Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
Na, én kütyümániás se vagyok, így nem fenyeget a veszély, hogy vegyek mostanság :P De egyet kell értsek, a Garmin olyan szinten ronda, hogy szinte már szép....szerintem kissé röhejes, ahogy vékony csuklójú hölgyek vastag csuklószorítóval hordják, hogy ne kezdje ki a kezüket....De természetesen ha valaki úgy érzi, hogy megéri vagy akár tetszik is neki, használja egészséggel!
Hát azért előállhatnának már olyan akkuval ami 24órát kibír alaphangon.....
Előzmény: Tobika (530)
nekem is van RS200, csak elegem lett a szíjából + egyéb dolgok miatt megtetszett a 305-ös nagy kijelzője (mert rengeteg infót ki tudok rá rakni) + gps :)
Előzmény: pecsenye (534)
ja, hát UB-ra rá lehet kötni mobil akkutöltő csomagot, kis helyen elfér elvileg. :)
sima edzésekre meg elég az akku önmagában.
Előzmény: pecsenye (534)
mennyit is bír az akkuja? barátomnak 405-e van az 8-10 órát bír állítása szerint. egy UB-n, egy 12órás versenyen az már karcsú.. de nem akarok vitatkozni, nekem egy szerény rs200-om van, foodpaddal, nekem az bőven elég:)
Előzmény: monique (527)
ah, az jó, akkor hibás volt a review. milyen térképre lehet ráhúzni az rs800 adatait?
mp-enként a garmin 305 is tud, be lehet állítani h vagy smart recording vagy minden mp-ben. asszem a 310-es csak smart rec, de nem tudom pontosan. én amúgy nem vettem észre különbséget a két mód között... csak annyit hogy nagyobb a tcx file, mert tényleg minden mp-ről elment minden infót, pulzus, koordináta, stb :)
Előzmény: Tobika (531)
a 310 valamivel kevésbé bumfordi talán.
a 405-tel az a hülye érintős izé a baj, sztem.
Előzmény: Tobika (530)
Zerge honlapja szerint a G3 GPS tárolja az útvonal koordinátáit is, ergo ki tudja az RS800CX órával együtt az útvonaladat is rajzolni. Akár másodpercenként is.
Előzmény: monique (529)
A kötyümániákus énem (elég erős) nekem is Garminpárti, de a 305 kilövi a biztosítékot a külalakjával. Talán a 405.... de jó lenne élőben is látni. Keresek valami dílert Nyíregyházán és majd jól megnézem élőben....
Előzmény: monique (528)
teszt van a bozót blogjában amiben szerepel mind2 óra, onnan tudtam meg én is, hogy az rs800 gps adatait nem lehet térképre illeszteni...pfff... nekem ez tök alap, komolyan. nem is gondoltam h van olyan h nem tudja ezt egy óra. de lehet csak elkényeztetődtem :)
Előzmény: robcsi1979 (524)
nekem tetszik a garmin 305 (meg a 310), olyan jó kis geek formájú, szép nagy kijelző! eléggé garmin-hivő lettem most, miután megszoktam a másféle filozófiát (polarhoz voltam szokva). de a polar is jól jön néha, pl. napközben azt hordom, sztem nem néz ki rosszul, és pont elég jó a mérete hozzá.
gps: amikor nem körözök ismert helyen akkor én ritkán megyek ugyanarra az útvonalra...
footpod: nem megbízható, ha nemcsak egyetlenegy tempóban futsz mindig. a gps-es órák is ki tudják írni az átlagtempót, sőt a pillanatnyi tempót is, csak az jobban fog ingadozni, mint footpod esetén, de összességében megbízhatóbb, mert nem számít h milyen tempóban vagy milyen terepen mész.
Előzmény: Tobika (526)
hát, az akkuja baromi jó a garminnak, még sose bírtam lemeríteni. persze töltődik is amikor feltöltöm az adatokat a pc-re, biztosan ez is segít. igazából én is azt gondoltam régen hogy jobb a polar mert külön van a gps, de már nem így gondolom, mert egyrészt jó a garmin akkuja, másrészt akkor meg az a macera, hogy külön egységet is fel kell rakni...
Előzmény: pecsenye (523)
Nekem a Garminokkal csak az a bajom, hogy nem igazán karóraszerűek. Még a 405-öst sem tudnám elképzelni napi szinten a kezemen. Pedig kicsit kütyümániás vagyok én is (persze igyekszem határok közt maradni ). Respektálom a tudását mindkét márkának, de hogy nem lehet szép órákat csinálni a XXI. században? (Elnézést azoktól akiknek tetszik!) Tetszik viszont a Suunto egyedisége. Ja igen! A GPS nekem csak akkor érdekes, ha új útvonalon megyek, távolságmérésre, de arra ott van a Nokia Sport Tracker nevű telós alkalmazás. Tökéletes. Viszont egy olyan órát szeretnék ami azért ki tudja írni az átlagtempómat is többek közt, ezért FootPodban gondolkodom.
De ha van jobb meglátás, szivesen olvasom!
Előzmény: robcsi1979 (524)
"h a gps vevő a polárnál külön egységet képez, így nem a telóval együtt merül a cuccos. többek között.."
Így nagyobb a valószínűsége is annak hogy akár edzés közben is bármikor lemerülhet az elem a GPS-ben. Vagy a Polar GPS-ben lévő elem töltöttségét hogyan chekkolod?
Én úgy vagyok vele hogy no elem no CRY
Anno mielőtt megvettem a Garmin FR 305-öt én is sokat töprengtem az órákon. Kb 1-2 hónapig gondolkodtam rajta, mert ugye nem 2 ft...........Szemeztem én is az RS800-al illetve az RS800CXel.......Ár/érték arányban viszont a G. FR305 győzött - hadd ne mondjam - TORONYMAGASAN!. RS800CX-ből bőven 100.000ft fölött tartasz ha közel ugyan azt a tudást szeretnéd mint az FR305 aminek magyarországi hivatalos ára 75.000ft.
Ja, és ezen kívül az RS 800+GPS kombó állítólag nem tud google mapsra útvonalat rajzolni, illetve a GPS-e is csak egy bizonyos sebességig mér............
Hidd el ez a külön GPS mert nem együtt merül az órával ma már nem állja meg a helyét, illetve csak részben. ÉS mindez a telefonok illetve Pocket Pc-k világából származik. 2002 óta csak HTC-im voltak, volt külön GPS-es is. Nagy szívás volt mikor a GPS elkezdett merülni navigálás közben mert pont elfelejtettem feltölteni vagy xar volt benne az akksi. És össze tettem a kezem amikor anno a HTC végre bele integrálta a készülékbe a GPS vevőt is - manapság szinte az összes gyártó ezt a trendet követi, gondolom nem véletlenül.
Azért egy összehasonlító tesztet szívesen látnék: Polar RS800+GPS vs. Garmin Forerunner 305
Előzmény: pecsenye (523)
akkor már inkább rs800:) ami nekem szimpi, h a gps vevő a polárnál külön egységet képez, így nem a telóval együtt merül a cuccos. többek között..
Előzmény: monique (521)
Nekem is jobban tetszik akár a Polar akár a Suunto a Garminnál, de mivel egyikre se áldoznék momentán ennyit, így tárgytalan is :P Sok örömet kívánok vele, bármelyiket is választod!
Előzmény: Tobika (519)
Megnéztem az eredeti cikket is és ez a hozzászólás nagyon érdekes:
Kicsit reklámízü, de aranyos.
Előzmény: Bozót (518)
Az inkább csak az alapokról szól. Néztem egy pár videót a YouTube-on is, de kíváncsi lennék, valódi tapasztalatok alapján, mennyire jó "edző" egy ilyen óra. De tulajdonképpen én már rég meggyőztem magam. Mindíg itt lyukadok ki, pedig isten bizony sokat sokat győzködöm magam a Polar mellett. Ilyenek az emóciók. Jó dolog hobbifutónak lenni. Most vehetnék RS800-ast.
Előzmény: Bozót (518)
Kíváncsi lennék, hogy a t4-es edzéstevezője hogyan szerepelhet a gyakorlatban. Mindenesetre ez a tipus mozgatja meg leginkább a fantáziámat. Dizájnra meg a t3d Black Polished.
hali!
Eladnám polar RS400-as órámat S1 Foot POD-al együtt. Akit érdekel írjon a következő email címre és küldök róla képeket: balazs.vigh@freemail.hu
Az óra: 30.000
S1 Foot POD: 10.000 2× használtam
Szép napot, jó edzést!
Nem próbáltam, de tavaly fordítottam egy tesztet pár óráról, abban volt a t4 is
Előzmény: Tobika (513)
Nagyon tetszenek a Suunto pulzusmérő órák, gondolkodom egynek a beszerzésén. Van valaki, aki használ valamilyet (t3,t4,t6)? Esetleg megoszthatná a véleményét róla. Óra megbízhatósága, pulzusmérés pontossága, öv kényelme, bosszantó apróságok, zseniális megoldások, stb.... ilyesmi érdekelne. Kinézetre abszolút szebb, mint a Polár (szerintem), mármint inkább el tudnám képzelni róla, hogy nap mint nap viselem (nem csak edzésen).
Nekem RS 300-amon volt ugyan ilyen és a második időzónát jelezte (mármint hogy a kisfiam arra állította át). Nekem a ball felső gombot hosszan megnyomva felurik egy gyors menü a Sleep és a Keylock után egy Time Zone felirattal. Ha leokézod visszaáll Time Zone 1-re amit nem jelez az óra.
Előzmény: Babyspy (508)
szia!
lehet h ez segít: http://www.heartratemonitor.co.uk/Manuals/RS400/index.html
:)
Előzmény: Babyspy (508)
Sziasztok!
Polar RS400 típusú órámon a másodperc számláló alatt a start kiírással egyvonalban megjelent egy 2-es.
Szerintetek mi lehet ez?
Olyan kis aranyos de szeretném tudni az okát!
(használati útmutató nem áll rendelkezésremre)
Sziasztok!
Pulzusmérő óra ügyben várok segítséget. A lényeg, hogy ne kerüljön sokba. Max 10000Ft és ehhez képest a legtöbb mindent tudja. Ami kell, pulzusmérő, stopper, és ezek egyszerre megjelenjenek a kijelzőn.
Várom a javaslatokat.
Üdv
Klau
Sziasztok,
Látom, hogy nem sokan pártoljátok a futópados futást, azért hátha tud valaki segíteni.
Létezik olyan interaktív futó program ami pc-re telepíthető és egy cipőre vagy kézre felhelyezhető érzékelő segítségével játszik le futó videókat, a futás sebességét figyelembe véve lassítva-gyorsítva a videó lejátszásának sebességét?
Találtam egy ilyet, nagyon szép videók vannak, de úgy látom ez nem ilyen.
http://www.vafitness.com/
Előre is köszi ha tudtok segíteni.
Üdv.Tom
Hat pl. a gyartotol, szallitanak Mo-ra.
http://store.nike.com/index.jsp?sitesrc=&country=US&lang_locale=en_US#l=shop,pdp,ctr-inline/cid-1/pid-301179/pgid-301181
Előzmény: kiscsipas (489)
Én az edzettség változásom TC-ben így szoktam megtervezni/chekkolni:
1. Bemelegítés (5perc)
2-3. Munkafázis
4-8. Levezetés (5x1perc folyamatos séta. Az 5x1 perc a pulzusmegnyugvásom chekkolja - azaz hogy mennyi idő alatt megy vissza a pulzusom normálra -, ezeket símán össze hasonlítom TC-ben ahogyan lentebb írtam, vagy csak símán kiolvason TC-ben a két edzés adatait. Így is látszik a levezető zónában az átlag és a max pulzusom)
Screenshotok:
Előzmény: robigo (500)
A TC-be manuálisan annyit tudsz bevinni amit az órával syncronizál. Testsúly, pulzuszónák, max pulzus. Szerintem a SportTrack lesz a megoldás a kérdésedre, bár nem tudom hogy ezen fitness adatokból tud e lekérdezéseket csinálni - bár rengeteg féle lekérdezést tud a SportTrack egy próbát szerintem mindenképpen megér - , én nem használok ilyesmit.
De ez a running index engem is érdekelne...........Ez mit mutat meg pontosan? És mire használható?
Screenshot a SportTrack User beállításaiból (remélem látszik a screenshotból):
Előzmény: robigo (500)
Hmm .. ez is egy jó kis dolog , de nem pont erre gondoltam.
máskép kérdezve;
Lehet-e be vinni manuálisan egyéb fitnessz adatot? mint a testsúly, vérnyomás vagy a running index ...
Nem sikerül képet beillesztenem ugyhogy linkelek.
Egyébként a polár Running Index: egy valamilyen - a polár által el nem árult - képlet alapján számolt fittségi együttható, de én csak simán elosztom az átlag sebességem az átlag pulzusommal és eddig ezt egy excel táblában vezettem.
Előzmény: robcsi1979 (498)
Illetve a másik lehetőség hogy Garmin TC-ből kiexportálod az edzéseket *.TCX vagy *.GPX formátumba és betolod a Sportrack progiba. A Sportrack tud garfikonokat, oszlopdiagrammokat is ábrázolni, heti, havi - akár éves - lekérdezéseket készíteni és ezeket ábárzoni egy halom szempont alapján - no ezt jólmegasszontam . Illetve van Sportrack alá Garmin TC-plugin is, így nem kell az edésket egyenként kiexportálni Sportack-be hanem direktbe be tudod tölteni az edzéseidet az órából.
Előzmény: robigo (497)
TC-ben 2 edzést símán össze lehet hasonlítani grafikonosan. (jobb klikk az activity-ra, majd compare activity és kiválasztasz egy edzést amivel össze akarod hoasonlítani az edést amire a legelején ráklikkeltél). Legördülő menüben egy csomó mindent ki lehet választani mint a screenshotom is mutatja az egyik tengely értékének, a másikra ( a másik legördülő menüben) idő, távolság lehet.
A Polarét nem ismerem, de szerintem valami hasonlóra gondolhattál?!
Előzmény: robigo (497)
Robcsy1979 vagy valaki aki használja ismeri Garmin Training Centert.
Van a Polár Running Index-éhez hasonló a GTC-ben? vagy valami hasonló indikátor, amivel nyomon lehet kísérni az edzettség javulást? (minél nagyobb seb minél alacsonyabb HR mellett.)
A polarpesonaltrainer.com regisztáltam és elképesztő milyen sokoldalú adat elemzéseket lehet végezni.
Ui. Tetszik ez a fórum, elolvastam az összes postot, J
na még 1 megjegyzést betolok ide :) király a training center a google earth-szel kombinálva.. :D még el is indítja nekem google earth-t 1 kattintásra :)
tehát 1 kattintás, letölti adatokat, még 1 kattintás, rendes térképen is látom és készen vagyunk (utcáknál street view-t bekapcsolva a legjobb..) :))
közben leesett, azt írod a 310-es 100 ezer felett van itthon? pff, ebayen 230 GBP postával (az USA-beli árak is kb. ennyi). ez kb. 75e Ft, postával, tőle vettem a 305-öst és a szokásos pár nap alatt kiszállították és csak semmi vámolás, tök jó angliából rendelni! - persze a 310-es áránál jelentősen olcsóbban. :)
Előzmény: robcsi1979 (487)
igen, a 310-nek nagyon kellemes designja van. :) mintha kicsit "kényelmesebb" is lenne, mint a 305.. a 305-ös a szombati túrán a bal kezemen volt és valszeg nem a legszorosabban csatoltam fel, mert elmozgott a csuklómnál a kiálló csontig, és az azóta fáj érintésre, pff :) így vasárnap a jobb kezemen kellett viselnem, mert nem viselte el az órát megint.
Előzmény: RunKa (490)
de, az igenis geekség, ha vki ilyet használ. ;)) de lásd Bozót. szóval ne sértődj meg.
a status/progress bart említettem én is, de az nem mindig látszik, vagy csak én nem tudom h hogyan tudom előhozni azt a képernyőt. az 5. kijelzőprofil nem esett le, most látom, köszi!! :D nagyon jópofa. úgyhogy akkor ez a kérdés megválaszolva. ah, meg meglett a műhold (satellite) menü is.
Előzmény: robcsi1979 (487)
köszi, csak a részidőnkénti max. pulzust nem találom az órában. azt látom h a pc-re feltöltve tudja mutatni. :) hát lehet akkor beérem azzal h csak a PC-n mutatja és kész.
aaa, magyarra biztos nem állítom át! :) ez az én hülyeségem, nem szeretem a magyar fordításokat számítástechnikában.
Előzmény: RunKa (486)
Okoska....nem hozzád szóltam.
Csak azért van 310-em, mert annnyira széép a színe :-)))))))
Sziasztok!
Új tag vagyok nem rég reggeltem az oldalon!
Nagyon sok infót tudok meg az edzésekkel kapcsolatban!
Olyan kérdésem akadt, hogy szeretnék egy Nike Livestrongos polót utcait vagy futó,vásárolni!
Abban szeretnék futni!
Nagyon meg kösszöném,ha tudnátok nekem ebben segíteni,hogy hogy tudok be szerezni!
Nem tudom milyen formátumban logol, inkább linkelek egy leírást amiről írtam.
Előzmény: monique (533)