Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
:)
Amikor először olvastam 12 órás bajnokságról amit 400-as fedett pályán rendeztek...háát...az olvasásba beleszédültem :P
Előzmény: Tündüs (736)
Te jó ég! Én a 585 m-s pályán a 3. körnél kezdek összezavarodni a számolásban. Azon a páylán nekem a 110 is 90 lenne.
Előzmény: oroby (732)
Hát ez úgy működött, hogy 10 körönként irányt váltottam, könnyebb volt így számolni is... ja meg kínomban futottam egy csomót hátrafele is :D
Na szerintem ebbe bediliznék.
Esetleg vészhelyzet esetére megosztanád velem konkrétan hol köröztél? Valamelyik suli tornaterme?
Előzmény: oroby (732)
Hódmezővásárhelyen, a 90m egy kör, szóval a múltkori 9km-em az 100 kör volt :D
Előzmény: monique (731)
Dehogy... a futópad az a halálom, rá nem tenném a lábam :D
Van lehetőségem egy kispályán futni és ha nagyon rossz az idő akkor ott futok soooooook sooooook rövid kört :D
Előzmény: monique (729)
a nike valóban több, mint minimális :) de asszem ez futóstílustól is függ, mert van akinek jól működik...
Előzmény: Eperszem (725)
Ha beleszólhatok, akkor szerintem is a legjobb választás... Én is ezt használom és semmi gondom, problémám nem volt még vele. Az orosz dizájn-t kárpótolja a szuper funkcionalitás, és a pontosság. Én ezt használom a bike-on is a kerékpár szenzorral és ott is tökéletesen működik. Érdemes ha beltéren is akarod használni beszerezni egy footpod-ot, mert másként nem tudsz csak szívritmust mérni vele. A Garmin sajátossága, hogy ha nincs távolság akkor nem fog kalóriát sem számolni...de ez manuális korrekcióval pótolható a Garmin Connect-en. Ha meglesz és bármilyen beállítási segítségre van szükséget szívesen segítek.
Előzmény: Eperszem (725)
Most a dechatlonba annyi az óra...
Igen egy minimális tévedés nem zavar, de vhogy a nike nálam több volt mint minimális :)
Előzmény: monique (724)
már itthon is csak 40e a 305-ös? akkor szerintem annyiért totál megéri. de én már úgyis dicsértem neked az órát :))
a távolságmérésről: azért 10 métereket ez is tévedhet, de az nem sok, szerintem. és elég konzisztensen mér :) a nike-ot én nem találtam konzisztensnek. de persze a gps pl. 400m pályán nem jó, mert ott sok a kanyar, és másik sávra tehet rá, ami hosszú távon már sokat számít (körönként 10-15m is lehet), meg a belvárosban sem mindig jó a szűk utcákon sok magas épület miatt, de ugye ott amúgy se nagyon fut az ember. :)
én mindenhol máshol jónak találtam.
Előzmény: Eperszem (723)
Sziasztok,
Úgy tűnik Jézuska (meg a segitői) meglepnének egy órával. A Garmin 305-sal szemezünk. Árban ez még talán belefér( 40 e.). Eddig nike+ ipodot használtam, de most már kevésnek érzem. Szeretném jobban kielemezni az edzéseim, mikor milyen tempóban futottam, és tényleg tudna mérni pontosan a távolságot. A nike mérésében már többször csalódtam. És a pulzuskontroll sem lenne utolsó.
Mi a tapasztalat, illetve ebben az árkategóriában javasoltok másik órát?
köszönöm
hát én RS100-ast nem vennék, mert csak 1 edzést tárol... akkor már inkább RS200 :)
Előzmény: torolt_7786 (720)
Igen, igen. Bocs, félreérthető voltam. RS100 nem megy flowlinkkel. De állítólag megy hanggal. Ez van hogy? ;-)
De kicsit elszomorodtam. Úgy tűnik, hogy a két készülék közül (FR60 vs. RS100) hasonló árért a garmin nyújt többet. Vagy nem?
Előzmény: monique (719)
Valaki tudna havas , jeges útra cipőt javasoli? Most az Adistar Revolt tesztjét néztem, jónak tűnik, elég drága,és nem vízálló.Valaki kipróbálta téli úton, hogy csúszik-e? Ha valakinek van Odlo téli dzsekije s-es megvenném. Tudom, hogy nincs, de hátha .
Igazad van, félre olvastam Zergénél. Épp azt írja, hogy ezzel több az RS300 a 1200-nál, hogy van flowlink. De hogyan megy ez hanggal?
Előzmény: monique (713)
gondolom h nem bonyolult, de először hangkártya drivert kellene keresnem :P (nincs hang installálva egyáltalán a pc-men...nekem így egyszerűbb volt eddig... :P )
Előzmény: pecsenye (714)
nemcsak az RS300 flowlinkes? sztem az RS100 és a 200 még hangot használ átvitelre :) az a baj h még nem tudtam rávenni magam arra h az RS200-at megpróbáljam összekötni a pc-vel :P
Előzmény: torolt_7786 (712)
Használ itt valaki Garmin Forerunner 60 ANT+-t vagy Polar RS100-at Flowlinkkel? Szeretnék megnézni egy-egy feltöltött edzés a Garmin Connectre illetve a Polar Personal Tariner-re, hogy összehasonlíthassam.
Ez a két óra tetszik, árban is kb. azonosak. Tudnátok segíteni, hogymi az egyik vagy másik előnye, hátránya?
Félreérthető volt tán, amit írtam. Az órák bírják, az övek nem tudom hogy mennyire. Azt nem tudtam, hogy a Polaré bírja, akkor az plusz pont :) A Timex-ekkel nem lehet víz alatt pulzust mérni.
Nekem "buta" Polar RS100asom van, 5 éves, rendszeresen használom úszóedzésen, tri versenyeken, semmi baja.
Előzmény: monique (709)
hát a polarok többsége (az alap RS modellek is) 50m-es tehát lehet bennük úszni... :) timex passz... érdekes, a garmin305 csak 30... :O
Előzmény: stojesz (708)
Én sajnos nem találtam olyan pulzusmérőt, ami bírná víz alatt. Legalábbis a jelenleg számomra elérhető árkategóriájúak között. Amúgy Zerge honlapján van egy jó magyarázat arra, hogy melyik jelzés mekkora vízállóságot jelent. (Íme: http://zerge.info/termekekrol/vizallosag.html)
Előzmény: smarcsu (707)
Csak vigyázzatok, én most voltam a timex szervízbe, mert kb egy éves használat után elromlott a pulzusmérőm (a mellkaspánt jeladója). erre közölték, hogy ez nem bírja a vízet, nem arra van, rá is van írva, 30 méterig. mondtam, max 2 m mélyen úszok, erre közölték a 30 m azt jelenti, hogy ráfröcskölődhet a víz. tehát ha úszni is szeretnél benne, akkor felejtsd el. (mellesleg egy alaposabb edzés során az ember szerintem nem csak lefröcsköli a jeladót :))
Előzmény: stojesz (702)
Üdv!
Nem tudom mennyire lehet érdekes amit írok, a telefonomra - Samsung Monte - telepítettem egy java progit, ami meglepően pontos eredménnyel lekövette az utamat otthonról a melóhelyig. Itt lehet megnézni, egyébként tekertem - mekkora ász lennék már, ha így futottam volna, mi? :) Ez egy korábban kipróbált (nagyon pontatlan) progi online felülete, ide is áthúztam a velox eredményét. Eközben megváltozott a max sebesség - a helye is, de ezen a linken tudtam megmutatni az eredményt.
Komolyabb telefonokra vannak komolyabb programok, de ha esetleg valakit ez érdekel: http://veloxgps.de
üdv
K
Köszi mindenkinek a segítséget a GPS-es témában. A végeredmény: Timex T5F001 pulzusmérős óra (amihez csatolható a magasságmérős GPS is, de nem azt veszek) és Qstarz Q-1300S GPS logger :)
Egyébként plusz infó: a timexironman.com-on olvastam, hogy a Timex GPS-ét a Garmin gyártja, legalábbis a legújabbakat.
Hali
Petzl Tikkina2 lámpáról van vkinek vmi tapasztalata? Főleg futásügyileg:)
20 műhold? :-) mennyi is kering egészen pontosan az északi félteke fölött?12?max. 14? Nekem volt már 20 és 32 csatornás GPS-em is, semmi különbség nincs köztük. Max a bootolási/hidegindítási idő és a chipset. Igazából az hogy hány műholdat lát egyszerű marketing duma. 20 nincs is Magyarország fölött!
Előzmény: monique (694)
Brutális szórás van az árakban ezeknél a termékeknél. Az 1300-ast 20e-től 50e-ig láttam a neten :)
Előzmény: tlally (687)
jaja ezt a gmap térképre igazítást tudja a garmin305 meg a drágább polarok is. a timexről nem tudok semmit.
akkutöltő: kérdés a 2500mAh hány voltos mert a teljesítmény számít :). az hogy hány voltos meg attól függ h hány elemet raktál bele és milyen kapcsolással :) egy db ceruzaakku nem emlékszem mennyi, 1,5V? a 750mAh, az valszeg 3,7V, ha ilyen tipikus 1 cellás lítium alapú akku. (ha 2 cella akkor lehet akár 7,4V is de ezeknél a kis kütyüknél az nem szokás.)
szóval ha mondjuk 3db 2500mAh-s ceruzaelemmel töltöd, akkor 2-3 töltés kijöhet belőle, de nem próbáltam ki, lehet h szarabb a hatékonysága ennek a töltőnek. jó lenne tudni másnak mi a tapasztalata. érdemes nézelődnöd amerikai oldalakon, ott olvastam erről régen.
Előzmény: stojesz (695)
Elemes akkutöltőhöz: ez valahogy úgy működhet, hogy pl. van egy 750 mAh-s töltendő cuccom, akkor egy 2500 mAh-s ceruza akkuból durván 3-szor tudom feltölteni? Ki figyelt fizika órán? :))
Monerd: nem kell többször :))
Nagyjából el tudom képzelni, hogy milyen az elemes akkutöltő. Azt lenne jó tudni, hogy mondjuk mennyire (vagy hányszor) lehet feltölteni pl. egy Garmin akkut két ceruzaelemmel. Sajnos nem értek hozzá.
A magasságméréssel kapcsolatban: nem akarom feltétlen ott, helyben tudni, hogy milyen magasan vagyok. Ezért elsősorban olyat keresek, ami Google Mapsre felrakja az útvonalat és onnan le tudom már nézni. (Ezt lehet, hogy még nem írtam le tisztán.) És pl. ezek a loggerek Google Mapsre teszik az útvonalat, tehát teljesen jól megfelelnek nekem. Nekem az kell, hogy ha elmegyek futni vagy túrázni egy ismeretlen erdőbe, ahol az útvonalat nem tudom, akkor utólag vissza tudjam nézni, hogy mégis merre és hogyan mentem. (Istenem, ez a technika milyen kényessé teszi az embereket... :) )
Előzmény: monique (692)
találomra 1 termék a listából, "11. Qstarz Q920 Bluetooth GPS 20cs SirfStarIII 1év gar"
"20 műhold befogására képes, 14 órás folyamatos navigációt biztosít" - na ilyet egyik pulzusmérős gps-es óra sem tud ebben biztos lehetsz szóval jó lehet ez a cucc :) (a garmin305 pl. csak 12 holdat tud max, 10-11 volt eddig a legtöbb. 3m-es pontossággal de csak pár mp-ig. :D és a 14 óra se jönne össze vele.)
Előzmény: stojesz (690)
na mármint amikor lezártad az edzést, utána nem mutatja a szintkülönbséget (edzés közben simán mutatja, ha beállítod). a többit amit írtam, mutatja a historyban.
Előzmény: monique (692)
a gps-es magasságmérés: ha 1 adott ponton állsz akkor annak a magasságát szépen mutatja, pár m eltéréssel, de valamiért ingadozni fog anélkül h mozdulnál, na és emiatt az összegzés már használhatatlan. ennyi erővel hasból is meg tudod saccolni :) de garminhoz pl a sportstracker meg a garminconnect is képes térkép (gmapes) alapján újraszámolni a szintkülönbségek összegét, és az már helyesebb. de ahhoz persze PC kell. ja és a garmin PC nélkül nem mutatja a szintkülönbség infókat amúgy se. (távot, pulzust, részidőket, részpulzust stb mutat, de ezt nem. más óráknál nemtom hogy van.)
Előzmény: stojesz (685)
hányszor írjam még le hogy attól még hogy az eszközben nem cserélhető elem van, lehet tölteni elemes akkutöltőről... :D a garminhoz is láttam már ilyesmit.
Előzmény: stojesz (685)
tlally: ezek a Qstarz termékek elsőre nagyon jónak tűnnek. Főleg az 1300 tetszik. Gyakorlatilag mindent mér (tempó, táv, szintkülönbség), felrakja Google Mapsre a térképet, stb. Komoly software van mögötte, legalábbis amit levettem a honlapjukról.
Kezdek lemondani a cserélhető elemes GPS-ról (illetve kezdem magam lebeszélni róla, mert túlságosan bekorlátozza a döntési lehetőséget), így könnyen előfordulhat, hogy egy ilyennél fogok kikötni!
Nahát, én nem is tudtam, hogy ilyenek léteznek :)
Ezek, amiket belinkeltél nagyon jók. Viszont ugyanaz velük a problémám, mint a Garmin órákkal, hogy akksisak. Tudsz ilyeneket, amelyek cserélhető elemesek?
hmmmmm, hol van bp-en 400-as fedett pálya? :) (én csak a gyorsakat nyomnám ott...)
Előzmény: Bozót (737)