-t. pedig jól hangzik..
jah a naplózás: én szívesen bepötyögöm azt a pár dolgot ide edzésonline-ra :) de az jó lesz h letölti szépen a gépre a dolgokat útvonalastul edzésszakaszostul... na ez az ami szintén nagyon tetszik a dologban.
Előzmény: robcsi1979 (475)
Nálam fönt van a gépen, de nem igazán használom. Illetve le akartam szedni a gépről, a progit le is szedtem/uninstalltam, de az edzéseimet nem tudom hová menti mert hiába szedtem le majd raktam fel újra, a régi edzéseim is megmaradtak és be is töltötte a frissen telepítettbe.
Hogy miket tud? Ez egy ingyenes progi, komplett edzésnapló. Naptárszintű nézet, importálás, exportálás, felszerelés nyilvántartás, lekérdezések (diagrammok), személyre szabható felület, GPS-es órákból az útvonal kirajzolása és még egy halom dolog ami nekem teljesen felesleges. Én ezt még akkor használtam mikor még nem volt meg az FR305. Mióta meg van az óra azóta a Training Centert és a Garmin Connectet használom. Training Centert edzéstervezésre, offline edzésnaplónak, a Garmin Connectet online edzésnaplónak és lekérdezésekre, célokra. Jó dolog pedig a Training Centerben az edzéstervezés. Az óra egyik erőssége az hogy szinte bármi alapján tudsz edzést tervezni (idő, sebesség, pulzusszám, táv stb.) edzés szakaszokra osztva pofon egyszerűen. Minden edzésszakaszhoz más és más szempontot is be tudsz állítani. Pl tud olyat is, hogy ha mondjuk elérsz egy adott pulzusszámot akkor indítja a következő szakaszt stb. Tudsz benne templateket is csinálni külön edzéstípusokhoz, mindhárom sporthoz (futás, bicaj, egyéb) így nem kell mindíg edzést tervezned csak áthúzod az órára és ennyi.
A Sportracket innen le tudod tölteni, ahogyan olvastam augusztusban jön majd az új verzió:
http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/
Rakd föl, próbáld ki.
Bozót!
Edzéstervezés, adatok inportálása, exportálása az órából órára, adatok feltöltése a Garmin Connectre kb 5 percet (sem) vesz igénybe és ennyit bőven megér hogy ne kelljen bepötyögnöm az edzésadataim egy .XLS-be vagy ide az online edzésnaplóra. Kb úgy néz ki hogy berakod az órát a dokkolójába, nyomsz neki egy "feltöltést" és egyből fel is tölti, naptárba helyezi, megjeleníti az adott edzés paramétereit (út, idő, pulzus, tempó stb.) útvonalát stb. Ennyit bőven megér az a 2-3 klikkelés
Előzmény: monique (473)
Bozót: hát de fut, sztem többet fut (rendszeresebben) mint te :)) :D
amúgy a 305-öt azért vettem meg, mert nem akarom már a gmapet b*zerálni, főleg ha esetleg nem utcákon futok.
egyébként már megérkezett elvileg, holnap (ma) megyek érte.. :D
Előzmény: Bozót (470)
sports track miket tud amúgy? nagyon dicsérték csak azt nem tudom miért :) nem hiszem h megtervezett edzéseket fogok átküldeni az órára egyelőre.
lépésszám: azt tudom magamnak is számolni :) úgyhogy tudom h milyen tempóhoz miylen lépésszám szokott nálam tartozni.. 170-180 megvan 8p tempónál úgyhogy a többi nem érdekes. :D
Előzmény: robcsi1979 (471)
Ismerem a Sport Tarck nevezetű progit, fent is van a gépen, bár nem igazán használom. A Garmin Training Center nekem bőven elég edéstervezésre - SportTrack-ből ha jól tudom direktbe nem tudod átküldeni a megtervezett edzéseket az órára. Bár van a progi alá Garmin Plugin, importálni így lehet közvetlenül az órából is Sport Track-ba.
"amúgy minek a footpod ha pályán futsz és a tempód azonos mindig? :D"
Ne kezd már te is mert a végén még elhívlak randizni!!
Nekem nincs footpodom, csak kipróbáltam. Elvileg valahogy mér lépéshoszt is meg lépésszámot is, a GPS nem, max megbecsüli. De nem tudtam vissza nézni a footpodos edzést mert menet közben kitöröltem az órából. Konditerembe, futópadra néha azé jól jönne. Csak érdekesség képpen említettem meg........
Előzmény: monique (467)
Training Center, Garmin Connect, soft flash, mymaprun.com trackelés/tervezés stb.
Hű, most a kis szemtelen, rohadék énem de szívesen írná azt, hogy ez a sok kütyü, progi, izémizé bizerálása helyett ha egyszerűen csak futnál az mennyit számítana.... No, de én nem vagyok ám olyan
Előzmény: robcsi1979 (465)
köszi a segítséget előre is! :) Sports Tracks-t ismered? állítólag az egy tök jó sw ami működik a 305-tel
amúgy minek a footpod ha pályán futsz és a tempód azonos mindig? :D
Előzmény: robcsi1979 (465)
run-ka: igen, tényleg megrendeltem :) most már lassan érkezhetne is :D
a 310-es sokkal drágább azért az 1-2 feature-ért :) a 20 óra akku is gondolom csak a smart gps izé miatt van...arról olvastam panaszokat viszont.
tracket nem lehet 310-re tölteni? fura..
PS: nekem marad angol, nem bírom a magyarul beszélő kütyüket :)
Előzmény: RunKa (458)
"Egyáltalán nem szar a 305 !!!"
Állítólag a nők - egy része - tud 1xerre több dologra is koncentrálni. Most ne haragudj de nem vágom hogy melyik részével van gond, az olvasással vagy az értelmezéssel?! Szerintem nem azt írtam hogy az FR 305 egy nagy kalap xar...........Ahogyan írtam, az esetek 99,99%-ban megbízható. Így marad 0,01% rizikó faktorként, nem fogom azt írni hogy 100%-osan meg vagyok a kütyüvel elégedve mert akkor rám fognátok hogy elfogult vagyok! És ha értelmezed amit írtam, akkor láthatod hogy ez nem az FR305 hibája, hanem a technológiáé (GPS). Ezért írtam azt hogy a footpod azonos tempóhoz, pályára megbízhatóbb. Minden más egyéb heylre GPS.
Monerd, szerelmem!
Nyugi! Jól választottál. Jó az FR305!Mind a pulzusmérő része mint a GPS része. Ha valamiben tudok majd segíteni a kütyüvel kapcsolatban SIKÍTS!Szívesen segítek (akár személyesen is). Training Center, Garmin Connect, soft flash, mymaprun.com trackelés/tervezés stb.
Előzmény: RunKa (458)
gmap-pedon szatellit vagy hibrid nézetben sztem a gáton is le tudod mérni a távot.
Előzmény: bettina7 (463)
igen, ma ezt akartam kiprübálni, hogy akkor a 'saját tempomban', mert elözö alkalommal, amikor először fordult elő, hogy nem annyit mutatott km-ben, amennyit szokott, akkor mással futottam, aki kicsit gyorsabb tempot diktált, nem sokkal, csak egy 3-4 perccel értünk be hamarabb... ma sajét tempoba probáltam, avgyis azt hiszem abban futottam, és ma is annyit mutatott, mint az előző alkalommal....:s ugyhigy mér végképp nem értem... iylenkor mit lehet csinálni? ha visszavinnéma boltba? csak szerviz? avgy kicserélnék? pénzt tuti nem kapom vissza..mert mér kapnám, vagy levásárolhatnám :D az lenne a legjobb... :D:D
köszi!!
Előzmény: RunKa (451)
Sziasztok!
Eladó lenne egy Asics Gel-Kayano 16-os FÉRFI futócipő...
Specifikációk:
Vásárlás dátuma: 2010.06.20.
Színe: Fehér, fekete, arany
Mérete: cm:28.0, US-10, EUR-44-es
Futott: 145Km
Csak enyhén pronáló lábuaknak ajánlom! (enyhén befelé döl a boka futás közben)
Hogy miért adom el: Ez egy profi cipő, 43.000Ft helyett 26990Ft-ért vásároltam egy neves sportáruházban. Utolsó darab volt....Ja és nagyon kényelmes.
Csak: Nekem túlzottan befelé dől a bokám,(nem annyira stabil mint a GT-2140-es) és ez a cipő nem küszöböli ki futás közben rájöttem:(
Ár: 15.000 Huf alku nélkül....Semmi baja, esőben nem futottam benne.
Ami nekem jó az a GT-sorozat...az nekem stabilabb.
Ja és a 310 nem magyar, de simán feltölhető rá a magyar nyelv. Nekem jobban bejött a 310.
Egyáltalán nem szar a 305 !!! Szerintem kicsit halványabb a kijelzője, kevesebb a ideig van benne szufla, de elég (10ó), nehezebb nyomogatni a gombokat, nem magától tölti fel az adatokat, de ennyi :-))) Nagy kunszt. Teljesen jó, ua. tudja, mint a 310XT.
Sőt !! Jobb is , mert lehet rá track-et feltölteni !!!!! Bármelyik a kettő közül jó választás !!!
De tök jó !!! Tényleg megrendeleted ?
Óhó :-) újabb Garminka tulajdonos !!
Előzmény: monique (454)
ah, a footpod nem érdekel :) de azért kösz a tippet.
rendelés: ebay UK, találtam olcsó példányt, amúgy általában US olcsóbb de nekem több macera. a lényeg, a magyar 65-75 ezres árakat meg se közelíti az ebay, az biztos :D
Előzmény: robcsi1979 (456)
"amúgy meg ne ijesztgess h szar a 305, mert már megrendeltem egyet! :)"
Ugye azt írtam hogy az esetek 99,99%-ban jól működik és jól mér?
Természetesen pályán MINDÍG ugyan azon az íven futottam, de így sem jött ki pontosan a 400m az óra szerint GPS-el, footpoddal viszont kalibrálás után kijött azonos tempónál. Merthogy itt jegyezném meg hogy a 305höz lehet ám footpodot is ANT+-on csatlakoztatni! Ez azoknak lehet jó akik pl télen futópadon edzenek..........
Honnan rendelted meg 1ébként?
Előzmény: monique (454)
ill. néztem az újabb 310-et is, de amennyivel drágább annyival nem jobb :)
a 400m pályán azért lehet h nem mindig a belső körön futottál, csak az a kör pontosan 400m.
amúgy meg ne ijesztgess h szar a 305, mert már megrendeltem egyet! :)
Előzmény: robcsi1979 (453)
1ébként a GPS is szokott ám hülyülni. Garmin FR305 GPS, 400m es pályán érdekes hogy a GPS szerint nem mindíg oda jöttek ki a körök ahonnan indultam :-). De terepen - ucccccccccccccán+mindenhol máshol ami nem pálya és nem körbe körbe futkorászol - az esetek 99,99%-ban jó a GPS. Pályán, azonos tempóhoz viszont footpod dukál. Lemértem, erre a célra a footpod pontosabb. A GPS úgy látszik hülyül a körbe körbe futkorászástól. Jóóóóóóóó, mondjuk nem 20km-et tévedett, ha megnézem 5km-en kb 50-100m-t pályán.
Máshol futva - minden más ami nem pálya - pedig tempótól függetlenül mindíg ugyan oda jött ki a táv, többször futottam ugyanott, más más tempóban, a távban eltérés semmi!! (no ezt jólmegasszontam, de remélem értehtő)
3 hét kihagyás után meginnt elkezdtem végre futni, most jöttem haza nemrég5,5km ma is letudva, ezés fönt a Garmin Connecten robcsi1979 nickem alatt - annak akit érdekel.
Előzmény: monique (447)
Gyorsabban futsz kevesebbet mér, lassabban többet. Egy saját tempóra van bekalibrálva, a Te saját tempódra !
Ha jól tudom, akkor talajérintési időt mér. Csak az a tanács, ha viszonylag pontos km-t szeretnél, fuss azonos (saját) tempódban. Vagy vegyél GPS órát :-)
Előzmény: bettina7 (446)
köszönöm a hozzászólást :D szoval kb nem megyek vele semmire :D nembaj, azért még várom, ha valaki tud valami bíztatót mondani :D kösziköszi.
Nike+ rendszerrel nekem is van hasonló rossz tapasztalatom. Nálam is szokott csalni, ha vegyes tempóban futok.
bettina7: szar a sportband, sztem full megbízhatatlan, hiába kalibráltad, akkor van értelme ha mindig ugyanazt a tempót futod na de akkor meg az időből és a fix tempóból úgyis ki tudod számolni a távot :))
sziasztok!!
nekem nike sport band-em van, és hát ugyanazt a távot futottam, mint eddig, de ma gyorsabban... és kb 3 km-rel kevesebbet mért. ez hogyanlehetséges? lépést számlálja? mert ugye az elején beállítottam kb 400 m-en, és akor rögzítette a lépésemet? de akkor meg ha "fejlődök", pl gyorsabbra váltok, akor hogyan mutatja ezt? ...nem értem :D előre is köszönöm.. lehet h teljesen rossz a feltételezésem, fgolamam sincs! de valaki mondja el hogy hogy van :D köszi !!
Üdv.: Bettina
igazából gondoltam h nem annyira újdonság az ötlet, de a képek tök jók a 2. linken. :))
Előzmény: miki (444)
Köszi, persze én is el tudok képzelni ilyesmiket, buzgó rádióamatőr voltam középiskolás koromban, és a mostani szakmámtól sem idegen az elektronikai cuccok nem rendeltetésszerű hack-elése :-) Most talpra lettek állítva a régi polárjaim, ezekkel elleszek egy darabig.
Előzmény: monique (443)
üzemidőre véletlenül találtam neked egy megoldást :) http://www.dcrainmaker.com/2009/07/going-really-really-really-long-with.html
Előzmény: miki (418)
Sziasztok,
a mai nap akartam (mar sokadjara) venni egy Arena uszoszemuveget, de mire odaertem zarva volt a bolt. :((
Beduhodtem, bementem a szomszedos Nike boltba, es megvettem a kepeim kozott talalhato uszoszemuveget. Szerintetek jo lesz?
Kenyelmesnek kenyelmes, ahogy felcuppant a szememre (vagy hogy mondjak) ugy ottmaradt, mintha ott gyartottak volna. Kb. fel perc utan en vettem le, kozben abban beszelgettem az eladocsajjal. :))
Szurke, de az uveg sajnos szintelen, kek lett volna meg, de az meg fedettbe valo inkabb ugyebar. Volt masik fajta is, de az abszolut fent sem maradt.
Mivel 15 eve nem volt uszoszemuvegem ezert a segitsegeteket szeretnem kerni. Mit csinaljak, hogy sokaig es kenyelmes maradjon a szemuveg? Van valami fontos tennivalo az 1. hasznalat utan?
Holnap megyek uszni, ugyhogy megkoszonom, ha addig tudtok valaszolni.
Amit meg tudok, hogy a belsejet nem szabad megfogni.
Na tovabbi szep napot nektek,
Mike
Sziasztok!
Eladó egy 0-km -es ASICS DS TRAINER félversenycipő 43.5-es méretben (de szerintem inkább 42-es Asicsék nemtudom hogy méretezték?!) 13 ezer HUF-é!
bsst@freemail.hu
http://files.tradoria.de/d305e110af32cf3831d804b9596907f5/images/27067817_516868.jpg
Szótár -->geek
nem egyenlő a kocka, kütyübuzi és hasonlókkal....csak szólok :)
Előzmény: robcsi1979 (487)