Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
Ezt az uzenetet csak most latom, koszi, hogy irtal. igazsag szerint mar csak teli nadrag es/vagy alaoltozet, valamint egy teli dzsekifele kellene, + sapka, kesztyu.
Amugy szerintem ez a KAP ez olyasmi tipus, hogy csak az INTERSPORT-nak gyartja az Asics, szokott ilyen lenni. Az osztrak oldalon szepen ki lehet nagyitani, ugy latom also kategorias cucc, szoval tulzottan nem eri meg az arat, mindenesetre ezer kossz, hogy szoltal.
Előzmény: stojesz (584)
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a Training Center progiból, hogy lehet oldalt lementeni? pl: szintkülönbséget!
Előre is köszi!
Mike, ha még nem vásároltál be: Intersportban szeptemberben akciós az Asics ruházat. Nadrág, hosszú újjú póló és esődzseki szettben 45e helyett 25e, ha van kuponod, amit le tudsz tölteni a honlapjukról.
Egyetlen dolog zavar benne, hogy a neve Asics Kap, de sehol nem találtam ilyen nevű Asics cuccot. Ha valaki jár Intersport felé, kérem nézzen be és írja le, hogy szerinte az milyen! Annyi van írva, hogy Asics DuoTech technológiával készült.
Előzmény: Mike01 (580)
A tegnapi nike során sajnos bebizonyosodott számomra a sajnálatos tény: kedvenc cipőm csillapítása igencsak "haldoklik". A másik kettő sem fogja sokáig húzni. Elkezdtem gondolkozni egy talpbetétben, a noene márkája kezd szimpivé válni. Van vkinek tapasztalata ezzel a betéttel?
Egyetértünk, mindenkinek ki kell tapasztalnia a számára megfelelőt, én azt írtam le, hogy én mit hordok.
A kesztyűre persze nem síkesztyűre gondoltam
Előzmény: monique (581)
a bármilyen kesztyűvel vitatkoznék, valószínűleg egyéni dolog, de vastag kesztyű túl meleg nekem futáshoz sima hidegben. persze ilyen mínusz 10-től már jó a vastag :)
az hogy neked fázik a nyakad 0 fok alatt, meg sima cipőben +5 fok alatt a lábad, megint csak egyéni.
ezért is írtam (remélem írtam) h ki kell tapasztalni hogy mi jön be téli öltözéknek és mi nem. csak annyi biztos h technikai lélegző cuccok a jók :)
Előzmény: Kopi Zoli (576)
Mike,
Ha szoktál a netről rendelni, akkor javaslom, hogy nézd meg ezt az oldalt is, mert vannak nagyon jó cuccok nagyon jó áron:
wwww.wiggle.co.uk
Előzmény: Mike01 (575)
Igen az, és Dry Fit ha jól láttam, tehát lélegző.
Szerintem a béléssel rendelkező futónadrágon kívül (nekem Kalenji vagy hogy íják) egy hosszúujú technikai felsőt veszek fel (Hanah, HH általában de ezekbe is beleizzadok) és egy vastag futúfelsőt ami szintén Kalenji. Ebben Kb. 0 - -3 közöttig nem fázom az első 5 perc után, ennél hidegebben felveszem az egyik kabimat. Mostanában a Sandstone biker esődzsekimet használom amit a Mountexben vettem 5 ropiért, szuper mert nem lobog az oldala, van rajta oldalt szellőző, esőtől még nem ázott át, de azt tudni kell, hogy esőálló felsőben futni egyet jelent a beleizzadással. Tehát futás után a nyújtást már bent a lakásban tartom. Kesztyű és sapka bármilyen jó, szerintem sál csak 0 fok alatt kell, addíg a felsők magasított nyaka elég kell legyen.
És ha van rá keret akkor Gora Tex-es cipő. Nekem a sima Asicsben +5 foktól lefelé már fázik a lábfejem (ezek szerint viszont jól szellőzik) amin a vastagabb zokni sem segített.
Előzmény: Mike01 (575)
Koszi a tippet. Igen, nekem is a mai huvos juttatta eszembe a dolgot. Amugy szerintetek ez alsooltezet?
A mai hideg emlékeztetett, hogy semmilyen cuccom nincs még nekem sem télre, úgyhogy körülnéztem. A győri Intersportban vettem Etirel márkájú alsóneműt. Önmagában is hordható és télre első rétegnek is, ha kell még fölé nadrág vagy dzseki az eső és szél ellen. A cimkén 9990 van, 4490 most leárazva. Még ki sem volt rakva a polcra, gondolom ilyen tavalyi, visszamaradt áru. Ezekre érdemes rá is kérdezni. (Cimborám így vett komplett snowboard felszerelést harmadáron.) Néztem Nike-t is, de a nadrág meg a póló együtt lenne minimum 15.000 Ft. Nem gondolom, hogy harmadannyit érne :)
Még addig nézz körbe, amíg be nem jön az igazi hideg, az majd felnyomja az árakat megint a normálszintre.
Koszonom szepen a segitseget, lassan kezd osszealni a kep, hogy mit is kell vennem. Meg egyszer kossz mindenkinek.
Konkrét márkát nem tudok mondani, mert én nem használom egyiket se kábé :P De: első rétegnek vehetsz síeléshez használt aláöltözőt, felső és alsó egy csomiban is kapható minden sportboltban (óccótól a csillagokig), ez megéri a befektetést ha hosszúkat tervezel menni hidegben. Fölé sztem bármelyik márka technikai gönce megfelelő, hacsak nem magashegyre mész ultrázni télen....
Részemről futottam már -20-ban is, de vékony technikai, hosszú ujjú tech., polár pulcsi, széldzseki, alul hosszú futógatya, plusz szélben vagy hóesésben szélanorák kombónál több még nem volt rajtam . De az is igaz, hogy nálam skótabb futót nem találsz :P
Előzmény: Mike01 (565)
kimaradt, h nálam 3. rétegnek ha nincs még mínusz 10 akkor sima kalenji vékony dzseki, ez is lélegzős (a hónaljánál pl). amúgy nem különösebben meleg, de azért nekem elég volt eddig.
Előzmény: monique (569)
Nekem a Kalenji cuccok a nagy általánosságban bejöttek. Cipöt azért nem vennék belöle.
Előzmény: pecsenye (560)
:))
hát én leírtam h kesztyűből mi jött be nekem.
a sapka polár sapka, egész pontosan adidas, le volt árazva a hervisben. nagyon jó minőség. nagyon meleg, és nem ázik el olyan könnyen :)
vannak ezek a thermo cuccok, nekem semmi ilyenem nincs, nem is hiányzott soha. ami van helyette, az egy nike dryfit futónadrág, nem testhez álló, de nagyon jó meleg, sose fáztam benne, viszont mínusz 10 fokban fel kellett vennem térdvédőt is alá, mert abban a hidegben már fáztak a térdeim (nem szabad h megfázzanak, lehet sose múlik el teljesen, vmi ilyesmit olvastam...). van még 1 nike, az nem dryfit, kicsit régi de nem sima pamut ez se... mínusz 5-ben még jó volt, az tuti.
2. réteg azaz hosszú ujjú felsőnek meg vannak a decathlonos cuccok.. azaz az egyik nem kalenji, hanem vmi síruházatnak szánták, tök vékony, de hihetetlenül tartja a meleget! és nem izzadsz bele mégse futás közben (én legalábbis nem). na vmi ilyet érdemes venni. és van 1 benger(hervis) is, az vastagabb, az is jól tartja a meleget.
1. rétegnek lélegzős technikai póló/trikó elég. pecsenye szerint nem jó a kalenji, nekem bejött.
van aztán polár felsőm, de még nem próbáltam mert iszonyat meleg. (azután vettem h már elmúltak a mínusz 10-es hidegek. lehet oda jó lesz!)
sálból sima van, lehet ez nem helyes, de nekem csak párszor kellett a legnagyobb hidegben. ugyanis orron át lélegzek úgyis.
van aztán egy vékony maszkom, azt még nem próbáltam, valszeg mínusz 15-ig nem is kell az arcomnak de ez egyéni! :)
létezik belőle vastag is de az nekem overkillnek tűnt.
de amúgy egy ilyen maszkszerűség szájon lélegezve lehet már 0 foknál se árt.
vannak vastag téli technika futózoknijaim is, hogy ne fázzon a cipőben a lábam véletlenül se. ez is bejött, mínusz 13-ban is. márka? uhh, eléggé noname sztem, hervisben voltak, vmi 1500-ért 3db de direkt futózokni.
ennél részletesebben most nemtom. :)
a lényeg hogy technikai lélegzős de mégis melegen tartó cuccok legyenek amennyire csak lehet.
Előzmény: Mike01 (568)
Ez kb. olyan, mint amikor a doktor kerdezi, hogy mi a baja a betegnek, mire a beteg: honnan tudjam, maga az orvos. :))
Szoval a lenyeg: osszel-telen nem akarok fazni, abszolut nem tudom milyen ruhak kellenek, ami van, annak fent van a kepe (kiveve a szemuveg, meg az esodzseki). Ha mondtok konkret termeket, mar dobom is a kosarba szeptemberben. Bar vegulis ugy is lehet oltozni, ahogy egyik regi kollegam. Ugy vette nyaron a polokat, hogy, kozben azt mondta: "beleizzadni jo lesz ez is". :)
Előzmény: monique (567)
jó de neked a hosszúfutás 8-12 órás... :) hát addig még nem próbáltam őket, csak feleannyi ideig (4ó). :D
Előzmény: pecsenye (564)
Annyira gyengebbek lennenek?felesegemnek csak kalenji cuccai vannak, nekem meg csak nike,asics. Szoval viseles szempontjabol sajna nem tudom mi a kulonbseg. Illetve kalenji zoknijaim vannak, de azok tok jok. Monerd. Akkor mackofelsot vegyek fel? :) konkret termeket is tudsz majd a technikai cuccokhoz? Koszi. Vagy vegyem egymasra amik most vannak akar? Bocs, de ebben total amator vagyok, es itt sok a tapasztalt futo, aki kisujjbol kirazza mikor mi kell.
nézd meg a szellőzésüket, az izzadtságelvezetésüket, az anyagukat. nekem ez a tapasztalatom, ár/érték/minőség szempontjából drágálom őket. de mindenki azt használ amit szeret, ami bejön neki. nekem a hosszúfutások során nem váltak be.
Előzmény: monique (563)
miért nem érnek semmit? hamar szétmennek? vagy más a baj velük? nekem csak a téli futónadrágjaim nike-osak, a többi az mind benger vagymi (=hervis sajátmárka) meg kalenji. eddig semmi nem ment szét. :) azaz van 1 adidas rövidujjú technikai pólóm meg 1 asics short de eddig semmivel se tűnik jobb minőségnek mint a kalenjik...
ugyan, a futás közben nagyon kimelegszel, csak -10 felett fagynál szét, addig elég 2-3 réteg felülre, alulra meg 1 hosszú és kész. -10 felett egyébként is erősen lassul a tempó/megy fel a pulzus...olyankor sztem csak laza futást szabad :)
amúgy kb. -3 fok alatti hidegben nekem ez van: 1 technikai rövidujjú póló, 1 technikai hosszúujjú póló meg 1 vékony technikai dzseki. picit hidegebben polár sapka is és a vékony selyemkesztyű. a -10-nél erre jött sál és egy vastag dzseki vagymi (igazából nem futáshoz való amit én eddig használtam, de legkülső rétegnél ez eddig nekem nem volt gáz..).
kicsit egyéni is ez, majd kitapasztalod mi a legjobb neked!
Előzmény: Mike01 (556)
hmm, a decathlonban a 990ft-os (akciósan.. amúgy 1990) selyemkesztyű király téli futáshoz... :P
sapkából is van néha akció.
Előzmény: Bozót (555)
hogy olcsók? hol? melyikben? a kék áras cuccok nem érnek semmit. a hozzáközeli árfekvésüek szintén. a magasabb árkategóriások már ok, de akkor már inkább asics, nike, etc. és ezt nem nagyzolásból írom, van nekem kalenjim is. de ha utána felveszed a másik márkát.. nos, ég és föld a különbség.. de ez az én magánvéleményem.
Előzmény: HarcsaBarna (557)
Koszi, a Decathlonba szeptember honapban mindenkepp megyek megint. De addig okosodnom kell.
ugyan még nincs tél, de közeleg. -10 fokban is elég egy póló, hosszú felső és polárpulcsi (esetleg mellény is elég)
persze hosszú nadrág is:-)
attól melegebbe pedig nem kell olyan sok ruha. - sapka, kesztyű, esetleg sál az kötelező!
Koszi a tippet, igazabol esodzsekim is van, nagyon jo vizlepergeto, de vajon futashoz is jo? A masik, hogy telen azert szerintem ezekben a cuccokban szetfagynek. Es bar nadragot mar kozben talaltam thermot, majd azt rendelek, de vajon felulre hogy kell oltozni? Egymasra vegyem a futofelsoket ami van? Vagy hogy? Ezt mar amugy korabban is kerdezni akartam. Koszi.
Előzmény: Bozót (555)
Ha jól látom a képeidet, van hosszú felsőd, van hosszú gatyád, igazából egy lélegző meleg felső meg egy esődzseki bőven elég. Ha sok költhető pénzed van, vehetsz futáshoz kitalált kesztyűt, sapkát meg minden csodát, de nem fognak futni helyetted
Előzmény: Mike01 (554)
Jo hogy feljott ez az oldal. Segitsetek legyszives, oszi-teli futoruhakat szeretnek rendelni, de nem tudom miket nezzek. Konkret linket/tipust is megkoszonok. (oszi ruhsm van par, lasd a kepeket, de hianyos a ruhatar, es hamar itt a huvos.) szoval hogy oltozzek foleg felulre szerintetek?
én sok "menő" dologból kimaradtam. szóval nem biztos h kortársak vagyunk ilyen értelemben :)
Előzmény: Bozót (552)
Előáll a helyzet amikor nincs több luk, se hely, hogy újat lukassz.......
Illik kinevetni aki nem tud valamit? :P Sose volt menő csuklószorítód?? Nem is vagyunk kortársak..... :P :P
Előzmény: monique (548)
mi az a csuklószorító?:) még jó hogy nekem megfelel az alap óraszíj amit a garmin adott hozzá, pedig nem mondanám h vastag a csuklóm, a trükk annyi, hogy a megfelelő lyukat kell megtalálni a szíjban, elsőre tényleg túl lazára állítottam, akkor még ugrált és megfájdult attól. most már nem...
Előzmény: Bozót (537)
van egy ilyen edzesonlinehoz hasonlo oldal www.strands.com ott lehet importalni a garminnak es a polarnak a gps adait (persze ha van tehat polarnal kell a g3 vagy egyebb gps) es ott google mappal jeleniti meg az utvonalat jo moka (pl egy multkori futasom http://www.strands.com/routes/239871/replay ) bar en iphone gpset hasznaltam.
Bozot: az s1 footpod az ami nem tud mas "csak" sebesseget es tavolsagot merni.
Utánanéztem, és nem tévedett Zerge, tényleg tudja az útvonal megjelenítését az óra.
Ez tényleg nagyon komoly. Azért egy tesztben nem illene ilyen hibát ejteni. Na ezek után nem is tudom, hogy mit higgyek a GPS útvonallal kapcsolatban.
Előzmény: robcsi1979 (544)
"Edzéstervezés a trainingcenterben. Nagyon komoly! Ehhez a POLAR PP5 szoftverét lehetne csak hasonlítani. Bármi alapján lehet edzést készíteni: távolság, idő, végpulzus, kalória és ezek variációi. Megadhatunk ismétlésszámot is, s ami tetszett, hogy megadhatunk úgy is egy edzési szakaszt, hogy nem támasztunk előre meghatározott edzéscélt, legfeljebb egy pulzuscélzónát, s akkor indítja el a páciensünk, s akkor fejezi be amikor ő jónak érzi, ezek után az edzésterv továbblép a következő szakaszra.
Készíthetünk bármennyi sablont, csakúgy, mint a POLARnál, viszont itt könnyebb összeállítani a naptár szerinti edzéstervet. Nagyon felhasználóbarát a program, viszont én hiányolom belőle a grafikus edzésterv megjelenítést."
http://zerge.info/termekekrol/futo-ora-teszt-garmin-vs-polar.html
Hát ez tényleg nagyon komoly, főleg hogy az óra nem is tudja ezt a funciót!
1ébként nem TrainingCenter-ban hanem ben (az előző commentemhez)
Előzmény: robcsi1979 (543)
"Zerge honlapja szerint a G3 GPS tárolja az útvonal koordinátáit is........"
Zerge honlapja és tesztjei alaján sokminden van ami egyébként soesem volt. Pl én előszőr kinéztem a Garmin Forerunner 60-at, tetszett mert "óraszerű".Zergének volt egy tesztje, Garmin FR60 vs. Polar300SD. Írja benne hogy FR60-al lehet edzést tervezni training centerban.........(sosem lehetett, külföldi fórumokon is írták hogy ez a funkció ezzel az órával FELEJTŐS, Zerge többszöri levélváltás után is azt állítja hogy lehet)
Már ott tartottam hogy megrendelem az FR60-at tőle, de mielőtt leokéztam volna egy Isteni sugallatra úgy éreztem hogy fel kell hívnom hogy ezt szóban is meg tudjam tőle BIZTOSRA kérdezni. Majd rákérdeztem hogy ezt a funciót PRÓBÁLTA e, majd készségesen bevallotta hogy SOSEM PRÓBÁLTA. Ezért is lett Garmin FR305 inkább máshonnan....................
Előzmény: Tobika (531)
"A G3 GPS nem tud mást, csak sebességet és távolságot mérni bármilyen szabadtéri sportágnál. Tehát térképfunkciói nincsenek. Persze, ha RS800CX órához kapcsoljuk megjegyzi az útvonalat is a pulzus, magasság, hőmérséklet és sebesség adatokon felül."
Az RS800 CX óra leírásánál pedig ez van:
"A Polar legújabb órája, melyben 2 nagy újítás van. Összefoglalva az RS800 és CS600 óra összegyurmázva, s megspékelve GPS koordinátákkal, ha G3-al kapcsoljuk össze az órát. Letölthető útvonal Google Earth-re."
Előzmény: Bozót (540)
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de épp azt írja, hogy: A G3 GPS nem tud mást, csak sebességet és távolságot mérni bármilyen szabadtéri sportágnál. Tehát térképfunkciói nincsenek.
Előzmény: Tobika (538)
Én egy RS100-assal kezdtem, de be kell vallani, hogy az azért eléggé alap. Precízen teszi a dolgát, az öve nekem nagyon megfelel, csak kellene bele egy jópár dolog, ami a 200-asban például már benne van. Egy pár hónappal ezelőtt úgy voltam vele, hogy veszek egy olcsó, de megbízható órát, mert kell. Mostmár hosszabb távra kellene egy.
Előzmény: pecsenye (534)
Aláöltözetnek javaslom az Intersportos Etirelt. Itt Győrben még raktárból hozzák elő, nincs polcokon és 9990 helyett 4490 az ára annak, amit vettem. Meg még van 5300-ért meg 8000 környékén is egy.
Kesztyűt a budaörsi Decathlonban vettem, a kifutó féláron van 990-ért. Nadrágot szintén ott vettem 5500 körül - ez nem kifutó, az hosszúban már nincs. Nem teljesen streccses, tehát még az aláöltözőt is fel lehet alá venni, ha hidegebb van.
Nameg esődzsekit vettem még ott, 14e helyett 7e, szintén kifutó. Ez már talán a minőségi kategóriába esik az eredeti árat tekintve. Vasárnap teszteltem is és igen jó! Ez vékony, viszont aláöltöző plusz technikai póló plusz egy meleg pulóver plusz a kabát biztos elég lesz télen a hidegben is :)
Előzmény: Mike01 (587)