Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
Nézd mehg a Qstarz termékeket, 20-30 ezerért már kiváló gps loggereket lehet kapni.
Sajna személyes tapasztalat még nincs, gyűjtögető fázisban vagyok.
Itt tudsz nézelődni:
http://gezocomp.addel.hu/products.php?prcategory=18490
Előzmény: stojesz (685)
Nem tudom csak az új jöhet-e számodra szóba. A zerge honlapján van egy használt Polar S625X, ami nagyjából az RS800 elődje tudásban, és ismeri a barometrikus szintmérést.
Nem a több napig logolás a lényeg (kijegyzetelem én a távot minden nap, nincs azzal gond), hanem az, hogy több napig tudjam használni anélkül, hogy konnektor vagy számítógép lenne a közelemben. Emiatt esik ki mindenképpen a Garmin. Tetszik a 305-ös, ha nem is külsőleg, de tudásban.
A Polarnál az RS800-ban van barometrikus magasságmérő. De az GPS-szel 120e itthon, újonnan. Nekem olyan pontos magasságmérés elegendő, ami a 305-ben is van. Azt a pontosságot pedig gondolom a Timex rendszere is tudja.
Gondolkodtam még abban is, hogy veszek egy pulzusmérős órát és egy profi túranavigációt. De a kettő együtt szintúgy egy százas. Plusz cipelnem kell a bumszlit magammal futáskor :)
Alaposan ki van vesézve ez a téma most :))
Előzmény: monique (684)
sztem nem fizettem ennyit a garmin305-ért ebayen. ;)
ja igen, közben leesett h több napig logolnál az órával. arra tényleg felejtős. egy gps-es okostelefon esetleg, mert abban van bőven memória és bővíthető is sd kártyával. :) (a szintkülönbségek pedig megfelelő térképprogrammal igazíthatóak, jó esetben.)
Előzmény: stojesz (677)
továbbra is csak ugyanazt tudom mondani, gps nem jó szintkülönbségek összegzésére. lehet hogy ki tud írni egy értéket meg azt összegezni az edzésre de messze nem lesz pontos, nagyon-nagyon nem.
Előzmény: stojesz (672)
Köszi az ötletet. Írtam neki.
Ettől függetlenül persze továbbra is várom az ötleteket :-)
Előzmény: pátyalso (681)
Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem.
Elég sokat úszom és nem használok szemüveget. Az egyik új medencében viszont olyan klóros a víz, hogy vennem kellett egyet. Egy adidas Storm-ot vettem. A boltban elég sokat próbálgattam, hogy jó e és akkor végülis annak tűnt. Az első hossznál azonban kiderült, hogy ez nem így van. Megtelt vízzel... Próbálgattam állítani a hosszok végén de ez nem olyan egyszerű, mert a szíj eléggé be van állva. A pozíciót változtatva és újra feltéve a szemüveget néha sikerült elérni valami hatást. Volt hogy 5-600 m-ig is jó volt és nem szivárgott be a víz. A szivárgás általában mindig az orrnyergemnél történt.
A kérdésem az lenne, hogy ven e valami ötletetek ez ellen? Hogyan lehetne javítani ezen, ha lehet? A boltban nem biztos, hogy visszaveszik vagy le tudom vásárolni az árát...
Maga a szemüveg viszont tényleg jó lenne. Viszonylag kényelmes és valóban nem párásodik! :-)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Az van, amit adtak mellé a dobozban. Kérdezz, sztem sokunknak volt ilyen óránk, bár nem látom át, mi lehet probléma a kezelésében....
Előzmény: GPetya1983 (678)
Sziasztok!
X-Fact k957a típusú pulzusszámmérő órához van használati útmutatótok? Nem nagyon boldogulok vele.
Egy ilyen használt készségem van, de nem minden egyértelmű a kezeléssel kapcsolatban...
Köszi előre is,
Péter
Egyelőre mindent összevetve a Timex vezet nálam a T5F001-el (28e) plusz hozzá a GPS szenzor (20e, de valahol láttam most akcióban 15e-ért).
Ahogy néztem az RS400 nem, de az RS800 tudja a magasságmérést a G3 GPS nélkül.
Előzmény: Kopi Zoli (675)
Ui: a RS 400 asszem tudja, a lényeg hogy barometrikus magasságmérő legyen benne.
Előzmény: Kopi Zoli (674)
Az RS 300x nem.
Több napot nemigen fogsz tudni rögzíteni, arra nem az órák valók szerintem.
Jobban jársz, ha különválasztod és a több napos útra viszel egy GPS loggert (bár magasság adatban ez nem pontos, de gondolom kajakozás közben ez nem szempont) és veszel egy órát futáshoz és biciklizéshez, ami jól méri a magasságot (mondjuk ez nem lesz occo).
Előzmény: stojesz (672)
Ha már így benne vagyunk, szeretném megkérdezni, hogy használ-e valaki Suunto órát? Mindig tetszettek. Ha majd egyszer bekrepál a polárom, talán erre cserélném. Köszi!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, pontosítok! (Aztán lehet, hogy így sem változik semmi.)
Szóva az nem lényeg, hogy közben lássam, hogy épp milyen magasan vagyok, hanem az, hogy utólag lássam, hogy milyen szintkülönbség volt. Ezt sem tudja a Polar GPS-e? (Mondjuk legegyszerűbb az lesz, ha felveszem Zergével a kapcsolatot.) :)
esetleg elemes akkutöltő? :)
van olyan őrült futó aki a karjára rakta a töltőt és úgy ultrázott garminnal. :)))
Előzmény: stojesz (668)
a gps-es magasságmérést felejtsd el! csak a barométeresnek van értelme :)
viszont ha pl. a garmin (vagy akármelyik gps) tracket feltöltöd vmilyen térképre a pc-n akkor ott ki lehet igazítani a magasságmérés hibáit.
Előzmény: stojesz (666)
Értem!
Nem egyszerű a történet, mindenesetre ha sikerül megfelelő kütyüt találnod akkor estleg belinkelhetnéd a tipust, mert érdekelne!
Előre is köszi!
Előzmény: stojesz (668)
Daddy, pont ez a gondom vele. Egy többnapos tengeri kajakos túrán, ahol nincs napokig lehetőség tölteni az órát, nem tudok vele mit kezdeni. Így nekem csak az órától különálló, cserélhető elemes GPS-ek jöhetnek szóba. De nagyon köszönöm az ötletet! :)
Előzmény: daddy (667)
Az általam linkelt Garmin tud magasságot is, és magában az órában van a GPS, és csak tölteni kell mint egy mobilt!
Köszi!
Innentől fogva ez kilőve a magasságmérés hiánya miatt. A Timex GPS-e akkor ezekszerint nem csak a névben különbözik, hanem többet is tud, ugyanis az érzékeli a magasságot is.
Előzmény: Kopi Zoli (665)
Szia,
Nekem ilyenem van, szeretem, de lehet hogy egy év használat után most eladom (nem mér magasságot és mivel terepen futok ez hiányzik).
A G1-be ceruza elem kell, ezért a működési idő attól függ, hogy milyen elemet vagy akut teszel bele. 10 óra üzemidővel számolhatsz. Én úgy tapasztaltam, hogy ha elemet cserélek akkor attól nem zavarodik össze, kiírja hogy GPS jel nincsen, de miután újra talált műholdat, újra küldi az órára az adatokat. Olyan sokat nem sikerült mennem vele, hogy hazavágjam a memóriáját.
Azt tudnos kell az óráról, hogy nincs olyan funkciója mint az RS400-nak, hogy az útvonalat letöltöd a számítógépre.
Előzmény: stojesz (663)
Az elsők között én is gondolkodtam ezen, de végül a garminnál döntöttem, http://zerge.info/garmin-forerunner-110.html úgy érzem nem bántam meg!
A szoftvere is nagyon komoly!http://connect.garmin.com/player/55016410
A végén majd úgy is te döntesz, én az elsőre linkelt helyre mentem vásárolni, ahol mindkét gyártó termékeit meg lehetett tekinteni!
Remélem egy kicsit sikerült elbizonytalanítanom ;-)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Egyelőre a Polar RS300X G1 felé billen igen erősen a mérleg nyelve. (Mivel használnám futáshoz, biciklihez, túrához, kajakozáshoz, ezért GPS és nem Footpod.)
Még néhány kérdésem van azokhoz, akik ezt a fajta GPS-t használják:
- meddig bírja a GPS egy ceruzaelemmel vagy ceruzaakksival,
- mi van akkor, ha lemerül és kicserélem - folytatódik-e ugyanonnan megszakítás nélkül az edzés mérése,
- illetve van-e valamilyen maximum időtartam vagy távolság, amit képes tárolni a saját memóriájában anélkül, hogy elveszne mondjuk az edzés eleje? (Most lehet, hogy hülyeséget írtam, de nem vagyok guru a témában.)
Köszönöm mégegyszer az eddigieket és a továbbiakat is!
Bocs - a második, pontosító megjegyzésedet nem olvastam el. GPS tekintetében gőzöm sincs, mit érdemes venni. Az óra építésének, anyagainak ügyében viszont érvényes, amit az imént írtam.
"Senki többet, harmadszor?"
Nem akarom senkinek rontani a bizniszét, de odaát a futóblogon a kommentek között a Timex nem sok bókot kapott. Tartósság tekintetében úgy tűnik, mind a Timex, mind a Garmin alulmarad a Polarral szemben. Utóbbi cég alap futóórája (most RS100-nak hívják) 28.900 pénz (lehet, hogy máshol olcsóbb). Én is ilyet használok (akkor még RS200-nak hívták) 2007 tavasza óta, és noha nem használtam sok száz órát minden évben, de eddig egy elemcserén kívül semmi gondom nem volt vele.
Előzmény: stojesz (656)
nekem a 305-ös külsőre mindig is tetszett. az akku miatt aggódtam. de tényleg jól bírja. és nem merül le 24 óra alatt mint nálad :P (de nincs is bekapcsolva a gps állandóan)
amúgy a no battery no cry azért nem igaz mert egyszer majd úgyis meghal az akku és akkor nehéz lesz cserélni :)
Előzmény: robcsi1979 (659)
Pedig eleinte neked sem teteszett ha jól emlékszem............ Szerintem a Garmin FR305 még mindíg a legjobb kategóriájában. Ár/érték arányban. Én annó rengeteg GPS/pulzusmérős lósz@rt kipróbáltam, futottam WM6-on futó útvonal loggoló progival, RunGPS-el, Nokián futó Sporttrackerrel (egyik sem volt az igazi, 4km-en 500m-t csaltak) a legvégén maradt az FR305 (a húzósnak tűnő magyarországi ára miatt) és egyáltalán nem bántam meg. Ja, és az FR305-ben nincs elem, usb-ről tudod tölteni.
No battery, No cry...........
Előzmény: monique (658)
a garmin, legalábbis a 305-ös modell, "nem enged" 3 műholddal futni - vagyis nyilván engedi :), de akkor nem lesz gpses távmérés egyáltalán! 5 hold a minimum. ezt abból szűrtem le hogy hónapok óta figyelem hogy hány holdnál kezdi kiírni hogy készen áll a gps. általában 10m pontosságnál már elindulok futni. ehhez kell olyan 1 perc. ezt meg onnan tudom hogy a pontosságot is mutatja, 4 méter a pontosság 9 hold mellett, ennél jobb pontosságot még nem írt ki nekem. de általában 10 alatt van, kivéve magas házak között.
azt hallottam hogy iphone-os futós szoftverek már 3 holddal is próbálnak távot mérni. fogalmam sincs h amúgy mennyivel jobb vagy rosszabb.
ami különbség lehet még, az hogy a timex szoftveresen mit tud. pl. a pc-re feltöltés (ha ugyan lehet feltölteni) után mennyire mászhatsz bele az adatokba? át lehet-e konvertálni googlemapsre hogy láthasd is merre jártál? stb... a garmin305 ebben remek.
Előzmény: zenoka (657)
alapvetoen egy gps pontosagga attol fugg hogy egyszere hany muhoddal van kapcsolatban hanyat lat es abbol szamolja a dolgait. valoszinuleg a polar es a timex gps-ei kozott a kulonbseg az marka nev lehet, ha mas kulonbseg van kozte az meg a rendszer felallasi ideje ( gondolok itt arra hogy az egyik 20 mp alatt elesedik a masik 40). egyebkent az atlag gps-ek pontatlansaga 5-10 meter (attol fuggoen hogy eppen 3 vagy 7-9 muhodot latt, amelyik ceg mast mond a pontossagrol az marketing bullshit) ennel nagyobb valos pontosaggot cask ipari gps-ek kepesek elerni amit a geodetatakon/epitoipari cegeken es egyetemeken kivul nem sok ember hasznal es az anyagi vonzata sem tizezres kategoria.
Előzmény: stojesz (656)
Pontosítom a kérdést: a T5F001 modellt néztem ki, mert az bővíthető GPS-szel is a jövőben. Egyrészt ez érdekel, másrészt a Timex GPS rendszerének pontossága és megbízhatósága. (Ez főleg amiatt, mert míg a Polar GPS szenzora 30e Ft felett van külön, a Timexé "csak" 20e körül. Ez csak a név vagy tudás is vajon?)
Köszönöm előre is!
Előzmény: stojesz (653)
Mi a tapasztalatotok a Timex pulzusmérős órákkal kapcsolatban? A 15-25e Ft-os ársávú termékekre gondolok elsősorban.
Sziasztok,
Ha meglenne valakinek a Dobogókői Hegyi Futóverseny (Garmin készülékbe feltölthető) track-je, küldje el nekem email-ben (foldlako@digikabel.hu). Köszönöm.
ET
Szeretnék tanácsot kérni.
Terepen szoktam futni,és kíváncsiságból/fejlődésből/motivációból le szeretném mérni,hogy mennyit futok,mennyi ideig....Sajnos nem régóta futok,úgyhogy nem vagyok benn ebben a témában.Kb. 15-17 ezer Ft-om lenne egy mérő szerkezetre.Mi a jó megoldás?Óra?Nike+?
sose hallottam pulse 7-ről, biztos hogy a márkája ez és nem a típusa/modellszáma? tehát mi a gyártó neve, ez a kérdés :)
Előzmény: Szellősdy (648)
Aha, köszi az infókat. Ma nem hoztam be magammal, eleget szorított már! :)
A mai este mérlege: 50es átlag, 112es maximum, szóval most jól mért. :)
Elővettem a régi rossz mérőmet amit a Vaterán vettem hibásan, Pulse 7 a márkája, és annak a mellszíjával is mér az órám, fordítva nem, szal annak az órájában van a vevő elromolva, legalább kiderült. Szervízt tudtok esetleg ajánlani? Árban ez mennyi lehetne kb?
böngésző cache törlését megpróbáltad már?
a garmin connect oldalán fent van úgy pár hete ez az üzenet: UPLOAD PROBLEM: This issue has been resolved for almost all users, but we are continuing to work hard to identify and rectify any remaining problems. In the mean time, clearing the internet cache has proven to be an effective fix for most affected users.
Előzmény: foldlako (644)
azért ingadozik neked 65-90 között, mert az xfact ennyire képes. :)) edzés közben magasabb pulzusnál valamivel pontosabban mér, kisebb-reális az ingadozás. de nyugalmi állapotban...reménytelen ügy :)
mondjuk írod hogy terhelésre megy fel 90-re, szóval a változás fele lehet az xfact sara, a másik fele meg h tényleg feljebb ment vmivel a pulzusod. :)
nekem totál attól függ melyik napról beszélünk, normális jó napokon 55-65 között, de hogy lemenjen 60 alá ahhoz mozdulatlanul kell ülnöm, meditálós stílusban. :) más napokon inkább 65-70 lehet, ha ettem akkor meg akár 90 is lehet. ja ezt mind ülve kell érteni. nyugodtan állva mondjuk 3-5 ütéssel több a nyugodt üléshez képest, szóval az is 55-70 között, naptól függően :D.
totál egyéni is a nyugalmi pulzus, vannak itt emberek akiknek 45 körül van nyugisan ülve, pedig nem is edzenek sokat :) én meg edzek ahogy bírok de sztem csak ilyen 5bpm-et ment le eddig a nyugalmi pulzusom 1 év alatt, legalábbis ha kiveszem a "nagyon jó napokat" amikor nyugodtan állva 60 alá lemegy :)... 60-at mértem én már januárban is ülve, jobb napokon, pedig akkor még eléggé kezdő voltam. na az a 60 most ilyen 56. namind1, ez van :)
Előzmény: Szellősdy (643)
Sziasztok, garminosok segítsetek!
Van egy 405cx-em kb. 10 hónapja. Kb. egy hete nem tudom az edzéseimet feltölteni a garminconnect-re sem automatikusan (ez a kezdetektől így van), sem manuálisan (ez újdonság). Hibaüzenet: csak .tcx fájlokat lehet feltölteni. (Természetesen .tcx fájl feltöltésének próbálkozásakor írja ki ezt az üzenetet.) Mit csinálok rosszul, vagy máshogy mint az eddigi kb. 100 edzés feltöltésekor?
ET
Hát nem tudom, hogy meditálok-e de valóban ahogy írod ülök és nem csinálok semmit, csak lassabban lélegzek és játszom a pulzus-kütyüvel! :) De csak rövid ideig tudom csinálni, max. 1 percig, mert nagyon elfogy a levegő, és akkor beszippantok párat és máris feljebb ugrik kb 10zel. :) Nem tudom, de érdekelne, hoyg pl internetezés-gépezés közben kinek milyen a pulzusa? Szóval nekem a nyugalmi 72höz képest 65-90 között ugrál szinte folymaatosan. Ha ülést váltok a széken, vagy bejjebb gurulok vele, akkor 90ig felmegy, aztán visszajön. Tudom, ez hülye alkalmazása ennek a szerkezetnek, de egyelőre itt tudom tesztelhgetni.
levegővétel... nem lehet h azért esik a pulzus, mert meditálni kezdesz és meg se moccansz? :)
csak mert sportolás közben nekem nem esik ettől a pulzus :(
Előzmény: Szellősdy (640)
ne fáraszd magad az xfacttal ha ez a célod. kódolatlan szar. inkább menj el kardiológushoz és kérj 24 órás holtert.
Előzmény: Szellősdy (638)
Én azt néztem, hogy ha lassan és mélyen veszek levegőt tökre gyors ütemben lehet ejteni a pulzust.
Az edzéssel kapcsolatos dolgokat, amiket írtál melyik topikban lehet megkérdezni?
Sz
Bizony meglepő...És ami még ennél is meglepőbb, hogy viszonylag alacsony pulzus mellett milyen szépen lehet fejlődni, azaz gyorsulni.
Előzmény: Szellősdy (638)
szép, "egyedi", outi sisakot hol lehetne venni? SZINESET AKAROK!!! :-)
Kösszi.