Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
de minek kell ez neked hogy ejszaka fent legyen a pulzusmero ha csak atlagot tud meg maxot?
elutese ugy is lesz 6-8 ora (mivel te is mondtad hogy nem high end kategorias) alatt tehat akkor a max rogton kihuzva es mivel nem lehet kompenzalni ezt az elutest vagy eluteseket igy az atlag is elmasszik.. a nyugalmi pulzus megallapitasahoz meg eleg a reggeli ebredes utani.. szoval miert gyotrod magad ejszaka egy oraval es pulzusmero ovvel?:)
Előzmény: Szellősdy (636)
Igen, hát az a baj, hogy ez nem egy túl okos óra, annyit tud megjegyezni, hogy ha elindítom a mérőt akkor kijelzi hogy mennyi ideje "edzek" és mennyi az aktuális pulzusom. Ha megállítom akkor kiírja, hogy mennyi ideig "edzettem" azaz mennyi ideig tartott a mérés, mikor indítottam el, mennyi az átlag és mennyi volt a max. Rémálom nem rémlik. :)
A használatiján azt olvastam, hogy csoportos edzésen álljunk 2 méterre egymástól, mert egy óra több mérő adatát is be bírja fogadni így kiugró adatok lehetnek. Nekem nem volt senki ilyennel a közelemben éjjel! :)
Azt is írja, hogy elektromos kütyük befolyásolhatják, hát remélem ez történt. Este mindent kihúzok el eltávolítok magamtól. :)
hat nezd szerintem az ember pulzusa alvas kozbe nem valtozik hirtelen 30-40-50 uteseket max ha tenylegesen szivrohama van..gondolom egy remalom (darabolos gyilkosos alom) eseten is szep fokozatosan none ha egyaltalan none kiemelkedoen a pulzus.. tehat a kirivo ertekek hulyesegek.
Előzmény: Szellősdy (631)
Ja, hát még nem sportoltam vele, mert tegnap vettem, és még nem volt időm rá. "Kocasportoló" vagyok, ilyenkor hidegben nem járok rendszeresen. Az én időszakom a tavasz-nyár-ősz, amíg jó idő van, és olyankor szoktam bringázni a kutyákkal. Tényleg nem vagyok nagy sportoló, csak érdekelt ez az óra, már régebben is vettem egyet, használtan a Vaterán, de a csávó átvert: úgy hirdette rossz az elem benne, de valójában rossz a kütyü... szeretném majd megpróbálni azt a funkcióját amikor be kell állítani, hogy az én szervezetemnek mennyi és mennyi között kell lenni a pulzusnak, hogy jó tartományban edzzem magam.
Sz
Értem!
Köszönöm! :)
Az viszont továbbra is fennáll, hogy ha alvás közben adódik ilyesmi, akkor nem tudom ellenőrizni, hogy olyan jogos dolog miatt történt-e, mint ahogyan te is írod, hogy néha bezavarodik. Kíváncsi vagyok a ma éjszakai adatokra! :)
Ahogy írtam, az enyém is csinált már ilyen kiugrásokat, de ez csak egy-egy pillanat volt mindig aztán rendeződött. Mindig tudtam, hogy az nem lehet a valós érték, így nem vettem komolyan.
Előzmény: Szellősdy (628)
Hát alvás közben még nem igazán mértem... Nyugalmi pulzust reggel szoktam nézni még az ágyban de csak manuálisan a csuklómon.
Előzmény: Szellősdy (627)
Még annyi jutott eszembe, hogy napközben is mobiloztam és munkámnál fogva számítógép előt tülök, és akkor nem volt semmi gerjedés. Az ágyam mellett viszont van egy ilyen billenőkapcsolós elektromos hosszabbító-elosztó, remélem az lesz a ludas.
Valakinek gerjedt már így össze ilyen mérője?
Sz
OK! Köszi! Megnyugtattatok! Olvasgattam a neten én is közben, és valóban tök irreális lenne. Ma este messzebbre pakolom az elektromos dolgokat, aztán meglátom.
Egyébként valaki mért már ilyennel alvás közben? Nem lehet, hogy ott a pozíció vagy ráfekvés miatt nem úgy mér ahogy kellene?
Sziasztok, Sz
245-tel már nem a kardiológia foglalkozik, hanem a boncmester
össze lettél gerjedve, 100%
Előzmény: Szellősdy (623)
ha nem kodolt az ov akkor szinte barmi bezavarhat:(
nopara ha jol tudom 240 nel leszabalyozzzz a sziv es maximum kiserteni jarnal ide-oda:)
Előzmény: Szellősdy (621)
Szia,
Szerintem tuti összegerjedtél valami elektromos készülékkel vagy éppen az említett mobillal. Szerintem teszteld napközben magadon és ha jól működik, akkor tuti ez volt a baja. Az enyém pl. ha nagy feszültégű trafó mellett futok el, akkor tud furcsa kiugrásokat produkálni.
:) á dehogy! Leestem volna a lépcsőn alvajáróként! :)
Lehet, hogy a kardiológiára kellene beutalót kérnem? :(
nézd meg a furócipőd, nem sáros-e - lehet, hogy alvajáró vagy, és éjjel vmi hegyet másztál :)
Sziasztok!
Egy nagyon furcsa kérdésem lenne azokhoz, akik jártasabbak a PULZUSMÉRŐK tekintetében.
Tegnap vásároltam a Hervisben egy X-Fact mellpántos pulzusmérő órát. Egész nap játszottam vele. Majd arra gondoltam éjszakára is fenthagyom. Reggel mikor felébredtem és megnéztem, az átlagos pulzusom 98 volt, a maximális 245!!!!!!!
Azt szeretném kérdezni, hogy:
1.lehetséges-e, hogy a mobiltelefon hullámai bezavartak a műszernek?
2. Ha fekve használom nem lehet, hogy nem úgy mér ahogy kéne? 245ös pulzussal sztem nem nagyon írogatnék itt nektek... :(
Előre is köszi, ha valakinek van valami építő ötlete, mert én tanácstalan vagyok. Remélem, hoyg mérési hiba...
<off>
eladosorba kerult a polar s510-esem. errol mar le lehet tolteni a pulzus adatokat pc-re. 29000huf
<on>
En is kiprobaltam a leheto legtobb alkalmazast amit iphonera le lehetett tolteni nalam ez http://www.strands.com nyert. egyenlore androidosokkal nem kompatiblis de telefonon kivul garminokkal es polarokkal szinten megy. tud mindent. automata lapolas bemondja az idot, tavolsagot, be lehet alitani hogy gombnyomas (fel le halkitasos gomb) mit mondjon be (tempo). utolag statisztikat keszit, visszalehet nezni az utvonalat google mapson (2d/3dben) plusz ami fun hogy mikozbe edzel mas nezheti eppen merre jarsz:)
Előzmény: Mike01 (615)
ITT azt írják, hogy a fő különbség a nagyobb stabilitás és a tágasabb orr-rész. Használt futócipőt max úgy vegyél ha alig használta az előző tulaj, szerintem.
Előzmény: gabocz (616)
Sziasztok!
Van valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy mi a különbség az Adidas Supernova Glide 1 és a 2 között?
Szívesen vennék új vagy alig használt Adidas Supernova Glide 1-es cipőt, 39 és 1/3 méretben, ha netán volna valakinek ilyen. Tudom, az esély elenyésző... de hátha.
En sok programot kiprobaltam, tobbek kozt az Endomondo-t is, de elegge kezdetleges meg. Az irany azonban jo.
A mostani legkiforottabb a RunKeeper. Hihetetlen reszletes, messze a legjobb a programok kozott jelenleg.
Előzmény: oroby (613)
sziasztok.
vettem egy ilyen polárt télre: http://www.decathlon.co.hu/HU/forclaz-50-ferfi-polar-133822453/
azt írja (amin meglepődtem), hogy légáteresztő. Ez azt jelentheti, hogy érdemesebb alá ezeket a technikai pólókat venni? Vagy nincs nagy különbség?
Műveletlen vagyok ilyen téren, a cipőn kívül nagyon sokat nem törődöm a felszerelésemmel.
Mobilokra szerintem a legjobb az endomondo... www.endomondo.com, nekik van kliensük androidra, symbianra, winMo-ra meg iPhone-ra is, szóval lefedik a palettát. Minden fontos infót meg tudsz jeleníteni a kijelzőn valamint edzés után meg tudod nézni az adataid a honlapukon google-map segítségével. Ha nagy közösségi fan vagy akkor a Facebookra is ki tudod adataid küldeni. Vannak versenyek amelyek ösztönzik a sportot szóval szerintem jó...
Ha óra akkor én a Garmin Forerunner 305-öt javaslom. Szerintem az egyik legjobb a piacon.
Hű, Bozót, ez nagyon jó! Teljesen jól ki tudtam mérni korábbi edzéseket, és ez egyben sok kérdésemre is választ adott. Nagyon köszi az oldalakat!
Előzmény: Bozót (609)
hááát, a drága órával még ráérek, azt hiszem, de a telefonnal rápróbálok.
köszi!
Ha a telefonodban van GPS az is jelenthet megoldást (pl. Android platformon). Akkor vannak olyan programok, amelyek menet közben mérnek (pl. Sportypal).
Előzmény: Bozót (609)
Futás előtt vagy után térképen, például a gmap alapú vagy a mapmyrun progival internyeten. Beírod a községet, rázoomolsz, én hibridre szoktam állítani a módot, érdemes kilométerre átállítani és manuálisra az útvonalrajzolást és már mehet is. Az utóbbi oldal rengeteg egyéb funkciót is tartogat.
Amúgy állítólag itt az edzésonline oldalán is lesz előbb-utóbb valami térképes feature!
Másik megoldás, csak drágább, veszel egy gps-es futóórát, pl Garmin.
Előzmény: manonia (608)
sziasztok!
azt szeretném tudni, hogy ki hogyan méri le a távolságot, amit megtesz!
még csak pár hete szaladgálok, a távot bicajjal mértük le. Most már szeretnék egy kicsit változtatni az útvonalon, de mindig tudni akarom, hogy pontosan mekkora távot futok. Van valami más lehetőség is, vagy marad a bicajos "előkör"?
köszi előre is!
Polar RS200 órával kompatibilis pulzusmérő textilövet vásárolnék! Esetleg jeladóval is.
Szerintem kérdezd meg az ALTO -t, hátha gyártanak olyan kamáslit, amire szükséged lenne!
Jelige:""fuss pecsenye télen is szárazon"
Előzmény: pecsenye (602)
Ehhez kapcsolódóan olyan kamáslit tudtok-e ajánlani, amit a cipőre rakhatok, hogy ne ázzon be? (Nem dagonyázni akarok, csak rugdosni a havat.) :)
Már, ha ez egyáltalán más, mint amit Pecsenye kérdett ;)
Előzmény: pecsenye (602)
Szerintetek hol lehet kapni vízálló kamáslit? Nem térdalattira gondoltam, hanem boka felettire.. Jaaaa, h az is térd alatt van?:)
A tippeket, linkeket "fuss pecsenye télen is szárazon" jeligére a fórumba. köszi!!!
nem néztem meg a linket, csak láttam h .com, vhogy reflexből jött h á akkor úgyis EU-n kívüli. :)
egyébként az áfa és vám szabályok pontosan: ami gift, az amikor legutoljára néztem, 45 eur-ig volt áfa és vámmentes, ha nem gift, akkor 22 eur-ig. :) áfa ezen felül 20% aztán ugye 25% lett, vám az 0% többnyire, termékkategóriától függ, de amiket én rendeltem az mind 0% volt. sztem nem gyakori h ne annyi lenne, de még akkor is...általában az áfa a nagyobb tétel.
aztán lehet h tavaly óta változtak az értékhatárok de vhogy kétlem h ennyire jófejek lennének most hirtelen... :P az egyetlen jó dolog h nincs kapacitásuk mindent megnézni, ezért ilyen 100-150 usd alatt általában átcsúszik
Előzmény: Mike01 (598)
Kösz, visszatérünk a témára! Nem az eredetileg vágyott NB, de más van a linkelt helyen is ami érdekelne.
Előzmény: Mike01 (597)
semmifele AFA nem jon ra. EU. Sem vam. Az USA, illetve nem unios orszagoknal van.
AFA: MINDENRE (ami nem GIFT-kent lett feladva)
VAM: 160USD felett MINDENRE. erteke a termektol fugg /sajna ruhara a legtobb/.
Előzmény: monique (594)
Bozot, en novemberben igencsak veszek egy teliesebb futonadragot, es egy hosszu nadrag-alaoltozetet. Ha gondolod, /es ha van a linkelt webshop-ban/, akkor rendelek, onnan, ha ezzel tudok neked segiteni.
Előzmény: Bozót (593)
Hát igen, mindennek ára van :(
Csak ha azt nézem, hogy az általam kinézett lábbelik egyike sem kapható ebben a csodás országban....
Előzmény: monique (594)
olcsóbb posta, hát, cserébe lehet h rájön a 25% áfa 1 bizonyos érték felett :) (vám gondolom 0% ezekre is)
bár van elvileg olyan lehetőség h darabonként nézik az értéket de nekem nem adták meg ezt a lehetőséget anno :O
aztán meg extra macera + költség (magyar posta költsége) eljuttatni mindenkinek az övét, ha messze laknak az emberek egymástól. ha meg lehet az élőben átvételt szervezni, akkor ez a rész OK - én egy idő és pár tapasztalat után már csak úgy voltam hajlandó rendelni több embernek.
Előzmény: Bozót (593)
Ha többen rendelnénk például innen akkor postaköltséget spórolhatnánk.....
Ha tehetitek probáljátok ki az Aldi-t is, néha lehet ott kapni futócuccokat. Jómagam a Saucony, Salomon, HH termékeket kedvelem, vásárolom, használom, de egyik tapasztalt öreg barátra hallgatva kiprobáltam őket. Röviden: futónadrágok akár nyári, akár téli mindegyik nagyon jó (990Ft-3000Ft), futófelsők: aláöltözék és a softshell futókabátjuk nagyon ott van (2000Ft-4500Ft). A kabát isteni, pont jó helyen vannak a szellözők (könyök, hát, hónaljvonala egészen a derékig). Egész télen ebben futottam, -10fok alatt, hóesésben, vagy esőben mindig bevált, nem ázott át és nem fáztam benne. Jobb, mint a Decathlonban vásároltak, szintén teszteltem őket. Természetesen a nagyobb márkák egy ici-picivel mindig több pluszt nyujtanak, de ilyen árarány melett szerintem nagyon megéri. Edzeni tökéletesek.
Előzmény: stojesz (590)
nincs valakinek otlete hogy lehet a polar personal trainer progibol ki exportalni az edzes adatait.
gondolok itt arra hogy hogy a reszidoket kiszedni belole.
Vettem volna én is Nike-t, de a legolcsóbb, amit láttam 2x7.000 (alsó-felső) :)
Pontosan honnan rendelsz?
Előzmény: Mike01 (589)
Koszi szepen a reszletes infot, tippet.
Alaoltozoetben egy valtasom mar van (ujjatlan nike 3e, hosszu ujju, 5e vettem). Adidas sapka is volt 1500-ert, de mire eszbekaptam mar elkapkodtak (out of stock). Az arak es a valasztek mellett ami meg megeri nekem vasarolni nem Mo-n:
a szallitas.
Bizony olcsobb az Angliabol rendelt cucc postakoltsege, mintha elutaznek Bp-re, es a cuccra altalaban 2-3munkanapot kell csak varnom. Azert tenyleg kossz a tippet, mas is olvassa ezeket bizonyara, es hatha van kozte gyori is.
Előzmény: stojesz (588)
Hát csak azért, mert most vettem, és kíváncsi voltam, hogy mit mutat! :) Néha vannak rémálmaim, amikor úgy ébredek, hogy majd' kiugrik a szívem. Gondoltam, hogy ha ezt egyszer elcsípem, akkor kiderül, hogy mennyi is ez, mert a maximumot eltárolja. Ma épp nem rémlik, hogy rosszat álodtam vola.
Egyelőre csak játszogatok vele, majd tavasszalfogunk együtt dolgozni. Addig majd jó alaposan átolvasom az itteni instrukciókat, hogy hogyan kell meghatározni a max. pulzust, és belőni, hogy milyen határok között kéne tekernem a bringát a különböző hatások érdekében.
Egyébként nagyon érdekes, hogy a levegővétellel milyen gyorsan lehet változtatni, a pulzust. Egészen meglepő!!! :)